Hur man klarar av din syster

Om du och din syster kan bekämpa mycket, kan detta problem lösas. Att komma överens med din syster är en viktig del av att utveckla ett starkt livslängdsförhållande. Sträva efter positiva interaktioner med din syster. Arbeta på att vara artig och snäll mot henne. Behandla henne mer som en vän. Uppskatta hennes goda egenskaper. Försök att överväga vad som gör din syster likbar och intressant. I händelse av en konflikt, prata saker istället för att slåss eller argumentera. Med lite hårt arbete kan du främja ett bra förhållande med din syster. Om din syster är arg på dig ger henne lite tid. Säga "Jag är ledsen".Försök lugna dem ner. Köp dem en ledsen närvarande. Ta med dem till köpcentret. Eller, om du är arg på dem, försök att berätta för dem hur du känner för dem. Och se till att du är lugn medan du pratar med dem.Försök att interagera med dem. Om det inte fungerar, fråga någon du verkligen litar på för råd.Försök att komma överens med din syster till varje pris. De är en del av din familj. Och djupt ner de älskar dig så mycket som du älskar dem.

Steg

Del 1 av 3:
Interagerar positivt med din syster
  1. Bild med titeln Komma med din syster Steg 1
1. Stödja din systers prestationer. Om du vill ha ett bra förhållande med din syster, få henne att känna sig stödd. I stället för att bli avundsjuk över din systers prestationer, var hennes personliga cheerleader. Detta kommer att få din syster att värderas och stärka ditt band.
  • Om din syster uppnår något, ge henne en uppriktig grattis. Till exempel, säg något som, "Bra jobbat! jag är så stolt!" Om hon blir rakt A är en termin. Om du är stödjande för din syster är hon mer benägna att vara stödjande av dig i gengäld.
  • Kom ihåg, det är normalt att vara avundsjuk i tider. Ibland kan du önska att du var den som uppnådde något. Men bara för att du känner en negativ känsla betyder det inte att du måste agera på den. Försök att sätta din egen negativitet åt sidan och försöka verkligen gratulera din syster.
  • Bilden med titeln Komma med din syster Steg 2
    2. Ange gränser respektfullt. Gränser är viktiga för ett hälsosamt förhållande. Utan fasta gränser är positiva relationer svåra. Du har rätt till ditt eget fysiska och emotionella utrymme. När din syster invaderar ditt utrymme, låt henne veta artigt istället för att svara med ilska.
  • Om din syster stör dig, har du rätt att be henne att sluta. Syskon tar ibland ett tag för att förstå varandras gränser, och din syster kan ibland oavsiktligt göra dig obekväma. I dessa situationer, svara i enlighet med detta.
  • Be din syster att stoppa beteendet, men gör det på ett moget sätt. Säg inte, "Ut ur mitt rum! Jag vill inte ha dig här!" Istället, säg något som, "Jag behöver lite utrymme för mig själv, och jag gillar inte det när du är i mitt rum när jag försöker läsa". Om din syster fortsätter att störa dig och tenderar att behandla dig respektlöst, kan du diskutera det här med dina föräldrar. Alternativt kan du sluta kommunicera med din syster genom att hålla sig borta från henne ett tag tills hon lär sig att behandla dig respektfullt igen.
  • Ibland kanske din syskon inte förstår att du försöker upprätta gränser. Tveka inte att fråga en förälder om hjälp om din syskon inte respekterar dina gränser.
  • Bilden med titeln Komma med din syster Steg 3
    3. Gör sysslor tillsammans. Ett bra sätt att förbättra ditt förhållande är att arbeta tillsammans. Försök att hjälpa din syster med några av hennes sysslor, och fråga henne om hjälp i gengäld. Om de två som arbetar tillsammans med, säg, disken, kommer det att uppmuntra lagarbete och en känsla av samhörighet.
  • Att göra sysslor kul kan hjälpa till att stärka ditt förhållande. Om tvätträtter verkar tråkiga, kan de två av dig försöka göra upp låtar för att klara tiden.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 4
    4. Behandla din syster mer som en vän. Många har en tendens att ta syskon för givet. Du kan misslyckas med att se din syster som en individ om du brukar titta på henne som bara en annan familjemedlem. Försök att behandla din syster som en vän. Många syskon blir så småningom goda vänner.
  • Tänk på hur du behandlar dina vänner från skolan. Chansen är att du inte gör saker som att reta och plåga dem, som du kan göra din syster. Försök att erbjuda din syster samma vänlighet.
  • Häng ut med din syster ibland. Bara för att hon är familj betyder inte att de två inte kan hänga ut som vänner. Gå och handla. Bjud henne på en cykeltur. Spela ett brädspel tillsammans. Detta skulle möjliggöra ett positivt förhållande mellan dig och din syster.
  • Del 2 av 3:
    Ändra din inställning till din syster
    1. Bilden med titeln Komma med din syster Steg 5
    1. Var inte avundsjuk på din systers talanger. Jalousi är mycket vanligt i syskonförhållanden och kan vara en stor orsak till spänning. Om din syster är till exempel en bokmask, kan hon få mycket uppmärksamhet från släktingar. I stället för att vara avundsjuk på detta, beundra din systers talanger.
    • Påminn dig om dina egna talanger och färdigheter. Din syster kan ha läst alla arbeten i Jane Austen, men kanske är du en utmärkt basketspelare. Din syster kan vara bra i konståkning, men du excel på ridning.
    • Kom ihåg att alla är unika. Det finns ingen mening att jämföra dig med din syster, eftersom de två är olika människor. Det är okej att du har olika färdigheter.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 6
    2. Uppskatta din systers goda egenskaper. Om du ibland är arg på din syster, kan du hålla sina goda egenskaper i åtanke hjälpa. Istället för att fokusera på saker som hon inte irriterar dig, tänk på de skäl du värdesätter henne.
  • Hela dagen, paus och uttrycklig uppskattning för din syster. När hon gör något du gillar, gör en punkt att säga det.
  • Till exempel, "Chloe, jag uppskattar verkligen att du hjälpte mig med min matte läxa ikväll."
  • Om du regelbundet kan uppskatta din syster, blir du mindre frustrerad med henne när konflikter uppstår. Du kommer ihåg varför din systers goda egenskaper uppväger hennes dåliga.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 7
    3. Håll ditt sinne på framtiden. Det kan vara svårt att komma överens med en syskon när du fortfarande är hemma, speciellt om de två delar utrymme och personliga saker. Du kan hitta dig själv frustrerad. I dessa ögonblick, tänk på framtiden. Påminn dig om att du inte alltid får se din syster varje dag. Detta kan hjälpa dig att uppskatta henne mer.
  • Många syskon visar sig vara goda vänner som vuxna. Även om situationen är spänd nu, kan du en dag tänka på din syster som din bästa vän.
  • Håll det i åtanke när du känner dig frustrerad. Kom ihåg att ett enda ögonblick inte definierar ett helt förhållande. Att ha perspektiv hjälper dig att låta vissa frustrationer gå.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 8
    4. Undvik att märka din syster. Om du bor med någon, är det ibland svårt att se dem som individ. Du kanske tänker på din syster när det gäller en familjroll. Till exempel kanske du tror, "Min syster är den smarta" eller "Min syster är godis-två-skor." Försök att se bortom dessa definitioner. Tryck för att se din syster som mer av en individ.
  • Pausa när du befinner dig som märker din syster. Ta en sekund att ifrågasätta giltigheten av denna etikett. Ser din syster sig så här? Finns det något om din syster som inte passar med den här etiketten?
  • Fokusera på aspekter av din systers personlighet som inte passar med etiketten du har. Kanske du tänker på din syster som en jock mer än en intellektuell. Pausa och överväga det faktum att hon bara har gjort sin kemi final.
  • Bilden med titeln Komma med din syster Steg 9
    5. Hitta lite tid att spendera med din syster. Spendera tid med din syster är avgörande för att lära sig att uppskatta henne. De två av er kommer att binda om du delar aktiviteter. Arbeta med att spendera lite tid med din syster varje vecka.
  • Delta i din systers basketspel efter skolan. Följa med henne till hennes nästa piano lektion. Be henne att gå med dig i sin tur. Du kan till exempel bjuda in henne till din kommande konstshow.
  • Häng ut under dagen också. Titta på en film med din syster efter skolan. Spela ett spel tillsammans. Prata om saker som filmer, böcker och musik.
  • Del 3 av 3:
    Hantera konflikter med din syster
    1. Bild med titeln Komma med din syster Steg 10
    1. Tänk innan du reagerar. Det värsta du kan göra i en konflikt reagerar genast. Om din syster skadar dina känslor, paus innan du reagerar. Ta några djupa andetag och försök att göra något som att räkna till fem. Detta kommer att hindra dig från att blåsa upp på din syster, vilket potentiellt gör situationen värre.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 11
    2. Uttrycka dig med ord. Använd dina ord för att hantera konflikter. Skrika inte och skriker, som du inte riktigt kommunicerar. Ta aldrig till fysiskt våld, eftersom det bara kommer att göra sakerna värre. Du vill inte oavsiktligt skada din syster under ett argument.
  • Låt din syster veta att hon har skadat eller upprörd dig. Använd enkelt språk för att förklara det oacceptabla beteendet istället för att bli arg i gengäld.
  • Till exempel, säg något som, "Ella, klippa mig inte. Pinching gör ont." Detta är effektivare än att skrika eller klämma tillbaka.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 12
    3. Undvik ämnen som leder till konflikt. Vissa ämnen kan helt enkelt orsaka argument. Kanske din syster tycker inte om att diskutera något i skolan. Kanske det är ett problem som du helt enkelt inte håller med om. Om vissa ämnen tenderar att bara leda till konflikter, kan du vara bättre att undvika dem. Ingen ser ögon-till-ögat på allt hela tiden.
  • Bild med titeln Komma med din syster Steg 13
    4. Prata saker med en förälder. Om du har problem med att hantera ett problem med din syskon, prata med en förälder. Dina föräldrar vill ha dig och din syster att komma överens. De kommer gärna att förmedla om de två av er har ett problem.
  • Ta inte upp det på ett negativt sätt. Du vill inte att dina föräldrar ska tro att du är argumenterande eller meningsfull. Presentera dig själv som vill lösa problemet istället för att få dina föräldrar på din sida.
  • Till exempel, säg något som, "Pappa, jag har problem med Sophie nyligen. Kan du ge mig några råd om hur man pratar med henne om hur hon läste min dagbok?"
  • Tips

    Hitta saker som du båda gillar att göra så att du kan göra dem tillsammans. Vänd det här till din speciella tid tillsammans.
  • Försök att få henne att skratta! Humor kan hjälpa till med att föra människor, och minska spänningen i vissa situationer.
  • Om din syster ser upprörd ut, fråga henne vad som är fel. Visar oro kommer att stärka ditt förhållande.
  • När du två kämpar, gå bort. Du två kan behöva lite avstånd från varandra en liten stund.
  • Prova att baka muffins tillsammans för vem som inte gillar cupcakes? Du kommer också ha en rolig tid i köket! Om hon säger nej, känner inte nere - hon kan bara inte vara i humör. Gör dem med någon annan och försök igen vid en annan tidpunkt.
  • Fråga henne vad hon tycker om att göra och göra en lista över den. Då kan du göra dem tillsammans.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande