Hur man differentierar undervisning i blandade förmåga klassrum

Differentierad instruktion är ett sätt att undervisa som känner igen variationer i lärande stilar bland studenterna. I samma klassrum kommer du sannolikt att få elever i olika kompetenser som kommer att trivas under olika akademiska förhållanden. Variera innehållet, processen och produkterna som du planerar för i din läroplan. Förbättra din klassrumsmiljö genom att upprätta "ankareaktiviteter" för dina elever, förbereda dem för att söka hjälp från olika källor och uppmuntra sin feedback. Prova tiered uppdrag, curriculum komprimering och specifika intressegrupper som differentierade instruktion undervisningsmetoder.

Steg

Metod 1 av 5:
Bestämmer hur man differentierar
  1. Bild med titeln Välj ett pappersämne Steg 3
1. Skapa varierade lektionsplaner. Slå upp statliga och nationella krav för läroplanen du undervisar och identifierar de färdigheter som dina elever ska behärska. Att hålla studentbedömningsnivåer i åtanke, tilldela projekt som använder olika färdigheter och medier (E.g. Forskningshandlingar, muntliga rapporter, slideshow-presentationer) för att hålla barnen med olika inlärningsstilar intresserade och engagerade. Ge eleverna möjlighet att lägga till innehåll och resurser till sina studier för att förbättra sitt lärande.
  • Identifiera till exempel några nuvarande popkulturberättelser som återspeglar en av de viktigaste teman i din kurs (e.g. Twitter och andra sociala medier med avseende på studien av retorik) och uppmuntra studenter att observera dem medvetet att lägga samman kontext till sina lektioner.
  • Bildbeteckningen Ställ Bättre frågor Steg 5
    2. Spela med processen. För att differentiera inlärning med avseende på proceduren, försök att växla processen med hur eleverna lär sig. Lärandestilar och preferens varierar kraftigt, och en frisk ta på gammalt kursmaterial kan återuppliva en studentens önskan och lämplighet att lära sig. Till exempel, täcka ett kapitel i en lärobok genom att föreläsa på ämnet och täck sedan nästa kapitel genom att inleda en gruppdiskussion om den tilldelade läsningen.
  • Som ett annat exempel, om du lär dig 20-talets historia, föreläsar en dag, då har eleverna att besöka online-arkiv för att leta efter relevanta bilder och dokument nästa dag. För att ytterligare engagera kreativa studenter, få dem att skriva en fiktiv berättelse om den historiska perioden som omfattas av den veckans lektion med exakt historisk information.
  • Bild med titeln Skapa ett vetenskapsmässigt projekt Steg 19
    3. Variera bedömningar för att uppmuntra flera färdigheter. I en klassrumsinställning hänvisar bedömningar till de konkreta resultaten av en studerandes förståelse av kursmaterial. Variera de bedömningar som studenterna sammanställde genom att ge dem val som låter dem arbeta med sina unika kompetenser och intressen.
  • Strukturera bedömningarna så att olika färdigheter, förmågor och talanger kan visas. Syftar till att ta reda på elevernas talanger i början av året så att du kan designa projekt och andra uppdrag som spelar till sina styrkor.
  • Några exempel på bedömningar är test, skriftliga rapporter, muntliga presentationer och föreställningar (E.g., skits).
  • Metod 2 av 5:
    Effektivisera klassrumsmiljön
    1. Bild med titeln Deal med ett dåligt betyg steg 7
    1. Upprätta "ankareaktiviteter."I ett blandat klassrum är det oundvikligt att mer avancerade studenter ibland kommer att slutföra sina uppdrag tidigare än sina kamrater. Som en klassrumsregel, upprätta acceptabla aktiviteter för studenter att arbeta efter att de har slutfört sina tilldelade uppgifter. Dessa "ankareaktiviteter" kan inkludera:
    • Läsning
    • Öva akademiska färdigheter (e.g. Ordförråd eller tidtabeller)
    • Tidskrift
  • Bild med titeln Uppmuntra en tonåring att läsa klassisk litteratur Steg 5
    2. Förbered eleverna för att hjälpa sig själva. Ge olika alternativ till din klass för alternativa sätt att få hjälp med uppdrag när du är oupphörlig eller oförmögen att hjälpa. Uppmuntra peer-to-peer-konsultationer, där klasskamrater kan ge instruktion, hjälp till problemlösning eller korrekturläsning för en medstudent som kämpar.
  • Dessutom föreslår "Tänk på papper" - en strategi där studenterna brainstormar och arbetar genom problem på papper för att försöka få sina tankar "unstuck."
  • Bild med titeln Form ett grannskapsklocka Steg 5
    3. Uppmuntra feedback och diskussion. Uppmuntra "metakognition" i ditt klassrum - jag.e., Få eleverna att tänka på och diskutera sin inlärningsprocess. Inleda klassrumsdiskussioner med dina elever om hur de tror att de lär sig bäst, vilka typer av projekt som de känner sig mest övertygade, och vad de tycker mest om i sin skola.
  • Har eleverna brainstormösningar för olika inlärningsfrågor (E.g., gör tal eller muntliga presentationer mer bekväma genom att sitta eller stå i en cirkel och använda visuella hjälpmedel).
  • Metod 3 av 5:
    Ge ut tiered uppdrag
    1. Bild med titeln Bli av med att studera backlogs Steg 6
    1. Ge innehållsförstärkningsuppdrag. Låt eleverna som kämpar för att förstå kursmaterial Gör ett projekt som hjälper till att bygga sin grundläggande kunskap om ett ämne. Omfattningen av uppdraget bör inte sträcka sig bortom lektionen eller bygga på den. I stället bör arbetet stärka ett ämnes grundläggande principer och öka en studerandes förtroende för sin egen förståelse.
    • Till exempel, om en högskolestudent kämpar med fraktioner, ger dem recept att dela eller multiplicera mängderna för. Denna uppgift kommer inte att introducera nytt material, men det kommer att tillåta studenten att tänka på fraktioner på ett praktiskt, verkligt sätt.
  • Bildbeteckningen får på äraullen Steg 2
    2. Tilldela ett mer komplext projekt för avancerade studenter. Studenter som har tagit upp kursmaterialet kan uttrycka sin kunskap med mer invecklade projekt och presentationer än deras andra klasskamrater. Detta gör det möjligt för dem att expandera sin kunskap om läroplanen till bredare teman och sammanhang. Materialet kan expandera bortom den grundläggande konturen av vad eleverna ska lära sig om ett ämne.
  • Till exempel, medan andra studenter kompletterar en grundläggande rapport om romanen "Anna Karenina", kan en avancerad student skriva en rapport som jämför boken till Tolstoys första arbete, "krig och fred".
  • Bild med titeln Presentera ett vetenskapligt projekt Steg 15
    3. Vara diskret. Tiered uppdrag kan skada studentmoralen om materialen, förväntningarna och målen är för olikartade. Kompensera detta genom att berätta för studenter som du syftar till att ha en mängd unika projekt för studenter att dela med varandra. Var noga med att kontakta uppdrag som är lika intressanta och förmedla lika nivåer av entusiasm och spänning om dem.
  • Metod 4 av 5:
    Använda Curriculum Compracting
    1. Bild med titeln Övervinna examensspänningssteg 11
    1. Bedöm studentkunskap. Bedöm en studerandes förståelse för ett visst ämne genom att utvärdera nivån på kompetens som de demonstrerar över flera situationer. Metoder för bestämning av förståelse inkluderar en-till-en-instruktion, popkvaliteter, deltagande i klassdiskussioner och skriftliga eller muntliga rapporter. Baserat på dessa resultat, mätare och registrera vilket innehåll som en student fortfarande behöver behärska.
  • Bild med titeln Hoppa över ett steg 1
    2. Planera en lektion för kunskap som saknas. Baserat på din förståelse av vad en student har absorberad från det undervisade materialet, planera en specifik personlig inlärningsplan med målet att ge den kunskap som de saknas. Denna plan bör utesluta det innehåll som studenten redan har behärskat och skräddarsys specifikt till sina svagheter. Skriv ut den här planen och dela den med studenten så att de tydligt förstår sina lärandemål.
  • Till exempel, om en student visar en övergripande förbättring av matematik men fortfarande kämpar konsekvent med uppdrag och testfrågor som hanterar den pythagoreanska teoremet, gör en lektionsplan med fokus på det konceptet.
  • Bild med titeln Uppmuntra barn att älska vetenskap Steg 8
    3. Planera för avancerat lärande under fritid. Att veta vad ett barn redan har lärt sig och förutse ledig tid, gör en särskild plan för accelererade studier av ämnet till hands. Denna plan bör upprättas i förväg för att minimera distraktioner för andra studenter.
  • Till exempel, om en student har behärskat en teori och laboratorieexperiment i kemi klass, få dem att gå vidare till ett andra experiment för att expandera på teorin.
  • Metod 5 av 5:
    Montering av intressegrupper
    1. Bild med titeln gör det bättre på sattsteget 5
    1. Etablering av gruppval. Att låta eleverna arbeta inom en intressegrupp ger dem fördelen av att bygga och främja kunskap inom ramen för deras föredragna fokus. Håll en brainstorming diskussion i klass där eleverna kan föreslå idéer, och där du kan mäta utbudet av gemensamma intressen i peer-gruppen. Efter diskussionen använde de idéer som samlades för att bilda specifik grupp för studenter att gå med.
    • Till exempel, om en historia klass fokuserar på 1960-talet, har eleverna att diskutera den historiska utvecklingen av den period som intresserar dem mest och bilda grupper för de förslag som resoneras med flera studenter (E.g., Vietnamkriget, medborgerliga rättighetsrörelser, kvinnors rättigheter rörelser, månen landning).Bilden med titeln Forskning i ett historiskt figursteg 7
  • 2. Erbjuda flexibilitet och val av resurser. I samarbetsanda och undersökande lärande, ge eleverna tillräckligt med flexibilitet för att använda ett brett utbud av resurser för sina gruppprojekt.
  • Låt till exempel använda traditionella biblioteksforskning eller internetkällor, men uppmuntra kreativa idéer som intervjuande källor och söka efter historiska poster eller dokument.
  • Till exempel kan ett projekt på tunnelbanesystemet innefatta traditionell forskning samt en intervju med en ledare.
  • Bild med titeln Hantera din tid i college steg 16
    3. Leta efter mentorer för gemensamma intressen. Att ha specifika fokusgrupper gör det möjligt för dig att särskild uppmärksamhet åt vissa områden självklart och ge avancerad instruktion. Att hitta en mentor för studenter som arbetar med ett visst tema kan berika sin studie av materialet och ge dem ytterligare perspektiv om det.
  • Till exempel bjuda in en tidigare student som också tog ett särskilt intresse för ett ämne att prata med en intressegrupp som arbetar med ett liknande projekt.
  • Tips

    Undvik att separera studenter i grupper baserat på sina förmågor regelbundet. Det kan vara nödvändigt ibland, men syftar till att låta eleverna arbeta med andra av olika förmågor större delen av tiden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande