Hur man fortsätter en konversation

Att ha en naturlig flytande konversation är en meningsfull och givande upplevelse. Samtal med vänner eller familjemedlemmar är roligt och kan vara ett användbart sätt att uttrycka kärlek, intresse eller oro. Att ha en konversation med främlingar på en fest eller social händelse är också ett bra sätt att göra vänner och lära känna människor. För vissa människor kan det vara svårt att hålla en konversation som går utöver de ursprungliga introduktionerna. En bra konversation kan behöva lite arbete för att vara stark och undvika de besvärliga tystnaderna, men det är inte omöjligt. Med lite förberedelse, och hjälpsamma tekniker, kan du lära dig hur du har en lång och meningsfull konversation med bara om någon.

Steg

Metod 1 av 4:
Ha en meningsfull konversation
  1. Bild med titeln fortsätter en konversation Steg 1
1. Välj ett syfte. Varje konversation förmedlar något. Om du ska fortsätta en konversation med någon du vet, är det förmodligen att berätta för dem något eller fråga dem något. Innan du får för långt in i konversationen kan det vara till hjälp att veta i förväg vad du tänker prata om.
  • Är syftet med din konversation att be om ursäkt? Att låta någon veta att du är upprörd om någonting? Att prata om en händelse som inträffade mellan dig och en gemensam vän? Var och en av dessa konversationer kommer att ha en drastiskt annorlunda ton, och bör kontaktas med en annan konversationsagendan.
  • Du behöver inte diktera hur konversationen kommer att utvecklas. Det är helt enkelt till hjälp att vara medveten om vad dina intentioner för konversationen är (om du har något) så att du inte behöver byta växlar plötsligt.
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 2
    2. Vet vad du ska säga. Det är en bra idé att planera viktiga konversationer. På det sättet, när du pratar med någon och hittar ett gap i en konversation, kan du enkelt dra på vad du har planerat i förväg. Naturligtvis betyder det inte att planera hela konversationen. Men det kan vara till hjälp att ha några grundläggande fraser eller ämnen i åtanke, som hur du tänker öppna samtalet och vilka frågor du kan be om att hålla det.
  • Att planera detaljerna i en konversation gör det att det känns skript och tvingat. Planera inte allt du ska säga. Istället ge dig en grundläggande idé om de typer av saker du vill prata om.
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 3
    3. Bekräfta din omgivning. Detta fungerar på två sätt. För det första kan det vara bra att erkänna din fysiska omgivning som ett sätt att hålla samtalet att gå. Till exempel, om du är i en park, kan du kommentera landskapet om konversationen börjar dra. För det andra är det viktigt att vara medveten om din omgivning och vet vad som är lämpligt. För vissa konversationsämnen, som att låta någon veta om en ny död eller andra upprörande / obehagliga nyheter, är det rätt och fel tid och plats.
  • Att föra upp fel sak i fel tid / plats kan vara en riktig konversationsmördare.
  • Det är viktigt att vara medveten om din omgivning. Det kan hjälpa eller skada en konversation, och kan till och med diktera tonen och ämnena i samtalet.
  • Bild med titeln fortsätter en konversation Steg 4
    4. Känna igen individualitet. Du kan gå in i en konversation som vet att din favoritfilm / artist / band är störst, men inte alla kommer att känna det sättet. Och det är okej - det är faktiskt en bra sak. Olika smaker och åsikter kommer att kombinera för att skapa en intressant dialog. Men det viktiga är att vara respektfull för dessa skillnader, och att komma ihåg att de existerar.
  • Inte alla kommer att se / tänka / känna det sätt du gör. Det är absolut nödvändigt att du är medveten om den här verkligheten, och respektera hur andra ser / tänker / känner. Ingenting kommer att döda en konversation snabbare än att säga någon att de är felaktiga att tänka eller känna ett visst sätt.
  • Försök att sätta dig i den andras skor. Det kommer att hjälpa till att hålla konversationen och kan hjälpa dig att komma närmare den andra personen.
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 5
    5. Var medveten om ditt kroppsspråk. Många tycker inte om sitt eget kroppsspråk, men de flesta känner igen kroppsspråkiga cues (både medvetna och omedvetna) i andra människor. Om du undviker ögonkontakt, vänd din kropp från den person som pratar med dig och korsa dina armar över din kropp, det förmedlar en brist på intresse eller en ovillighet att lyssna.
  • Möta den person du pratar med, och gör ögonkontakt medan du pratar.
  • Metod 2 av 4:
    Att vara en aktiv lyssnare
    1. Bild med titeln fortsätter en konversation Steg 6
    1. Lyssna så mycket som du talar. Många människor dominerar oavsiktligt samtal genom att göra det mesta av pratningen. Nyckeln till en riktig fram och tillbaka dialog är att lyssna uppmärksamt på den andra personen minst Så mycket som du pratar.
    • Ge den andra personen utrymme att prata, inklusive tid att svara på de saker du säger.
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 7
    2. Vänta innan du svarar. Om den andra personen pratar, hoppa inte in så snart hon slutar tala. Hon kan samla sina tankar, eller hon kan komma ihåg något i sista minuten som är relevant för det som bara sagt. Vänta en eller två sekunder efter att den andra personen har slutat prata innan du svarar. Det visar att du är intresserad av vad hon sagt, och det förmedlar att du vill ha en riktig fram ochående dialog.
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 8
    3. Erkänna bra idéer. Om den person du talar med säger något du håller med eller gör en bra punkt, erkänna det här. Låt personen veta att du lyssnar genom att aktivt erkänna de saker hon säger och säger saker som, "Det är en bra poäng" eller "Wow, jag hade inte ansett det."
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 9
    4. Plocka upp på missförstånd. Under samtalet är det möjligt att du kanske missförstått från tid till annan. En del av att vara en aktiv lyssnare innebär att lyssna på osäkerhet eller missförstånd som svar på något du har sagt.
  • Den andra människans ansiktsuttryck kan ge viss inblick i huruvida du har missförstått eller inte.
  • Om den person du pratar med svarar på något du har sagt med en kommentar eller konversationsskift som föreslår att du var missförstådd, är det bäst att klargöra vad du menade. Som kan hjälpa till att undvika besvärliga eller oönskade konversationsämnen innan de uppstår.
  • Metod 3 av 4:
    Undvik konversationsboder
    1. Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 10
    1. Fråga öppna frågor. Många konversationer faller ifrån varandra, eftersom en av högtalarna bara frågar frågor som kommer att framkalla ett ja eller inget svar. Detta gör det svårt att hålla dialogen, och kan skapa konversationsangst för båda människorna. Istället för enkla ja / nej frågor, fråga öppna frågor som möjliggör betydande svar.
    • Istället för att fråga, "Tyckte du om filmen?" fråga en öppen fråga, som "Vad står ut för dig om filmen?"
  • Bilden med titeln fortsätter en konversation Steg 11
    2. Bygga på vad som har sagts. Interject information eller ämnen som inte har tagits upp. Det är ett snabbt sätt att göra den andra personen att du inte lyssnar eller alltför fokuserad på dina egna tankar. Istället, bygg av vad som har sagts av den andra personen.
  • Leta inte efter möjligheter att infoga något om dig själv. Istället, ge en åsikt, och låta det leda till en fråga som följer upp vad den andra personen har sagt.
  • Försök följa upp en kommentar med lite observation om vad som har sagts. Till exempel, om den andra personen säger att hon ursprungligen är från Boston, säg något som, "Jag har aldrig varit i Boston, men jag hör det är en underbar stad. Hur jämför det med den stad du bor i nu?"
  • Bilden med titeln Fortsätt ett samtal Steg 12
    3. Tänka innan du talar. Många människor fångas upp i spänningen av en konversation och säger det första som kommer att tänka på. Det kan känna sig rätt i ögonblicket, men det kan lätt leda till oavsiktliga konversationsmördare. Ta några sekunder att tänka innan du talar, och inte bara kommer du att undvika oavsiktligt förolämpa någon eller skapa ett vägspärr i konversationen, kommer du förmodligen också att stöta på mer av en vältalig och tankeväckande talare.
  • Bild med titeln Fortsätt en konversation Steg 13
    4. Undvik negativa ord. Säger något negativt om vad den andra personen har sagt kan snabbt döda konversationen. Det händer ofta på oavsiktliga sätt, men en negativ kommentar (avsiktlig eller inte) kan göra det svårt för den andra personen att veta vad man ska säga nästa.
  • Istället för att säga något som, "Jag gillar inte att läsa fiktion," säg vad du gillar, som "Jag läser vanligtvis mer nonfiction, som memoarer och uppsatser. Vem är din favoritförfattare?"
  • Bilden med titeln fortsätter en konversation Steg 14
    5. Håll dig fri från kontroversen. Om du inte vill avsluta samtalet plötsligt, undvik eventuella kontroversiella ämnen. Två av de snabbaste konversationsministerna är politik och religion. Om du inte vet den andra personen tillräckligt bra för att vara tydlig på var hon står på kontroversiella ämnen, eller om du känner personen och du är medveten om att hon inte håller med dig om vissa problem, undviker dem helt och hållet.
  • Metod 4 av 4:
    Återuppliva en stallad konversation
    1. Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 15
    1. Vara nyfiken. Om konversationen börjar laga, fråga frågor. Fråga inte bara personen att upprepa något hon redan sagt, fråga uppriktiga frågor som du inte känner till svaret på. Det kan få personen att prata om något som kan hamna vara mycket intressant och engagerande.
  • Bilden med titeln Fortsätt ett samtal Steg 16
    2. Falla tillbaka på gemensamma intressen. Om du och den person du pratar med att ha saker i vanliga eller liknande smaker / intressen, kan du falla tillbaka på dessa ämnen när konversationsboderna. Till exempel, om personen sade tidigare i konversationen att hon verkligen gillar komediska filmer, och du befinner dig med en besvärlig paus, säg något som, "Så du sa du som komedier. Har du sett några bra filmer på sistone?"
  • Bilden med titeln fortsätter en konversation Steg 17
    3. Ta en paus. Ibland kan du behöva gå bort från en konversation ett ögonblick. Om det finns en lång paus och du inte kan tänka på någonting för att bidra, kan kanske ursäkta dig själv för ett ögonblick hjälpa till att hoppa om konversationen när du kommer tillbaka. Ursäkta dig artigt genom att säga något som, "Ska du ursäkta mig ett ögonblick? jag behöver använda toaletten" eller "Jag njuter verkligen av den här konversationen. Jag behöver bara en drink med vatten - kommer du att ursäkta mig ett ögonblick?" Använd sedan din momentan frånvaro för att tänka på något att prata om när du kommer tillbaka. Du kan till och med hitta något att prata om om du observerar något intressant medan du är borta - var noga med att du inte kommer tillbaka med skvaller.
  • Bilden med titeln Fortsätt en konversation Steg 18
    4. Vet när konversationen är över. Ibland kan du starta om en stallad konversation, men så småningom måste konversationen dra till ett nära. Om det är en ansträngande konversation att fortsätta, kan det vara allt mer anledning att hitta en smidig slutsats till konversationen. Om saker helt enkelt inte kan startas om, eller om du tror att du redan har uttömt konversationen, avsluta det artigt och respektfullt genom att säga något som, "Ja det var riktigt bra att prata med dig. Jag lärde mig mycket om _____! Tack för att du lyssnat, och jag hoppas vi kan fortsätta denna konversation en annan gång."
  • Tips

    Medan personlig insikt och erfarenhet kan och bör informera en konversation, bör du aldrig göra konversationen om dig själv. Ställ frågor, vara respektfull och gör den till en fram och tillbaka dialog.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande