Hur man gör en rundhus spark

Oavsett om du försöker lära dig kampsport för självförsvar, för personlig utveckling eller helt enkelt att imitera Chuck Norris och Bruce Lee, vill du så småningom lära sig rundhytten (även känd av sitt traditionella namn, Mawashi Geri ). Även om kampsportsexperter kan göra det ser självklart, kan det faktiskt ta en seriös praxis för att perfekta flytten, speciellt om du planerar att använda specialiserade sparktekniker. Var tålmodig och ägna gott om tid till din övning och snart kommer du att leverera högflygande spark som en karate mästare.

Steg

Metod 1 av 4:
Gör en enkel rundhouse spark
1. Synkronisera din andning med din spark. Andningsreglering är viktigt för någon form av motion, men i en kamp är det viktigt - du vill kunna flytta, blockera och sparka så snabbt som möjligt utan att springa ur andning eller få vinden knackad ut ur dig, ta djupt , stadiga andetag när din motståndare är utom räckhåll. Andas in som du förbereder dig för att göra din spark, sedan andas kraftigt eller vocalize (grunt, shout mm.) varje gång du sparkar (eller bli sparkad). Pace dig själv som du kämpar - om du känner dig själv springande av energi, av och ta djupa andetag för att fokusera och återhämta din uthållighet.
  • Att uppmärksamma din andning är inte bara för att förbättra ditt fokus och uthållighet - det finns faktiskt vetenskapligt bevis för att utandning eller vocalizing under fysisk ansträngning (som sparkning) kan göra det möjligt att utöva mer kraft.
  • Bild med titeln gör en rundhouse spark steg 2
    2. Kom i din vakt.I karate och de flesta andra former av kampsport är din "vakt" är din grundläggande kamphållning - det sätt du håller din kropp mellan att göra dina egna slag och blockera din motståndare. Din vakt gör det enkelt att slå snabbt och kraftfullt och att reagera på din motståndares attacker, så det är den perfekta platsen att börja innan du gör en rundhouse spark.
  • Om du har rätt hand, för att komma i din vakt, ta först ett stort steg framåt med ditt vänstra ben, så att din högra fot naturligt svänger så det pekar ut på sidan. Gör två nävar och höja händerna så att båda armarna är böjda på armbågen och dina underarmar höjs något. Din vänstra näve ska vara högre och längre framåt än din rätt, som borde vara nära din midja.
  • Om du är vänsterhänt, omvänd bara anvisningarna ovan: Steg framåt med din högra fot, släpp din vänstra fot tillbaka, och så vidare.
  • Bild med titeln gör en rundhouse spark steg 3
    3. Håll dina armar upp, redo att attackera och blockera. Om du övar Roundhouse sparkar själv kan du ta så länge du vill noggrant utföra dina drag. Detta är inte fallet i en verklig kamp, ​​där du släpper din vakt tillfälligt kan ge din motståndare den öppning de behöver slå. Även om du inte övar med en partner, få vana att hålla händerna upp före och efter att du gör din spark. När du do så småningom behöver du använda dina drag i en kamp, ​​med dina händelser upp som standard kommer att göra dig mindre sårbar mot motståndarens attacker och göra det mycket lättare att svara på de attacker de do göra med din egen.
  • 4. Ta med dig benet och till sidan. När du höjer ditt bakre ben för sparken, böj det tillbaka på sig så att kalvens baksida är nästan rörande låret. Ta med det böjda benet så att knäet pekar på sidan. Du behöver förmodligen luta din överkropp i motsatt riktning för balans. Vid denna tidpunkt är muskeln i benet bunched upp och underbenet är "kammad", redo att leverera en snabb, krossande spark.
  • Om du inte har gjort en rundhygdspark innan kan du hitta det knepigt att balansera på en fot med benet ut till sidan. Lyckligtvis finns det ett antal enkla Balansförbättrande övningar (som att stå på en fot medan du väntar i linje i snabbköpet) som är lätta att arbeta i din dagliga rutin.
  • 5. Snäpp ditt ben framåt, svänger på din andra fot. Pivot på din nedre fot, vrid din kropp så att ditt sparkben rör sig mot ditt mål. När du gör det, förläng benet plötsligt men smidigt rörelse, "snapping" det framåt.Du bör ta kontakt med målet innan ditt ben är helt förlängt. Med andra ord bör ditt knä fortfarande vara lite böjd när ditt ben träffar målet - det ger maximal effekt.
  • Försök att ansluta till toppen av din fot, bollen på din fot eller din vrist. Alternativt kan du använda din shinbone - det här kan vara särskilt förödande mot din motståndare, men kan vara mycket smärtsamt för dig också.
  • 6. Retract ditt ben och återgå till din vakt. När du kontaktar, rulla du igenom ditt mål. Låt ditt ben leverera sin fulla kraft, tränga in några inches i kroppen. Ta snabbt tillbaka ditt ben till sin vikta position. Vid denna tidpunkt kan du antingen "kammare" benet för en annan spark eller returnerar det till golvet.
  • Ju mindre tid din fot eller ben är i kontakt med ditt måls kropp, desto bättre. Snabbt, "snaskig" sparkar överför mycket energi i form av skadlig chock, medan långsammare kan använda en del av deras energi till skjuta på målet, vilket är mindre skadligt.
  • 7. Försök använda alternativa sparktekniker. Den grundläggande rundhygdsparken detaljerad ovan är bra för nybörjare, men det är bara en av många möjliga variationer på farten. För att öka din mångsidighet under en kamp, ​​försök att lära sig en eller flera variationer på den grundläggande rundhytten. När de är behärskade kan dessa speciella drag ge din spark extra hastighet eller makt, vilket ger dig en kant i en nära kamp. Se avsnitten nedan för mer detaljerade förklaringar av varje vakt.
  • Använda en "sidokick" Teknik för en snabb, direkt attack. I en kamp mellan erfarna kampsportkonstnärer kan hastigheten vara en stor faktor för att bestämma vinnaren. Att använda denna ståndpunkt kan hjälpa dig att släppa (och återhämta sig från) din spark med extra snabbhet samtidigt som du går vidare på din motståndare, så att du kan ställa in takten i kampen.
  • Använd en Muay Thai sparkteknik för makt och styrka. Plötsliga, kraftfulla slag kan bestämma hela slagsmål. För situationer som kräver plötsliga, kraftfulla slag, med hjälp av denna Muay Thai Kick Style, som prioriterar kickens styrka, kan vara ett klokt val.
  • Använd ett boxningsskydd för att skydda dig själv. Den grundläggande karate-inspirerade kampsportvaktstationen ovan erbjuder en balanserad plattform för att leverera och blockera slag, men i street slagsmål, bare-knuckle brawls och självförsvarsscenarier kan det vara svårt att använda den för att blockera en flurry av slag till huvudet eller kroppen. I dessa fall kan en boxningsinspirerad vakt göra ett mer praktiskt försvar.
  • Metod 2 av 4:
    Använder en "Sidokick" Metod
    1. Bild med titeln gör en rundhouse spark steg 8
    1. Höj ditt ben framför dig. Huvudskillnaden mellan en grundläggande rundhygdspark och en sidokista är att den senare levereras från mitten av målet, snarare än från sidan. Från din grundläggande skyddsställning, höja ditt bakre ben ut framför dig (inte ut till den sida som du skulle för en vanlig rundhytt), böja på knäet som du gör det.
  • 2. Vänd ditt ben parallellt med golvet. Innan du levererar din sidokick, vill du att ditt ben ska vara parallellt med golvet - med andra ord, bör insidan av benet vända mot golvet och ditt knä ska peka direkt på sidan. Detta kräver att du gör några separata rörelser på en gång - även om de låter komplicerade, de borde faktiskt känna sig snabba och naturliga efter massor av övning.Gör följande:
  • Pivot med din fot på marken för att vända din kropp så att ditt böjda sparkben kommer i linje med ditt mål.
  • Luta sig bort från ditt sparkben med din överkropp för att hålla den förhöjd och behåll din balans.
  • Använd dina höftmuskler för att dra ditt sparkande ben. Det borde vara i grunden parallellt med golvet (eller så nära du kan få det) innan du gör din spark - styrkan på sidokicket är i sin snabba, direkta kraftfullhet.
  • 3. Snabba snabbt ditt ben framåt. I en enda slät men plötslig rörelse, förläng ditt ben så fort du kan, ta kontakt med din fots yttre kantkant. Idealiskt, för maximal sparkkraft, vill du ha din överkropp och sparkar benet för att göra en rak linje till ditt mål ungefär parallellt med golvet - det kommer att kräva att du håller benet högt, mager med din överkropp och vänd på höfterna När du levererar din spark.
  • När du gör din sparkningsrörelse, fortsätt att svänga på din stående fot. En full sidokick kräver ca 180 av rotation - din fot kommer att börja vända mot ditt mål och sluta vända bort från det som du sparkar förbinder.
  • 4. Dra tillbaka ditt ben så fort som möjligt. När du känner att din spark ansluts ordentligt, dra tillbaka den omedelbart (som du skulle för ett normalt rundhus) för den största möjliga slående kraften. Återgå till en stående position genom att svänga din stående fot tillbaka och sänka ditt sparkben till marken (eller alternativt, utför mer sparkar).
  • Inte bara är sidosparken snabb och kraftfull - det är också mångsidigt när det gäller slående mål. Beroende på hur hög du kan höja ditt ben, är det möjligt att leverera en sidokista någonstans från en motståndares ben eller ljumsk i ansiktet. Höftflexibilitet är viktigt för att höja ditt ben tillräckligt högt för att slå överkroppsmål. Om du inte kan få din sidokick ovanför en motståndares midja, försök att starta en regim av Hip Stretches För att förbättra din flexibilitet.
  • Metod 3 av 4:
    Gör en Mauy Thai Roundhouse spark
    1. Bild med titeln Gör en rundhouse spark steg 12
    1. Komma in i den grundläggande rundhytten. Denna kraftfulla rundhyttsparkvariation använder en annan hållning än du skulle använda för en vanlig spark. Ta ett steg framåt med din icke-sparkande fot, vänd sedan din kropp så att dina fötter är ungefär axelbredden ifrån varandra. Vänd tårna på din bakfot ut till sidan. Stå upp rakt med din vikt på bollarna på dina fötter och dina nävar knyter framför bröstet eller hakan.
    • För Muay Thai sparkar, försök att lägga lite mer på baksidan än på framfoten. Detta ger dig stabilitet när du reagerar på din motståndares rörelser och försöker ställa in din spark. När du gör din spark överför du din vikt till den andra foten för ytterligare ström.
  • 2. Pivot på din främre fot när du svänger ditt bakre ben framåt. För att börja din spark, sväng på bollen på din främre fot, vända tårna utåt och din häl mot din motståndare. När du gör det, höja ditt ben upp och runt din kropp i en slät båge, sätta en böj i ditt knä som du gör det.Försök att höja ditt ben till åtminstone nivån på din motståndares midja - ditt knä bör peka på eller nära centrum av din motståndares kropp vid den punkt du börjar leverera din spark.
  • I slutet av gungan ska höften av ditt sparkben staplas direkt ovanför höften av ditt stående ben. Det mesta av stabiliteten och kraften för sparken kommer från denna fasta pelare av stöd.
  • 3. Sväng din arm för extra ström som din spark. Snäpp ditt ben framåt som vanligt, som syftar till att ansluta precis vid eller innan det är ditt ben helt förlänger. När du gör det, introducera större makt och snabbare till din spark genom att kasta armen på din sparkningssida ner i en synkroniserad rörelse med din spark.
  • Observera att denna rörelse lämnar dig lite mer utsatt för en kontring eftersom din svängarm inte kan blockera attacker, så se till att du håller din andra hand att skydda ditt huvud och ansikte medan du gör den här rörelsen.
  • 4. Anslut med din motståndare. Anslut med din motståndares torso eller huvudet på din Shin eller toppen av din fot. Försök att slå din motståndare som en baseballbat, som kommer in från sidan (runt hans vakt) snarare än rakt på. När du har påverkat, dra tillbaka ditt ben så fort som möjligt för maximal slående kraft (precis som du skulle för de sparkstilar ovan).
  • Som inriktat ovan, följ din spark upp med en annan spark eller återgå till startpositionen, sväng din stående fot tillbaka som du gör det. Oavsett vilket alternativ du använder, var noga med att återställa din sparkarm tillbaka till skyddsläget så snabbt som möjligt för att skydda mot en motattack.
  • Metod 4 av 4:
    Använda ett boxningsskydd
    1. Bild med titeln gör en rundhouse spark steg 21
    1. Håll dig lätt på dina fötter. I ord av Muhammad Ali, en av de största boxarna hela tiden, "Flyter som en fjäril, sting som en bi." För boxare är rörligheten nyckel för att reagera på en motståndares drag, dodging slag och inställning av kombinationer. Med hjälp av den här boxningsinspirerade vakthållningen kan det vara lättare att blockera och undvika en motståndares slag medan du ställer upp din rundhyttspark.
    • För att börja, snarare än att använda den ovanstående foten, som beskrivs ovan, vill du stanna mobil, ständigt ta kort, hackiga steg. Detta gör det lättare att undvika din motståndares slag och "dansa" Utan räckhåll när du återställer mellan slag.
  • Bild med titeln gör en rundhouse spark steg 17
    2. Håll händerna upp nära ditt huvud. Böj dina armbågar och höja händerna så att de är flera inches från hakan (idealiskt med nävar knutna, men det är inte nödvändigtvis viktigt). Håll dina armbågar tucked mot din kropp, men spänna inte din överkropp - håll dig lös och avslappnad.Dina underarmar borde bilda en "bur" runt botten av huvudet, skydda det från blåser från framsidan. Om din motståndare försöker slå eller sparka dig i huvudet, kan du ta med dina armar för mer skydd.
  • Denna vakthållning lämnar din torso och midsection relativt oskyddad - du kan motverka detta något genom att stanna lågt och hålla axlarna framåt. Du kan också blockera kroppen blåser genom att släppa ditt skydd lågt med dina underarmor korsade, men det kommer att lämna ditt huvud öppet.
  • 3. Ta med benet i "kammad" placera. När du har fått hängan på boxningsskyddet, försök att utföra några sparkar (du kan använda en grundläggande rundhygdspark, en sidokick eller en muay thailändsk stilspark - vilken du hittar enklast). Ta med ditt sparkben ut mot sidan eller framför dig med knäböjt hela vägen. Som du gör det, svänger du på din stående fot och luta din överkropp för balans tills ditt ben är tillräckligt uppväckt. När du gör det, glöm inte att hålla din vakt upp nära ditt huvud - en smart motståndare kan använda din uppställningstid för att komma i en fri stans.
  • Även om boxningsskyddet kan vara mer praktiskt för att skydda dig i en kamp, ​​kan hålla balanserad vara lite svårare med den här hållningen, så var noga med att träna mycket innan du försöker utföra en rundhytt i ett verkligt självförsvarsscenario.
  • 4. Kick som vanligt. Snäpp ditt ben ut och förlänger det så snabbt som möjligt. Ta kontakt med ditt mål och dra sedan ut din spark så snabbt för maximal slående kraft. Följ upp med en annan spark eller släpp ditt ben till golvet och börja ta snabbt, lätta steg med skyddet, redo att reagera på din motståndare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Stretching kommer att förhindra några skador och höja din flexibilitet.
  • Om du är rätt fot dominant, träna ditt vänstra ben mer. Det kommer också att träna ditt högra ben, och ge dig en balanserad attack. Att ha bara ett starkt ben är mycket förutsägbart. (Vice versa gäller också).
  • Varningar

    Förläng inte benet innan din spark ansluts eller din kan skada dina ben och bindväv. Håll alltid en liten vinkel för att förhindra permanenta problem.
  • Håll alltid en hög vakt när du kan nås av din motståndare eller riskerar du att slås ut med ett snabbt slag mot huvudet.
  • Använd inte ett runda hus eller några sätt att sparkas i en verklig kamp om du inte har utbildat under övervakning av en kampsportinstruktör. Om du försöker sparka i en kamp utan att ordentligt bygga upp dina muskler, kan det vara långsamt, sakna makt och placera dig i en position som lämnar dig öppen för din motståndare.
  • Om du sparkar med höger fot, se till att den vänstra foten på marken svänger med höften... Om du inte kan hamna med en förstärkt eller hyperextendad fotled / knä. Stödfoten ska vridas så att den pekar bort från målet vid slag.
  • Dra tillbaka tårna. Om du slår med tipsets spets, kommer du att skada dem. Slå med bollen på din fot, under tårna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande