Hur man hanterar en svår make

Förhållandena är pågående och kräver några kursskorrigeringar för att nå sin fulla potential. Om du och din make känner effekterna av ilska problem, dålig kommunikation eller oförmåga att kompromissa, kan du förbättra din situation. Utveckla verktygen för öppen och ärlig kommunikation, lärande att förhandla om en kompromiss, och begå att förändras kommer att få dig tillbaka på vägen till lycka.

Steg

Metod 1 av 4:
Förbättrad kommunikation
  1. Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 1
1. Förbered vad du vill säga. Skriv ner dina bekymmer så att du kan kommunicera dem till din make. Detta hjälper till att identifiera specifika beteenden, känslor och lösningar. Om du tror att det finns ett problem, inkludera en möjlig lösning.
  • Skriv ner dina tankar. Det kommer att vara till hjälp att få allt ut på papper. Att skriva ner dina tankar är terapeutisk och hjälper till att organisera dina känslor på ett sätt som främjar stressreduktion.
  • Öva att säga dina bekymmer högt. Oroa dig inte för att vara perfekt. Om det är från ditt hjärta, det är det som är viktigt.
  • När du pratar med någon som kan övervaka dig med deras negativitet, är beredd att vara ett bra sätt att bekämpa uppmaningen att vara negativ också.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 2
    2. Välj en bra tid att prata. Undvik tidiga morgonkonversationer när du eller din make kan vara grumpy - och försök att inte prata omedelbart när du kommer hem från jobbet. Koppla av och slå dig ner innan du närmar dig. Om du har känt brunt av hans negativitet, vet du förmodligen vilken tid som kommer att hålla det mest löfte för ett positivt resultat.
  • Att prata på offentliga platser kan vara till nytta. Personen är mindre sannolikt att bli upprörd för rädsla för att vara generad.
  • Anpassa så många positiva saker som möjligt för att ställa in scenen för positiv kommunikation. Kanske kan du gå någonstans som du båda tycker om, eller du kan stanna hemma och ha en bra middag.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 3
    3. Upprätthålla en positiv attityd när du pratar. Uttryck din optimism om att arbeta tillsammans för att hitta en lösning. Göra det klart att du är intresserad av din makas åsikt såväl som din egen. Det här är din chans att göra skillnad i ditt förhållande. Det är din tid att prata och bli hört. Låt inte din make avskräcka dig från ditt mål att ha en bra, problemlösande konversation. Du är på ett uppdrag att bli hört så fokusera på vad som är viktigt: Skapa en förändring till det bättre.
  • Närma sig ämnet positivt genom att säga något som, "Jag uppskattar verkligen de saker du gör för mig och jag vill verkligen att du ska vara glad. Jag får känslan av att du inte är nöjd med mig baserat på några av de saker du säger."Detta kommer att börja sakerna.
  • Om hans första svar är negativt, försök att stoppa honom genom att säga, "Jag vill prata om detta lugnt eftersom jag är orolig för det - och om vi behöver ändra något, måste vi lyssna på varandra."Diffusera sitt svar med lugn, fokuserad diskussion.
  • Om han inte kan svara utan att bli aggressiv eller upprörd, säg bara, "Kanske kan vi prata om det senare."Om han är absolut i sin demeanor har du fått ett mer allvarligt problem på dina händer. Sätt inte dig på skadans sätt. Gör vad du kan för att komma till ett säkert ställe.
  • Han kan svara med ett öppet öra och visa dig hans äkta oro. Detta är din möjlighet att låta honom veta hur du känner för att bli kritiserad. Var inte rädd för att berätta för honom att det gör ont i dina känslor och gör dig orolig för ditt förhållande och dess framtid.
  • Fortsätt säga att du älskar honom och visar ditt stöd för vad han måste säga.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 4
    4. Ta reda på vad som verkligen händer. Om du vet att du inte har gjort något som skulle utgöra din makas negativa svar, så är det dags att rulla upp ärmarna och komma till jobbet. Detta är det perfekta tillfället att öva dina problemlösningsförmåga.
  • Om en person alltid klagar eller är kritisk om de flesta saker i livet, kan det bero på något som hände med honom tidigare i livet. Det kan vara en händelse eller en tragedi i en persons liv som får honom att verka på det här sättet.
  • Du kan ta reda på att han är väldigt missnöjd med sitt jobb eller med en orelaterad fråga som inte har något att göra med dig. Om han tycker att hans liv är dåligt på grund av dessa saker, kan han ta det ut på dig.
  • Han kan ångra dig för att inte vara perfekt. Du måste påminna honom om att du inte är perfekt, du var inte när du träffade, förmodligen aldrig kommer att vara, och inte heller är han.
  • Osäkerhet om arbetsprestanda, ekonomiskt oberoende, och fysisk prestanda kan alla bidra till en persons konstanta klagande och negativitet. Depression kan vara i roten till problemet och måste hanteras i enlighet därmed.
  • Han kan känna att världen är emot honom och du är en del av det. Du måste skilja dig från den där föreningen och försäkra honom om att du är på hans sida.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 5
    5. Var ärlig. Leda genom exempel genom att tala din sanning. Det betyder inte att du måste vara brutalt ärlig och skada personens känslor. Använd dina ord noggrant och kom ihåg att du försöker lösa problem som förbättrar din kommunikation.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 6
    6. Var respektfull och be om det i gengäld. Respekt är förtjänt. Om du agerar på ett respektfullt sätt kommer det att ställa scenen för att respekteras i gengäld. Om du känner att du inte respekteras, berätta för personen, "Jag vill att vi ska respektera varandra. Jag är villig att göra det, är du?"
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 7
    7. Var öppen. Det tar mod att vara sårbar. Att öppna ditt hjärta till möjligheten att förbättras är viktigt. Du kan ha en rädsla för att bli skadad, men det är en risk som är värt att ta. När du upplever belöningen att vara öppen blir det lättare.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera oförmåga att kompromissa
    1. Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 8
    1. Ställ scenen för en upplösning. Leda genom exempel och tjäna som din egen medlare. Du vill bli optimistisk om situationen. Var uppmärksam och fokuserad så att hon vet att du är seriös och tror att du kan lösa problemet till hands.
    • Vara diplomatisk. Att ha en angelägen känsla av rättvisa kommer att hjälpa till att få ditt arbete gjort.
    • Lyssna och höras. Det är allmänt kunskap som du inte kan lyssna och prata samtidigt. Du måste kunna lyssna på vad hon måste säga - och du måste känna att du hörs. Om du inte känner att du hörs, berätta sedan för henne.
    • Avbryt inte. Visa din respekt för processen genom att inte avbryta. Om hon avbryter dig berätta för henne något, "Jag kommer inte att avbryta dig när du pratar för att jag vill höra vad du måste säga. Snälla låt mig prata utan att bli avbruten så du vet exakt vad Jag är försöker kommunicera."
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 9
    2. Be om vad du vill ha. Vet vad du vill och kunna kommunicera det. Hon behöver veta hur du känner när hon kritiserar de saker du gör. Tänk på dessa saker i förväg så att du tydligt kan kommunicera dina behov och önskemål. Förberedelse hjälper dig att hålla dig på uppgift om hon bestämmer sig för att lägga till hennes negativa inmatning.
  • Kompromissa inte dina värden. Var tydlig att du inte är villig att gå emot dina värderingar. Var specifik om vad du anser Deal Breakers. Om hon ständigt berates din mormor bakom ryggen, som eroderar det värde du lägger på din familj, berätta för henne.
  • Slå alltid dina behov och vill ha tillbaka för att hjälpa förhållandet. Bekräfta att allt du vill är att vara glad och för henne att vara lycklig.
  • Bild med titeln Deal med en svår make i steg 10
    3. Fråga henne vad hon vill ha. Detta kommer att tillåta henne möjlighet att klargöra sina önskemål, förväntningar och önskningar. Det är viktigt att höra vad hon måste säga, vilket kommer att hjälpa henne att känna sig förstådd.
  • Ta anteckningar och om hon frågar dig varför du gör det, berätta för henne att du vill se till att du inte saknar något hon säger.
  • Läs tillbaka dina anteckningar till henne och fråga om du har allt korrekt. Lägg till allt du saknat eller något hon vill lägga till.
  • Om hon indikerar något hon vill och du vet kan du inte hålla med om det helt enkelt säga, "Jag kan inte hålla med det. Det är inte rimligt för mig. Kanske kan vi ta lite tid att tänka på andra alternativ och hitta en kompromiss."
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 11
    4. Avböj negativitet. Människor som har problem med kronisk negativitet lägger till en negativ twist till varje situation. Låt inte dig själv påverkas av din partners negativa och kritiska tänkande.
  • Om hon fortsätter att vara negativ berätta för henne, "försöker jag fokusera på det positiva så att vi kan lösa detta problem. Det är lätt att vara negativ. Att vara positiv är svår, men det är vad jag ska göra."
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 12
    5. Begära ett engagemang för förändring. Du behöver båda fullt ut omfamna tanken på försoning. Det är avgörande att du till minimum godkänner Prova att göra en förändring. Det kan vara din utgångspunkt, och då kan du bygga därifrån. Målet är att förbinda med processen helt, men du kan behöva börja med små steg.
  • Granska objekten på båda dina listor. Låt henne veta att du accepterar att göra ändringarna, om hon samtycker till att göra ändringarna också.
  • Det är acceptabelt att säga saker som, "Jag är villig att begå dig och det här avtalet. Berätta för mig hur bekväm och villig du ska begå att göra saker bättre för oss."
  • Lugna henne att du gör det här för att göra saker bättre för er båda och din framtid tillsammans.
  • Metod 3 av 4:
    Justering för felaktigheter
    1. Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 13
    1. Ha tålamod. Förändring kommer inte lätt för vissa människor. Din make har en svår utmaning framåt, speciellt om han inte har varit medveten om sina beteenden eller vad som utlöser dem. Tålamod är nyckeln till ett framgångsrikt förhållande. Övertyga dig om att även om det här är en extremt utmanande tid, är det tillfälligt.
    • Saker kommer att förbättras om du är fokuserad på dina mål.
    • Om saker inte går bra, ge inte upp. Diskutera frågan och godkänna att gå vidare att göra justeringar om det behövs.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka steg 14
    2. Komplimanger varandra. När du är nöjd med hur saker går, berätta för din make. Om du ser att han fångar sig vara negativ och då korrigerar han sig själv, erkänner detta som en prestation. Alla behöver veta att de gör ett bra jobb. Det hjälper er båda att vara motiverade.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka steg 15
    3. Skratt. Om du både kan hitta något sätt att skratta om situationen, kan det läka för er båda. Ett skratt är det kortaste avståndet mellan två personer. Det är nästan omöjligt att vara upprörd när du skrattar. Försök.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 16
    4. Vara coachable. Alla behöver lite coaching. Kritisera inte din make eller dig själv för att göra misstag. Istället fokusera på de ansträngningar du båda gör för att vara bättre människor. Ett litet steg är fortfarande ett steg i rätt riktning.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 17
    5. Släpp det. Oavsett om din situation är allvarligare, eller du har att göra med en make som ignorerar dina önskemål om att ta ut papperskorgen, är det viktigt att hålla saker i perspektiv. Ingen gillar att känna sig liten eller minskad eller ignoreras av en make eller av någon för den delen. Du kommer att upptäcka att när du känner dig hörd och respekterad kommer du att kunna släppa dina känslor av upprörd och herd i känslor av lättnad. Du kan låta det gå.
  • Om du försöker låta något gå och det fortsätter att äta på dig, måste du sannolikt bearbeta mer känslor om situationen. Detta kan innehålla ytterligare chattar med din make, eller gå till en vandring för att fysiskt utarbeta dina känslor.
  • Det kan vara störande om någon säger att du "bara låter det gå" om du inte har nått en nivå av lösa om saken. Ta ett djupt andetag och säga, "Jag jobbar med att låta det gå, men jag är inte där än."
  • När du bosätter sig i en känsla av balanserat perspektiv, kommer du att se att vissa saker är värda att bli upprörd om, och vissa är inte.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 18
    6. Förnya ditt engagemang för förhållandet. Massor av människor bestämmer sig för att förnya sina bröllop eller engagemang löften av olika skäl. Det kan vara ett underbart tillfälle att ceremoniellt visa varandra att du inte har förlorat intresse för ditt förhållande och du är fortfarande kär.
  • Att göra det genom tuffa tider tillsammans kan resultera i en djupare önskan om engagemang.
  • Din make kan inse den smärta han har orsakat och kan känna sig skyldig. Han kanske vill visa dig att han är ledsen för vad han har satte dig igenom. Låt honom.
  • Metod 4 av 4:
    Söker hjälp
    1. Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 19
    1. Vara självständig. Lycka är ett inre jobb och du är ansvarig för att skapa den. Du vet vad som gör dig lycklig, så delta i aktiviteter utanför ditt förhållande som kommer att bygga en reservoar av positiva känslor. Det är lättare att möta negativa och svåra människor om du är fylld med goda vibbar. En lyckligare du kommer alltid att göra något förhållande bättre.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 20
    2. Hitta en positiv energikälla. Att hantera människor som alltid är negativa kan vara mycket tröttsamma och stressiga. Att göra en förändring tar tid så att du behöver stöd och uppmuntran att möta kampen. Hitta en vän eller person du litar på och vem kan vara en uppmuntrande källa.
  • Kom ihåg, negativa människor dränerar oss av vår energi så det måste fyllas på. Aktiviteter som motion, dans, yoga och golf är bara några sätt att ladda batterierna.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 21
    3. Undvik personer med negativa egenskaper. Håll dig borta från vänner och andra familjemedlemmar som är negativa och icke-stödjande. Dessa människor är bäst kvar för sig själva. Låt dem inte påverka ditt förhållande till din make.
  • Om det var positivt var det lätt att göra det. Det finns mycket missnöje i världen och många människor gillar att uttrycka det utan tillstånd. Du behöver inte lyssna på det.
  • Bild med titeln Deal med en svår make / maka Steg 22
    4. Arbeta med en professionell. Om du känner att du inte kan hantera situationen finns det professionella rådgivare, terapeuter och medlare som kan hjälpa till. Du är mänsklig och det finns tillfällen när du når slutet av ditt rep och behöver hjälp. Även om det blir svårt, kan en separation eller skilsmässa det enda svaret på ditt problem.
  • En tillfällig separation kan faktiskt spara ditt förhållande. Detta kan ge rätt mängd avstånd som gör det möjligt för dig att bestämma förhållandet är värt att spara.
  • Psykologer och psykiatriker finns i ditt lokala område och kan lokaliseras genom den amerikanska psykologiska föreningen och den amerikanska psykiatriska föreningen..
  • En medlare kommer att fungera som en neutral part och försök att underlätta en upplösning för er båda.
  • Tips

    Ta dig tid att koppla av om du är tvungen att leva med negativa människor.
  • Håll dig fokuserad och positiv, men inser att alla har gränser för vad de kan tolerera.
  • Äktenskap och relationer handlar ofta om förhandlingar och kompromiss.
  • Hitta en ursäkt för att ta en paus från en negativ konversation. Påminn dig själv varför du älskar din make / partner så mycket.
  • Var öppen för kommunikation och ge inte upp ett förhållande om du inte är säker på att den ska sluta.
  • Var villig att förlåta så länge du inte är ombedd att göra det på en konstant grund.
  • Varningar

    Den som försöker tvinga dig att kompromissa med dina värden är inte ute efter dina bästa.
  • Ingen taktik eller strategi är 100% effektiv när det gäller att ta itu med mänskligt beteende.
  • Kroniskt negativt beteende kan vara tecknet på en mer allvarlig mental fråga som depression, en ångestsyndrom eller personlighetsstörning.
  • Om du känner att du behöver professionell hjälp måste du söka den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande