Hur man fyller en stansväska

Att köpa en tom stansväska är ofta billigare än att få en som redan fyllts. Plus, det ger dig mer kontroll över hur tung och tät din stansväska är eftersom du får fylla den själv. Att fylla en stansväska är enkel, men det är viktigt att du använder rätt material och förbereder dem ordentligt för att hålla dig och din stansväska säker. Om du är nybörjare som letar efter en lätt stansväska, kan du bara använda kläder eller skrotduk som fyllning. Annars vill du lägga till lite sand eller sågspån i din väska för att öka sin vikt och motstånd.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en fyllning
  1. Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 1
1. Tänk på hur tung och tät du vill att din stansväska ska vara. En stansväska med högre vikt och densitet blir svårare att röra sig, och det kommer att kräva starkare slag. En lättare stansväska som är mindre tät kommer att sväva mer när du slår det, och du behöver inte slå det så hårt. Den högra fyllningen du bör använda beror på hur tung och tät du vill att din stansväska ska vara.
  • Om du är ny på boxning, börja med en lätt stansväska. Du kan lägga till mer fyllning för att göra det tyngre och tätare när du blir starkare.
  • Generellt bör din stansväska väga runt 0.5 pund (0.23 kg) per 1 pund (0.45 kg) du väger. Du kan dock öka eller minska vikten beroende på din erfarenhetsnivå och fysisk styrka.
  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 2
    2. Använd kläder som den enda fyllningen om du vill ha en lätt stansväska. Många förfyllda stanspåsar är fyllda med cut-up-remsor av tyg. Du kan få samma effekt hemma med gamla kläder eller annat skrot tyg du har. Lägga till bara tyg till din stansväska kommer att begränsa hur tung och tät du kan göra det, så det är en bra fyllning om du vill att din stansväska ska sväva när du slår den.

    Dricks: Om du inte har många gamla kläder eller tyg som ligger runt, köp lite för billigt på en begagnad butik. Någon form av kläder eller tyg kommer att fungera.

  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 3
    3. Lägg till sand eller sågspån utöver kläder för att göra din stansväska tyngre. Sand och sågspån kommer att lägga till vikt och densitet till din stansväska som du inte skulle kunna få med bara kläder. Om du letar efter en stansväska som kräver mer kraft, är sand eller sågspån ett enkelt, prisvärt alternativ.
  • Använd inte bara sand eller sågspån för att fylla upp din stansväska. Det kommer att göra det för tungt och tätt. Lägg i stället förutom kläder eller tyg.
  • Du kan köpa påsar av sand och sågspån online eller på din lokala hemförbättringsbutik.
  • Del 2 av 3:
    Förbereda påfyllningen
    1. Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 4
    1. Klipp knappar, blixtlås och andra metallstycken av de kläder du använder. Detta förhindrar att din stansväska riva. Oroa dig inte om du skär kläderna i bitar under processen. Du kommer inte att kunna se dem när de är i väskan.

    Dricks: För att göra din stansväska tätare, klippa kläderna eller tyget upp i små remsor. Tänk bara på att du behöver mer kläder eller tyg om du gör det här.

  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 5
    2. Häll din sand eller sågspån i återförslutningsväskor om du använder någon. Häll inte sand eller sågspån direkt i din stansväska eftersom det kan skada påsen över tiden. Istället häll den i plastupptagbara väskor, som 1 US Quart (950 ml) Sandwich Väskor. När du har lagt till sanden eller sågspån, försegla påsarna hela vägen så att ingenting häller ut.
  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 6
    3. Vik någon sand eller sågspåsar du använder med kanaltape så att de inte rippar. Kanaltape kommer att göra påsarna mer resistenta mot dina slag. Vik kanalbandet hela vägen runt påsarna, inklusive de förseglade öppningarna, så de är helt täckta med tejp.
  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 7
    4. Väg fyllningen för att du har nog för din väska. Att väga kläder eller tygstycken, placera dem i stora papperskorgen och väga varje soptäcke på en skala. Om du lägger till sand eller sågspån till din stansväska, väga de enskilda väskorna på en skala. Därefter lägger du upp alla individuella vikter för att få den totala vikten av din fyllning.
  • Om den totala vikten är mindre än din önskade stansväska, måste du förbereda mer fyllning. Lägg till mer sand eller sågspån för att göra din stansväska tätare, eller lägga till fler kläder eller tyg för att öka vikten utan att väsentligt öka densiteten.
  • Kom ihåg att din stansväska ska väga runt 0.5 pund (0.23 kg) per 1 pund (0.45 kg) Du väger, men den idealiska vikten beror i slutändan på dina färdighetsnivå och fitnessmål. Till exempel, om du väger 200 pund (91 kg), bör din stansväska väga cirka 100 pund (45 kg). Om du är ny på boxning, kan du prova 80-90 pund (36-41 kg) för att starta.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till fyllningen på din väska
    1. Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 8
    1. Unzip öppningen längst upp på din stansväska. De flesta stanspåsar kommer att ha en rund öppning i ena änden av påsen som är stängd. Det är där du lägger till fyllningen.
    • Om din stansväska inte har en blixtlås i ena änden, kolla handboken som följde med det eller se online för att se hur det öppnas.
  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 9
    2. Lägg till det första lageret av fyllning till botten av påsen. Om du bara använder kläder eller tyg, släpp lite in i väskans öppning så botten av påsen är helt täckt. Om du använder sand- eller sågspånar, släpp en av dem först och lägg sedan till kläder runt den för att fylla i bottenskiktet.
  • Omkring sanden eller sågspånarna med kläder hjälper till att skydda dem från att riva.
  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 10
    3. Använd ett långt verktyg, som en baseballbat, för att packa fyllningen ner. Förpackning av fyllningen kommer att bli av med tomt utrymme i påsen och göra den färdiga produkten mer enhetlig. Du kan använda något slags långt verktyg, så länge det når hela vägen ner till botten av din stansväska.

    Varning: Undvik att trycka ner direkt på sand eller sågspånar om du använder dem så att du inte rinner dem.

  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 11
    4. Fortsätt att lägga till lager av fyllning, packar dem ner när du går. Om du bara använder kläder eller bitar av tyg, släpp lite in i väskan över det föregående lagret och packa dem sedan med verktyget. För sand eller sågspånar, fortsätt att släppa dem i mitten av din stansväska och omge dem med kläder eller tyg. Försök att rymma påsarna jämnt upp och ner längden på din stansväska. Du kanske inte behöver lägga till en väska till varje lager, beroende på hur många du använder.
  • Till exempel, om du lägger till 5 sand eller sågspånar, och din stansväska är 5 meter (1.5 m) Lång, du skulle lägga till 1 påse per 1 fot (0.30 m) längd. Om varje lager du gör är 0.5 meter (0.15 m), du skulle lägga till en väska till alla andra lager.
  • Bild med titeln Fyll en stansväska Steg 12
    5. Zip din stansväska stängd när du når toppen med fyllningen. Se till att du fyller på väskan hela vägen till toppen så det finns inget tomt utrymme. Men om du kämpar för att zip toppen stängd eftersom väskan är för fylld, kan du behöva packa för att fylla i mer eller ta ut det övre lagret.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Saker du behöver

    • Kläder
    • Sand (tillval)
    • Sågspån (valfritt)
    • Sax
    • Tätbara plastpåsar
    • Silvertejp
    • Skala
    • Baseballbat eller annat långt verktyg
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande