Hur man upptäcker plagiering

Om du är en lärare har du sannolikt stött på plagiering mer än en gång. Detta kan vara väldigt frustrerande, även om studenten inte gör det med avsikt. När du klassificerar, använd online-verktyg för att kontrollera några papper som verkar som om de kanske har "lånat" från en källa utan att citera det. Du kan också använda specifik programvara för att kontrollera alla papper och hålla koll på röda flaggor när du läser. Det är också en bra idé att vara proaktiv och utbilda studenter så att du kan förhindra framtida brott.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda onlineverktyg
  1. Bild med titeln Detect Plagiat Steg 1
1. Kör en Google-sökning för att enkelt kontrollera en liten del av papperet. Om du stöter på en mening eller stycke som du tror kan vara plagierad, kan du enkelt kolla in det med hjälp av Google. Helt enkelt kopiera och klistra in avsnittet Skriva du vill checka in i sökfältet på Google. Sätta citattecken i början och slutet av passagen så att din sökning kommer att dyka upp den exakta formuleringen.
  • Detta är ett enkelt och gratis sätt att kontrollera för plagiering.
  • Om du upptäcker att det är ett fall av plagiering, se till att du sparar länken till den webbplats där du hittade den ursprungliga källan.
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 2
    2. Använd gratis online-program för att kontrollera elektroniska dokument. Det finns många gratis webbplatser som kommer att kontrollera för plagiering, och de är vanligtvis mer grundliga än en grundläggande Google-sökning. Du kan söka online för gratis plagiatcheck. När du väl väljer en webbplats att använda kan du kopiera och klistra in texten som du vill kolla på webbplatsen. Många webbplatser tillåter dig också att ladda upp ett helt dokument som ska kontrolleras. Några populära platser är:
  • Dupli checker
  • Paperrater
  • Plagiat
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 3
    3. Prova en kommersiell tjänst för effektivare kontroll. Om du behöver regelbundet kontrollera ett stort antal papper är det förmodligen värt att betala för en tjänst som kan hjälpa dig att hålla dig. Om du är en utbildare kan din skola redan ha köpt tillgång till en av dessa webbplatser. Om inte, kan du köpa ett medlemskap för dig själv. Dessa webbplatser kan automatiskt kontrollera alla papper som är inställda.
  • Några av de mest populära tjänsterna är Turnitin.com och Eva (Essay Verification Engine).
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 4
    4. Uppmuntra fakulteten på din skola att använda en liknande process. Om din skola inte har en policy om hur man kontrollerar för plagiering, kan du föreslå att alla använder en liknande process. Till exempel, om alla använder Turnitin.com, studenter kommer att veta att deras arbete kommer att kontrolleras på samma sätt i varje klass. Om de vet att deras arbete kommer att vettas, kan de vara mindre benägna att fuska.
  • Metod 2 av 3:
    Läser kritiskt för att fånga plagiering
    1. Bild med titeln Detect Plagiat Steg 5
    1. Håll ett öga ut för udda formateringsförändringar. Ibland kopierar och klistrar upp passager direkt från en extern källa till sitt papper. Om du märker en ändring i teckensnittstyp eller storlek, det är ett tecken på att det kan vara plagiering. Håll också ett öga på till synes slumpmässig kursiv eller djärv typ.
    • Försök kräva en specifik typ av typsnitt och storlek. Det kan göra det ännu enklare att märka om någon ändrar formatet.
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 6
    2. Kontrollera referenser för att se om de är föråldrade eller formaterade fel. Gamla källor kan indikera att en student kopierade information från ett äldre papper eller artikel. Naturligtvis, om du är undervisningshistoria, kanske eleverna inte använder många senaste källor. Men för de flesta ämnen, ju nyare informationen, desto bättre. Kontrollera källan för att se om studenten kan ha använt den för att plagiera.
  • Om du behöver APA-formatering och studenten använder Chicago, till exempel, det är ett tecken på att de kanske har kopierat källorna från ett annat papper eller webbplats.
  • Bild med titeln Detekterar plagiatsteg 7
    3. Bedöma om papperet vore off-ämne. Studenter letar ofta efter uppsatser online för att sätta in som sina egna. De flesta av dessa online-uppsatser är ganska allmänna. Om du frågar eleverna att svara på en specifik uppsatsfråga och du märker när du läser att ämnet verkar abrupt förändras, försök att köra passagen genom en plagiatcheck.
  • Till exempel, kanske du frågade en fråga specifikt om Reagans ekonomiska politik. Om uppsatsen börjar med en introduktion om det ämnet men sedan slutar diskutera problem som helt inte är relaterade till ekonomi, kan studenten ha använt en generisk uppsats på president Reagan att kopiera.
  • Bild med titeln detektera plagiatsteg 8
    4. Anmäla abrupt förändringar i stil eller röst. Du kan vanligtvis berätta om det finns mer än 1 "författare" av papperet. Om studenten skriver på en 8: e klassnivå för en del av papperet och sedan växlar till mer sofistikerad prosa, kontrollera för plagiering.
  • Till exempel har denna passage tydligt olika stilar inom den: "Jag gillade verkligen att titta på filmen. Direktör Ava Duvernay vävde defalt känslor och fakta i hennes skildring av denna vattenhändelse. Allt skådespelare var coolt!"Den mellersta meningen har inte samma ton eller stil som de andra meningarna.
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 9
    5. Be studenten att träffas för att diskutera begreppen i sitt papper. Om du inte har konkreta bevis, försök att inte börja med att anklaga plagiaternas student. Istället be att träffa dem en på en. Prata med dem om deras papper för att få en känsla av huruvida de verkar förstå informationen i sitt papper eller inte.
  • Du kan säga, "Du gjorde ett riktigt sofistikerat argument när du jämförde Shakespeare till mer moderna dramatiker. Vad ledde dig ner den vägen?"Om studenten inte kan artikulera svar på deras papper, det är en röd flagga.
  • Metod 3 av 3:
    Förebyggande av plagiering och hantering av brottslingar
    1. Bild med titeln Detect Plagiat Steg 10
    1. Diskutera och definiera plagiering när de ger uppdraget. Plagiering är ofta ett ärligt misstag. Många elever förstår verkligen inte vad som behöver citeras. När du förklarar uppdraget, ta tid att ge eleverna en lektion om vad som utgör plagiering.
    • Du kan säga något som, "något som inte är allmän kunskap eller din egen idé behöver en citat. Direkta citat och statistik måste alltid ha en citat."
    • Om din skola har en politik på plagiering, inkludera den i din kursplan. Om det behövs kan du skriva din egen.
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 11
    2. Gå över den citatguide du vill att studenter ska använda. Om eleverna förstår hur man skriver rätt citat, är de mer benägna att använda dem. Berätta eleverna vilket citationssystem du vill att de ska använda och spendera lite tid i klassen som förklarar systemet. Till exempel, om du vill att de ska använda APA, visa dem hur man citerar en bok och en webbplats.
  • Du kan också inkludera en länk till citationsguiden i riktlinjerna för papperet.
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 12
    3. Skriv unika uppdrag så att eleverna inte enkelt kan hitta ett papper online. Ge inte bred uppsatsprediker som "skriv om winston churchill."Skriv i stället mer komplexa frågor som pappersbruk inte kommer att ha i arkivet. Om du vill att studenter ska skriva om Churchill, prova något som, "Hur påverkade Churchills personlighet hur han ledde Storbritannien under andra världskriget? Ge specifika exempel på hur hans större än livet personlighet direkt påverkat resultatet av hans diplomatiska ansträngningar."
  • Om du lär dig samma klass varje år, se till att du ändrar pappersämnena varje term. Detta kommer att bidra till att skära ner på studenter som använder papper som tidigare elever skrev.
  • Bild med titeln Detect Plagiat Steg 13
    4. Följ din skolas akademiska uppförandekod för att hantera situationen. Om du hittar bevis på plagiering, se till att följa protokollet. Du kan till exempel vara skyldig att anmäla huvud- eller vägledaren. Vissa skolor har en toleranspolitik, vilket innebär att studenten automatiskt misslyckas med uppdraget eller till och med klassen.
  • Om du inte är säker på vad politiken är, fråga en medarbetare eller din handledare för att ge dig den informationen.
  • Möt med studenten först om du tycker att det var ett oskyldigt misstag. Många studenter plagierar utan att ens inse det. Överväga att prata med studenten först för att se om de förstår vad de gjorde fel.
  • Tips

    Lita på din magkänsla. Om du tror att något är av, är det förmodligen.
  • Om du är orolig att du av misstag plagierad kan du kontrollera ditt arbete med samma verktyg som din lärare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande