Hur man klämmer

Clinching är en viktig aspekt av boxning, Muay Thai Kickboxing och Greco-Roman Wrestling. Oavsett vad kampkonst du försöker lära dig, kan Clinching dig att stänga avståndet och öppnar möjligheter att landa inuti kast eller slår mot din motståndare. Om du känner att den person du kämpar eller sparrar mot har överlägsen avståndskontroll, överväga att gå in för att klinken stänger av dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Clinching i boxning
  1. Bild med titeln Clinch Steg 1
1. Gå mot din motståndare med din vakt upp. Att klinka, stäng avståndet tillräckligt för att ta tag i dem. Om de rör sig i sidled och håller sitt avstånd, rör sida till sida medan du går framåt för att trycka dem i hörnet av ringen eller i repen.
  • Flytta alltid din ledande fot innan du flyttar tillbaka foten när du går ut eller annars är du borta om du blir slagen.
  • Bild med titeln Clinch Steg 2
    2. Skjut dina händer mellan sina armar. När du är tillräckligt nära, sätt båda dina handskar tillsammans Palm till Palm och tryck dem upp, mellan deras vakt. Den typiska boxningsskyddet innebär att dina motståndares händer är framför eller på sidan av huvudet. Du måste driva händerna under och upp mellan båda sina armar för att komma igenom deras vakt.
  • Bild med titeln Clinch Steg 3
    3. Vik dina armar runt hans biceps. När dina händer är genom hans vakt kan du förlänga dem och linda dem runt hans biceps och övre armområdet. Skjuter dina händer mellan hans vakt och griper hans biceps bör göras i en fluidrörelse.
  • Bild med titeln Clinch Steg 4
    4. Kontrollera båda sina armar. Vid denna tidpunkt borde du ha full överkroppskontroll av din motståndare. Vik dina armar runt hans biceps och grepp på hans triceps med dina handskar. Detta kommer att hindra honom från att stansa dig eller flytta runt. När du har ett solidt grepp på sina armar, är du officiellt i klinken.
  • Bild med titeln Clinch Steg 5
    5. Skjut huvudet i axeln för att stänga utrymmet i mellan dig. När du är klar, kommer du att skjuta ditt huvud i axeln, skydda ditt ansikte och göra det svårare för dem att landa ett rent skott. Din motståndare måste skapa avstånd om han vill landa ett anständigt skott så stanna så nära dem som möjligt på klinken.
  • Bild med titeln Clinch Steg 6
    6. Clinch att återhämta sig. Använd klinken i boxning för att återfå dina sinnen om du blir skadad av en strejk. Du kan också använda den om du är trött och måste ta en kort vila. Domaren kommer att bryta upp klinken, så du kanske måste fortsätta att göra det tills du återhämtar dig.
  • Hit inte eller knä din motståndare från clench-du kan inte göra någonting stötande.
  • Bild med titeln Clinch Steg 7
    7. Pivot och tryck för att avsluta klinken. För att avsluta klinken kan du dra din dominerande fot tillbaka och skjuta av din motståndares bröst. Detta kommer att få dig ut ur klinken om de inte håller på dig.
  • Efter att ha svängt och tryck, försök att landa en bra kombination som din motståndare stöder.
  • Om domaren bryter upp dig, slå inte när du kommer ut ur klinken.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en muay thai clinch
    1. Bild med titeln Clinch Steg 8
    1. Sätt din dominerande hand bakom personens huvud. Utöka en av dina armar och ta på på baksidan av dina motståndares huvud. Syfte för huvudets krona, snarare än nacken. Använd din andra hand för att styra sin bicep och underarm om de klämmer dig tillbaka.
    • Gripa på nacken snarare än kronan gör det svårare att kontrollera sin hållning.
  • Bild med titeln Clinch Steg 9
    2. Skjut huvudet mot personens axel. Om du lyfter upp huvudet rakt, lämnar du dig själv mottaglig för en inbyggd armbåge. När du går till klinken, tryck på pannan i din motståndares axel för att stänga avståndet och göra det svårare att slå dig.
  • Bild med titeln Clinch Steg 10
    3. Greppa kronan av huvudet med din andra hand. Skjut din andra hand upp och genom hans vakt och täcka handen som ligger bakom huvudet. Lossa inte fingrarna när du gör det här. Placera istället din hand så att din handflata vilar över din andra hands knogar.
  • Bild med titeln Clinch Steg 11
    4. Dra dina armbågar nära varandra och kontrollera deras hållning. Att dra dina armbågar nära varandra ger dig större hävstång och mer kraft att bryta sin hållning. Dra mot dig och ner på huvudet på huvudet och bryta sin hållning. Att flytta dina armar sida till sida kommer att få dem av balans om du har bra kontroll.
  • Bild med titeln Clinch Steg 12
    5. Använd klinken för att öppna din motståndare upp till svep. Om du har en bra klinch på din motståndare kan du pivot sida till sida medan du håller klinken för att få din motståndare att flytta och få dem av balans. Om du känner dem av balans kan du gå till ett bensvopa för att försöka slå dem ner.
  • Det är lättare att sopa din motståndare när benen är kvadrerade, sida vid sida.
  • Bild med titeln Clinch Steg 13
    6. Använd klinken för att öppna sitt försvar så att du kan slå till. Om du helt kan styra personens huvud, kan du dra ner huvudet och knä dem i ansiktet. Även om du inte kan dra ner huvudet, kommer deras armar att hantera din klich som lämnar dem öppna för knä till ribcage och kropp. Om de försöker ställa upp och lämna sitt ansikte exponeras kan du ta bort en hand från klinken och göra en snabb inuti armbåge.
  • Bild med titeln Clinch Steg 14
    7. Skjut huvudet med din dominerande hand för att bryta klinken. Om du vill komma ut ur klinken, omplacera din ledande hand så att den är på sidan av huvudet och nacken. Tryck av med din arm för att skapa ett avstånd. Detta kommer att offentliggöra klinken.
  • När du kopplar ur klinken, försök kasta en rundhouse spark eller en stans.
  • Metod 3 av 3:
    Utföra en Greco-Roman Clinch
    1. Bild med titeln Clinch Steg 15
    1. Sätt din dominerande hand bakom huvudet. Skjut en hand förbi dem och greppa basen av huvudet nära nacken. Böj din armbåge och ta med huvudet så nära din axel som du kan.
    • Dina knän ska vara böjd i en typisk brottning när du gör det här.
  • Bild med titeln Clinch Steg 16
    2. Vik din andra arm under armen. Sätt din andra arm under armen och ta upp den under armhålan. Din arm ska greppa tätt bakom ryggen och axeln. Detta ger dig stabilitet och kontroll över sin överkropp.
  • Detta kallas också vanligt som en underkrok.
  • Bild med titeln Clinch Steg 17
    3. Använd klinken för att kasta din motståndare off-balance. Försök att styra din motståndare när du är i klinken. Svänger från sida till sida medan clinching kan få din motståndare att gå av balans. Du kan omplacera dina armar i dubbla underkrokar för ett kasta, eller du kan släppa ner och gå till en enda eller Double Ben Takedown.
  • Bild med titeln Clinch Steg 18
    4. Släpp ner och sväng bort för att avsluta Greco-Roman Clinch. Om du vill avsluta klinken kan du antingen släppa ner på knäet och börja starta en takedown eller du kan släppa huvudet och sväng din fot tillbaka för att skapa ett avstånd. Att släppa huvudet ner kommer att göra din motståndare förlora grepp på ditt huvud och svänger bort kommer att skala dig bort från hans underkrok.
  • När du klickar upp, kommer din motståndare sannolikt att spegla din klich, eller gå för dubbla underkrok eller en övergripande.
  • Försök att få en överlägsen position när du avslutar klinken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande