Hur man dyker in i en pool

Dykning Headfirst känner sig spännande, och eftersom det hjälper dig att simma snabbare och nå ytterligare djup, öppnar det en helt ny sida av simning i poolen. Att lära sig att dyka kan vara lite nerve-wracking först, men bra teknik kan hjälpa dig att göra processen lättare.

Steg

Del 1 av 3:
Arbetar upp till dykning
1. Hitta en djup dykpool. Eftersom dykning innebär att man går in i en poolhuvud, måste vattnet vara tillräckligt djupt så att du inte slår botten för snabbt och riskerar att få ett huvud eller ryggradsskada. Röda Korset anser att nio fötter är ett bra djup för dykning om du vill vara särskilt försiktig, men dykningsområdet i många pooler är åtta meter djupt. Dyk aldrig in i en pool som är mindre än åtta meter djupt.
  • Om du är osäker på hur djupt en pool är, är det bäst att undvika dykning där. Det kan vara svårt att mäta en pooldjup bara genom att titta. Hitta en pool där djupet av vattnet är tydligt markerat. I många fall kommer det också att finnas ett tecken som anges som specificerar dykning är tillåtet där.
  • Undvik dykning i sjöar, dammar och andra naturliga vattenkroppar om inte området är övervakat och har rensats för dykning. Djupet av vattnet på dessa naturliga platser är mycket inkonsekvent, och det kan finnas stenblock gömmer sig i det vatten som du inte kan se från stranden.
  • 2. Bli van vid tanken på dykning i huvudet. Många nybörjare dykare, särskilt barn, är rädda för att dyka först. Det är meningsfullt, eftersom det i någon annan situation som lanseras mot något huvudfel skulle leda till smärta och skada. Om du är nervös för att ta dungen, prova dessa tekniker för att känna dig mer bekväm med idén:
  • Hoppa in i vattenfötterna först, så du blir van vid känslan av att komma in i vatten från en höjd. Ibland tycker barnen att vattnet är svårt, så det kan hjälpa till att påpeka dem att det är mjukt när du uppmuntrar dem att stänka.
  • Öva faller medan du är i vattnet. Stå upp i vattnet och låt dig falla framåt, låt dig då falla bakåt. Se hur vattnet "fångar" du och förhindrar att du blir skadad.
  • 3. Gör en torr körning på land innan du dyker in i vatten. Eftersom dykning kan vara skrämmande när du är nybörjare, hjälper det till att träna på land och visualisera hur dyket kommer att gå innan du går in i vattnet. Stå upprätt med dina armar rakt över huvudet, dina övre armar kramar dina öron. Håll händerna platt och placera en handflata över den andra. Tuck i hakan. Detta är det sätt som din överkropp ska vara sammansatt när du dyker in i vattnet.
  • Du kan utöva dykning på land också. Hitta ett gräsbevuxet område eller öva inomhus på mjuk matta. Gå ner på ett knä och vinkla dina armar och fingertopparna mot marken. Rulla framåt så att dina händer rör marken, följt av dina armar. Fortsätt tills du är platt på din mage.
  • Kom ihåg att hålla händerna platt och placera en ovanpå den andra, snarare än att clasping dem. Tucking din haka i bröstet är lika viktigt. Dessa åtgärder hjälper till att effektivisera din kropp, vilket gör din inträde i vattnet jämnare.
  • 4. Crouch nära poolen och glida in i vattnet. Stå med tårna något över kanten av poolen och crouch ner nära. Sätt dina armar i läge över huvudet - kom ihåg att klämma i den hakan! - och peka händerna mot vattnet. Kasta nu din kropp framåt och glida försiktigt in i vattenhuvudet. När benen följer din överkropp, räta ut dem och peka på tårna.
  • När du går in i vattnet, andas ut och håll andan. Du kan oavsiktligt andas in under vattnet om du känner dig skrämmad, men när du får hang av dykning kommer det att känna sig naturligt att hålla andan.
  • Öva dykning från en crouch tills du känner dig helt bekväm att komma in i vattnet på det här sättet. När det börjar känna sig lätt och du är redo att gå vidare, kan du dyka från en stående position.
  • 5. Dyk från en stående position. När du är redo att försöka stå upp, kanten nära poolen så att dina tår är i kanten. Ta dina armar och händer i läge och böj i midjan och pekar på fingrarna mot vattnet. Tuck i hakan, lutar sedan framåt i vattnet. När benen följer din överkropp, håll dem ihop och peka på tårna.
  • Överväg att ha en spotter hjälpa dig de första tiderna. Handlingen av dykning från en stående position kan vara lite skrämmande, och det kan hjälpa till att veta att någon annan är där för att hjälpa dig. Har personen stå bredvid dig och placera en hand på din mage och den andra på ryggen, så att han eller hon kan styra dig i vattnet.
  • När du kan dyka från en stående position utan att behöva en spotter, är du redo att gå vidare för att lära dig ett ordentligt dyk med rätt form. Snart kommer du att hoppa in i vattnet utan en andra tanke!
  • Del 2 av 3:
    Dykning med bra form
    1. Placera din ledande fot över poolens fälg. Om du har rätt hand, blir din ledande fot din högra fot, och om du är vänsterhänt blir det din vänstra fot. Placera din ledande fot något framför din bakfot, så dina tår lite jut över poolen. Din bakfot ska vara platt på marken, med din vikt balanserad lika över dina fötter. Detta är utgångsläget för ett dyk.
    • När du arbetar på din dykform, försök att börja med dina fötter på exakt samma plats varje gång. Om du dyker av ett dykbräda kanske du vill markera platsen där fötterna ska gå för att hjälpa dig att träna.
    • När du är bekväm dykning från en stillastående position kan du arbeta upp för att göra en promenad eller löpdykning. Det handlar om att ta tre eller fem steg framåt, sedan hoppa av din ledande fot i ditt dyk.
  • 2. Peka dina armar över huvudet. Precis som du gjorde när du först övade på land, höja armarna ovanför huvudet, med dina armbågar raka. Tuck dina övre armar mot dina öron. Håll händerna platt, med en handflata vilar över baksidan av din andra hand. Håll dina armar och händer i denna position tills du är redo att dyka.
  • Som alltid, kom ihåg att hålla hakan tucked ner till bröstet.
  • Om du gör en promenad eller löpdyk, börjar du med dina armar vid din sida, men de borde alltid hamna i ett upprätt läge innan du går in i vattnet.
  • 3. Tryck av och dyka in i poolen. Snarare än att tippa framåt och falla in, tryck av med din ledande fot för att lägga till avstånd till ditt dyk. Ange vattenfingrarna först. Håll din kropp rakt när du dyker, med benen tillsammans och tårna pekade. När din kropp är helt i vattnet kan du börja simma eller omedelbart komma upp för luft.
  • Kom ihåg att andas ut när du går in i vattnet och håller andan medan du är i. Du borde kunna simma runt i flera sekunder innan du behöver yta.
  • Försök gå eller springa i ditt dyk om du vill dyka ytterligare och snabbare. Oavsett hur du startar ditt dyk, ska din kropp alltid komma in i vattnet i samma vinkel och med samma grundläggande form.
  • Del 3 av 3:
    Försöker avancerade dyk
    1
    Dyk av ett startblock. I konkurrenskraftig simning börjar raser med ett dyk av ett startblock, uppvuxet något ovanför poolens yta. För att dyka från denna position börjar du i en crouch, gripande av kanten av blocket med båda fingrarna och tårna. När startklockan eller skottet låter, våren till ett lågt dyk och börja simma det ögonblick du slår vattnet.
    • När du dyker av ett startblock är det viktigt att effektivisera din kropp så att du går in i vattnet med så lite stänk som möjligt. Håll din kropp i en rak linje och peka på tårna. Detta kommer att minimera vattnet drag på din kropp så att du inte kommer att förlora dyrbara sekunder under loppet.
  • 2. Dyk från högplattan. När du har blivit bekväm från dykning från sidan av poolen kanske du vill prova det från en dykbräda. Dykning av lågt bräda är inte för annorlunda från sidan av poolen, men högplattan är en annan historia. Det är vanligtvis ca 10 meter (3.0 m) ovanför vattnet, och kräver klättring en stege för att komma till toppen.
  • Se till att det höga dyket är över mycket djupt vatten, eftersom du kommer att komma in i vattnet snabbare. Vattnet ska vara minst 12 meter (3.7 m) djupt att vara på den säkra sidan.
  • Du kan använda samma grundläggande dykform för att dyka av det höga dyket som du skulle använda någon annan gång. Nyckeln är att komma in i vattnet i en vinkel som ger dig en smidig post. Om du lägger dig för platt, kommer du att sluta göra en smärtsam mageflopp.
  • 3. Lär dig att hindra ett dykbräda. Detta är rätt term för att starta ett dyk från en promenad eller springa. Du tar tre till fem steg, följt av ett en-legged hopp innan du går in i vattnet. Hurdling är klar före någon typ av avancerad dyk som kräver att höjden blir höjd för att flytta eller kontrecka din kropp innan du faktiskt går in i vattnet. Att hindra, gör följande:
  • Börja på baksidan av dykbrädet och ta tre till fem steg. Tre kommer att ge dig gott om momentum för en bra hinder, men du kan ta fem om du har kortare ben eller känner sig mer bekväm att ta fler steg.
  • I det sista steget borde du vara nära dykbrädets ände. Lung och hoppa, svänga armarna uppåt samtidigt. Hoppa inte av Dykningskortet - hoppa rakt in i luften.
  • Landa på dykbrädet med fötterna i position för att dyka och dina armar över huvudet. Nu är du redo att hoppa av dykbrädet och utföra ditt dyk.
  • 4. Gör en jackknife. Detta avancerade dyk ser elegant ut och är ett bra nästa steg när du har behärskat det grundläggande dyk. Din kropp kommer att stiga upp från brädet, vikas framåt vid höfterna, räta sedan in i ett dyk. För att göra en jackknife, följ dessa steg:
  • Börjar med en hinder. Ta tre till fem steg, lung och hoppa och landa på kanten av brädet med dina armar över huvudet. Hoppa av och lite bort från dykbrädet.
  • Höj dina höfter över axelnivå när du hoppar av brädet.
  • Nå armarna ner mot tårna. Din kropp ska se ut och upp och ner V.
  • Räta ut din kropp för att slutföra dyket.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande