Hur man väljer mellan privat och offentlig skola

Att välja om du ska skicka dina barn till en allmän eller privat skola kan vara ett mycket svårt beslut att göra. Att veta vad som är viktigt för ditt barns pedagogiska erfarenhet, kan skillnaderna mellan offentlig och privat utbildning och ta några praktiska åtgärder för att utforska möjliga skolor göra processen lite lättare.

Steg

Del 1 av 2:
Väger skillnaderna
  1. Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 1
1. Bestäm vilka ämnen som är viktiga för dig. När du väger skillnaden mellan den offentliga och privata skolan är läroplanen ett bra ställe att börja. Nästan alla offentliga skolor följer samma läroplan eftersom de är bundna av federal lag, men privata skolor är inte.
  • Offentliga skolor tenderar att betona kärnämnen, som matematik, vetenskap, engelska och sociala studier. Denna välutrustade utbildning är bra förberedelse för ditt barns högskole karriär.
  • Privata skolor är inte bundna av samma läroplan som offentliga skolor är, så de kan betona olika ämnen, eller specialisera sig på en viss typ av läroplan, som konsten.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skolsteg 2
    2. Bestäm vilka boende, om några, ditt barn behöver. Om ditt barn har ett lärande eller fysisk funktionsnedsättning, vet det som boende eller hjälper ditt barn att lyckas med klassrummet, hjälpa dig att bestämma om en skola, privat eller offentlig.
  • Alla skolor som får statlig finansiering krävs för att följa amerikanerna med funktionshinder, oavsett om de är privata eller offentliga.
  • Privata skolor som drivs av religiösa institutioner är inte föremål för ADA, men vissa stater har gått lagar som reglerar dessa skolor på andra sätt.
  • Även om privata skolor kan ha antagningskrav, kan de inte neka en student baserad enbart på funktionshinder. Privatskolor måste också ändra eventuella policyer eller förfaranden som nekar tillgång till studenter med funktionshinder.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola Steg 3
    3. Bestämma hur viktig mångfald av studentkår är för dig. När du bestämmer vad som är viktigt för dig om skolan är ditt barn att delta, kanske du vill överväga mångfalden av studentpopulationen. Vill du ha en skola som speglar ditt barns egen bakgrund eller en med mer mångfald?
  • De flesta studier visar att privata skolor är mer accepterande av en mångsidig studentkropp och tenderar att montera strängare anti-mobbningskampanjer. Men medan privata skolor är mer accepterande av en mångsidig studentkår, tenderar de offentliga skolorna att faktiskt ha mer mångfald bland sina elever.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 4
    4. Bestäm om du vill ha medgett eller enkönsutbildning. Oavsett om du skickar ditt barn till en enda kön eller medpedagogisk skola är ett personligt beslut, men se till att du känner till fördelarna och nackdelarna med båda typerna av utbildning innan du väljer en skola.
  • Vissa studier visar att tjejer gör bättre i enkönsutbildningsinställningar, särskilt i matematik och vetenskapskurser, eftersom de är fria från könsstereotypningen som kan övertyga dem om att pojkarna är bättre på dessa ämnen.
  • Men vissa studier visar att co-ed classrooms och skolor mer adekvat förbereder studenter för livet efter skolan - världen är trots allt co-ed. Dessutom finns det inte mycket forskning för att stödja tanken att enkönskolor alltid resulterar i högre testresultat eller mindre könsstereotyper.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skolsteg 5
    5. Ta hänsyn till lärarkvaliteten. Eftersom offentliga och privata skolor styrs av olika federala lagar och förordningar kan kvaliteten på lärarna variera. Att veta hur viktig lärarkvalitet är för dig och ditt barn kan hjälpa dig att väga skillnaden mellan offentliga och privata skolor.
  • Offentliga skolor krävs enligt lag för att anställa certifierade lärare. Det innebär att varje lärare ditt barn har ett lärointyg.
  • Privatskolor är inte skyldiga att anställa certifierade lärare. Detta kan vara bra för din student om till exempel sin historia lärare har doktorand i historien (men inget lärointyg). Men, beroende på skolan, kanske lärarna inte är lika bra som de du skulle hitta i några offentliga skolor.
  • Eftersom privata skolor inte är skyldiga att acceptera studenter med speciella behov - även om vissa gör - de kanske inte har en särskild utbildningslärare på personal.
  • Tänk på att detta är en mycket allmän syn på offentliga vs. Privatskolelärare - Det finns fantastiska och inte så stora lärare i båda systemen.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola Steg 6
    6. Fråga om testresultat. Även om du inte ska lägga för mycket lager i en skolas online-betyg, borde du fortfarande fråga om enskilda skoles testresultat. Studenter på privata skolor tenderar att offscore offentliga skolstudenter på standardiserade tester, vilket kan påverka ditt barns förmåga att komma in i college.
  • Det finns emellertid viss debatt om denna allmänna bedömning - Forskare har använt samma data för att komma till motstridiga slutsatser, och andra faktorer som socioekonomisk status, kan påverka studentens poäng, oavsett var de är utbildade.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skolsteg 7
    7. Bestäm hur viktiga extrautbildade aktiviteter är för dig och ditt barn. Antalet extrautbildade aktiviteter, inklusive sport, som erbjuds av offentliga och privata skolor kan variera. Att veta hur viktigt en mängd aktiviteter och sport är att du kan hjälpa till när du bedömer skillnaderna mellan skolor.
  • Offentliga skolor tenderar att ha en större mängd aktiviteter, klubbar och sportlag än privata skolor eftersom de får en viss mängd finansiering för detta. Offentliga skolor är också skyldiga att följa avdelning IX, vilket kräver eget kapital i verksamhet och idrottsfinansiering, så om du har en son eller dotter, kommer de att ha en bra chans att ha ett antal lag att välja mellan för tryouts.
  • Privata skolor kommer ibland att erbjuda sport och aktiviteter som offentliga skolor inte, vilket är viktigt om sporten ditt barn spelar inte är mycket vanligt i offentliga skolor.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skolsteg 8
    8. Ta hänsyn till klassstorlek. I allmänhet tenderar offentliga skolor att ha större klassstorlekar än privata skolor. Om du behöver en skola som kan uppmärksamma enskilda studenter, kan du överväga en privat skola eller en mindre offentlig skola.
  • Del 2 av 2:
    Göra ditt beslut
    1. Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola Steg 9
    1. Gör en lista. Innan du börjar söka efter skolor, gör en lista över de saker du letar efter i en skola. Den här listan hjälper dig att hålla dina prioriteringar fram och centrera när du väljer en skola.
    • Ta reda på vilket distrikt du är i. Den mest grundläggande platsen att börja när du väljer en skola är att veta vilket distrikt du bor i. Detta kommer mycket att begränsa skolorna du kan välja mellan för ditt barn.
    • Vissa skoldistrikt har det som kallas "Choice of Choice", vilket innebär att ditt barn kan välja vilken skola i distriktet att delta, oavsett den geografiska närhet till ditt hem.
    • Andra distrikt har avtal med närliggande distrikt som låter dig välja en skola utanför distriktet du bor i.
    • Ta reda på om ditt distrikt tillåter någon av dessa alternativ. Om de inte gör det kommer din student att delta i den offentliga skolan i samband med ditt grannskap.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 10
    2. Bestäm hur långt du är villig att köra. Om du bestämmer dig för tid att du inte är villig att köra mer än 20 minuter för att ta dina barn till skolan, kan du begränsa din sökning efter en ny skola - offentlig eller privat -.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skolsteg 11
    3. Utarbeta en budget. Innan du ens börjar välja mellan offentlig eller privat måste du veta hur mycket pengar du kan spendera på ditt barns utbildning. Offentliga skolor är skattebetalarfinansierade, så du betalar inte undervisning på en offentlig skola. Privatskolor är privatfinansierade, och det viktigaste sättet de höjer pengarna är genom laddningsundervisning. Att arbeta ut hur mycket du måste spendera på ditt barns utbildning kan verkligen hjälpa dig när du fattar ditt beslut.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 12
    4. Bestäm om ditt barn behöver ett specialiserat program. Ditt barn kan behöva ett program som specialiserat sig på att undervisa studenter med vissa funktionshinder eller en som fokuserar på ett visst område av sin utbildning (som en konstskola). Att veta vilken typ av program ditt barn behöver hjälpa till att begränsa listan, också.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 13
    5. Ta reda på hur mycket undervisning du betalar. Undervisningsräntor på privata skolor varierar mycket från stat till stat, från $ 3.600 till över $ 20.000 per år. Se till att du vet vad genomsnittet är i ditt tillstånd innan du börjar titta. Privat Skolrevision är en webbplats som kan vara till hjälp för att hitta denna information för din stat.
  • Du kanske inte nödvändigtvis måste betala fullt utbildning för en privatskola om ditt barn får ett stipendium. Vissa privatskolor erbjuder interna stipendier, och det finns en mängd nationella stipendier som tilldelas utifrån allt från religiös anslutning till socioekonomisk status.
  • Vissa stater erbjuder också kuponger för att täcka kostnaden för privat utbildning. Du måste ta reda på om ditt tillstånd gör det och hur man ansöker om dem. Återigen kan privatskoleöversyn styra dig till den informationen.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 14
    6. Prata med andra föräldrar. Innan du bestämmer vilken offentlig skola du skickar ditt barn till, prata med andra föräldrar och be om deras ärliga åsikt om skolan. De flesta föräldrar kommer att vara ärliga om deras och deras barns erfarenheter. Om du inte känner till någon som för närvarande deltar i skolan kan du begära kontaktinformation för skolans moderlärarförening (PTA).
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola steg 15
    7. Prata med huvudmannen. Överväg att chatta med skolans huvudmän är du intresserad av för ditt barn. Principerna har ansvaret för skolan och du kan få en bra uppfattning om hur skolan går och vad de prioriterar, genom att prata med den ansvariga personen.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skolsteg 16
    8. Fråga hur undervisningen spenderas. Det är lätt att anta att högre undervisningsgrader innebär en bättre utbildning när det gäller privata skolor. Var säker på att du får reda på hur de utbildningspengar du betalar tilldelas. Bli det spenderat på byggnaderna eller på ditt barns utbildning? En ren, inbjudande, gladlynt lärande miljö är viktigt, men ditt barn behöver förmodligen inte studera någonstans som ser ut som ett slott för att få en bra utbildning.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola Steg 17
    9. Möt skolans fakultet. Eftersom lärarkvaliteten kan variera så mycket från skolan till skolan, be om att träffa några av fakulteten på de skolor du funderar på. Detta kan ge dig en mycket bättre uppfattning om den allmänna kvaliteten på skolans fakultet än att bara läsa online BIOS eller CVS kan ge dig.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola Steg 18
    10. Turnera skolan. Planera en rundtur i de privata skolorna du är intresserad av - du kan lära dig mycket av dessa turer. Ser eleverna glada och engagerade? Är inlärningsutrymmena ljusa och rena? Du kan lära dig mycket om en skola baserat på din tarmreaktion när du besöker. Att ta dina barn tillsammans ger dem chansen att se skolan och bestämma om det känns som en bekväm miljö för dem.
  • Bild med titeln Välj mellan privat och offentlig skola Steg 19
    11. Lägg inte för mycket lager i online-betyg. Skolor i låginkomstområden kan ha lägre betyg på online-ratingwebbplatser, men de kan också ha fantastiska lärare och huvudmän. Att prata med andra föräldrar hjälper dig att räkna ut om det här är sant, så skriv inte en skola bara för att dess betyg är lite låga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande