Hur man klarar diskriminering när du är blind eller synskadad

Diskriminering är den dåliga eller orättvisa behandlingen av individer eftersom de är olika. Blind och visuellt försämrade människor är en grupp som förblir diskriminerad idag.Även om amerikanerna med funktionshinder (ADA) förbjuder diskriminering är det tyvärr fortfarande rasande i samhället. Hantering av diskriminering kan vara en utmaning. Det är viktigt att hålla sig informerad, bilda starka samhällen och tala ut mot diskriminering som händer i ditt område.

Steg

Metod 1 av 3:
Att veta dina rättigheter
  1. Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 1
1. Granska generella anställningsrättigheter. Det är olagligt att diskriminera blinda människor under amerikanerna med funktionshinder. Ingen person som är kvalificerad till arbete kan uteslutas helt enkelt för att de är blinda. Detta gäller alla anställningsområde, inklusive, anställning, avfyring, utbildning och så vidare.
  • Till exempel kan arbetsgivare inte fråga blinda eller visuellt försämrade personer om deras medicinska tillstånd om det inte direkt hänför sig till de uppgifter som krävs för arbete. Till exempel kan en arbetsgivare inte Fråga, "Hur svår är ditt tillstånd?"Men de kan fråga," kan du läsa datafiler?"
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 2
    2. Förbered dig för att begära rimligt boende, om det behövs. Att tillhandahålla rimligt boende innebär att man gör ändringar i arbetsmiljön eller ansökan, så att blinda eller synskadade personer har lika tillgång till anställning. Arbetsgivare är skyldiga att göra detta under amerikanerna med funktionshinder.Om du begärt ett boende som inte lämnades, kan du lämna in ett officiellt klagomål via din kommunala webbplats eller genom den amerikanska Equal Singnings möjligheten. Specifika boende kan innehålla:
  • Ändringar i belysning (naturlig, halogen, fluorescerande).
  • Användning av stort tryck eller punktskrift på dokument eller tecken.
  • Användning av elektroniska röstmeddelanden i stället för skriftlig kommunikation.
  • En mänsklig assistent för att hjälpa till med skriftliga uppgifter eller annan visuell kommunikation.
  • Förändringar i arbetsschema för att tillgodose för kollektivtrafik.
  • Dela eller växla uppdrag med andra anställda.
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 3
    3. Granska utbildningsrättigheter. Blind och visuellt försämrade studenter har den lagliga rätten till en fri och lämplig offentlig utbildning. Alla Förenta staternas skoldistrikt måste tillgodose blinda och visuellt försämrade studenter på ett sätt som gör det möjligt för dem att få en utbildning som passar deras behov. Dessutom måste studenter med funktionshinder utbildas i samma miljö som studenter utan funktionshinder när det är lämpligt.
  • Om en skola inte kan rymma en blind student, måste det här distriktet ge alternativ. En annan offentlig skola måste rymma studenten, eller distriktet måste acceptera kostnaden för en privat utbildning.
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 4
    4. Granska mänskliga rättigheter. Som alla andra har blinda människor rätt till samma uppsättning internationella mänskliga rättigheter. Den blinda och synskadade har rätt att delta och uttrycka sig på alla samhällsområden, inklusive civila, politiska, sociala, ekonomiska och kulturella realmier.
  • Metod 2 av 3:
    Förespråkar dig själv
    1. Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 5
    1
    Bygga förtroende. Det tar tid för alla att bygga förtroende för sig själva och i vem de är. En del av att bygga förtroende innebär att du vet att dina behov i olika situationer vet. Det är lika viktigt att veta vad du kan göra oberoende av.
    • Folk med funktionshinder erbjuds ofta hjälp. Även om det här är en trevlig gest, är det okej att säga, "nej tack. Jag förstår."
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 6
    2. Ordna boende. Människor kan vara omedvetna om det boende som du behöver som en blind eller visuellt försämrad individ. Använd positivt språk för att ange dina behov.
  • Om du känner till resurser som du kan dela med andra, kan det hjälpa dig att vara en ännu bättre förespråkare för dig själv.Om du är medveten om vissa glödlampor, platser / datorprogram för att få dokument översatta till Braille, eller andra resurser som kan hjälpa din arbetsgivare eller skola att rymma dig kan det hjälpa till att göra processen enklare. Du kan börja med att rikta dem till den amerikanska grunden för blinden.
  • På jobbet kan du till exempel behöva en justering i ditt schema på grund av transportbegränsningar i ditt område. Vara tydlig med din arbetsgivare om hur mycket tid som behövs baserat på de transitalternativ du har.
  • I skolan kan du till exempel behöva större utskrift eller en justering i belysning. Se till att dina lärare vet att det här är en nödvändighet för dig att utföra ditt bästa. Du kan närma dig din lärare efter klassen och säga något som, "Jag kan inte se vad du skriver på tavlan och det gör det svårt för mig att följa lektionen och ta anteckningar. Kan jag flytta till ett skrivbord i främre raden eller kan du skriva i större utskrift på brädet?"
  • Om du inte får det nödvändiga boende har du rätt att lämna ett formellt klagomål. Notera när och var händelsen inträffade. Förbered dokumentation av din begäran om boende och avslag på dina önskemål. Du kan lämna upp klagomål med EQUAL Employment Commission (EEOC) eller med ditt skoldistrikt.
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 7
    3. Svara på social diskriminering. Du kan hitta dig själv målet för oförskämda eller okunniga kommentarer. Oavsett om det är på jobbet, skolan eller i någon annan social situation, kan detta dräneras.
  • Ibland, för ditt eget välbefinnande, är det bäst att ignorera olämpliga kommentarer. Du kan låtsas att du inte hörde vad personen sa och lät den glida. Detta fungerar bara om kommentarerna inte stör dig. Om du känner dig verkligen skadad är det viktigt att uttrycka dig själv. Tipsa en vän eller rådgivare om händelsen.
  • Svara på diskriminerande åtgärder om du har de känslomässiga resurserna att göra det. Ta ett djupt andetag och använd en lugn röst. Du kan säga något kort som helt enkelt påpekar personens fel och ger en kort förklaring till varför det var olämpligt.
  • Till exempel, om någon skrattar på din för att fumla med lite förpackning, kan du säga, "Hej, skratta inte. Jag gör ett försök här. Jag slår vad om att du inte vill att jag ska skratta åt dig om du var i min situation."
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 8
    4. Ta ett politiskt ställe mot diskriminering. Om du står inför sociala fördomar eller brist på lämpliga boende för dina behov, sprida ordet om diskrimineringen pågår. Många människor är villiga att hjälpa om de vet om situationen.
  • Få dina vänner att gå med i. Dina vänner, oavsett funktionshinder, borde kunna hjälpa till att samla om din sak.
  • Organisera en fredlig protest. Försök bojkotta en anläggning eller helt enkelt protestera utanför en stadshus. Kom ihåg att organisera din grupp och ordna nödvändiga tillstånd.
  • Skriv till dina lokala representanter. Tydligt förklara situationen i ditt samhälle. Uttrycka hur det har påverkat dig och ditt välbefinnande. Slutligen ange vilka typer av förändringar som måste göras och föreslå hur de kan uppnås.
  • Metod 3 av 3:
    Byggnadsgemenskap
    1. Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 9
    1. Skaffa vänner. Göra vänner med människor som förstår dig. Detta kan innebära att andra blinda eller visuellt försämras. Också överväga att bli vän med någon som är en del av en annan social minoritet. Som vänner kan du stödja varandra genom de problem som kommer upp dagligen.
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 10
    2. Starta eller gå med i en klubb. Bli involverad i andra blinda människor eller allierade till samhället. Som en grupp kan du dela erfarenheter och utbyta användbar information. Att skapa en stark gemenskap kan också hjälpa dig och andra utvecklar en positiv identitet.
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 11
    3. Sponsor Advocacy Events. Värd en händelse som utbildar om blinda eller synskadade. Ju mer information människor har, desto mindre sannolikt är de att diskriminera.
  • Till exempel kan du vara värd för en fundraising konsert i skolan. Du kan ge ut pedagogiska broschyrer på konserten och har blinda musiker.
  • Bild med titeln Kope med diskriminering när du är blind eller visuellt nedsatt steg 12
    4
    Ge inte upp! Även om det finns många lagar mot diskriminering, finns det fortfarande. Fortsätt vara positiv och ge inte upp kampen mot diskriminerande beteende.
  • Varningar

    Inte alla kommer att vara stödjande. Låt de negativa kommentarerna rulla av din rygg och fortsätt.
  • Du vill få ordet ut, men låt inte dina handlingar tillbaka. Gör alla dina handlingar juridiska och respektfulla för andra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande