Hur man är en bra person

Att vara en bra person betyder mer än att bara göra saker för andra. Du måste acceptera och älska dig själv innan du kan lägga positiv energi i universum. Filosofer har diskuterat vad som är bra och vad som inte är i århundraden, och många tycker att det är mer komplicerat än bara vara snäll. Medan varje persons resa är annorlunda, har det mycket att göra med att upptäcka dig själv och din roll i världen. För att verkligen vara bra måste du överväga vad "godhet" betyder för dig. Kanske betyder det bra för andra, eller helt enkelt vara en ärlig och snäll person. Använd några av följande tips för att hjälpa dig att vara en bättre person.

Steg

Del 1 av 3:
Förbättra dig själv
Bild med titeln vara en bra person Steg 1
Bild med titeln vara en bra person Steg 1
1. Bestäm vad som är en bra person betyder för dig personligen. Vissa tror att det är så enkelt att vara en bra person som inte skadar någon. Men det handlar inte alltid om vad du inte gör, men vad du gör för andra. Att vara en bra person inkluderar också att hjälpa dig så mycket som andra. Du måste bestämma vad du tror att vara en bra person medför.
  • Vad är din idealiska person? Gör en lista med egenskaper som du tror att göra en bra, idealisk person. Börja leva ditt liv enligt dessa egenskaper.
  • Väntar du på något i gengäld? Gör du saker för att det hjälper dig att se bra ut? Eller gör du saker för att du verkligen vill ge och hjälpa? Sluta sätta upp luft och anta attityd att ge utan förväntan att ta emot någonting i gengäld.
  • Att vara bra betyder inte bara genom yttre godhet. Du måste överväga att vara bra direkt från hjärtat (jag.e., rent). I slutändan måste du bestämma din egen etikbuss, och det som är viktigt är att du följer igenom med vad du tror gör dig en bra person. Ibland kan detta störa vad andra tror är bra, och de kan till och med anklaga dig för att vara fel eller ond. Tänk på sina åsikter - antingen vet de något du inte gör, i vilket fall du kan lära dig något av dem och uppdatera din moral, eller kanske deras erfarenhet är begränsad, vilket innebär att du bör ta med oss ​​med ett saltkorn.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 2
    Bild med titeln vara en bra person Steg 2
    2. Välj en förebild. Att ha en förebild ger dig ett exempel på någon som motsvarar. Den här personen borde ha drag som du vill uppnå. Tänk på sätt som du bättre kan belysa de egenskaper du beundrar.Tänk på hur man ansöker dessa egenskaper i ditt arbete, kreativa sysslor, personliga relationer, kost och livsstil.
  • Vem ser du upp till och varför? Hur gör de världen till en bättre plats att bo i, och hur kan du göra detsamma?
  • Vilka egenskaper beundrar du i dem, och hur kan du utveckla samma?
  • Behåll din förebild nära dig, som en vänlig ande som alltid är på din sida. Tänk på hur de skulle svara på en fråga eller omständighet, och hur du ska svara på samma sätt.
  • Fråga dina nära och kära och människor ditt förtroende för deras inmatning om hur du kan förbättra. De kan känna igen saker du kanske inte märker.
  • Checka in med dina kära ofta och fråga dem om det fortfarande finns sätt att du kan bli en bättre person.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 3
    Bild med titeln vara en bra person Steg 3
    3. Sluta jämföra dig med andra. Försök att förstå att vissa har det bättre än du, men många har det mycket värre. När vi gör oss olyckliga genom att jämföra oss med andra slösar vi tid och energi som vi kan använda för att bygga våra egna inre resurser. Komplimanger dig varje morgon. Att vara glad gör dig till en mer positiv person, vilket hjälper dig att sätta de positiva vibbarna ut i världen.
  • Du har egna unika gåvor och talanger. Fokusera på att dela dem med världen istället för att fokusera på en andras gåvor.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 4
    Bild med titeln vara en bra person Steg 4
    4. Älska dig själv. Lär dig att älska dig själv på alla sätt. Övar ovillkorlig självacceptans. Det enda sättet du verkligen kan älska andra är att först ha förtroende och älska dig själv. Vad du gör och vad du tror måste få dig att må bra såväl som andra. Om du försöker göra saker för andra utan att ta hand om dig själv, kan du sluta med varandra, arg och negativ. Om du älskar dig själv, kommer du att göra en positiv inverkan när du hjälper andra.
  • Är du ytligt agerande som en bra person? Om du är självljudd och arg på insidan, kanske du inte är en bra person trots alla dina utåtriktade handlingar.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 5
    Bild med titeln vara en bra person Steg 5
    5. Var dig själv. Kom ihåg att vara dig själv och aldrig någon som du inte är. Försök inte vara som någon annan - bara var dig själv och gör bra saker så enkelt som möjligt. Att vara dig själv hjälper dig att vara en äkta person som kan återspegla positivitet i världen. Att hålla sig tro på dig själv hjälper dig att hitta fokus och förstå dina kärnvärden och vad du tycker är viktigt.
  • Var bra för sin egen skull. Försök inte vara en bra person eftersom dina föräldrar berättade för dig, för att du vill ha erkännande eller respekt, eller för någon form av belöning utom din egen tillfredsställelse att göra vad du tror är bra. Agera aldrig överlägsen någon annan eller skryta om din "godhet" eller "rättfärdighet".Ditt engagemang för en viss trosbekännelse, ideologi eller uppsättning riktlinjer gör dig inte bättre än någon annan. Gör vad du tror gör dig en bra person på dina egna villkor och kom ihåg att det är en enskild resa - allas väg är unik. "Gör gott med stealth, och rodna för att hitta det berömmelse." - Alexander Pope.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 6
    Bild med titeln vara en bra person Steg 6
    6
    Be och / eller meditera. Att be till en högre makt eller meditering kan hjälpa till att odla de egenskaper du försöker belysa. Meditation och bön kan hjälpa dig att hitta inre fred och fokusera på ditt inre själv. När du ökar självmedvetenheten förstår du vad du verkligen vill ha och hitta klarhet i ditt liv. När du får inre fred känner du dig mer positiv, vilket hjälper dig att bli en bättre person.
  • Hitta ett privat, säkert utrymme fritt från distraktioner. Sitta i en bekväm position. Rensa ditt sinne från alla tankar och ta några djupa, långsamma andetag. Observera tankarna i ditt huvud. Känn inte eller reagera, observera bara. Om ditt fokus bryter, räknas bara till tio. Meditera tills du känner dig ren och föryngrad.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 7
    Bild med titeln vara en bra person Steg 7
    7. Gör små förändringar. Ta en stund att reflektera och känna igen de saker du behöver ändra för att vara den bästa versionen av dig själv. Ingen kan ändras omedelbart. Men även små förändringar kan göra en enorm och positiv skillnad. Uppsättning små mål varje månad eller två och fokusera på en eller två nyckelvanor som du vill ändra.
  • Ett exempel på mål 1: Jag kommer att lyssna på andra utan att avbryta alls vanligen eller på något annat sätt. Tänk på hur irriterande det kan vara för dig när den andra personen börjar flytta läpparna som om de är på väg att ingripa.
  • Mål 2: Jag kommer att göra mitt bästa för att tänka på vad saker skulle göra en annan person lycklig. Detta kan dela din mat eller dricka med andra när de är hungriga eller törstiga, så att någon annan sitter där du vill sitta eller något annat.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 8
    Bild med titeln vara en bra person Steg 8
    8. Granska dina mål varje dag. För att starta ditt uppdrag att bli en bra person, gör och läs en lista över dina idealer varje dag. Gör det till en del av dig. Följ riktlinjerna och lägg till några av dina egna steg också.
  • Del 2 av 3:
    Ha en positiv attityd
    Bild med titeln vara en bra person Steg 9
    Bild med titeln vara en bra person Steg 9
    1. Försök att titta på den ljusa sidan av sakerna. Ta med en positiv inställning till varje situation. Negativitet gör bara ont själv och andra. Om du är negativ har det en inverkan på hur du behandlar andra. Vår mentalitet kan påverka våra dagars prestationer. Om något inte vänder dig, försök att ändra vad du kan, le, håll dig positiv och fortsätt.
    • Kristjarens motto säger: "Det är bättre att tända ett enda ljus än det är att förbannas mörkret." Vara det här. När du ser kontroverser, försök att vara den som ändrar ämnet med föreslår en lösning. Ange inte vad du skulle göra, men fråga alla att bli involverade.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 10
    Bild med titeln vara en bra person Steg 10
    2. Gör en handling av välgörenhet för någon annan. Försök att göra något trevligt för någon varje dag, även om det är något litet. En handling av vänlighet och generositet kan ha ett stort inflytande. Le, håll dörren öppen för någon, betala den framåt på enheten genom - försök bara göra något för att göra någons dag.
  • Till och med nå ut till människor som har varit kalla eller likgiltiga för dig. Visa någon som är oförskämd till dig exemplet på din vänlighet. Kanske har människor alltid varit oförskämda för dem. Var den som visar dem vänlighet istället.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 11
    Bild med titeln vara en bra person Steg 11
    3. Gör en punkt för att göra världen till en bättre plats varje gång du lämnar platsen för din bostad. Varje gång du interagerar med världen har du möjlighet att göra något bra och positivt. Det behöver inte vara något stort, men kan vara något som plocka upp lite papperskorgen att någon kastade ner i en lokal park eller framför din grannes hem. Var samvetsgranna och hitta ett sätt att ge tillbaka till världen. Enkla sätt att göra en positiv förändring inkluderar:
  • Återvinning
  • Köpa ekologisk och lokalt odlad mat
  • Att vara en ansvarig husdjursägare genom att städa upp efter dina husdjur
  • Donera gamla föremål till bostäder eller välgörenhetsorganisationer istället för en sparsamhetsbutik
  • Sätta saker tillbaka i butiken där du fick dem istället för att lämna dem
  • Inte tar det närmaste parkeringsplatsen så att du lämnar det för någon som behöver det mer
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 12
    Bild med titeln vara en bra person Steg 12
    4. Sakta ner. Var inte bråttom i livet. Sakta ner och njut av de enkla sakerna. Tiden är ett medium som hjälper oss att organisera våra dagar. Ibland måste du följa tidtabellen, som när du är på väg till jobbet eller få dina barn till skolan. Men om du inte har några tidsåtaganden, lär du dig att leva i ögonblicket. Var tålmodig med människor. Tänk det bästa om dem istället för det värsta. Tänk inte den person som stötte förbi du är en jerk-istället, förstår att han eller hon kan vara sent för arbete eller att hämta sitt barn.
  • Ha inte bråttom för att komma till affären och komma tillbaka. Njut av landskapet när du passerar. Medan i butiken märker alla de fina och färgglada frukterna och grönsaker som finns där för din näring, och inser att andra inte är så lyckliga att njuta av samma fördelar. Köpa lite extra närande mat för att ge till matbanken för att hjälpa till att mata andra. Föreslå att chefen bör finnas en matfall som säljs till rabatt någonstans i affären för de fattiga.
  • Använd bara bilhornet i en nödsituation. Blås inte det på en liten gammal man som knappt kan se över hjulet eller någon som kör extremt långsam. Inse att föraren kan ta sin tid så att han / hon inte skadar honom eller själv eller någon annan. Om de rusar förbi dig, förstår de att de kan ha bråttom för något viktigt. Även om de inte är, varför lägga till redan negativa känslor? Ilska får bara ilska.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 13
    Bild med titeln vara en bra person Steg 13
    5. Öva förlåtelse. Förlåtande någon kan vara en svår uppgift. Inse att människor är mänskliga och gör misstag hjälper dig att släppa av negativitet så att du kan förlåta personen och gå vidare. När du förlåter, släpper du vrede som kan orsaka ilska, bitterhet och turbulens. Förlåtelse gör dig också mer medkänsla mot andra.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 14
    Bild med titeln vara en bra person Steg 14
    6. Var ärlig. Liggande bryter mot förtroende och förstör relationer. Istället för att ljuga, var ärlig med dem omkring dig. Bra människor är ärliga och direkta med vad de känner och tänker. Prata med de människor som stör dig, istället för att ljuga eller få andra inblandade. Var inte passiv-aggressiv.
  • Har integritet. Gör ditt ord betyder något. Om du säger att du ska göra något, följ sedan igenom det löftet. Om omständigheterna uppstår som gör det så att du inte kan göra det, var ärligt och direkt och låt personen veta.
  • Att vara ärlig betyder inte att vara oförskämd eller grym.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 15
    Bild med titeln vara en bra person Steg 15
    7. Gör dessa små gester en daglig vana. Att göra enkla saker, som att le på någon eller hålla dörren öppen för en främling, hjälper dig att bli en bättre person. Snart nog blir dessa små handlingar av vänlighet en vana att du inte ens behöver tänka på.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 16
    Bild med titeln vara en bra person Steg 16
    8. Empatisk. Förstå att det är snällt, förstå och medkänsla i hur du behandlar andra är i stort sett resultatet av att ha en kärleksfull och omtänksam inställning till andra. Försök att sätta dig i andras skor och se saker ur sitt perspektiv. Fråga dig själv, "Hur skulle jag känna om jag var den andra personen?" Du kommer sannolikt att agera med den andra människans känslor i åtanke. Detta kommer att visa i dina ord och handlingar. Var snäll, så du ser bra ut för andra, men mer så kan andra dra nytta av dina osjälviska handlingar.
  • Det fungerar inte mycket bra om du bara försöker bli diplomatisk. Anta inte en politik som, "Något för ett lugnt liv."
  • Del 3 av 3:
    Interagera med andra
    Bild med titeln vara en bra person Steg 17
    Bild med titeln vara en bra person Steg 17
    1
    Acceptera alla runt dig. En del av att vara en bra person är inte dömande. Du accepterar alla, oavsett vilken ras, ålder, sexuell läggning, könsidentitet eller kultur de är. Inse att alla har känslor, varje person är giltig, och alla ska alltid behandlas med respekt.
    • Vara Respektiv av äldre människor. Inse att du kommer att bli gammal en dag och kan behöva en hjälpande hand. Nästa gång du går till ett köpcentrum, parkeringsplats, eller var som helst, leta efter en gammal person som kämpar med något, som att bära påsar eller lastning av matvaror i sin bil. Fråga, "Kan jag hjälpa dig med det?" Du kommer att göra en bra service för seniorer. Ibland kan du få en som kommer att avvisa ditt erbjudande - säg helt enkelt, "Jag förstår, och jag önskar dig en bra dag." Eller när du är ute och ser en gammal person ensam, säg hej med ett älskvärt leende och fråga hur de gör. Bara erkänna någon kan göra sin dag.
    • Vara medkänsla mot intellektuellt funktionshindrade personer. De är också människor med känslor. Ge dem ett stort leende och behandla dem som en person. Om andra människor ler eller skrattar med din interaktion med dem, ignorera dem och håll din uppmärksamhet på den person som är din sanna vän.
    • Var inte rasist, homofob, eller intolerant av andra religioner. Världen är en stor plats full av mångfald. Lär dig av andra och fira skillnader.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 18
    Bild med titeln vara en bra person Steg 18
    2. Styr din ilska. När du argumenterar med någon, försök att styra din ilska. Göm inte eller vara oförskämd när du är i ett argument med en vän. Prata med dem och arbeta ut det. Det är bäst att inte bekämpa eld med eld, kanske föreslår att de båda tar lite tid att tänka på det.Säga, "Jag vill lösa detta med dig eftersom du är en så bra vän. Låt oss ta tid och tänka på det här."
  • Skyll inte på andra. Acceptera vad är ditt fel, prata med andra om vad de har gjort för att styra dig. Men skyller på andra främjar negativitet och vrede.
  • Om du inte kan släppa din ilska, försök skriva ner dina känslor, meditera eller hantera dina tankar.
  • Försök inte att rätta till människor när de är arg Genom att säga något irrationellt. Lyssna bara med medkänsla och förbli tyst. Säg till dem, "Jag är ledsen att du känner det här sättet, är det något jag kan göra för att hjälpa?"
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 19
    Bild med titeln vara en bra person Steg 19
    3
    Komplimang människor. Att säga trevliga saker för människor är ett enkelt sätt att sprida positivitet. Komplimangera en medarbetare ny frisyr eller en främling hund. Komplimanger vänner som du kan vara avundsjuk på. Ger kredit där det är respektfullt, och du vill ha samma respekt för en prestation du har åstadkommit.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 20
    Bild med titeln vara en bra person Steg 20
    4. Vara bättre lyssnare. Människor tar sällan tid att lyssna på människor. Alla vill känna sig viktiga och som de spelar någon roll. Ta dig tid att lyssna på människor. Följ vad personen säger. Bli inte distraherad av vad som händer runt dig eller spela på din mobiltelefon. Vara förlovad med personen och konversationen. Fråga några uppföljningsfrågor om ämnet - det hjälper dem att veta att du uppmärksammar dem.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 21
    Bild med titeln vara en bra person Steg 21
    5. Fira andra människors segrar och goda egenskaper. Var snäll och generös för andra, liknar dem för vem de är. Fira andra när bra saker händer och inte vara avundsjuk. Vara stödjande och uppmuntrande.
  • Jalousi är svårt att övervinna. Försök att inse att du inte behöver ha samma saker som alla andra. Försök att sluta känna avundsjuk av andra människor.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 22
    Bild med titeln vara en bra person Steg 22
    6
    Var en förebild. Ibland kan du lära dig bäst genom att undervisa. Gör dig tillgänglig för att hjälpa andra människor och främja en äkta önskan att se dem trivs. Tro på kraften i dina handlingar för att påverka andra. Lev ditt liv på ett sätt som inspirerar andra. Dela ditt liv och filosofier med andra. Hitta någon att vara en förebild till. Var försiktig med hur du bor så att du alltid kommer att agera på ett sätt som gör någon stolt. Ge de unga goda moraliska värdena att leva och lära dem vikten av moral. Ibland kommer du att känna som om din insats var förgäves, men inser att du har planterat det goda fröet i sina tankar, och det kan ta lite tid att svara på det.
  • När andra ser att du gör goda gärningar, kommer de att påminna sig om att ta sig mer positiva åtgärder. Att vårda någon annan och sträva efter att vara ett exempel kan hjälpa dig att se dina egna handlingar tydligare.
  • Börja små. Gå med i ett stort bror-stort systerprogram, volontär att coacha ett barns idrottslag, undervisa eller vara en förebild för unga familjemedlemmar.
  • Bild med titeln vara en bra person Steg 23
    Bild med titeln vara en bra person Steg 23
    7. Dela med sig. Dela dina ägodelar, din positivitet och din lycka. Var inte emotionellt stingy. Vara generös och uppmuntrande. Dela din kunskap. Dela möjligheter. Dela din tid.
  • Dela din mat med andra. Ta aldrig den största skivan av pizza eller kött, eller om du absolut måste göra det, dela den med andra.
  • Bild med titeln vara en bra person steg 24
    Bild med titeln vara en bra person steg 24
    8. Respektera alla. Var rättvist för alla människor. Behandla alla med vänlighet, och var inte meningsfull eller oförskämd för människor, även om de inte håller med dig. Bully inte, men istället stå upp för de mobbade.
  • Tala inte om andra bakom ryggen. Vara en äkta person. Om du har problem med någon, konfrontera dem på ett respektfullt sätt. Sprid inte dåliga saker om dem när de inte är runt.
  • Inte orättvist döma människor. Du vet inte omständigheterna kring dem. Ge människor fördelarna med tvivel och respektera sina val.
  • Behandla andra som du vill behandlas. Kom ihåg den gyllene regeln. Sätt ut energi ut i universum som du skulle vilja ta emot.
  • Respekt sträcker sig till din omgivning, också. Kasta inte skräp på golvet, slår inte försiktigt upp saker, och prata inte för högt eller vara motbjudande. Respektera att andra människor delar samma utrymme som du.
  • Tips

    Du kan göra misstag, men upprepa aldrig samma misstag. Lär dig av dina misstag och hjälpa dig att växa starkare som en person.
  • Kom ihåg att lycka är en sinnesstämning. Det enda i världen som vi kan styra är oss själva, så välj att vara glad och kontrollera dig själv med avsiktligt upprätthållande av en positiv mental attityd.
  • När människor försöker sätta dig ner, prata inte tillbaka eller ta det till hjärtat. Istället skratta eller skaka av det, eller säg bara att du är ledsen att de känner det här sättet. Detta kommer att visa att du är för smart att sjunka ner till deras nivå och hindra dig från att vara hård, aggressiv och en dålig person. För att inte nämna, när de ser hur bra du hanterar situationen, kan även dina aggressorer tillbaka eller förlora sitt intresse för att förolämpa dig.
  • Glädje i godhet. Istället för att fokusera på de dåliga sakerna som händer omkring dig, hitta skäl att bo på det goda. Märka små vänligheter som du befinner dig eller andra människor gör, och påminna dig om de saker som du är tacksam.
  • Ständigt förbättra din förståelse av vad godhet betyder. Observera subtila eller komplexa situationer och överväga hur du skulle agera i en sådan position. Du kan också lära av dina egna misstag, från andra, och från historien.
  • Vara realistisk och praktisk.
  • Om någon förolämpar dig, säg tack för feedback och gå bort. Det kommer att ta dem överraskning om du tar det som ett kompliment. De kan också tänka två gånger innan du förolämpar dig igen.
  • Varningar

    Känna igen att du kan få det svårare att vara snäll och förståelse i praktiken än i teorin - bara fortsätta arbeta med det.
  • De områden som är relaterade till andra som du sannolikt kan förbättra sig är ganska möjligen de som du är minst villig att erkänna att du är fel, det är exakt varför du kan dra nytta av så mycket från att du kan vara fel eller ur linje i Hur du relaterar till eller behandlar andra.
  • Så mycket som möjligt, försök att ha en känsla av humor om dessa saker - både med avseende på de misstag du har gjort och de offer du förutser att du måste göra för att vara trevligt.
  • Kom ihåg att du fortfarande är mänsklig - så länge du bor, kommer du att ha en tendens att ibland göra misstag - det är okej. Alla gör dem.Gör det bästa du kan, och om du ibland gör misstag eller är inte så trevligt som du vill vara, bara ta dig tillbaka för att fokusera på att tänka på andra så mycket som dig själv.
  • Om någon frågar dig om hjälp och det innebär att göra vad de borde göra ensam, gör det aldrig! Det är fusk och bara lär den person som fusk är bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande