Hur man bob och väv i boxning

När det gäller att skydda dig själv i boxning, är det viktigt att stanna i konstant rörelse. Av den anledningen gynnar krydda boxare undvikande manövrer över slagful vaktblock och parerier. Tekniken "Bob och Weave", som innebär att man lutar och cirklar med huvudet medan du ändrar överkroppens läge, är en av hörnstenarna i ett solid boxningsförsvar. Att integrera BIR och vävtekniken i din defensiva taktik kommer att göra dig svårare att träffa och hjälpa till att ta din skicklighet till nästa nivå.

Steg

Del 1 av 3:
Bryta ner tekniken
  1. Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 1
1. Använd knäna till "Bob."Att utföra den bubbande delen av försvaret, böj knäna för att sänka tyngdpunkten. Samtidigt luta din överkropp framåt lite och anka din haka. När du görs korrekt bör du kunna sjunka tillräckligt låg för en hypotetisk stans att klara sig över toppen av ditt huvud. Efter du anka, återvänd snabbt till din kamphållning.
  • Till "Bob" betyder att flytta upp och ner rytmiskt, vilket är exakt hur ducking är gjort i sporten av boxning.
  • Böj på knäna, inte i midjan. Hunching över tvingar dig att ta ögonen av din motståndare för en delad sekund och lämnar dig sårbar för uppercuts och spadehakar underifrån.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 2
    2. Lära sig "väva" tillsammans på varandra följande slipsar. Som en rak stans kommer mot dig, använd en tät, kontrollerad rörelse av midjan, huvudet och axlarna att luta sig ur vägen mot utsidan av stansen. På det här sättet kommer stansen att "glida" rätt förbi. Fortsätt denna undvikande huvudrörelse för att glida på varandra följande slag i kombination. Kedja ihop flera slipsar är känt som "vävning" på grund av den upprepade sido-till-sido-rörelsen hos boxarens huvud.
  • Luta dig inte för långt mot sidan när du glider slag. En riktig glidning är en mycket konservativ rörelse. Du bör bara luta nog för att se till att stansen passerar med oskadligt.
  • Slipning är ett effektivt försvar mot raka slag eftersom det inte kräver att du kontaktar den andra fighteren och därför drabbas av påverkan, alls.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 3
    3. Kombinera de två rörelserna. Nu är det dags att sätta "Bob" och "väv" tillsammans. Börja bobbing igen, med knäna och midja till fluidly droppe och spring tillbaka till ett upprätt läge. Den här gången, jobba i några slipsar som du anker och höjer upp. Eftersom stansar levereras i olika höjder och vinklar är det viktigt att lära sig att anka huvudet i samband med den fortsatta laterala vävningsrörelsen för glidningen för att få ett starkt mobilt försvar.
  • När bobbing och vävning ska ditt huvud cirkla framåt och tillbaka, sida till sida medan din kropp rör sig upp och ner. Detta skapar ett mål som eluderar stansar i tre dimensioner.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 4
    4. Fortsätt röra på er. Var redo att Bob och väva ständigt som du Jockey för position, flytta in och ut ur stansintervallet eller hitta dig själv drev tillbaka på defensiven. Tanken är att aldrig stanna på samma plats för länge. Så länge ditt huvud inte är på platsen är din motståndare att sträva efter, kommer de inte att kunna landa ett rent skott. Bobbing och vävning är så effektiv eftersom det håller din motståndare gissning.
  • Bobbing och vävning är särskilt effektiv när din motståndare har fångats i hörnet eller fastnar mot repen och du kan inte enkelt flytta ut ur sitt sortiment.
  • Del 2 av 3:
    Utbildning till BIR och väv
    1. Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 5
    1. Öva stationära övningar. Värma upp eller svalna genom att öva bobbing och vävning. Koncentrera sig på att göra varje del av rörelsen skarpa och avsiktliga. När du först får hänga på det, ska Bob och väven utföras i följd som två distinkta rörelser. Du kan börja finjustera rörelserna när du utvecklar en känsla för tekniken.
    • Att utföra BIR och WEAVE-tekniken kräver mycket huvudrörelse. Gör några ljussträckor innan du börjar träna för att hålla sig från att dra en muskel.
    • Bobbing och vävning bör göras fluidly och spontant. Försök att inte utveckla ett mönster i din huvudrörelse, eller din motståndare kan fånga på. För ditt försvar för att lyckas är det viktigt att din motståndare inte vet var ditt huvud kommer att bli.
    • Fokusera också på övningar som förbättrar din balans och benstyrka, som uppförsbackar, hoppa squats och hoppa rep.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 6
    2. Sätta upp ett rep. Ett traditionellt tillvägagångssätt för att borra bob och vävning använder sig av ett rep för att approximera mittlinjen i din motståndares kropp. Sträck bara en rep längd (något så grundläggande som en klädstreck fungerar) från slutet av rummet till den andra på ungefär brösthöjd. Sedan, arbeta dig nerför linjen, bobbing ner och vävning under repet och står upp på motsatt sida varje gång.
  • Bobbing och vävning med ett rep lär dig att flytta huvudet medan du går framåt och bakåt, hur du skulle i ringen.
  • Kasta några snabbkombinationer när du kommer upp på vardera sidan av repet. Detta kommer att förutse dig att följa upp en undvikande med motstansning.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 7
    3. Arbeta med en tränare. Om du får regelbunden instruktion, fråga din tränare för lite hjälp förfina din BIR och vävs försvar. De kommer att kunna kritisera din teknik, visa nya träningsmetoder och arbeta med dig på målmöten. En-till-en-interaktion med en tränare kommer att simulera med tekniken mot en levande motståndare och ge värdefull upplevelse.
  • Din tränare kommer gradvis att öka intensiteten hos dina övningar för att hjälpa till att skicka dig för en riktig match.
  • En bra tränare kommer också att kunna visa dig hur du ändrar din defensiva hållning som passar din speciella stil och kroppstyp.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 8
    4. Inkorporera bobbing och vävning i din skuggboxning. Lägg till lite bobbing och vävning nästa gång du svalnar med en skuggboxningssession. Föreställ dig att du är sparring med en osynlig motståndare som har en överlägsen räckvidd, och att du måste kontinuerligt anka och glida in och ut för att undvika sina slag. Eftersom skuggboxningsförhållanden du använder olika slag och defensiva rörelser organiskt är det den perfekta testplatsen för att prova nya tekniker som BIR och väv.
  • Möta en spegel medan skuggboxning och försök att reflexivt dodge stansar när du slänger dem.
  • En annan fördel med skuggboxning i spegeln är att det låter dig granska din form så att du kan korrigera dåliga vanor.
  • Del 3 av 3:
    Använda BIR och vävs försvar i ringen
    1. Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 9
    1. Mot en högre motståndare. Om du är en kortare boxare, eller råkar hitta dig själv mot en motståndare som torn över dig, gör bobbing och vävning en viktig del av din spelplan. Tekniken gör ett idealiskt försvar mot högre motståndare eftersom du redan är i en bättre position att doppa under deras attacker. Att jaga chase dig genom att tvinga dem att nå med sina stansar kommer också att bära dem snabbare, vilket ger dig en dubbelt fördel.
    • Efter en framgångsrik Bob och väv försvar mot en högre motståndare, initiera din kontring medan du fortfarande är inom räckhåll, innan din motståndare har en chans att dra tillbaka sin stansarm.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning steg 10
    2. Placera dig själv för Counter Punches. En av de största tillgångarna i ett bra mobilt försvar är att det levererar dig till säkerheten bort från din motståndares attacker samtidigt som du lämnar dina händer gratis att svara med egna motstansar. Vävning utanför en jab eller rak kommer att sätta upp dig för att kasta en krok i gengäld. På samma sätt, när du har ankat sin stans, kommer din motståndares midsection att vara öppen för ett straffande kroppsskott.
  • Out-fiske din motståndare handlar om att sätta dig själv där de är sårbara för dina attacker, men deras kan inte nå dig. Att veta när och hur man väver kan hjälpa dig att uppnå detta.
  • Om du använder en BIR och väv försvar för att ställa upp räknare, se till att din rörelse inte telegraferar dina attacker. Till exempel vridning för att sätta dig i en bättre position för att kasta en räknare efter att ha undvikit kan signalera till din motståndare att en stans kommer.
  • Öva inställning av räknare genom bobbing och vävning när du tränar på kuddarna eller den tunga väskan.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning Steg 11
    3. Bländar din motståndare med överlägsen rörelse. Avbryta tävlingen genom att aldrig hålla stilla. Du kommer att bli mindre misshandlad än om du ständigt absorberar stansar med din vakt, och du kommer alltid att vara redo att kasta en räknare. När din motståndare upptäcker att de inte kan landa ett skott på dig, blir de frustrerade och börjar göra dyra misstag som du då kan kapitalisera på.
  • En bra allmän regel för bobbing och vävning är att du bör öka din huvudrörelse när du är inom slående avstånd. Men det betyder inte att din rörelse ska sluta när du är utom räckhåll, eftersom det är troligt att du antingen eller din motståndare kommer att stänga gapet plötsligt.
  • Tänk på att ju mer du flyttar, desto snabbare tröttnar du ut. Vänta tills du är inom stansintervall till BIR och väv. Det är ett utmärkt sätt att göra dig svår att slå, men det kan vara ansträngande om du överdriver det.
  • Bild med titeln BIR och väv i boxning steg 12
    4. Rulla med stansarna. Innan det var ett vanligt ordstäv var det ett effektivt boxningsförsvar. Även om du inte kan undvika en inkommande krok eller korsa helt, kan du "rulla" med attacken och minimera mängden skada det gör. Till exempel, om du ser en höger hakning som kommer och kan inte komma ur vägen i tiden, bob ner och väv till din rätt så att du rör dig i stansens riktning och skottet blickar av toppen av din huvud.
  • Att lära sig att rulla i riktning mot en stans kan vara knepigt, eftersom du sannolikt kommer att användas för att glida slag på utsidan. Var noga med att träna i båda riktningarna och utveckla en känsla av när en attack kan glidas och när den måste absorberas.
  • Genom att modifiera dina undvikande manövrer och lära sig hur man rullar, sparar du dig mycket straff i de senare rundorna i kampen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll din vakt upp, även när du bubbar, rullar och glider.
  • Sparring med en mer erfaren träningspartner är ett bra sätt att förbättra dina färdigheter.
  • Tekniska manövrer som BIR och väv, som kräver komplex rörelse och expert timing, bör utbildas i stor utsträckning innan du försöker använda dem i ringen.
  • En snabb, effektiv, bob och väv, tillsammans med bra fotrörelse och välskötta räknare, är ett säkert sätt att outclass din motståndare.
  • Gör plats för defensiva övningar i din träning, snarare än att bara betona de grundläggande slagna och kombinationerna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande