Hur man tjänar en mba medan du arbetar

Forskning visar att personer med en MBA tjänar betydligt mer än deras icke-MBA-kamrater. Det finns hundratals handelshögskolor som erbjuder deltid MBA-program till arbetande vuxna. Dessutom erbjuder många arbetsgivare incitament till sina anställda som bedriver en MBA medan de arbetar. Genom att kommunicera bra med din arbetsgivare och lära sig hur man hanterar din tid, kan du komma närmare att uppnå ditt mål att tjäna en MBA medan du arbetar heltid.

Steg

Del 1 av 4:
Göra fallet
  1. Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 1
1. Prata med din arbetsgivare. Berätta för din chef om dina planer på att driva en MBA. Även om valet är i slutändan upp till dig, kommer din arbetsgivare att uppskatta det om du håller dem i slingan om dina planer. Det kan finnas ett stort projekt som kommer upp som tar upp mycket av din tid. I så fall bör du överväga att vänta på att driva din MBA.
  • Ramma ämnet när det gäller fördelen för företaget. Överväg att säga något som, "Jag vill bli effektivare i mitt arbetsflöde och jag tror att en MBA kan göra mig en ännu bättre tillgång till företaget."
  • Försök att förvandla eventuella rädslor som går tillbaka till skolan kommer att göra dig en mindre effektiv anställd. Berätta för din chef hur du planerar att genomföra det du lär dig i skolan i ditt arbete hos företaget.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 2
    2. Fråga om att få en MBA hjälper dig att få en kampanj. Många företag värderar personer med MBA. Att få en MBA ger dig ytterligare kunskaper och färdigheter som många arbetsgivare kommer att belöna.
  • Du kan höja ämnet genom att fråga om de senaste jobbposter du har sett inom företaget. Till exempel kan du närma dig din chef och säga, "Jag märkte en förvaltningsposition som publicerades och jag tror att jag har många av de verktyg som skulle göra mig en effektiv chef. Skulle få en MBA göra mer konkurrenskraftig för positionen?"
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 3
    3. Ta reda på om din arbetsgivare erbjuder utbildnings ersättning. Vissa företag sätter så mycket värde i MBA att de är villiga att ersätta anställda för kostnaden för att få examen. De flesta arbetsgivare som erbjuder denna fördel är ganska stora, men det gör inte ont för att fråga ditt mindre företag - de kan erbjuda mindre bidrag eller andra incitament.
  • Börja med att läsa medarbetarhandboken. Om ditt företag erbjuder utbildnings ersättning kommer det förmodligen att nämnas i handboken.
  • Nätverk med andra MBA i ditt företag. De kan ha information om undervisningsåterbetalning och hur man närmar sig frågan med din chef.
  • Närma din chef med en viss plan. I stället för att säga: "Jag undrar om du kommer att ersätta min MBA-undervisning," Skriv ut de specifika kostnaderna för att få examen och presentera dem till din chef. På det sättet kan du säga, "Den genomsnittliga undervisningen för skolorna är jag intresserad av är $ 100.000 och jag förväntar mig ytterligare $ 5000 för böcker och andra kostnader."
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 4
    4. Prata med dina vänner och familj. Att driva en MBA medan man arbetar heltid är ett stort företag. Du kommer att använda det mesta av din fritid att studera. Det är viktigt att låta dem nära dig veta om ditt beslut så att de kan anpassa sina egna scheman om det behövs.
  • En deltid MBA tar mellan två till tre år för att slutföra. Se till att dina vänner och familj förstår det engagemang som är inblandat innan du hoppar i att driva en MBA.
  • Om dina vänner och familj är oroliga över att sakna tid med dig, kan du överväga att driva din MBA online. Detta kommer fortfarande att vara mycket arbete, men du behöver inte vara hemifrån så mycket.
  • Del 2 av 4:
    Förberedelser för en MBA
    1. Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 5
    1. Forskning Deltid MBA-program. Även om du behöver stanna i en stad för arbete kan det finnas många skolor som erbjuder deltid MBA-program i ditt område. En MBA från en prestigefylld skola kan ge dig fler möjligheter, men du bör noga överväga faktorer som kostnad, avstånd och tid för att slutföra programmet.
    • Gå online till föreningen för att främja kollegialaffärer (AACSB). De upprätthåller en lista över ackrediterade MBA-program. Denna lista innehåller skolor som erbjuder deltid MBA-program och listar skolor som erbjuder deltid online-program.
    • Nå ut till de skolor du är intresserad av. De flesta skolor har välkomna inträdesavdelningar som tillhandahåller informationssessioner och en-mot-en-turer. Berätta för dem att du är intresserad av deltid MBA-program och fråga om klasser i deltidsprogrammet är planerade på kvällarna eller på helgerna, eller båda.
    • Prata med andra studenter och alumner från deltid MBA-programmen du är intresserad av. Ofta kommer studenter och alumner att ge dig den mest opartiska informationen om skolan. Detta är ett bra tillfälle att fråga om hur mycket tid studenterna spenderar i klassen och studerar och vilka möjligheter som öppnas för alumni efter att de fått sina MBA.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 6
    2. Bestäm om du vill göra ett traditionellt program eller ett online-program. Många företagskolor har både personliga program och online-program. Forskning både typer av program och bestämma vilken som kommer att fungera bäst för dig.
  • Deltid online MBA-program är vanligtvis lite billigare och erbjuder mer flexibilitet. Du kommer att kunna titta på inspelade föreläsningar hemifrån på ditt eget schema istället för att behöva dyka upp till klassen vid en viss tidpunkt. Men eftersom du sällan kommer på campus kan du sakna några av de resurser som företagskolan har att erbjuda.
  • Deltid i person MBA-program kräver att du deltar i klasser på ett vanligt schema. Klasserna hålls på kvällarna och / eller på helgerna för att tillgodose arbetsstudenter. Eftersom du ofta kommer på campus får du möjlighet att nätverk med dina professorer och andra studenter. Att ta den traditionella vägen innebär att du måste spendera mer tid hemifrån.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 7
    3. Söka ekonomiskt stöd. Fyll i den fria ansökan om federal studentstöd (FAFSA) och leta efter annat ekonomiskt stöd. FAFSA krävs om du vill få lån från den federala regeringen för att täcka din undervisning. Det är alltid en bra idé att fylla den även om du tror att du inte behöver det. Om andra finansieringskällor faller genom kan du sluta med att behöva federala lån trots allt.
  • Din arbetsgivare kan vara villig att ersätta dig för undervisning. Detta borde vara den första platsen du letar efter ekonomiskt stöd.
  • Varje företagsskola har resurser som hjälper dig att identifiera finansieringskällor. Kontrollera med varje skola där du planerar att ansöka.
  • Gå online till http: // gograd.Org / Finansiellt stöd / Stipendier / MBA / För att hitta en lista över stipendier tillgängliga för MBA-studenter.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 8
    4. Ta examensbehandlingstestet (GMAT). GMAT är skyldig att tillträde till de flesta MBA-program. Det testar din analytiska, skrivande, kvantitativa, verbala och läsförmåga.
  • Överväg att studera för testet på egen hand. Det finns dussintals självstyrda GMAT Prep-program tillgängliga. Dessa program består av en serie böcker eller online studieguider som hjälper dig att behärska de ämnen som kommer att vara på GMAT. Om du är bra på att studera och lära dig själv, är det ditt bästa alternativ.
  • Överväga att registrera sig i en GMAT-kurs. GMAT-kurser lärs av Business Schools Professorer och andra yrkesverksamma. De ger dig en mer djupgående och intensiv förberedelseupplevelse. Om du lär dig bättre i en klassrumsatmosfär och kostnaden är inte ett problem, är det ditt bästa alternativ.
  • Oavsett vilket studiealternativ du väljer, bör du sätta åtminstone en månad för att studera för tentamen. Om du bara kan ägna några timmar att studera varje vecka, bör du spendera mer än en månad som studerar för testet. Använd dina kvällar och helger för att studera för testet. Detta kommer att vara bra för det studieplan du använder som en deltid MBA-student.
  • Registrera dig för GMAT online på mba.com och betala registreringsavgiften på $ 250. Testet erbjuds i hundratals städer runt om i världen.
  • Glöm inte att begära testdagen från jobbet. Eftersom du redan har pratat med din chef om att få en MBA borde det inte vara svårt att sälja.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 9
    5. Ansök på skolor. De flesta skolor kommer att be om din GMAT-poäng, college transkript, arbetslivserfarenhet, ett brev eller uppsats och rekommendationsbrev.
  • De flesta skolor tar ut en ansökningsavgift. Avgifter varierar från $ 10 till $ 250 beroende på skolan.
  • Om du kan, få brev av rekommendation från personer som är anslutna till skolan på något sätt. Till exempel, om din chef är en alumni borde du få ett brev av rekommendation från dem.
  • Del 3 av 4:
    Studerar under arbetet
    1. Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 10
    1. Ange realistiska förväntningar. Bestäm vad du vill uppnå innan du börjar i programmet. Om du arbetar sextio timmar i veckan samtidigt som du deltar i skolan kan det vara en dålig idé att sikta på att vara # 1 i din klass.
    • Använd inte din undergrad upplevelse som en barometer. Som en undergrad var du troligt att ägna din fulla uppmärksamhet åt skolan. Förvänta dig inte att få samma betyg (åtminstone direkt) i ditt MBA-program medan du arbetar heltid.
    • Var uppmärksam på tävlingen men låt det inte komma till dig. Alla andra i ditt deltid MBA-program har sannolikt liknande mål: de vill också gå upp i sina karriärer. Detta är en självvaldig grupp med högpresterande, så du borde förvänta dig att tävlingen är hård. Försök att komma ihåg att du är där för att lära sig färdigheter och utveckla ett nätverk, inte nödvändigtvis vara det bästa i klassen.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 11
    2. Budget din tid. Att driva en MBA medan man arbetar heltid är en ambitiös utmaning. Du måste jonglera arbete, skola och familjeansvar. Du bör förstå hur mycket tid du kommer att ägna dig till var och en innan du hoppar in.
  • Använd en planerare. Oavsett digital eller papper är en planerare avgörande för att navigera genom en MBA under arbetet. Använd planeraren för att skriva i testdagar, förfallodates för både skol- och arbetsuppgifter och andra viktiga datum.
  • Använd en "att göra" lista med specifika uppgifter. Det känns bra att skrapa saker av din "att göra" lista, och gör det, hjälper dig att hålla dig på spår. Om din lista säger något som "studie", är det svårt att veta när du har slutfört uppgiften. Skriv i stället något liknande, "Studiera kapitel två av affärsförmågan 101 text och göra flashkort."
  • Planera stora studieblock. Som en deltid MBA-student arbetar heltid, måste du använda vilken tid du måste studera. Du bör dock också schemalägga studieblock i din planerare varje vecka. Om du är en morgonperson, planerar du att vakna tidigt och studera - om du är en nattuggla, planera dina studieblock för natt.
  • Ta reda på vad du kan klippa ut. Du kan behöva skära tillbaka i tiden i gymmet, sociala aktiviteter eller andra saker i ditt liv.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 12
    3. Planera nedetid. Det är lätt att bli utbränd medan du jobbar med en MBA och arbetar heltid. Du bör schemalägga dagar i förväg. På det sättet kan du se fram emot dina planerade dagar och inte känna sig skyldig när du tar dem.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 13
    4. Studera smart. Att studera hårt är viktigt för framgång i din MBA. Att studera smarta medel med hjälp av de bästa strategierna för att studera effektivt och effektivt.
  • I stället för att gå till en restaurang till lunch, packa en och studera på ditt kontor under din lunchtid.
  • Håll dina studiematerial med dig när du kan. Om du har oväntat stillestånd, kommer du alltid att vara beredd att slå böckerna.
  • Många skolor har handledare som kan hjälpa dig med ditt arbete. Om du har problem med att förstå ett koncept ska du nå ut till en handledare.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 14
    5. Skimp inte på jobbet. Kom ihåg att du får en MBA för att förbättra din marknadsförbarhet. Om du börjar slacka på jobbet eller saknade dagar, kan det negativa intrycket av din chef kompensera eventuella vinster från att ha en MBA.
  • Om du börjar känna dig överväldigad, prata med din skola först. De har resurser för att hjälpa dig att hantera din tid och din stress.
  • Om det värsta kommer värst och du känner att du kommer att sakna en arbetsdag, prata med din chef. Det är bättre att låta din arbetsgivare veta på förhand att du kommer att vara sent med ett projekt än att behöva förklara dig senare.
  • Del 4 av 4:
    Använda din MBA effektivt
    1. Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 15
    1. Använd alla dina skolresurser. Bortsett från själva graden, erbjuder Business Schools en hel del resurser för spirande affärsmän. Du bör hålla dig uppdaterad på händelser på din skola så att du inte saknar några möjligheter.
    • Delta i professionella samtal på din skola. De flesta affärsskolor kommer att ha stjärnor inom affärsområdet eller professorer i affärer kommer till skolan genom året för att ge samtal. Att delta i dessa samtal är ett utmärkt sätt att lära sig om specifika branscher och att träffa andra människor som är entusiastiska över ett affärsområde.
    • Gå till jobbmässor. Business skolor värd jobbmässor flera gånger om året. Om du letar efter ett nytt jobb är det ett utmärkt tillfälle att träffa arbetsgivare och göra intervjuer. Även om du inte letar efter ett nytt jobb för tillfället, kommer att delta i en jobbmässa, ge dig tillåta dig att se vilka företag som anställer och nätverk med proffs i ditt område.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 16
    2. Implementera saker du lär dig i din MBA på jobbet. Din kurs ska ge dig ny kunskap och färdigheter. Att använda dessa färdigheter på ditt heltidsjobb kommer att vara bra och det kommer också att gå långt för att övertyga din arbetsgivare att du är någon värt att hålla sig.
  • När du stöter på ett nytt problem på jobbet, försök att tänka på det som en fallstudie från din kurs. Detta kommer att sätta dig i en sinnesstämning för att tillämpa din nya kunskap till en verklig situation.
  • Om din chef sätter i ett lag, använd de teamwork färdigheter du har lärt dig genom ditt MBA-program för att effektivt hantera gruppen.
  • Bild med titeln Tjäna en MBA medan du arbetar Steg 17
    3
    Nätverk! Nätverk är en av de viktigaste färdigheterna för en affärsman. Du borde använda skolans alumni-nätverk för att nå ut till andra i ditt fält.
  • De flesta affärsskolor har en avdelning som speciellt ägnas åt att hjälpa eleverna att bygga sitt nätverk. Ta reda på var den här avdelningen är belägen och prata med personal där om att utveckla ditt företagsnätverk.
  • Prata med andra MBA i ditt företag om nätverksmöjligheter. Eftersom du är en del av "MBA Crowd" nu kommer det förmodligen att finnas fler möjligheter för dig att expandera ditt nätverk inuti och utanför ditt företag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande