Hur man utvecklar en läroplan

En läroplan består ofta av en guide för utbildare att undervisa innehåll och färdigheter. Vissa läroplaner är allmänna vägkartor, medan andra är ganska detaljerade och ger instruktioner för dag till dag lärande. Att utveckla en läroplan kan vara ganska utmanande, särskilt när förväntningarna har ett så stort utbud. Oavsett situationen är det viktigt att börja med ett allmänt ämne och ta in mer information med varje steg. Slutligen utvärdera ditt arbete för att se om några ändringar måste göras.

Steg

Del 1 av 3:
Ser den stora bilden
  1. Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 1
1. Definiera syftet med läroplanen. Din läroplan ska ha ett klart ämne och syfte. Ämnet ska vara lämpligt för studenternas ålder och den miljö där läroplanen lärs.
  • Om du blir ombedd att designa en kurs, fråga dig själv frågor om det allmänna syftet med kursen. Varför lär jag mig det här materialet? Vad behöver eleverna veta? Vilka saker behöver de lära sig att göra?
  • Till exempel, i att utveckla en sommarskrivningskurs för gymnasieelever, måste du tänka specifikt om vad du vill att eleverna ska komma ut ur klassen. Ett möjligt syfte kan vara att lära eleverna hur man skriver ett en-handlingsspel.
  • Även om ett ämne och kurs tilldelas dig, fråga dig fortfarande dessa frågor så att du har en bra förståelse för läroplanens syfte.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 2
    2. Välj en lämplig titel. Beroende på inlärningsmålet kan titling av läroplanen vara en enkel process eller en som kräver större tanke. En läroplan för GED-studenter kan kallas "GED Preparation Curriculum." Ett program som är utformat för att hjälpa ungdomar med ätstörningar kan kräva en noggrant genomtänkt titel som är attraktiv för tonåringar och känsliga för deras behov.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 3
    3. Skapa en tidslinje. Prata med din handledare om hur mycket tid du måste lära kursen. Vissa kurser varar ett helår och andra varar bara en termin. Om du inte lär dig i en skola, ta reda på hur mycket tid som tilldelas dina klasser. När du har en tidslinje kan du börja organisera din läroplan i mindre sektioner.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 4
    4. Ta reda på hur mycket du kan täcka i den tid som tilldelats. Använd din kunskap om dina elever (ålder, förmåga mm.) och din kunskap om innehållet för att få en känsla av hur mycket information du kommer att kunna täcka i den tid du fick. Du behöver inte planera aktiviteter ännu, men du kan börja tänka på vad som är möjligt.
  • Tänk på hur ofta du ser eleverna. Klasser som möts en eller två gånger per vecka kan ha ett annat resultat än klasser som möts varje dag.
  • Föreställ dig till exempel att du skriver en teaterplan. Skillnaden mellan en två timmars klass som möter en gång i veckan i tre veckor, och en två timmars klass som möter varje dag i tre månader är betydande. Under de tre veckorna kan du kanske lägga på 10 minuters spel. Tre månader, å andra sidan, kan vara tillräckligt med tid för en fullständig produktion.
  • Detta steg kan inte gälla för alla lärare. Grade skolor följer ofta statliga standarder som skisserar de ämnen som måste täckas under årets gång. Studenter tar ofta test i slutet av året, så det finns mycket mer tryck för att täcka alla standarder.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 5
    5. Brainstorm en lista med önskade resultat. Gör en lista över innehållet du vill att dina elever ska lära och vad de ska kunna göra i slutet av kursen. Det kommer senare att vara viktigt att ha tydliga mål som beskriver de färdigheter och kunskap som dina elever ska förvärva. Utan dessa mål kommer du inte att kunna utvärdera studenter eller läroplanens effektivitet.
  • Till exempel, i din sommarskrivningskurs, kanske du vill att studenter ska lära sig att skriva en scen, utveckla välrenade tecken och skapa en storyline.
  • Lärare som arbetar i offentliga skolor i Förenta staterna förväntas följa statliga standarder. De flesta stater har antagit de gemensamma kärnstatstandarderna, som förklarar exakt vad studenterna ska kunna göra i slutet av skolåret från betyg K-12.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 6
    6. Kontakta befintliga läroplaner för inspiration.Kontrollera online för läroplaner eller standarder som har utvecklats i ämnesområdet. Om du arbetar i en skola, kolla med andra lärare och handledare om läroplaner från tidigare år. Att ha ett prov att arbeta från att utveckla din egen läroplan mycket enklare.
  • Till exempel, om du lär dig en playwriting-klass, kan du göra en online-sökning efter "Skivskrivarklassens läroplan" eller "Skyldskursstandarder."
  • Del 2 av 3:
    Fyllning i detaljerna
    1. Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 7
    1. Göra en mall.Läroplaner är vanligtvis grafiskt organiserad på ett sätt som innehåller ett utrymme för varje komponent. Vissa institutioner frågar utbildare att använda en standardiserad mall, så ta reda på vad som förväntas av dig. Om ingen mall finns, hitta en online eller skapa din egen mall. Detta hjälper dig att hålla din läroplan organiserad och presentabel.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 8
    2. Identifiera enhetstitlarna i läroplanen. Enheter, eller teman, är de viktigaste ämnena som kommer att täckas av läroplanen. Organisera din brainstorm eller statliga standarder i enhetliga sektioner som följer en logisk sekvens. Enheter kan täcka stora idéer som kärlek, planeter eller ekvationer och viktiga ämnen som multiplikation eller kemiska reaktioner. Antalet enheter varierar av läroplanen och de kan varas var som helst mellan en vecka och åtta veckor.
  • En enhetstitel kan vara ett ord eller en kort mening. En enhet om karaktärsutveckling, till exempel, kan kallas, "skapa djupa tecken."
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 11
    3. Skapa inlärningsmål för varje enhet. Lärande mål är de specifika saker som studenterna kommer att veta och kunna göra i slutet av enheten. Du gav redan det här, när du först brainstormade idéer för klassen, nu måste du vara mer specifik. När du skriver dina inlärningsmål, behåll viktiga frågor i åtanke. Vad kräver staten studenter att veta? Hur vill jag att mina elever ska tänka på det här ämnet? Vad kommer mina elever att kunna göra? Ofta kan du dra inlärningsmålen direkt från vanliga kärnstandarder.
  • Använd swbat (studenterna kommer att kunna). Om du fastnar, försök att starta varje inlärningsmål med "studenter kommer att kunna ..." Detta fungerar för både kunskaper och innehållskunskap. Till exempel kommer studenterna att kunna ge en tvåsidig skriftlig analys av orsakerna till inbördeskriget."Detta kräver att eleverna både känner till information (orsaker till inbördeskriget) och gör något med informationen (skriftlig analys).
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 10
    4. Skriv viktiga frågor för varje enhet. Varje enhet behöver 2-4 allmänna frågor som bör undersökas i hela enheten. Viktiga frågor Guide studenter att förstå de viktigare delarna av temat. Viktiga frågor är ofta stora, komplexa frågor som inte alltid kan besvaras i en lektion.
  • Till exempel kan en väsentlig fråga för en gymnasieenhet om fraktioner vara, "varför inte använder division gör det alltid mindre?"En väsentlig fråga för en enhet på karaktärsutveckling kan vara", hur avslöjar en persons beslut och handlingar aspekter av deras personlighet?"
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 9
    5. Förbered lämpliga lärandeupplevelser. När du har en organiserad uppsättning enheter kan du börja tänka på vilka typer av material, innehåll och erfarenheter som studenterna behöver för att få en förståelse för varje tema. Detta kan täckas av den lärobok du kommer att använda, texter du planerar att läsa, projekt, diskussioner och resor.
  • Håll din publik i åtanke. Kom ihåg att det finns många sätt för studenter att förvärva kompetens och kunskap. Försök att välja böcker, multimedia och aktiviteter som kommer att engagera den befolkning du jobbar med.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 12
    6. Inkludera en plan för bedömningar att utvärdera det. Eleverna måste utvärderas på deras prestanda. Detta hjälper studenten att veta om de lyckades förstå innehållet, och det hjälper läraren att veta om de lyckades med att leverera innehållet. Dessutom hjälper bedömningsläraren att avgöra om några förändringar måste göras till läroplanen i framtiden. Det finns många sätt att bedöma studentprestanda, och bedömningar bör vara närvarande i hela enheten.
  • Använd formativa bedömningar. Formativa bedömningar är vanligtvis mindre, mer informella bedömningar som ger feedback om inlärningsprocessen så att du kan göra ändringar i läroplanen i hela enheten. Även om formativa bedömningar vanligtvis är en del av den dagliga lektionsplanen, kan de också inkluderas i enhetsbeskrivningarna. Exempel är journalposter, quizzer, collage eller korta skriftliga svar.
  • Inkludera summativa bedömningar. Summativa bedömningar uppstår när ett fullständigt ämne har täckts. Dessa bedömningar är lämpliga för slutet av en enhet eller i slutet av kursen. Exempel på summativa bedömningar är prov, presentationer, föreställningar, papper eller portföljer. Dessa bedömningar sträcker sig från att röra på specifika detaljer för att svara på grundläggande frågor eller diskutera större teman.
  • Del 3 av 3:
    Vilket gör det arbete
    1. Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 13
    1. Använd läroplanen för att planera lektioner. Lektionsplanering är vanligtvis separat från läroplanutvecklingsprocessen. Även om många lärare skriver sina egna läroplaner är det inte alltid fallet. Ibland är den som skrev läroplanen inte samma person som kommer att lära den. Hur som helst, se till att det som beskrivs i läroplanen används för att styra lektionsplanering.
    • Överför nödvändig information från din läroplan till din lektionsplan. Inkludera namnet på enheten, de väsentliga frågorna och det enhetsmål som du arbetar med under lektionen.
    • Se till att lektionsmål leder studenterna att nå enhetens mål. LESSON MÅL (även kallade mål, mål eller "SWBAT") liknar enhetsmål, men måste vara mer specifika. Kom ihåg att eleverna ska kunna slutföra målet i slutet av lektionen. Till exempel kommer studenterna att kunna förklara fyra orsaker till inbördeskriget "är tillräckligt specifikt att det kan åtgärdas i en lektion.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 14
    2. Undervisa och observera lektionerna. När du har utvecklat läroplanen, sätt det i åtgärd. Du kommer inte veta om det fungerar tills du försöker med riktiga lärare och riktiga studenter. Var medveten om hur eleverna svarar på ämnena, undervisningsmetoder, bedömningar och lektioner.
  • Bild med titeln Utveckla ett läroplan Steg 15
    3. Göra revisioner. Reflektera över hur eleverna svarar på materialet. Detta kan hända i mitten av kursen, eller när det redan har slutat. Revisioner är viktiga, särskilt eftersom standarder, teknik och studenter alltid förändras.
  • Ställ nyckelfrågor när du reviderar läroplanen. Är eleverna som når inlärningsmålen? Kan de svara på de väsentliga frågorna? Är studenter som möter statsstandarder? Är studenter förberedda för lärandet utöver din klass? Om inte, överväga att göra ändringar innehållet, undervisningsstilar och sekvens.
  • Du kan revidera någon aspekt av läroplanen, men allt måste vara anpassat. Kom ihåg att eventuella revisioner du gör till allmänna ämnen måste återspeglas i de andra områdena. Om du till exempel ändrar ett enhetsämne, kom ihåg att skriva nya väsentliga frågor, mål och bedömningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande