Hur man hanterar en fusk make

Att hantera en fusk make kan vara en av de svåraste sakerna du någonsin har att göra. Det finns inget rätt svar när det gäller att bestämma om du vill göra saker eller inte. Allt du kan göra är att kommunicera med din make, lyssna på dig själv och bestämma om ditt förhållande är värt att spara eller inte. Om du bestämmer dig för att du vill göra saker, måste du ta saker en dag i taget medan du kommer ihåg att ta hand om dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Veta vad Inte att göra
  1. Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 1
1. Skyll inte dig själv. Din makas skäl för att fuska kan inte alltid vara uppenbart, och du kan känna att den naturliga saken att göra är att skylla dig själv. Kanske tror du att du har blivit avlägsen, eller att du inte har varit mycket kommande i sovrummet. Kanske har du låt jobbet överväldiga dig och har inte gjort tillräckligt med tid för förhållandet. Men det kan dock vara anledningar att ditt förhållande behöver lite mer arbete, men du behöver veta att inget du gör kan någonsin få din make att fuska, och du borde aldrig skylla dig själv för din makas misstag.
  • Visst, du kan vara på fel för ett visst problem i förhållandet, och det är viktigt att erkänna det. Men du borde aldrig, någonsin tro att något misstag från din sida gör att din make fuskar okej.
  • Om du fokuserar för mycket på att skylla dig själv, så kommer det att låta din partner av kroken. Det är viktigt för dig att fokusera på din partners beteende också.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 2
    2. Obsess inte över tredje parten. Om du vill köra dig galen så fort som möjligt, kan du fråga en miljon frågor om den andra mannen eller kvinnan, spendera timmar som stalkar den personens Facebook-profil, eller ens försök att få en glimt av den här personen personligen. Du kanske tror att att veta allt om den här personen kan hjälpa dig att räkna ut vad som var fel med ditt förhållande, men i verkligheten kommer det inte att ge dig några fler svar, men det kommer att orsaka dig mycket smärta.
  • När en make har en affär, är det sällan om den tredje personen. Om inte den makan anser att han verkligen började ett meningsfullt förhållande med en tredje part, det mesta, det är verkligen ett uttryck för cheatsens missnöje med sig själv eller äktenskapet. Om du fokuserar för mycket på den andra mannen eller annan kvinna, då kommer du inte att tänka på din make eller relationen.
  • Även om du vet att vissa saker om affären kan ge dig tröst, kanske du inte vill veta för mycket om vad den andra personen ser ut, vad han gör för att leva, eller några andra detaljer som sannolikt kommer att distrahera dig eller göra dig att känna dåligt om dig själv. Det är bara inte värt det.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 3
    3. Försök inte rationalisera det. Även om du kanske tror att du kan gå vidare om du bara kan hitta en logisk förklaring till varför den fusk som hände, som det faktum att din man har känt maktlös ända sedan han förlorade sitt jobb, eller att den tredje parten kom vidare till din fru så mycket att hon inte kunde motstå, det finns ingen nytta för att försöka göra känsla av nonsens. Acceptera att du är skadad och att du behöver hitta ett sätt att gå vidare, men tror inte att ursäkningar för din make är vägen att komma dit.
  • Vad gick igenom din make sinne när han eller hon bestämde sig för att fuska kan defy logik. Spendera inte för mycket tid att försöka komma med en perfekt anledning till varför det hände och jobbar med att gå vidare i stället.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 4
    4. Berätta inte hela världen. Du kan känna dig otroligt skadad och otroligt arg, och kan ha uppmaningen att berätta för alla dina familjemedlemmar, dina närmaste vänner, eller till och med att posta om det på sociala medier för att verkligen få dina känslor ut. Men om det finns en chans att du vill förena och göra saker arbete, måste du ta itu med människor som tittar på din make och ditt förhållande annorlunda för resten av dina liv. Istället för att berätta för alla du vet, berätta bara för folket nära dig som du tror verkligen kan hjälpa dig att tänka igenom det här.
  • När du berättar för alla om vad som hände kan du känna en första lättnad, men det kan följas av lite smärta och ånger. Du kanske inte inser att du inte var redo för allas råd eller dom.
  • Om du berättar för dina nära vänner om din partners otrohet, se till att du gör det försiktigt om du inte är säker på vad du vill göra med det. Om dina vänner tycker att du definitivt kommer att lämna din partner, så kan de berätta de 1000 sakerna de aldrig gillade om honom, och det kommer inte att få dig att känna dig bättre och kan leda till obekvämhet ner i raden om du väljer att stanna i förhållandet.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 5
    5. Obsessera inte över vad dina vänner och familj kommer att tänka. Tillsammans med att hålla det som hände med dig själv, borde du inte oroa dig för vad de som vet om affären tror. Även om folket nära dig kan ge dig användbara råd, i slutändan handlar det om vad som är bäst för dig. Du borde inte fråga dig själv vad alla kommer att tänka om du bestämmer dig för att lämna eller stanna i förhållandet. I slutet av dagen spelar det ingen roll vad alla andra tycker, och du borde inte låta andras dom cloud din beslutsprocess.
  • Att prata med folket nära dig kan definitivt hjälpa dig att få styrka såväl som ett nytt perspektiv om din situation. Men i slutändan vet att deras åsikter aldrig kan ersätta din egen.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 6
    6. Ta inte stora steg innan de reflekterar. Även om du kanske tror att du vill packa upp dina saker eller sparka din make ut ur huset den andra du får reda på att fuska, måste du ta mer tid att tänka igenom det här. Du kan säkert spendera lite tid från din make, men undvik att säga att du vill ha en skilsmässa eller ta några drastiska åtgärder direkt. Ge dig själv tid att reflektera över vad som hände och vad som är bäst för dig och ditt förhållande istället för att göra något du kan ångra senare.
  • Även om du bestämmer dig för att ta lite tid, kan du vara en bra sak, bör du undvika att du vill ha en skilsmässa så snart du hör nyheten - men det kan vara vad din tarm berättar att du ska göra, vänta tills du har ett tydligt huvud Innan du bestämmer det här för gott.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 7
    7. Straff inte din make. Även om det kan vara bra att vara grymt för din make, att ta bort de saker som han älskar, eller till och med att ha din egen affär i gengäld, kommer den här typen av beteende inte att få dig väldigt långt och det hjälper dig inte att flytta ditt förhållande framåt. Även om du kan bli skadad, kall till din make och hålla ditt avstånd ett tag, borde du inte aktivt göra en punkt att få honom eller henne att känna sig värre, eller du kommer att sluta känna sig hemskt.
  • Att straffa din make kommer bara att fylla dig med mer bitterhet och kommer att göra ditt förhållande att känna sig ännu värre. Det är okej att ta lite tid och vara mer kall och avlägsen än normalt, men att vara aktivt grym kommer inte att göra någonting bättre.
  • Del 2 av 3:
    Tar de första stegen
    1. Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 8
    1. Gör dina krav. Du borde ta dig tid att tänka på vad du vill ha från din make innan du börjar en konversation med honom eller henne. Börja inte bara att prata om att fuska och gå vidare för att gråta och göra upp. Istället ta lite tid att formulera en spelplan så att din make känner vad du förväntar dig av honom om han vill att förhållandet fortsätter. Detta borde inte känna sig som ett straff, men som en plan att gå vidare tillsammans.
    • Låt din partner veta vad han eller hon behöver göra för att du ska fortsätta förhållandet. Detta kan inkludera att gå till rådgivning tillsammans och eventuellt ifrån varandra, med konkreta åtgärder för att återupptäcka de saker du älskade att göra tillsammans, vilket gör tid för kommunikation varje natt, eller sover i separata rum tills du känner dig bekväm att dela ett utrymme igen.
    • Om du tänker på att få skilsmässa kanske du vill behålla en advokat så tidigt som du kan. Ju tidigare du gör det, desto bättre förhandlingsposition har du har.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 9
    2. Ge det tid. Även om du verkligen känner dig redo att förlåta din make eller för saker att komma tillbaka till det normala, borde du veta att det kan ta lång tid att återfå det förtroende och kärleksfulla känsla av att du en gång hade för din make. Även om du är båda bestämd för att få det att fungera, det kan ta lång tid för saker att känna, för brist på ett bättre ord, "normal" igen, och för att du ska känna kärlek mot den person du gifte. Detta är helt naturligt. Om du försöker skynda saker med dig kan du gå i trubbel.
  • Du kommer inte att kunna förlåta din partner eller att känna att saker är tillbaka till normal över natten. Det kan ta månader, eller till och med år, att återuppbygga det förtroendet igen.
  • Du måste ta det långsamt, också. Det kan ta många dagar för dig att känna dig bekväm att sova i samma säng som din partner igen, gå ut på middag med honom, eller att njuta av att göra saker du älskade att göra tillsammans. Var beredd på det.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 10
    3. Låt dina känslor ut. Låt din make känna vad du känner. Berätta för honom om ilska, den skada, förräderi och smärtan han har satt igenom. Håll inte ditt skydd och agera som om det inte var så stort av en affär - låt honom verkligen se din smärta och höra hur du känner. Om du inte är ärlig och öppen om vad du går igenom, så kommer du aldrig någonsin att kunna gå vidare tillsammans. Även om du kan känna dig blyg eller rädd för att avslöja dina sanna känslor är det viktigt att du gör det.
  • Om du är nervös för att vända mot din make eller inte säga allt du vill säga, kan du skriva ner alla saker du vill dela med. På det sättet kommer du inte att gå vilse i ögonblicket och glömma en viktig punkt som du ville göra.
  • Om du känner dig för känslomässig att ha en konversation om vad som hände, ge det några dagar eller vänta tillräckligt länge för att känna dig bekväm att prata om det som kandidat som möjligt. Naturligtvis kan konversationen aldrig känna sig helt bekväm, men du kan ta lite tid att få din fote om du behöver. Det sagt, du kanske inte vill fördröja denna konversation för länge.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 11
    4. Ställ de frågor du vill ha svaren på. Du kanske vill ha lite klarhet när det gäller vad din fusk make gjorde. Om du vill sticka ihop hur det här har pågått, kan du ställa frågor om hur många gånger det hände, när det hände, hur det började, eller till och med om vad din make känner till den här andra personen. Men om du vill att det är en chans att förhållandet varar, bör du tänka två gånger innan du frågar om detaljer som du kan vara bättre utan att veta.
  • Ställ några frågor som du tycker hjälper dig att få en bättre känsla av var ditt förhållande står. Försök dock att undvika att ställa frågor bara för att tillfredsställa din nyfikenhet - svaren kan sluta skada för mycket.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 12
    5. Få medicinsk testning. Så pinsamt som det kan låta, så snart du vet att din make har lurat på dig, bör du båda testas omedelbart. Du vet inte vilka sjukdomar som tredje parten kanske har haft, och du vet inte om det här var vidarebefordrat eller inte. Även om din make kan hävda att det inte är nödvändigt, är det vad du behöver göra för att du är säker på att du är säker.
  • Att gå igenom denna process kommer också att hjälpa din make att förstå gravitationen av hans eller hennes handlingar. Sova med någon annan samtidigt som du sover med dig har satt dig i fara, och det är viktigt att erkänna det.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make / maka Steg 13
    6. Lyssna på din make. Även om du kommer att känna sig sårad, överväldigad, förråds, arg, och ett antal andra känslor som du vill släppa ut är det viktigt att också sitta och lyssna på din make. Du kan känna som om du hörs av honom eller henne är det sista du vill göra, men om du vill få lite klarhet och att flytta förhållandet framåt, måste du höra hans eller hennes sida av historien. Du kan lära dig om nya känslor eller frustrationer som du inte visste att din partner hade.
  • Det är inte rättvist att tro att han inte förtjänar att berätta för sin sida av historien eller ha känslor i allt detta. Även om du kanske inte känner dig redo att konfrontera din makas känslor, måste du låta honom uttrycka sig om du vill gå vidare.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 14
    7. Förbättra din kommunikation varje dag. När du och din make har börjat prata om fusk, kan du arbeta med att förbättra din kommunikationslinje. Se till att vara öppen och ärlig, att prata regelbundet, och för att undvika att vara passiv aggressiv så mycket som möjligt. Även om det här kan tyckas omöjligt efter vad din make gjorde, är det viktigt att kommunicera såväl som du kan om du vill att saker ska bli bättre.
  • När du är upp till det, gör en träff möte varje dag och trycker på alla distraheringar åt sidan, och pratar om hur ditt förhållande går. Om du känner att det här är utmattande och bara rehashing gamla känslor, ska du arbeta med att prata mer om nutiden och framtiden än det förflutna.
  • Det är viktigt att du och din maka checkar in med varandra för att se hur du känner. Det här är dags att vara vaksam och fokusera på ditt förhållande. Om du inte har stark kommunikation är det svårt att gå vidare.
  • Arbeta med att uttrycka dina känslor med "jag" uttalanden, som att säga: "Jag känner mig ledsen när du inte hälsar mig efter att du kommer hem från jobbet," istället för att använda "du" uttalanden, som "du ger mig aldrig någon uppmärksamhet efter att du kommer hem från jobbet, "som kommer av som mer anklagligt.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 15
    8. Bestäm om du vilja För att försöka fixa det. Naturligtvis, när du börjar prata om fusk, måste du fatta ett viktigt beslut: Tror du att du kan så småningom förlåta din make och ha ett hälsosamt förhållande igen, eller tror du bara att det inte finns någon chans att det någonsin kommer att fungera? Det är viktigt att vara ärlig mot dig själv och att tänka på om ditt förhållande är värt att spara eller inte. Det viktigaste är att ta den tid och utrymme du behöver verkligen reflektera innan du gör några utsläppsbeslut.
  • Om du har pratat med din make, sade dina känslor och hörde hans eller hennes sida av historien medan du kände att du har haft lite tid att reflektera över dina känslor, kan du börja bestämma om du vill att försöka få saker att fungera.
  • Om du bestämmer dig för att du vill göra dem, förbered dig för att lägga in mycket ansträngning. Om du vet att det är över för dig är det dags att ta stegen för att få en skilsmässa. Om det här är vägen för dig, ska du titta in i lagarna i ditt land och / eller stat - de tenderar att variera ganska lite.
  • Del 3 av 3:
    Ombyggnad av ditt förhållande
    1. Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 16
    1. Gör vad som är bäst för dig. Tyvärr kan ingen tidning, vän, familjemedlem eller läkare berätta vilket beslut som är bäst för dig - eller för din familj. Om det finns barn som är involverade, blir ditt beslut ännu mer komplicerat. Även om du kanske tror att det bara är ett rätt svar, i slutet av dagen, måste du vara ärlig med dig själv och se vad ditt hjärta verkligen säger dig. Det kan ta lång tid att hitta sanningen, men det viktigaste är att du känner igen att ingen annan kan berätta vad du ska göra eller vad du ska känna - särskilt inte din make.
    • Detta kan vara en skrämmande tanke, eftersom chansen är att du behöver lite tid att räkna ut svaret. Men om det finns något som din tarm säger dig redan, så lyssnar du bättre.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 17
    2. Gör ett val att förlåta. Kom ihåg att förlåtelse verkligen är ett val - det är inte något som antingen händer eller inte. Om du är villig att förlåta din make, eller till och med att försöka förlåta honom eller henne, måste du avgörande göra valet att göra det. Förlåtelse kommer inte bara att falla i ditt knä eller hans, och du måste jobba för att komma dit. Det första steget accepterar att du ska försöka få saker att fungera.
  • Var ärlig med din make om detta. Låt inte din önskan förlåta eller inte förlåta förbli ett mysterium. Låt honom eller henne veta att du verkligen vill försöka få det att fungera.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 18
    3. Spendera tid tillsammans, utan att ta upp affären. Om du vill börja ombygga ditt förhållande, ska du och din make att spendera kvalitetstid tillsammans som inte har något att göra med det faktum att din make fuskade. Arbeta med att göra de saker du brukade älska och undvika de platser som påminner dig om den fusk som ägde rum. Gör ett försök att börja från botten upp, se till att ditt förhållande har en solid grund genom dagliga aktiviteter innan du går vidare för fort.
  • Du kan även upptäcka en ny aktivitet, som vandring eller matlagning, att göra tillsammans. Detta kan hjälpa dig att se ditt förhållande i ett nytt ljus. Bara se till att du inte känner att din partner lider genom det eller försöker för hårt, men.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make / maka Steg 19
    4. Ta hand om dig själv. När du har att göra med en fusk make kan du känna dig som din sista prioritet är att ta hand om dig själv. Du kan vara för upptagen att känna en virvelvind av komplicerade känslor att tänka på saker som att äta tre måltider om dagen, få lite solsken och se till att få tillräckligt med vila. Men om du vill hålla dig stark under den svåra tiden och att ha energin att arbeta på ditt förhållande, så är det precis vad du måste göra. Här är några saker att tänka på:
  • Försök att få minst 7-8 timmars sömn per natt. Om du inte kan sova eftersom du störs av din make som sover bredvid dig, borde du känna dig bekväm att diskutera alternativa sovande arrangemang.
  • Arbeta för att äta tre hälsosamma måltider om dagen. Även om du kan vara benägen att äta mer ohälsosam mat, som sugary snacks, för att du är stressad, bör du försöka hålla dig frisk för att hålla dina andar upp. Fet mat kan få dig att känna sig trög.
  • Försök att få minst 30 minuters träning om dagen. Den här gången är bra för ditt sinne och kropp och kan ge dig lite tid att vara ensam och inte tänka på affären.
  • Skriv i en tidskrift. Försök skriva i det minst några gånger i veckan för att ta lite tid att komma i kontakt med dina tankar.
  • Isolera inte dig själv. Spendera mer tid med dina vänner och familj att känna sig centrerad.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 20
    5. Söka rådgivning. Även om rådgivning är inte för alla, du och din make borde prova om du försöker göra saker som fungerar. Du kan känna att det kommer att vara för pinsamt eller för mycket för dig, men det kan faktiskt vara det bästa sättet att skapa ett säkert utrymme för dig och din partner och för dig att verkligen känna dig bekväm att dela dina känslor. Hitta en rådgivare du litar på och se till att du är allt under dina sessioner.
  • Om detta är viktigt för dig, gör det klart för din make som det är icke-förhandlingsbart att du går. Din partner kränkte ditt förtroende, och han eller hon borde kunna göra det här för dig.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 21
    6. Lugna dina barn. Om du har barn, då kommer du att hantera din fusks make, bli ännu mer komplicerad. Dina barn kommer sannolikt att känna spänningen i ditt hem, och det är bäst att vara öppet och ärligt med dem om det faktum att du och din make har några problem. Medan du inte behöver gå i detalj, låt dem veta att du älskar dem och att du och din make gör det bästa du kan för att räkna ut saker.
  • Om du tänker sluta förhållandet, låt inte din make inte använda dina barn för att skölja dig i att hålla ut det. Medan han eller hon kan argumentera för att dina barn kommer att vara bättre med två föräldrar hemma, kanske det inte är fallet om de två föräldrarna alltid kämpar eller inte längre bryr sig om varandra.
  • Göra tid för dem, även om du handlar om den här hårda situationen. Att vara med dina barn kan göra dig starkare, också.
  • Bild med titeln Deal med en fusk make Steg 22
    7. Vet när det är över. Om du har gjort allt för att göra saker och bara inte kan se dig själv förlåta din make eller gå vidare, så kan det vara dags att avsluta förhållandet. Var inte frustrerad dig själv för att inte kunna förlåta din make, även om han eller hon har jobbat hårt för att återfå ditt förtroende - vissa saker kan bara inte förlåtas. Om du upptäcker att du helt enkelt inte kan fortsätta förhållandet och känna att du har gjort ett försök att försöka få det att fungera, då är det dags att fatta beslutet och fortsätta.
  • Var inte arg eller frustrerad med dig själv om du känner att du helt enkelt inte kan förlåta. Du har gjort ansträngningen, och din partner är den som brutit mot ditt förtroende för första hand.
  • Om du har kunnat gå vidare, bör du inte skämmas för dig själv för att "ge in", heller. Du har gjort ett val som du tycker är bäst för ditt förhållande och din familj, och ingen borde döma det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Mer än sannolikt kommer numret inte att ha ett namn, bara ett nummer som att styra dig ifrån det är en specifik tjej eller killnamn.
  • En sak du kan försöka är att få i sin mobiltelefon bara för några ögonblick och plocka ut ett eller två siffror som inte ser bekant ut och försöker ringa dem under ett begränsat antal. se vem svarar
  • Varningar

    Agera inte avundsjuk och få dem att tro att du har tittat på någon information, eller tänker någonting ur det vanliga. Du kan försöka fråga dem äkta frågor först
  • Kom inte över till nosy när du pratar med dem, kommer du att styra dem bort från allt som du verkligen försöker avslöja.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande