Hur man undviker att vara sen

Om du har byggt ett rykte för att vara sent hela tiden, oavsett om det är med dina vänner, affärsförbund eller kunder, kommer du snart att se varför ett sådant drag kan vara skadligt för dessa relationer. Naturligtvis finns det skäl för varför du kan vara sen då och då, men vid någon tidpunkt kommer dessa slumpmässiga instanser att bli en dålig vana om du inte gör något för att ändra dina vägar. Därför gör det bästa du kan för att undvika att vara sen bör vara ditt ultimata mål. Om du har skapat en vana att vara sen och du vill ändra det beteendet, överväga följande steg.

Steg

  1. Bild med titeln Undvik att vara sen steg 1
1. Ge dig själv tillräckligt med tid för att bli redo om du vill lära dig att vara i tid. Du vill inte skynda på för det kommer sannolikt att få dig att glömma något. Om du har ett tidigt möte, förbered dig natten innan genom att få dina kläder redo och se till att allt du behöver, till exempel bilnycklar och mobiltelefon, är redo att gå.
  • Bild med titeln Undvik att vara sen steg 2
    2. Ge inte dig själv tillåtelse att vara sent genom att göra ursäkter för det. Du kanske tror att det är bara några minuter, men tardiness är en vana som ofta blir värre, och minuter kommer att växa. Därför ta tardiness på allvar och erkänna att det är en dålig vana som inte ska bli ursäkta.
  • Bild med titeln Undvik att vara sen steg 3
    3. Tillåt riklig tid för din resa. Ta hänsyn till den tid på dagen som du kommer att resa och alltid lägga till tillräckligt med tid för reseförseningar och andra problem som kan uppstå, till exempel att hitta parkering eller gå vilse om du går ut till en okänd destination.
  • Bild med titeln Undvik att vara sen steg 4
    4. Undvik att överskrida dig själv genom att schemalägga för många möten runt samma gång. Genom att göra detta ställer du dig själv för att vara sen. Om du har mer än ett möte i taget, se till att du planerar tillräckligt med tid mellan så att du kan resa från en till en annan utan att rusa eller riskera att vara sen.
  • Bild med titeln Undvik att vara sen steg 5
    5. Avstå från att acceptera inbjudningar som du inte kan passa in i ditt schema. Inte bara ska du skapa en stressig situation för dig själv eftersom du kommer att bli tvungen att följa igenom på inbjudan, men du kommer sannolikt att vara sen och upprörd den person du möter. Det är bättre att avvisa inbjudan och riskera att besvikna personen, än att riskera att förolämpa dem genom att vara sent.
  • Bild med titeln Undvik att vara sen steg 6
    6. Ge alltid dig mer tid än du behöver komma dit. Bättre säkert än förlåt, och det är okej att vara lite tidigt. Till exempel, om du måste gå till ett bröllop som börjar klockan 5:00 och du vet att det tar 20 minuter att komma dit, lämna klockan 4:30. Du kommer dit i tid!
  • Tips

    Ställ din klocka framåt med ett udda antal minuter. (Ställa tillbaka med 10 eller 15 minuter är för lätt att beräkna omedelbart). Till exempel, om realtiden är 10.10, ändra din till 10.17. På så sätt tror du att du har mindre tid än du gör.
  • Empathize med den person som väntar på dig. Även om det inte är avsiktligt är det inte kul att vänta väntar. Om du sätter dig i den person som väntar på dig, kommer du bättre att få en känsla av brådska och försöka svårare att undvika att vara tardy.
  • Varningar

    Känna igen att tardiness, särskilt konsekvent tardiness, är ett drag som illustrerar din brist på respekt för andra. Det föreslår också att du tycker att du är viktigare än de som väntar på dig. I slutändan kommer denna arrogant natur så småningom att skapa känslor av animositet från de människor som du konsekvent fortsätter att vänta.
  • På flipsidan kan din tardiness illustrera brist på självkänsla. Kanske tycker du att din närvaro inte spelar någon roll. Om det var sant, varför var du med i planeringen / inbjudningarna? De vill ha dig där, så svika inte dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande