Hur man köper en duvetinsats

Duvetinsatser är fluffiga täcken fyllda med antingen naturliga ner ("duvet" är fransk för ner) eller andra naturliga eller syntetiska material. När det används med avtagbara lock, eliminerar dufatinsatser behovet av ett övre ark och tillåter dig att ändra din sängkläder oftare. Innan du köper måste du förstå de olika typerna av fyllningar och konstruktioner för att göra det perfekta valet.

Steg

Del 1 av 2:
Välja en fyllning
  1. Bild med titeln Köp en Duvet Infoga Steg 1
1. Få en duvetinsats med en naturlig nerfyllning om värme är din bästa bekymmer. Naturlig ner är den mjuka inre fjäderdräkten av gäss och ankor. Den består av fluffiga filament som innehåller luft och kroppsvärme, och det ger utmärkt isolering i en duvet. Kontrollera etiketten för att se om fyllningen är "100%" eller "ren" nere eller en blandning som också innehåller fjädrar eller syntetik.
  • Ner kan bestå av hela klyftor, fibrer eller plumuler (små fjädrar). "Loft" kan referera till procentandelen av hela kluster i mixen, och ett högre loft gör ner mer fjädrande och bättre på att innehålla värme.
  • Goose Down är mer voluminös än anka ner, och det är i allmänhet dyrare och anses vara finare och mer lyxigt.
  • Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 2
    2. Tänk på ett alternativ om du vill ha en billigare eller allergivänlig duv. Naturlig down kan bearbetas för att minska eller ta bort allergener, men vissa allergiker kan behöva välja en syntetisk fyllning istället. Duvetinsatser med ned alternativ kan fyllas med naturliga fibrer, såsom bomull eller ull, eller syntetik, såsom polyester. Syntetisk är i allmänhet billigare, och bättre för allergiker, men de kanske inte har en ganska naturlig känsla.
  • Om du letar efter en syntetisk, pressa fiberfyllningen mellan tummen och pekfingret: Om det gnuggar smidigt och känns lite slick, blir det mindre sannolikt att klumpa på lång sikt.
  • Förutom att vara hypoallergena kan täcken med syntetiska alternativ vara det rätta valet om du bibehåller ett veganskt hushåll.
  • Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 3
    3. Få en duv med en högre "fyllkraft" för överlägsen isolering och värme. Fyllkraft är ett mått på storleken på down-kluster som används, allt från cirka 500 till 900. En insats med en högre fyllkraft är lättare, fluffigare och mindre tät på grund av de större kluster som används, vilket ger bättre isolering än mindre kluster eftersom de fäller mer luft. Goose ner har i allmänhet större fyllkraft än anka ner.
  • Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 4
    4. Förvirra inte fylla strömmen med fyllvikt. Duvetinsatser med en större fyllkraft har mer volym, men eftersom de är mindre täta har de ofta en lägre fyllnadsvikt. En högre fyllnadsvikt kan föreslå en större fasthet i insatsen när den bedöms i förhållande till fyllkraften, men det betyder inte allmänt att duvet kommer att ge bättre isolering.
  • Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 5
    5. Kontrollera TOG-värdet för att tillgodose varmare eller svalare förhållanden eller för att passa din personliga preferens. TOG-värdet, som varierar från 1 till 18, är ett mått på den totala värmeisoleringen som tillhandahålls av DUVET-insatsen. Ju högre antal, desto större är isoleringen. En duvetinsats med en lägre TOG kan vara mer lämplig för sommaren, medan en insats med högre Tog kommer att ge mer värme på vintern.
  • Del 2 av 2:
    Välja konstruktion, skalmaterial och storlek
    1. Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 6
    1. Få en "Baffle-box" duvet för överlägsen värme och loft, eller välj ett alternativ som passar dina behov. Duvetinsatser är gjorda i flera grundläggande konstruktioner: sys-through, baffelbox, kanal och gusset. Typ av konstruktion påverkar i vilken utsträckning fyllningen kan skiftas i duvet. Du kanske eller kanske inte vill att fyllningen ska skiftas.
    • Sys-through konstruktion binder topp- och bottenskikten av duvet tillsammans i ett lådmönster, vilket håller fyllningen från att skifta inuti insatsen.
    • Baffel- eller baffelkonstruktion utnyttjar remsor av tyg i duvet för att hålla fyllningen från att skifta samtidigt som det tillåter större fluffighet eller loft i förhållande till sysstopp.
    • Kanalkonstruktion håller fyllningen inom parallella sömmar eller "kanaler", vilket gör att du kan flytta den till olika delar av duvet, till exempel mot dina fötter, om du föredrar. (Om du sover med en partner, tillåter den här typen av konstruktion varje sovare att justera fyllningen till hans eller hennes preferens.)
    • Gusseted täcken har tyg "väggar" runt sidorna för att öka loftet av fyllningen. De kan ha antingen baffelbox eller sys-genombyggnad.
  • Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 7
    2. Kontrollera tråden räknas för skalmaterialet, men får inte mer än du behöver. En högre trådantal, eller strängare väv, kommer att se till att fyllmaterialet kommer att förbli inom ytterväven eller skalet, av duvetinsatsen. Ett trådantal på minst 250 kommer att göra ett bra jobb som innehåller fyllningen, och högre trådantal kan vara onödigt för en duvetinsats. Alla bomullskal kommer vidare att tillåta att luften passerar för att hjälpa till att puff upp det.
  • Bild med titeln Köp en Duvet Insert Steg 8
    3. Få rätt storlek duv för din säng. Liksom lakan kommer duvetinsatser i flera storlekar, från tvilling till kung. Du kanske vill överväga att köpa en duvet sätta in en storlek större än din madrass om du delar den med en partner.
  • Bild med titeln Köp en duvetinsats Steg 9
    4. Köp en duv när tiden är rätt. Duvets är allmänt tillgängliga online via stora återförsäljare och specialeverantörer, eller i tegel och murbruksbutiker som levererar sovrum och badrum. Du kanske vill besöka en butik för att fysiskt undersöka de olika typerna av täcken innan du gör ett val. Januari "vit försäljning", när butikerna rensar ut sin vinterinventering under vårsäsongen, är det en bra tid att få erbjudanden på sängkläder.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande