Hur man är en lycklig person utan religion

Många har hävdat att det är en myt som du behöver religion för att vara lycklig. Det finns emellertid ibland en stigma som är fäst vid ateismen i allmänheten: ateister är ofta ogillade och kan ses som olyckliga, ovänliga, cyniska och / eller omoraliska . Ateister måste ibland hantera starka konverteringsinsatser eller direkt fientlighet från religiösa människor. Trots de problem som ateisterna kan möta, är det ganska möjligt att vara en lycklig (och moralisk) person utan religion.

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra ditt sinne
  1. Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 1
1. Försök att var glad. En stor del av vad som krävs för att vara lycklig har inget att göra med att vara religiös eller ateist, men beror istället på din allmänna inställning till världen.
  • Att göra ansträngning, var ärlig med dig själv och berätta för dig själv att du ska försöka ditt bästa för att bli lyckligare.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 2
    2. Utmana självuppfyllande profetior. Självuppfyllande profetior är idéer som blir sanna för att du tror på dem. Om du tror att ateister är allmänt olyckliga, och om du är ateist, kan du agera på sätt som förstärker din tro, vilket gör dig mindre glad.
  • För att undvika självuppfyllande profetior, försök att ändra din tro på att ateister är allmänt olyckliga. Du frågar dig själv några frågor som: "är det logiskt att någon behöver tro på en viss religion att vara lycklig?" "När är jag mest glad? Är det när jag tänker på religion eller är det när jag gör roliga saker, hänger med vänner, tänker djupt eller tar i naturen?"
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 3
    3. Omfamna din ateism. Därmed känner igen de skäl du har valt att vara en ateist. Mental bekräftelse kommer att bygga förtroende för dig själv, dina övertygelser, eller brist på det, och dina val.
  • Att ändra vem du är för andra är ett surefire sätt att bli mindre glad och har mindre självvärt - så om du verkligen inte tror att det finns någon Gud eller övernaturligt att övervaka universum, hålla fast vid det trots någon förföljelse som kan komma din sätt.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 4
    4. Tro inte på stereotyperna. Det finns stereotyper där ute som ateister är dåliga människor, att de inte har någon moralisk kompass, och att de är olyckliga. För att motverka dessa stereotyper, tänk på några glada ateister som du vet. Om du inte vet något, tänk på några kända ateister som verkar ganska glada, som Richard Dawkins eller Sam Harris.
  • För att se en glad ateist, titta på den här roliga videon: https: // Youtube.com / watch?v = gw7607yibso
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 5
    5. Försök att känna igen det kulturella värdet av religionen. Detta hjälper dig att förstå och komma överens med människor i någon religion. Medan den organiserade religionen som en institution har många klara brister finns det också bra aspekter, så det är viktigt att respektera människors val om religiösa övertygelser..
  • Det kan vara så enkelt som musiken som är associerad med religionen, eller kanske du kan hitta delar av en religions moralisk kod beundransvärd.
  • Människor kan upptäcka att religion erbjuder dem komfort, samhälle och moral. Detta kan vara meningsfullt för människor som väljer att vara religiösa.
  • Metod 2 av 2:
    Justera ditt beteende
    1. Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 6
    1. Gå med i ett likasinnigt samhälle. Social anslutning är viktig för lycka och stressreduktion. Beroende på var du är från, kan en ateist betyda att förlora vänner eller till och med familj. Det är viktigt att ersätta förlorade sociala förbindelser med nya. Gå med i en likasinnad gemenskap som du kan umgås med från tid till annan.
    • Detta kan vara en humanistisk grupp, en ateistgrupp, eller någon annan grupp som är helt förknippad med övertygelser och värderingar.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 7
    2
    Var generös. Studier visar att när du ger till andra ökar din lycka. Och du behöver inte tro på några gudar att bestämma sig för att vara bra och generös.
  • Du kan välja att antingen ge din tid eller dina pengar - det som är mest viktigt är att du ger en fördel för någon annan som gör dem lyckliga. Därigenom kommer du också att bli lyckligare.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 8
    3. Leende. Studier visar att det finns ett dubbelriktat förhållande mellan ansiktsmusklerna och känslor av känslor. Med andra ord, om du gör dig själv, kan du bara känna lite lyckligare, oavsett din religiösa övertygelse eller brist på det.
  • Försök ställa in en påminnelse på din telefon för att påminna dig om att le mer ofta. Till exempel kan du ställa in en påminnelse för varannan eller tre timmar under hela dagen för att påminna dig om att le mer. Du kan få det att säga något enkelt som, "Le ler du just nu?"
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 9
    4. Vid hantering av religiösa människor, undvik argument och konflikt. Människor är mycket osannolikt att ändra sina tankar om sina övertygelser. Om inte konversationen är mycket viktigt för dig, kan det vara bäst att låta det gå.
  • Det är inte för att det handlar om religion i sig, men människors övertygelser om de flesta saker som framkallar känslor (e.g., deras politiska övertygelser) är svåra att förändras.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 10
    5. Övning. Komma ut och gå för en körning eller gå till gymmet och gör lite motståndsträning. Försök att få måttlig träning i 30 minuter minst tre gånger i veckan. Studier visar att träna din kropp kan förbättra ditt humör.
  • För att få en mer intensiv träning, försök att lyssna på lite optimistisk musik och hålla upp med rytmen.
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 11
    6. Odla dina relationer. Tillbringa tid på dina vänner och kära. Omgivande med ett stödjande samhälle hjälper dig att känna dig energiserad och glad.
  • Tips

    Använd inte dina övertygelser på din ärm. Var respektfull för dem med olika övertygelser.
  • Hitta konstruktiva saker att göra med din tid som du tycker om.
  • Det kan behöva för att undvika kyrkoprogram, men du kanske fortfarande vill ge din familj att delta i kyrkan med dem. Detta är ett mycket personligt beslut och du kan bara bestämma vad som är bäst.
  • Varningar

    Om du konfronteras med fientlighet för dina övertygelser, borsta den av. Det är inte produktivt för någon.
  • Din brist på religion, strängt talande, är ingen annans verksamhet. Om du inte är bekväm att diskutera dina övertygelser, vill du inte förolämpa en förfrågare, det är lämpligt att berätta för dem, "Jag är inte bekväm att diskutera mina övertygelser i allmänhet" eller "med andra."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande