Hur man är en bra prefekt

Om du har ansökt om att vara en prefekt på din skola, eller du är redan som en, kanske du undrar hur du är den bästa prefekten du kan vara. För att vara en bra prefekt är det viktigt att komma ihåg att din roll är att hjälpa både fakulteten och eleverna på din skola. Genom att ställa ett bra exempel för studenter, efter skolans regler och vara där när människor behöver dig, kan du se till att du framgångsrikt uppfyller alla dina uppgifter som en prefekt.

Steg

Metod 1 av 3:
Ställa in ett bra exempel
  1. Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 1
1
Ha en positiv attityd. Försök att inte bli frustrerad eller arg framför andra studenter. Som en förebild vill du visa dem att optimismen och en bra attityd är nycklarna till framgång, även i svåra situationer.
  • Till exempel, om dina medstudenter klagar, eftersom den kommande dansen blev avbruten, istället för att klaga med dem, kan du säga något positivt som, "Jag vet att det är störande att dansen avbryts, men vi borde alla komma ihop och tänka på något annat vi kunde göra för roligt den natten."
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 2
    2
    Visa respekt till andra. Oavsett om du interagerar med en annan student, en lärare eller en medlem av skolfakulteten, är respektfull. Andra studenter kommer att leta efter dig för att se vad som är acceptabelt beteende, så sätt ett bra exempel för dem. Som en prefekt, om du är respektlös mot någon, är chansen att andra studenter tror att det är okej att agera på samma sätt.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 3
    3
    Gör ditt bästa i skolan. Delta i klassen och Hand i dina läxor i tid. Om du kämpar med ett ämne, prata med din lärare, eller få hjälp från en handledare. Andra studenter kommer att märka den ansträngning du sätter i ditt skolarbete.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 4
    4
    Var ärlig. Ljug inte för studenter eller dina lärare, och sminka inte ursäkter. Om du glömde att göra dina läxor, berätta sanningen. Visa studenter som är ärliga, även när du är rädd för konsekvenserna, är bättre än att ljuga.
  • Metod 2 av 3:
    Efter reglerna
    1. Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 5
    1. Följa din skoles klädkod. Om din skola har en uniform, se till att du bär den till skolan varje dag och det är rent och rynkfritt. Om din skola inte har en enhetlig, vill du fortfarande klä dig på ett rent och respektabelt sätt. Läs din skolas officiella klädkod så att du kan undvika oavsiktligt bryta mot den.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 6
    2. Ha en bra närvaro rekord. Undvik oexkluderad frånvaro och försök att begränsa de dagar du saknar skolan för att vara sjuk. Inte bara saknas skolan är dåligt utifrån, det förhindrar också att du uppfyller dina prefektuppgifter.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 7
    3
    Gå till klassen i tid. Andra studenter kommer att märka om du ofta kommer till klassen sent, så sätt ett bra exempel och anlända till klassen i tid. Om du har en genuin anledning att vara sent, se till att du får en anteckning och lämna den till din lärare när du anländer till klassen.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 8
    4. Var där du ska vara. Häng inte i korridoren eller lämna skolor när du ska göra något annat. Som en prefekt bör du vara tillgänglig och lätt att hitta om eleverna eller fakulteten behöver dig. Om du deltar ombordskolan, se till att du är i din sovsal när du ska vara så att eleverna kan komma till dig om de behöver något.
  • Metod 3 av 3:
    Vara där för studenter
    1. Bild med titeln vara ett bra prefekt Steg 9
    1
    Vara välkommen och välkomnande. Leende och säg hej till studenter när du passerar dem i hallarna och försök att vara så vänlig som möjligt när du pratar med dem. Undvik saker som får dig att se distraherad eller upptagen, som att titta ner på din telefon hela tiden eller alltid ha ditt ansikte begravd i en bok.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 10
    2
    Vara en bra kommunikatör. Kommunicera med studenter så du har en bättre känsla av hur de gör och vilken typ av hjälp de kan dra nytta av. Om en student väcker bekymmer för dig, förmedla dessa problem med fakulteten. Som prefekt är du bron mellan eleverna och fakulteten, så se till att du kommunicerar med båda sidor så alles röst hörs.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 11
    3. Var känslig för elevernas problem. Om en student har svårt med sina klasser eller de kämpar för att få vänner, stödja dem och erbjuda att hjälpa. Töm inte eleverna eller prata om dem negativt med dina vänner. Om en student bekräftar i dig, bör du aldrig dela den informationen med någon annan, om inte det är något seriöst som behöver rapporteras till en fakultetsmedlem.
  • Bild med titeln vara ett bra prefekt steg 12
    4. Var rättvis. Välj inte favoriter eller rikta dem som du inte gillar bland studentkåren. Ange dina personliga åsikter så att du kan behandla alla elever rättvist och lika. Låt dina vänner veta att de inte borde förvänta sig speciell behandling från dig, och var inte rädd för att rapportera dina vänner för dåligt beteende.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande