Hur man gör en baksida i vattnet

Att göra tillbaka flips i (eller in) vattnet är jättekul och ett enkelt knep att hämta. När du har behärskat förmågan i vattnet, flyttar du till dykbrädet en spännande och tillgänglig utmaning. Lyckligtvis, för antingen teknik är det bara en fråga om hållning och position.

Steg

Metod 1 av 2:
Flipping underwater
  1. Bild med titeln gör en ryggsubstans i vattnet steg 1
1. Få undervattens. Var noga med att vara tillräckligt långt från toppen av det vatten som du kan rotera hela vägen utan dina ben eller armar som kommer ut ur vattnet. Detta är inte nödvändigt för flipen, men effekten minskas något om hela flipen inte är färdig under vatten.
  • Bild med titeln gör en bakre flip i vattnet steg 2
    2. Flyta med ryggen rakt, med ben krullade. Din rygg ska vara vinkelrätt mot botten av poolen. Eftersom den kraft som kommer att generera flip kommer allt från dina armar, krulla benen för att stoppa dem från att ge motstånd eller komma ut ur vattnet.
  • Bild med titeln gör en bakre flip i vattnet steg 3
    3. Håll dina armar på din sida, i rätt vinkel. Ha dina palmer vända ner. Du använder dina armar i en slags doggy paddla för att driva dig själv i en flip. När du flyttar i flipen, försök att hålla armarna på din sida och parallellt med din kropp, flytta dem ihop.
  • Bild med titeln gör en bakre flip i vattnet steg 4
    4. Böj huvudet och bakåt och börja paddla. Att initiera flipen, luta huvudet tillbaka och börja skruva på ryggen. Paddla som om du försöker lägga platt, parallellt med ytan. Håll benen krullade när du flyttar, och var noga med att följa ryggen / huvudet med dina övre armar.
  • Bild med titeln Gör en bakre flip i vattnet Steg 5
    5. Fortsätt paddla och tryck på huvudet. När din rygg är parallell med ytan, paddla med dina armar och bocka huvudet och tillbaka för att hålla flipping. Nästa är att vara vinkelrätt mot vattens yta, huvudet mot botten av poolen.
  • Bild med titeln gör en ryggsubstans i vattnet steg 6
    6. Förläng dina armar och fortsätt med ryggen. En gång upp och ner i vattnet kan du förlänga armarna mot botten av poolen för mer motstånd och hävstångseffekt. Ansikte dina palmer framåt och tryck med dina armar tills de bildar en rätt vinkel med din kropp. Du borde än en gång ha din baksida parallellt med botten av poolen, men med huvudet mot vattnet.
  • Bild med titeln Gör en ryggsubstans i vattnet Steg 7
    7. Tryck dina armar på sidorna och fyll i din flip. För att undvika att de kommer ut ur vattnet, rör dina armar till sida (som ett bröstslag) och tryck ner mot botten av poolen till höger själv. Du bör slutföra i samma position du startade i, tillbaka rakt och vinkelrätt mot ytan av vattnet.
  • Metod 2 av 2:
    Flipping från en dykbräda
    1. Bild med titeln Gör en ryggsubstans i vattnet Steg 8
    1. Stå vända bort från vattnet, fötterna halvvägs på dykbrädet. Vid kanten av dykbrädet, darska dina klackar, men håll ett fast ställe på brädet. Tryck dig upp och ner med fötterna för att få en känsla för brädets vår.
  • Bilden med titeln gör en bakre flip i vattnet steg 9
    2. Håll dina armar på dina sidor och ryggen rakt. Så här förbereder du din flip. När du har en känsla för våren av dykbrädet, höja armarna ovanför ditt huvud. Rörelsen på din flip kommer att påbörjas av rotationen av dina armar bakåt, som börjar från sin position ovanför huvudet.
  • Bilden med titeln gör en bakre flip i vattnet steg 10
    3. Vrid dina armar en hel cirkel. Med ryggen rakt och huvudneutral, börja med dina armar ovanför huvudet och rotera dem kraftigt bakåt i en hel cirkel. Dina armar ska avsluta sin rotation där de började, över huvudet. Fortsätt att rocka brädet med fötterna halvvägs.
  • Bild med titeln Gör en ryggsubstans i vattnet Steg 11
    4. Strax innan rotationen slutar, böj låg och förbered dig för att hoppa. Precis som dina armar är på väg att nå sin position ovanför ditt huvud, böja lågt (hålla ryggen rakt) för att förbereda ditt hopp. Var noga med att du kommer att hoppa med hoppbrädans vår.
  • Bild med titeln gör en ryggsubstans i vattnet steg 12
    5. Hoppa upp och lite ut från dykbrädet. En gång i luften, börja bocka ditt huvud och bakåt bakåt (bort från dykbrädet). Håll benen förlängda och i vinkel, pekar mot dykbrädet. Tänk på att vara aerodynamisk i dessa första ögonblick, som du försöker få höjd från brädet.
  • En av de vanligaste misstagen i hoppet är en instinkt att kasta huvudet bakåt och flytta dina höfter framåt för att imitera den kommande flipen. Undvik det här: Det kan leda till att du förlorar avståndet mellan dig själv och styrelsen, riskerar kollision.
  • Bild med titeln Gör en ryggsubstans i vattnet steg 13
    6. Tuck knäna för att börja rotera. Dina armar ska vara över ditt huvud - skjut dem tillbaka i en kraftfull halvcirkel så att de är nära vinkelrätt mot din torso. När du har slutfört halvcirkeln, böj dina ben snabbt och ta med dina armar ner till benen, ta tag i dina skenor.
  • En gång tucked, din rygg ska vara parallell med poolen och ditt huvud bör stå inför sidan av poolen mittemot dykbrädet. Fortsätt kasta din vikt bakåt när du roterar.
  • Bild med titeln Gör en bakre flip i vattnet steg 14
    7. Fyll i din flip. En gång i en boll kan du bara avsluta din flip genom att fortsätta i vattnet. När du är bekväm med flipen och känslan har du rätt höjd, kan du avsluta genom att komma ut ur bollen. Vid denna tidpunkt bör du se poolen när du fortsätter flipen, nästa sak du ser är dykbrädet.
  • För att avsluta utökad, kom ut ur din tuck-position när du ser ombord igen efter din bildning i en boll. Försök och landa benen i en vinkel i vattnet för att slutföra rotationsrörelsen. Har dina armar vid din sida när du går in i vattnet.
  • Tips

    Varningar

    Se till att poolen är tillräckligt djup om du dyker. 7-8 fot är det mest idealiska för alla höjder. Beroende på hur du väljer att avsluta din ryggflip (armar förlängda eller i en boll), kanske du vill ha mer djup.
  • Om du försöker en baksida i en pool med en livräddare på väg, överväga att närma sig dem för råd om djup, ta hänsyn till din egen höjd.
  • Ha någon i närheten om dykning. Speciellt för ditt första försök kommer du att vilja att någon står vid om du blir skadad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande