Hur man väljer en racquetball racquet

Oavsett om du är ny på racquetball eller du är en veteranspelare som vill ta ditt spel till nästa nivå, välj rätt racquet är viktigt. Beroende på din playstyle och svänghastighet, kan även de fanciest av racketar inte känna sig rätt i dina händer. Det är därför det hjälper till att förstå hur tyngd, formen och utformningen av din racket påverkar ditt spel. Genom att räkna ut vad du ska leta efter kan du hitta den perfekta racketen för dig.

Steg

Metod 1 av 5:
Form
  1. Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 1
1. Välj en Quadra Form Head om du är ny i spelet. Den del av racketen där du slår bollen med strängarna kallas huvudet. Quadra Form Head Racquets är bredare i mitten och botten av huvudet, och de liknar en trapezoid. Deras bredare form gör det lättare att slå bollen i den "söta platsen" där den snaps av racketen på påverkan. Om du är en ny spelare eller du tenderar att springa in i många döda bollar av mishits, är Quadraform vägen att gå.
  • Quadraform är ofta stavad "quadroform."Det här är dock samma sak.
  • Quadraform Racquets är inte super populära med professionella spelare eftersom du inte tenderar att få så mycket makt med en QuadraForm-racquet som du gör med en triangulär racquet.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Step 2
    2. Gå för en triangulär (Teardrop) huvud om du vill ha maximal effekt. Triangulära racketar, allmänt kända som Teardrop Racquets, har en skarpare avsmalning från toppen av huvudet till botten, vilket kallas axel eller nacke. Strängens område är mindre, så det blir lite svårare att slå bollen perfekt med ett triangulärt huvud, men du får mycket mer kraft från din swing om du slår det rätt!
  • Om du är ny på sporten kan du ha problem med att koppla med bollen och styra sin bana med ett triangulärt huvud, men om du är en kryddad spelare är det förmodligen sättet att gå.
  • Triangulära tävlingar kommer också att vara en dash tändare än Quadraform Racquets, vilket också kan ge dig lite extra kraft.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 3
    3. Välj ett fyrkantigt grepphandtag för att göra det lättare att slå bollen rent. Kvadratiska grepphandtag har vinkelsidor där du håller racketen. De smalare sidorna kan göra det enklare att svänga racketen korrekt eftersom du kommer intuitivt veta att huvudet står inför rätt riktning medan du svänger. Om du vill ha den extra hjälp som slår bollen korrekt eller du gillar hur det känns, gå till ett fyrkantigt grepp.
  • Kvadratiska grepp är inte alltid helt platta på varje sida. Vissa (om inte de flesta) av dessa racketar har rundade kanter så att de är lite enklare att hålla.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 4
    4. Gå för ett runt grepphandtag om det känns mer bekvämt för dig. Runda grepp är helt släta och symmetriska, som en baseballbatens handtag. Om du gillar att flytta där du snurrar racketen i din hand, behöver du inte hjälp med att spåra racketens huvud, eller du föredrar bara känslan, gå till det runda grepphandtaget.
  • Vissa människor gillar inte det kvadratiska grepphandtaget, och det är helt bra. Du kan fortfarande behärska spelet med något slags grepp, och det är mindre viktigt än formen, greppstorleken och vikten av din racket.
  • Metod 2 av 5:
    Greppstorlek
    1. Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 5
    1. Gå med en 3/8 i (9.2 cm) Grip att börja. Det finns tre greppstorlekar där ute när det gäller handtagets tjocklek. Det minsta greppet är 3/8 i (9.2 cm), och det är hands-down det mest populära alternativet. Detta beror på att det är mycket lättare att snäppa din handled och slå bollen med ström om du har din hand inslagna hela vägen runt handtaget.
    • Även bland spelare med större händer är detta fortfarande den mest populära greppstorleken. Om det här är din första racquet, bör du definitivt börja med denna storlek grepp.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 6
    2. Välj en större greppstorlek om dina händer är särskilt stora. Nästa största grepp efter 3/8 i (9.2 cm) är 3/8 i (9.8 cm). Om du hittar det mindre greppet är för litet baserat på tidigare erfarenhet, kan det vara rätt storlek för dig.
  • Efter den minsta greppstorleken är detta det näst mest populära alternativet. Fortfarande föredrar mycket få spelare ett större grepp.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 7
    3. Välj den största greppstorleken om du har massiva händer. Den största greppstorleken är 3/16 i (10.0 cm). Om du har stora vantar kan det här känna dig bättre för dig. Om du verkligen inte gillar hur de mindre grepparna känner, är det inget fel med att välja ett större grepp.
  • Även för spelarna med stora händer är det vanligtvis lättare för dem att använda ett mindre grepp. Mycket få racquetballentusiaster spelar med ett grepp så stort.
  • Metod 3 av 5:
    Vikt
    1. Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 8
    1. Gå till en medium racket (170-185 g) om du bara har börjat. Medium Racquets är de mest populära bland lediga spelare. De tenderar att ge dig en bra balans av kontroll och makt. Om du är ny i spelet är det förmodligen den säkraste vikten att välja. Du kan alltid uppgradera till en tändare eller tyngre racquet senare när du har en känsla för din föredragna playstyle.
    • Om du går in i en sportbutik och väljer en slumpmässig racquetball racquet, kommer det förmodligen att ha en medelvikt.
    • Om du inte är ny men du tenderar att vara en balanserad spelare när det gäller makt / kontroll, det är inget fel med att använda en medelstaka racquet.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 9
    2. Välj en tung racket (över 185 g) om du vill ha mer kontroll. Tunga tävlingar kommer att packa mer kraft naturligt utan att svänga så hårt du kan. Detta gör dem ett bra val om du inte har en stark gunga, du är äldre, eller du bryr dig mer om noggrannhet än att svänga hårt. De är också föredragna av spelare som bryr sig mer om bollplacering och kontroll eftersom du inte behöver fokusera på att svänga hårt medan du spelar.
  • En tung racquet kommer också att vara det bästa valet om du har att göra med några armar eller axelfrågor eftersom du inte slänger armen när du svänger.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 10
    3. Få en lätt racquet (150-165 g) om du svänger för staketet. Ljusare racketen är, desto lättare blir det att manövrera och svänga den med allvarlig hastighet. Om du gillar att whacking bollen så svårt som möjligt, gå till en lättare racket. Eftersom det inte kommer att vara super tungt, kommer du inte att bära dig ut under matcher. Många professionella spelare föredrar lättare racketar av den anledningen!
  • Som en anteckning vägs racquetball racquets alltid i gram.
  • Lättare racquets kommer inte att ge dig mer makt, men de kommer att göra det lättare att svänga hårt på bollen utan att det flyger överallt. Om du svänger hårt och du använder en tung rackett, har du svårt att hålla dig exakt.
  • Om du har någon form av arm eller axelskador, använd inte en lättare racket. Den tyngre racketen kommer att hålla dig från att kasta ut din arm och den större vikten kommer att känna sig mycket lättare på din armbåge.
  • Metod 4 av 5:
    Balans
    1. Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 11
    1. Gå till en balanserad racquet om du är en ny eller mångsidig spelare. En balanserad racquet har ett tyngdpunkt som är exakt 11 tum (28 cm) upp från botten av handtaget. Detta anses vara en jämn balanserad racket, och det kommer att ha en bra kombination av kontroll och makt. Om du inte är säker på vilken balansstil du vill ha eller du har ett mångsidigt spel, är det sättet att gå.
    • Om balansen inte är listad på racketen (i.e. Det säger inte "huvudtung" eller "huvudljus"), det är en säker satsning som du håller en balanserad racquet.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 12
    2. Få en huvud-tung racquet om du vill övermaka motståndare. Balans hänvisar till tyngdpunkten på racketen. Head-tunga racketar har vikten fördelad mot toppen av racketen. Det betyder att bollen kommer att flyga av strängarna när du slår den. Om du vill spela ett kraftfokuserat spel och inte har något emot att förlora på en liten manövrerbarhet, kan en tunghuvudbackett vara rätt för dig.
  • Nästan varje racket kommer att lista balansen på förpackningen eller namnet. Om det inte, håll fingret under racketen och försök att balansera det perfekt på ditt finger för att hitta tyngdpunkten. En huvud-tung racket har ett tyngdpunkt högre än 11 ​​tum (28 cm) upp från handtagets rumpa.
  • Bild med titeln Välj en racquetball racquet steg 13
    3. Välj en huvudljusbackett om du prioriterar noggrannhet. Huvudljusbacketter har ett tyngdpunkt som är lägre än 11 ​​tum (28 cm) från handtaget. Dessa racketar känner sig lättare än de faktiskt är, och de blir lättare att manövrera snabbt i sista minuten. Om du är en kontrollspelare eller du gillar att spela av den främre domstolen, är det här ett bra alternativ för dig.
  • Du kanske föredrar hur dessa racketar känner om du använder ett ton av handleds snäpp för att slå bollen. Det nedre tyngdpunkten kommer att ge din handled lite mer pop.
  • Metod 5 av 5:
    Sträng
    1. Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 14
    1. Oroa dig inte om strängarna om du bara börjar. De strängar som kommer med din racquet är kända som "fabrikssträngar", och de kommer att vara ganska grundläggande. Det är inget fel med att använda standardsträngarna, och du kommer förmodligen inte att märka mycket av en skillnad mellan fabrikssträngar och deras alternativ ändå. Använd bara fabrikssträngarna om du är ny. Du kan alltid få din racket restung i framtiden.
    • Du måste få din racquet professionellt restrung om du vill ha specifik strängkänsla, men det finns ingen mening om du är ny på spelet och du är inte positivt vad dina preferenser ännu är.
    • Om en racket kommer med högre slutsträngar, kommer det att säga det på förpackningen eller i namnet. Du får se fraser som "högspänning" eller "lågmätare" tryckt någonstans.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 15
    2. Stick med nedre mätsträngar (15-16) om du är ny i spelet. Strängens mätare hänvisar till tjockleken. Ju lägre mätaren är, den tjockare strängarna kommer att vara. Lower-gauge-strängar kommer inte att ge ditt spel några speciella kanter eller fördelar, men de är mer hållbara än högre mätar. Detta gör dem idealiska om du är en avslappnad spelare eller du är ny i spelet.
  • Den lägsta mätstorleken du hittar är 15, med 16 är genomsnittet.
  • Du kommer ibland att se "L" listad bredvid mätmätning. Detta är stenografi för "ljus", och dessa strängar kommer att vara mindre hållbara än standardsträngar, men du får mer snurr på bollen om du slår den i en vinkel.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 16
    3. Få högspänningssträngar för mer kontroll över din swing. Strängar med en högre spänning är mer spända än fabriks- eller lågspänningssträngar. Dessa kommer att ge dig mer kontroll eftersom bollen kommer att studsa av strängarna snabbare, vilket är bra om du värdesätter precision i ditt spel. Du kommer inte att bli nästan lika mycket av din swing, men.
  • Vissa tror att högre spänningssträngar ger dig mer snurr eller "engelska."Det här är inte sant, även om du kommer att känna snurret mer exakt med högspänningssträngar eftersom feedbacken kommer att vara omedelbar.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Step 17
    4. Gå till sänkningssträngar om du vill ha mer ström. Strängar med en lägre spänning ger dig mer kraft. Dessa strängar kommer att känna lite looser och du kan känna att det är lite svårare att styra bollen, men det kan vara en värdig utbyte om du inte har en kraftfull gunga. Gå den här vägen om du letar efter mer juice eller du har problem med att skicka bollen till backcourt.
  • Tänk på skillnaden mellan hoppning på betong och hoppar på en trampolin. Loosersträngarna tillåter bollen att fånga hårdare än det skulle på strängare strängar.
  • Bild med titeln Välj en Racquetball Racquet Steg 18
    5. Få högre gauge (17-18) strängar om du vill ha galen spin på bollen. Högre gauge strängar kommer att vara tunnare än deras lägre gauge motsvarigheter, vilket ger dig mer åtgärd och snurrar när du slår bollen i en viss vinkel. Leta efter något högre än 17 gauge om det här låter som något du vill ha i en racket.
  • Högre mätsträngar tenderar att snäppa eller bryta oftare än lägre mätsträngar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vissa racketar har en inbyggd dämpare. Om du inte gillar känslan av vibrationen från bollen som slår på racketen, får du en racquet med en av dessa.
  • Nästan varje racquet ut det kommer att bli 22 tum (56 cm), så längden på racketen är sällan en övervägning. Om du hittar 22 tum (56 cm) för att vara för stor, kanske du kan hitta en racquet som är 19-20 tum (48-51 cm) i längd.
  • Racquetball racquets är gjorda av aluminium eller grafit. Aluminium är billigare men mindre hållbart, och det får inte ge dig så mycket makt som grafit.De flesta icke-professionella spelare märker inte någon skillnad mellan aluminium och grafit, men.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande