Hur man är en bra handledare

Tutoring studenter är ett stort ansvar, men det kan också vara ett av livets mest givande upplevelser. Men bara att veta mycket om ett ämnesområde betyder inte nödvändigtvis att du är en bra handledare. För att hjälpa eleverna att nå sin potential måste du bedöma varandras behov och mål individuellt. Med din individualiserade uppmärksamhet kan någon elev förbättra sin förståelse av svårt material.

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera en elevs behov
  1. Bild med titeln vara en bra handledare Steg 1
1. Var uppmärksam på vad de redan vet. När du först lära känna dina elever måste du mäta vad de redan vet, så du slösar inte tid i dina sessioner. Fråga studenten vad de är bra på och vad de flesta tycker om ämnet du jobbar med. Låt honom eller henne tala open-endedly om ämnet och visa upp för dig. Det kommer att göra studenten smart och validerad medan du låter dig räkna ut vilket material de redan har behärskat.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 2
    2. Fråga var de har problem. Eleverna är ofta ganska medvetna om sina svagheter. De vet vilka typer av frågor de konsekvent saknar quizzer, eller vilka delar av klassföreläsningar har ingen mening för dem. Låt studenten förklara var de går vilse och gör en lista över dessa områden för din egen referens.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 3
    3. Arbeta tillsammans för att ställa in mål. Skapa en blandning av större och mindre mål som kan uppnås på en rimlig tid. Till exempel kan en elev inte kunna ta upp en matte klass inom en månad, men tre månader skulle vara ett bra mål för förbättring av betyg. Mindre mål bör fastställas på kort sikt: Studenten kommer att skriva en sammanfattning av 150-ord av en stor källa för ett kommande forskningspapper i slutet av sessionen.
  • Skriv ner målen på ett pappersark och få studenten att kolla på det. Sätta dem ansvarig för "målspårare" ger dem mer ansvar för sin egen förbättring.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 4
    4. Spåra studentens framsteg. Skapa ett diagram som gör det möjligt för dig och din student att bedöma hur bra han eller hon gör både i dina sessioner och i klassen. Detta diagram kan innehålla poster för:
  • Quiz och testkvaliteter
  • Övergripande klassbetyg
  • Uppnåendet av de mål du ställt in tillsammans
  • Din utvärdering av studentens ansträngning
  • Din utvärdering av studentens förståelse av begrepp
  • Fira förbättring av kvalitativa bedömningar som kvaliteter med mycket beröm! Om studentens betyg inte förbättras, men du ser mycket ansträngning, kommer ditt diagram att hjälpa honom eller henne att bli avskräckt.
  • Del 2 av 3:
    Strukturering av handledning sessioner
    1. Bild med titeln vara en bra handledare Steg 5
    1. Öppna med frågor om material som omfattas av den senaste sessionen. Innan du går vidare till nytt material vill du se till att din student har behärskat det gamla materialet. Fråga en eller två öppna frågor som gör det möjligt för studenten att visa sin förståelse av begrepp. Om de kämpar kan du behöva återkomma den informationen innan du går vidare. Låt också studenten ta upp några frågor om hans eller hennes egna om tidigare material.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 6
    2. Hjälpa eleverna att uppfylla sina krav på klassen. Har din student informerar dig om projekt och uppsatser så snart de får sina uppdrag. Bryta varje projekt ner i mindre delar och arbeta genom dem långsamt, i god tid. Inte bara kommer den betygsatta uppgiften att vara av högre kvalitet, men du kommer också att modellera för barnet hur man hanterar sin tid effektivt.
  • Om lärare ger ut studiereguider för tentor, ge innehållet i dina handledningssessioner mot det material som kommer att täckas.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 7
    3. Fokusera varje session på ett visst mål. Beroende på studentens behov för en viss klass kan du arbeta med ett papper eller ett projekt, eller du kan gå över koncept från klassen. Efter att ha granskat gammalt material, gör en muntlig plan om vad du kommer att uppnå tillsammans i den här sessionen. Var noga med att hålla dina mål hanterbara:
  • Idag ska vi arbeta med organisationen av denna uppsats. Vi ska bara ta de idéer du redan har och sätta dem i bästa möjliga order i en skiss.
  • Idag ska vi försöka lista ut nätverket av allierade styrkor i andra världskriget. Nästa session, vi arbetar med axelländerna.
  • Idag kommer vi att titta på alla de problem du har fel på ditt senaste matteprov och försök att räkna ut de rätta svaren. Då gör vi nya problem som testar samma koncept.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 8
    4. Ge möjligheter att lyckas. Medan du ska arbeta mot mål, vill du inte avskräcka din student genom att ställa in baren för hög. Varje session bör innehålla övningar du vet att studenten kan slutföra. Därifrån kan du bygga på lektionerna mot mer komplexa övningar som kan visa sig mer utmanande.
  • Om studenten inte utför på den nivå du förväntade dig, ge inte upp! Upprepa övningen tills han eller hon fullbordar den korrekt. När de gör, beröm på studenten för att arbeta genom ett hinder.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 9
    5. Ge dina elever raster. Brytningarna ska inte vara längre än 5 minuter. Att arbeta för långa sträckor tiden kan bära dem ut och få dem att förlora fokus. En 5-minuters paus är bara tillräckligt med tid för att uppdatera studenter utan att bryta steg i det arbete du gör.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 10
    6. Anpassa till studentbehov. Du har mål utlagda, men ibland blir unga människor slitna av sitt arbete, precis som vuxna gör. Om din student verkar trött eller i dåligt humör på en given dag, var inte rädd för att blanda saker lite och lätta humöret. Till exempel, om du handlar om en elev på ett främmande språk, kan du lyssna på och översätta låtar istället för att gå igenom konjugationsövningar. Du kan titta på teckningar på det språket och se hur mycket av tomten som studenten kan följa.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 11
    7. Tillgodose din handledningsstil till studentens inlärningsstil. Inte alla barn lär sig på samma sätt. Vissa studenter arbetar bättre ensam, och kommer att göra det bättre om det ges tid att slutföra aktiviteter på egen hand. Andra är mer sociala elever som kommer att lära sig mer om det verkar som om du arbetar genom problemen med dem.
  • Auralstudenter lär sig bäst genom verbal förklaring, så prata med dem om begrepp. Verbal studenter måste prata genom koncept på egen hand, så var villig att luta sig tillbaka och lyssna.
  • Fysiska / taktila studenter behöver arbeta med sina händer. Ta med 3D-modeller om du studerar anatomi eller ler som de kan forma i kroppens olika organ.
  • Visuella studenter kan behöva grafiska hjälpmedel som bilder, diagram eller pedagogiska videor.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 12
    8. Avsluta varje session genom att se fram emot nästa. Slutet på en handledningssession betyder inte att studenten är "färdiga" för veckan. Klargör att du förväntar dig att de förberedas för din nästa session i den tid du är ifrån varandra. Om det inte finns något arbete som inte var färdigt under sessionen, tilldela det som läxor för nästa möte. Om du har en rolig aktivitet planerad för nästa session, ge studenten något att se fram emot.
  • Del 3 av 3:
    Byggnadsrelationer
    1. Bild med titeln vara en bra handledare Steg 13
    1. Bygg ett personligt förhållande med dina elever. Ditt jobb är att hjälpa eleverna att fungera upp till deras potential. Som sådan är du lika mycket vän och cheerleader ibland som du är instruktör. Genom att bilda personliga förbindelser med studenter kan du mer effektivt motivera dem för att lyckas.
    • Prata om hur ämnet gör dem känna. Studenter som utför dåligt i klassen kan skämmas för det. När de förbättras kan de känna sig kraftfulla och stolta. Trösta dem i sina ner tider och fira deras framgångar.
    • Dela dina egna erfarenheter av misslyckande och hur du övervakar dem.
    • Ta reda på vad deras lustar är, så du kan göra handledningssessioner mer intressanta. En okomplicerad ekvation kan tyckas tråkigt, men ett subtraktionsproblem om att slåss på dinosaurier kan pricka upp en student som älskar dinosaurier.
  • Bild med titeln vara en bra handledare steg 14
    2. Lär dig studentens kommunikationsstil. Anslut till studenten på sina egna villkor. Om en student är intensivt, kan du inte ignorera den! Det kan vara att studenten kommunicerar bäst i dagarna mellan sessioner, när han eller hon kan maila dig frågor. Ibland är eleverna ovilliga att ställa frågor i person, även om de har många de behöver besvaras.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 15
    3. Visa upp för varje session i gott humör. Dina elever kommer omedelbart att hämta på dina humör. Om du verkar trött eller låg energi, kommer de att mimma din ton. Men om du dyker upp leende och optimistisk för varje session, följer de din ledning och lägger större ansträngning i arbetet till hands.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 16
    4. Fungera som en guide snarare än lärare. Lärare och handledare har mycket olika roller. Lärare har många studenter att övervaka samtidigt och måste fungera som myndighetsuppgifter som passerar kunskap. Tutorer arbetar en-mot-ett, och är mer som "utbildade kamrater" än myndighetsuppgifter. Du har bara en elev att arbeta med i taget, så du behöver inte föreläsa. Låt eleverna ta hand om inlärningsmål och styra dem mot sina mål.
  • Fråga många frågor. Du vill inte föreläsa dina elever. Istället, fråga öppna frågor som tvingar dem att komma till slutsatser på egen hand, med forskning som du hjälper dem att bedriva.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 17
    5. Ge eleverna rum att bli kär i materialet. Medan du behöver hålla studenten på rätt spår för att uppnå sina mål, var inte rädd för att ge upp en liten kontroll. Om, när du studerar inbördeskriget, vill din student spendera mycket tid på en obetydlig men dramatisk kamp, ​​låt det hända även om det äter upp en hel session. En handledare ska låta naturlig nyfikenhet växa snarare än att försöka kväva det. Den ökade entusiasmen kommer att betala av linjen.
  • Bild med titeln vara en bra handledare Steg 18
    6. Kommunicera tydligt med föräldrar och lärare. Utan deras hjälp vet du inte hur man fokuserar innehållet i dina sessioner på ett sätt som hjälper dina elever att lyckas i skolan. Att prata med föräldrar och lärare är särskilt viktigt för yngre studenter. Medan en högskolan kanske kan förklara kursmål för dig, kommer en tredje grader inte.
  • Nå ut till föräldrarna och läraren och skapa ett regelbundet schema för kommunikation.
  • Du kanske pratar med föräldrarna varje gång studenten är inlagd för en handledningssession.
  • Du kan komma överens om att maila läraren på den första måndagen i varje månad för att få en känsla av vad som kommer ner på röret i studentens klassarbete.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande