Hur man klarar när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad

Du har ett särskilt intresse - de flesta av oss gör. Men vissa hobbyer eller intressen deltog mer än andra, och inte mer än de som ses som "nörd" Previmes. Ibland finner vi att andra bara gör det "skaffa sig" Vad vi är i - ibland till den punkt där de faktiskt lurar oss för att njuta av det.

Drew Barrymore har citerats som sagt, "Flyga din geek flagga hög. Om någon inte får dig, fortsätt." Det är riktigt bra råd. Att vara en nörd gör dig inte oönskad person. Att vara en ryck som börjar slåss, men och ibland kan din egen passion och defensivitet bubbla över, det är aldrig ett behov av att börja slåss över din passion. Istället ligger lösningen att bara gå vidare till någon som får det. Så när Clueless människor avvisar tidsfördriv är du helt passionerad, här är vad du ska göra med det.

För artikelns skull, låt oss låtsas att du älskar Star Trek och njuter av att klä upp som Klingon och gå till Sci-Fi-konventioner och andra Klingon-sammankomster.

Steg

  1. Bilden med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 1
1. Undersök ditt beteende. Ibland är vi vår egen värsta fiende när det gäller att prata om de saker vi älskar:
  • Tar du över konversation Med prata om din hobby, inte låta någon annan prata om deras intressen?Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 1bullet1
  • Är du alltför defensiv om det, vilket gör det möjligt för en enkel kommentar som, "Wow, jag kan inte se mig själv någonsin göra det," Att skicka dig på en lång rant om den underbara av Klingon Cosplay? - Den här personen berättade bara att han är intresserad av ämnet, men du har nu tvingat dem att lyssna på din långa diatribe på den här saken. Samtidigt, de glaserar och väntar på att du ska sluta prata så att de kan prata om något de är intresserad av. Ibland är det bara inte om dig - släpp det. Istället för ranten, svara på "Kan inte se mig själv..." anmärkning med "Ah, det är synd, för jag har så mycket kul, och det finns många bra människor jag ser när jag går till det här. Så vad tycker du om att göra?" Du blir mycket mer populär.
  • Är du otillbörligt insisterande? Många gånger uppmanar vi andra att delta med oss ​​i hopp om att visa dem att det inte är den dumma aktiviteten de tror det är - men det är ofta ett förgäves försök. Om de har sagt "Nej" en gång, låt "Nej" stå. Eller om de har sagt något som, "Vi får se," Kom ihåg att det ofta är ett sätt att säga "Nej" det säger sig själv "Nej."När de försöker släppa dig lätt, kan det motstå dem, och deras frustration att de inte kan få dig att sluta driva kan få det bättre av dem, vilket får dem att göra avvisande eller oförskämda kommentarer.
  • Bilden med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 2
    2. Ta inte det till hjärta, låt det gå. Förutsatt att du inte har provocerat elakheten är det inte nödvändigt att ta på sig varje förolämpande anmärkning. Så trek flyter inte någon annans båt - så vad? Det handlar inte om dig, så ta inte det personligen - icke-trekkies / trekkers ser helt enkelt inte attraktionen mer än du ser attraktionen i en sportevenemang, till exempel, så det bafflar dem som du gillar det så mycket.
  • Bilden med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 3
    3. Dra en analogi.Om någon tycker att din geekiga tidsfördriv är dum jämfört med mer konventionella som efter sport, jämför det med de mer kreativa, involverade delarna av dessa aktiviteter: Att vara en Make-Troel Klingon är lite som att vara en make-tro på fotbollsspelare eller tränare med Fantasy fotboll.
  • Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 4
    4. Inte insistera på att de ser skönheten i din hobby. Chansen är ju mer du insisterar på att det är bra, desto mer insisterande blir de att de aldrig kommer att få varför du skulle spendera så mycket pengar och ansträngning på den. Det blir ett självförstärkande, eskalerande argument, så bara shrug och säger, "Tja, jag tycker att det är roligt." och låt det gå på det.
  • Om någon tycker att din tidsfördriv är värdelös, påminna dem om att punkt av en tidsfördriv är att tillfälligt roa och avleda från stress av det dagliga livet, arbetet och ännu mer allvarliga avokationer.Lite kul kan till och med öka produktiviteten genom att förhindra utbrändhet.
  • Bilden med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 5
    5. Behålla lugnet. Även om hjärtat av en Klingon är hjärtat av en krigare, och det sista du behöver är att komma in i en kamp över det här - det är din Hobby, det är vad du älskar att göra (det här är det helt är handla om du) - än sen då Om den killen där borta får det inte? Du behöver inte honom, hans välsignelse, hans godkännande eller hans deltagande att njuta av det.
  • Bilden med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 6
    6. Behåll din sinne för humor. Argumentera inte - om någon inte får det, igen, så vad? Gör det faktum att en annan inte delar ditt intresse gör att du gillar det mindre? Först kan du tänka det - du kan tillåta den personens spärr att överföra till dig, tainting din njutning av din hobby. Men tänk på det lugnt och ärligt: Om den där killen inte gjorde roligt med dig, skulle du njuta av det? Självklart skulle du! Så det spelar ingen roll om någon annan gör roligt med dig - det bästa försvaret är att gå med, konstigt som det verkar. Medgjord, "Det är rätt, jag är en total nörd om det," tar vinden ur din antagonists segel.
  • Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 7
    7. Återupprätta lugnt att det är din idé om kul och ingen tvingar dem att njuta av det som du gör. Helt enkelt säga, "Tja, du kanske tror att det är dumt, men jag har en bra tid att göra det och har träffat några underbara människor som har blivit goda vänner runt det. Vi känner att vi får Halloween hela året - och ingen berättar att du klär upp och bli med oss ​​- vi kan bara leva och låta leva, rätt?" Du låter mycket mer rimligt och rationellt när du tar den höga vägen än någon idiot som kontinuerligt tror saker som andra människor verkligen tycker om.
  • Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 8
    8. Påminna dem om att de också har en hobby - och kanske inte alla närvarande är lika passionerad om det som de är. Detta är särskilt användbart med sportfläktar. Förhoppningsvis har denna sportfläkt målat sitt ansikte, slitna en tröja, viftade en flagga mm. i ett spel, och äger också lite memorabilia, kanske en spelboll eller en undertecknad bild. Peka på dem och säga, "Så när du målar ditt ansikte grönt och bär en skiva ost på huvudet och bär ett lagtröja och gå till ett spel där 1000 andra människor är klädda som du, Hur är det annorlunda från mig att sätta på ett sköldpadda-huvud, smink och rustning, och gå till en konvention där 1000 andra människor är klädda som mig? Hur skiljer din spelboll från min bat`leth? De är båda souvenirer. Vi rota bara för olika lag, kille."
  • Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 9
    9. Ändra ämnet. Om de nedsättande kommentarerna fortsätter, eller den här personen helt enkelt inte kommer att komma överens instämmer inte alls, Försök att ändra ämnet och diskutera något mer universellt, eller åtminstone mer oskyldigt, som filmer du har alla nyligen sett, eller böcker du tycker om.Som ett extra steg, försök att inte göra denna diskussion om något du har sett eller haft - istället, försök att rita någon annan och fråga om vad de gillade i den filmen eller boken, speciellt om det är i en helt annan genre från sci-fi.Detta leder uppmärksamhet bort från dig, och det avböjer uppfattningen att du bara är ett obsessivt freak som kommer att ta över någon social situation för att prata om saker som är viktiga för dig.
  • Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 10
    10. Ta honom eller henne åt sidan och prata privat. Utsätt inte hela partiet eller samla till din oenighet. Om dina känslor är skadade, försök ta den andra personen åt sidan och säga något som, "Hej, jag vet att du inte får min missbruk att trek, men jag har även försökt att ändra ämnet och du är fortfarande ragging det.Det blir upprörande för mig. Kan vi bara släppa det här?" Det kan fungera.Men se "Varningar" Nedan.
  • Bild med titeln Kope när någon respekterar en tidsfördriv är du passionerad om steg 11
    11. Lämna. Det låter extremt, men låt oss möta det, det är bättre än att faktiskt komma in i en kamp, ​​och du hade inte en bra tid. Gå ut därifrån, gå hem och lägg ditt sköldpadda på och geek ut. Du kommer må bättre. Och någon som kände att din trakasser var ute av linjen, kommer att medge med dig - det är mycket troligt att de kommer att ta kontakt med dig senare för att berätta att de tyckte att det var fel och killen (eller tjejen) var en ryck att vara så förolämpande.
  • Tips

    Du kan inte berätta för någon att de inte känner hur de känner. Med andra ord känner du att du är berikad av din hobby, och ingen mängd förolämpande dig om det kommer att få dig att känna att du gillar det mindre - det gör dig bara som den förolämpande personen mindre. På samma sätt som du vänder dig för att attackera den andras hobby får honom inte att känna sig mindre involverad i hans eller mer vänligt mot din, så motstå frestelsen att slinga barbs och försöka bli jämn.
  • Försök inte övertala andra att tycka om din hobby mer än en eller två gånger. Det är trevligt att informera dem om din tidsfördriv, och om de är intresserade av att bedriva ämnet, kan du prata om det lite mer. Om de avvisar det tidigt genom att säga, "Har aldrig haft intresse för det där," Det finns en bra chans att de aldrig kommer att bli mer intresserade. Ingenting sätter förolämpningar i rörelse som uthållighet - om de inte har något intresse för det annat än att göra det roligt med det, släpp det.
  • Det är kul att njuta av en geeky tidsfördriv, men överdriv inte det.Var öppen för vänliga förslag att filiera eller fokusera mer på jobbet.
  • Vi gillar alla olika saker, och precis som du kanske inte förstår, varför din brors bästa vän samlar baseball och basketkort, kanske han inte förstår din önskan att titta på Star Trek eller klä som en Klingon och anta en Klingon Persona flera gånger per år. Bara acceptera det "olika slag för olika folk" är visdom för åldrarna och viva la skillnad!
  • Varningar

    Ibland är en jerk bara en jerk. Otroligt, även om du är villig att komma överens om att vara oense, är det ibland omöjligt att få en av dessa att släppa den - speciellt om de har druckit. Att ta någon åt sidan kan ha den oavsiktliga effekten att få dem att känna att det är ett utbrott till en kamp eller kan få dem att gå till dig ännu mer. Var försiktig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande