Hur man utmanar begåvade studenter som slutar arbeta tidigt

Det är bäst att planera och utforma uppdrag i förväg för att utmana studenter som slutar tidigt. När du börjar lektionsplanering i början av ett skolår eller inlärningsenhet, sätt ihop aktivitetspaket som är självstyrda och specifika för din betygsnivå eller ämne. På det sättet kan du snabbt erbjuda material till tidiga efterbehandlare utan att ta tid bort från att hjälpa andra studenter. Tilldela eleverna engagerande och innehållsrika kompletterande arbete, eller tilldela långsiktiga oberoende forskningsprojekt. Överväga att uppmuntra ledarskap genom serviceorienterade projekt och försöka arbeta med andra lärare för att skapa skolövergripande samarbetsprogram, klubbar och tävlingar.

Steg

Metod 1 av 3:
Erbjuder ämnespecifika lösningar
  1. Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 1
1. Skapa paket med ytterligare arbete före tid. Lärarna kommer oundvikligen identifiera begåvade studenter som slutar arbeta tidigt och borde därför planera före skolårets eller den specifika inlärningsenhetens början. Kompilera kompletterande inlärningspaket som är självförklarande och antingen ämnesspecifika eller fyllda med allmänna utbildningsaktiviteter när du utformar din lektionsplan. På det sättet är du beredd med rik, engagerande innehåll som inte kräver att du spenderar för mycket tid från andra studenter.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 2
    2. Ge utmanande matematiska resonemangsproblem. Tilldela ditt matematiskt begåvade studentinnehåll som hjälper dem att tillämpa motiveringsförmåga till vardagliga problem. Använd ordproblem som tillämpar den enhetens matematiska färdigheter till specifika sammanhang istället för att till exempel helt enkelt tilldela ytterligare övningar med samma innehåll som det arbete de just har slutat.
  • Förskriptade ordproblem som tillämpar enhetens färdigheter till verkliga världsscenarier kommer inte att kräva att du erbjuder ytterligare instruktioner, håller begåvade studenter utmanade samtidigt som du optimerar din tid.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 3
    3. Dra nytta av stillestånd i klassen för att arbeta med studenten. Om andra studenter är upptagna med sitt arbete och du har ett ögonblick för ytterligare förklaring, kan du också förhandsgranska nästa enhets innehåll med din begåvade student. Få dem att börja arbeta med problem med nästa enhets resonemang. Till exempel, om din mitten eller sena elementära skolare har behärskat multiplikation och division, introducera dem till pre-algebra övningar.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 4
    4. Erbjud verksamhet som uppmuntrar till vetenskaplig undersökning. Inkorporera oberoende och åldersliga aktiviteter, till exempel ett klassrumshörna med material av olika bytan och densiteter. Håll mikroskop i klassrummet om möjligt, med provglas av olika geologiska och biologiska exemplar.
  • Du kan visa hela klassen hur man använder åldersfria mikroskop och annan utrustning, då kan tidiga efterbehandlare engagera sig i självstyrda aktiviteter tills resten av klassen har slutfört uppdraget.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 5
    5. Har vetenskapliga arbetsblad till hands. För att minska mängden tid som erbjuds instruktioner, förbereda kalkylblad med uppmaningar som är lämpliga för sin betygsnivå som följer den vetenskapliga metoden. Till exempel, fråga eleverna på sina kalkylblad, "vilket material du hypoteserar kommer att flyta i vatten, och som kommer att sjunka? Beskriv det procedur du använde för att testa din hypotes. Hur visade ditt experiment eller motbevisa din hypotes?"På det sättet kan du kortfattat berätta för dina begåvade studenter vad de ska göra när de är färdiga, då kan de följa kalkylbladens skriftliga anvisningar.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 6
    6. Tilldela ett aktuellt evenemangsanalysprojekt. Om du är specialist på socialstudier, har tidiga efterbehandlare att undersöka en nuvarande nyhetshistoria. Tilldela ett analysprojekt med specifika och självförklarande anvisningar och kriterier.
  • Välj till exempel artiklar i förväg och skapa kalkylblad som ber eleverna att sammanfatta en artikel, diskutera sin synvinkel eller fördomar och stödja deras analys med citat.
  • Låt dem jämföra 2 eller flera artiklar om samma aktuella händelse och diskutera likheterna och skillnaderna mellan artiklarna ".
  • Du kan också tilldela eleverna att jämföra nuvarande och historiska händelser. Antingen tilldela specifika förflutna och nuvarande händelser eller få eleverna att välja sina egna och förklara sina baser för att göra jämförelsen.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 7
    7. Fråga din begåvade student för att hålla en journal. För ytterligare litteratur eller kreativ skrivande kurs, tilldela tidskriften uppmaningar till studenter som slutar tidigt. Till exempel, om du arbetar med en viss genre, som noveller, har dina tidiga efterbehandlare att komponera sin egen historia. Ge ett kalkylblad som leder dem för att definiera sin historia komponenter, till exempel klimax och upplösning.
  • Om du arbetar med poesi, försök att ha eleverna att komponera dikter med mer styva strukturer. Till exempel, om de redan har skrivit dikter i gratis vers, har de använda sin extra tid för att skriva verk med särskilda rimsystem och former, som sonnetter.
  • Frittskrivningsövningar med mer öppna riktlinjer kan också hjälpa dig att hålla begåvade studenter engagerade och låta dig hålla din uppmärksamhet på resten av klassen.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 8
    8. Håll ämnesrelevanta böcker och tidskrifter praktiska. Gå för ämnespecifik tyst läsning som fördjupar elevernas förståelse av inlärningsenhetens färdigheter eller genre. Överväga att inkludera kalkylblad med uppmaningar som förstärker enhetens resonemang eller analytiska färdigheter.
  • Till exempel, har tidigt efterbehandlare att lära sig om solsystemet Läs artiklar som beskriver nya fynd om dvärgplanetoider eller planeter bortom vårt eget solsystem. Låt dem komponera en sammanfattning om hur dessa nya resultat tillåter oss att lära oss mer om vårt eget solsystems bildning.
  • Tyst läsning, med eller utan kompletterande kalkylblad, är en självstyrd och självförklarande övning som gör att du kan balansera din tid mellan barnen på olika inlärningsnivåer.
  • Metod 2 av 3:
    Uppmuntra oberoende och ledarskap
    1. Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 9
    1. Ge de studentuppgifter som bygger på sina intressen. Ta reda på tidigt i skolåret om din student har några speciella intressen eller hobbyer. Försök att skapa uppdrag som slår till saker som de tycker om att göra och lära sig om.
    • Om du bara ger en begåvad student extra arbete för att hålla dem upptagna, kan de sluta känna sig irriterande och överarbetade. Att ge dem arbete som de kan ansluta med på en personlig nivå hjälper till att hålla dem engagerade och upphetsade om lärande.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 10
    2. Tilldela utökade oberoende forskningsprojekt. I stället för isolerade, enhet- eller lektionspecifika uppdrag, överväga att ha begåvade studenter på ett integrerat projekt under hela en hel term. Det kan tillverkas utifrån ditt ämne för specialisering eller skräddarsydd för studentens specifika intressen. Att ha ett go-to-oberoende projekt kommer också att minska en begåvad student behov av ytterligare instruktioner eller riktning, så att du kan hålla dem engagerade medan de koncentrerar ansträngningarna på resten av klassen.
  • Till exempel kan din begåvade historia student arbeta med en djupgående analys av ett imperium eller en särskild historisk figur. Om din terms innehåll handlar om en viss historisk period, som medeltida historia, kan de välja ett relevant figur eller geografiskt område och kompletta uppdrag som kräver mer detaljerad studie för att komplettera kursens undersökningsmetod.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 11
    3. Skapa tydliga riktlinjer för att slutföra speciella projekt. Att ge dina begåvade studenter tydliga, skriftliga riktlinjer i förväg kommer att hjälpa dem att vara organiserade utan verbal instruktion. Till exempel kan vecka 1 rikta dem för att ta reda på en historisk siffra och födelseort, information om sina familjer och uppfostran och annan tidig information. Vecka 2 kan fokusera på att undersöka information om en tidig formativ händelse. Successiva veckor kan rikta dem på ett liknande kronologiskt eller kategoriskt sätt.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 12
    4. Lag upp med andra lärare. Försök att nå ut till lärare i andra betygsnivåer och ämnesområden för att skapa ett skolövergripande samarbetsprogram. Tidiga efterbehandlare kan arbeta på pågående projekt, som en skoltidning eller litterär tidning, tillsammans med studenter från andra betyg. Förutsatt att uppgiften är ålder, kan de självständigt hantera arbete som att redigera inlagor för skoltidningen eller komponera sin novell för tidningen.
  • Du kan också arbeta med andra lärare för att skapa ytterligare konkurrenskraftiga utmaningar, som stavning eller geografi bin, vetenskapsmässor och debattkonkurrenser. Eleverna kan självständigt förbereda sig för en kommande bi eller debatt under sin extra tid.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 13
    5. Uppmuntra arbete som kommer att gynna skolan och samhället. I stället för att tilldela ytterligare ämnesspecifikt utbildningsinnehåll kan du prova ett service- eller samhällsorienterat projekt. Till exempel, överväga att ha tidiga efterbehandlare att arbeta för att självständigt organisera en skolövergripande mat eller kläder.
  • Ambitiösa projekt kan kräva mer tid bort från att hjälpa resten av din klass, så var noga med att hålla sig fokuserad på kärnplanen när de planerar speciella projekt.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 14
    6. Utforma ett projekt som förbinder till skolans särskilda behov. Till exempel, om du undervisar en jordvetenskapsklass och din skola inte återvinns, få dina elever kontakta din stads lokala myndigheter för att förvärva återvinningsfack. De kan utarbeta ett brev till skolans huvudman och göra forskning om hur man skaffa burkar självständigt medan du hjälper andra studenter. Då kan du fortsätta att arbeta med dem på projektet utanför klassen.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 15
    1. Var känslig för att uppmuntra klusterat lärande. Differentiera ditt klassrums inlärningsstruktur kan vara ett effektivt och nödvändigt verktyg, men du bör använda grupperade lärande grupper med omsorg. Försök att inte ange grupper som dina elever lätt kommer att identifiera som avancerad, mellanliggande och grundläggande, eller du kan riskera att motverka studenter som behöver lite mer hjälp.
    • Låt grupperna vara flexibla baserat på en viss enhet, vecka eller till och med skoldag. På det sättet kommer möjligheten till rörlighet och framsteg att uppmuntra studenter att göra sitt bästa arbete.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 16
    2. Försök att inte tilldela mer arbete med samma innehåll. Målet bör vara att tilldela ytterligare innehåll som är rik, utmanande och tillåter studenter att djupt engagera sig ämne. Om din elev avslutar sina matematiska problem, kommer att tilldela 20 ytterligare problem som upptagen på dem, och potentiellt leda till beteendefrågor.
  • I stället för att tilldela till exempel mer divisionsproblem, få dem att tänka på hur de kan ansöka avdelning för verkliga situationer. I stället för att tilldela fler vokabulärord att leta upp, få dem att skriva en kort historia som innehåller de ord de redan har definierat.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 17
    3. Undvik att tilldela klassrumssysslor för att ockupera studenterna. Tilldela roterande klassrumsunderhållsuppgifter baserade på alfabetisk ordning eller ett lotterisystem är bra. Men du borde inte ha tidiga målare rena tavlar, ta ut papperskorgen, eller gör andra sysslor. Denna typ av upptagningsarbete kommer bara att avskräcka eleverna från att göra sitt bästa.
  • Bild med titeln Challenge begåvade studenter som slutar arbeta tidigt steg 18
    4. Använd din bedömning om att ha begåvade studenter hjälp med undervisning. Att ha en begåvad student hjälp Tutor En annan student kan vara till nytta för båda eleverna. Förutom att ge en kämpande student ett ben upp, kan det förstärka den begåvade studentens förståelse av ämnet. Många studenter kan hitta peer-handledning roligt och bemyndigande. Men håll de individuella personligheterna hos dina elever i åtanke - har inte din begåvade student lär andra om du tror att de berörda eleverna kommer att hitta arrangemanget pinsamt eller tråkigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande