Hur man gör ett enda ben takedown

Enstaka bentagedowns är tekniker som du kan använda medan du griper för att få din motståndare till marken. Att utföra ett högt singelt takedown är det enklaste att lära sig för nybörjare och innebär att du tar tag i motståndaren runt knäet. Midnivå och låga takedowns är en annan variation som du kan försöka få bättre precision och har mer efterbehandlingsalternativ, men de kan vara svårare att utföra. Genom att behärska båda typerna av enstaka takedowns kan du snabbt och effektivt ta med din motståndare till marken!

Steg

Metod 1 av 2:
Slutföra en hög takedown
  1. Bild med titeln gör ett enda ben takedown steg 1.jpeg
1. Gå för en jab till din motståndares ansikte för att distrahera dem. Stå inom armens längd på din motståndare och med fötterna nära axelbredden ifrån varandra. Nå ut med din icke-konginerande arm för att Jab din motståndare i ansiktet eller huvudet. Du kan antingen låta Jab Connect eller du kan förfalska det kasta dem av mer. Hur som helst kommer din motståndare att reagera på att blockera slaget, vilket kommer att distrahera dem från de takedown du ska utföra.
  • Du kan också gå till din motståndares ben om de försöker jab på dig. Anka ur vägen om de försöker kasta en jab innan du kan.
  • Bara träna takedowns på motståndare som har en liknande erfarenhetsnivå som du så att du inte skadar dig själv eller någon annan.
  • Bild med titeln Gör ett enda ben Takedown Step 2.jpeg
    2. Vik dina armar runt knäet av din motståndares ben som är närmast dig. När din motståndare blockerar din jab, böj snabbt knäna för att gå mot dem och driva pannan i bröstet. Håll ryggen och gå rakt medan du går för benet som är närmast dig. Håll dina armbågar så nära din sida som du kan så har du mest kraft och stabilitet. Vik dina armar runt benet så att du håller knäet eller låret tätt mot bröstet. Håll huvudet mot bröstet snarare än att titta ner eftersom det kan göra dig sårbar för andra slag.
  • Du kan låsa dina armar om du vill, men du behöver inte om du redan har ett tätt grepp.
  • Målet med detta håll är att göra det svårt för din motståndare att flytta benet du håller på.
  • Bild med titeln gör ett enda ben takedown steg 3.jpeg
    3. Lyft din motståndares ben och klämmer den mellan låren. När du har ett fast grepp om din motståndares ben, dra knäet så att benet lyfts upp av marken. Krama dina lår tillsammans så att du håller sin kalv tätt mellan dem. I denna position kommer det att vara svårt för din motståndare att bryta sig ur hållaren eftersom de inte kommer att kunna använda benet du håller på.
  • Utför alla åtgärder för din takedown i snabbt efter varandra så att du kan få din motståndare till marken så fort du kan.
  • Bild med titeln Gör ett enda ben Takedown Step 4.jpeg
    4. Skjut ner din kropp för att tvinga din motståndare att böja sitt knä. Medan du har ett fast grepp på din motståndares ben, böj dina knän snabbt och drar benet ner med dig. Använd så mycket makt som du kan när du krossa så din motståndare är chockad och kommer inte att kunna slåss tillbaka också. Din motståndare kommer att tvingas böja sitt andra ben så att de är borta.
  • Din motståndare kommer att försöka slåss mot dig medan du håller på dem. Gör ditt bästa för att vara fokuserat och behåll ditt grepp så att du kan avsluta takedownen.
  • Bild med titeln gör ett enda ben takedown steg 5.jpeg
    5. Vänd din kropp med 90 grader för att tvinga din motståndare nere. Sidestept mot din motståndares fria ben för att få dem att flytta sitt tyngdpunkt. När din motståndare förlorar sin balans kommer de att falla på ryggen eller sidan. Håll ditt grepp på dem i hela takedownen så att de inte kan fly eller gå upp omedelbart efter att du har tagit dem ner.
  • Du kan också försöka sätta ditt ben bakom din motståndares ben och skjut dem så att de reser och faller ner.
  • Se till att du har ett vadderat golv i det område där du övar så att du inte skadar någonting när du utför en takedown.
  • Dricks: Fråga någon av en liknande färdighetsnivå för att långsamt träna takedowns med dig så att du kan förbättra din teknik steg för steg.

    Metod 2 av 2:
    Utföra en mitten eller låg takedown
    1. Bild med titeln gör ett enda ben takedown steg 6.jpeg
    1. Steg till höger så din motståndare går till vänster. Stå med fötterna något bredare än axelbredden från varandra och knäna något böjda. Ta ett litet steg till höger med din rätt att flytta din vikt. Din motståndare kommer att försöka cirkla runt dig och ta ett steg mot din vänstra sida och tillämpa sin kroppsvikt på sin högra fot.
    • Du kan också utföra en låg takedown genom att ta ett steg till vänster om du vill. Välj vilken riktning du känner dig mer bekväm med eller du kan göra.
  • Bild med titeln Gör ett enda ben takedown steg 7.jpeg
    2. Sopa din vänstra arm bakom din motståndares högra häl. Böj ditt höger knä så det är nära till marken och lung framåt med din vänstra hand för att nå din motståndares ben. Släpp din hand på golvet 2-3 tum (5.1-7.6 cm) bakom din motståndares häl eftersom de kommer att gå tillbaka när du gör ditt drag. När deras häl träffar din hand, ta den med din hand med ett tätt grepp.
  • Lungframsidan är känt som "penetrationssteget" och får dig bredvid din motståndare snabbt.
  • När du lungar för din motståndares ben, flytta din kropp till vänster för att undvika blåser din motståndare kan försöka landa medan du tar tag i dem.
  • Bild med titeln Gör ett enda ben takedown steg 8.jpeg
    3. Dra din motståndares ben upp så det är parallellt med marken. När du har ett fast grepp på din motståndares häl, räta ut knäna tills de är lite böjda och dra sitt ben upp mot bröstet. När du får sitt ben upp, vrid din högra arm runt deras fotled så att du kan få ett bättre grepp. Din motståndare kommer att vara avbalans och inte kunna använda sitt upphöjda ben för att försvara sig.
  • Stå upp snabbt efter att du sopa din motståndares häl, annars kan de kunna bryta sig fritt.
  • Dricks: Du kan också försöka lyfta sin häl upp mot din axel för att göra dem mer av balans och begränsa deras rörlighet. Om du gör det, behåll ditt grepp på deras fotled så att de inte kan bryta sig fritt.

  • Bild med titeln Gör ett enda ben takedown steg 9.jpeg
    4. Ta tag i insidan av din motståndares lår med din vänstra hand. Eftersom din högra arm är loopad runt din motståndares ben, placera din vänstra hand på sin övre lår för att stärka ditt grepp. Din motståndare kan försöka slå tillbaka medan du tar tag i dem, men du kommer att kunna ta ner dem så länge du flyttar snabbt.
  • Bild med titeln gör ett enda ben takedown steg 10.jpeg
    5. Tryck din motståndares lår för att avsluta takedownen. Vänd din kropp mot din motståndares högra sida och tryck på låret för att få dem att förlora sin balans. Kraften av dig som vänder och trycker på benet kommer att tvinga tillbaka till marken så att du kan avsluta din takedown. Håll ditt grepp när de slår golvet så att de inte kan komma upp direkt.
  • Om du tog med dig motståndarens ben upp mot din axel, använd sedan en av dina fötter för att resa dem för att tvinga dem ner.
  • Tips

    Öva takedown tekniker med olika hastigheter så att du har perfekt utseende.

    Varningar

    Endast öva att göra takedowns med en annan erfaren grappler eftersom du skulle kunna skada någon annans annars.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande