Hur man svarar förväntad lön i e-post

Om du har blivit ombedd att svara på ett mail med din förväntade lön är det viktigt att du gör rätt forskning innan du svarar. Först bör du beräkna dina årliga kostnader så att du har en uppfattning om vad du behöver göra. Då måste du ta reda på den genomsnittliga lönen i din bransch och område så att du kan ge ett rimligt svar. Om du tar din tid och täcker dina baser kan du få den lön du vill ha och förbättra dina chanser att få jobbet.

Steg

Prov e-post

E-postsvar på förväntade lönefrågor

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Bestämma hur mycket du behöver göra
  1. Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 1
1. Beräkna dina levnadsutgifter. Ta reda på det minsta som du behöver göra för att täcka dina månatliga kostnader, sedan multiplicera den med 12 för att få det minsta som du behöver göra varje år. Det kan hjälpa till att skapa ett kalkylblad som listar dina kostnader medan du beräknar dem. Dessa kostnader kan innehålla saker som hyra, räkningar och extra utgifter. Du vill också överväga skatter när du beräknar dina intäkter och kostnader.
  • För att räkna ut din netto lön, dra av de skatter du måste betala från din totala lön.
  • Kom ihåg att inkludera kvartalsvisa eller årliga räkningar som du behöver betala också.
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 2
    2. Forskning hur mycket andra gör i samma position. Sök webbplatser som glasdörr, och presidiet för arbetsstatistik för att hitta löner för ditt speciella jobb. Detta ger dig en bättre uppfattning om vad du ska göra i positionen och kan hjälpa dig att ange ett nummer för dina löneförväntningar.
  • Du kan ibland hitta tidigare löner i det specifika företaget du ansöker om på webbplatser som glasdörr. Att veta att denna information informerar dig hur företaget betalar anställda i liknande positioner.
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 3
    3. Bestämma kostnaden för att bo i ditt område. Kostnaden för att leva i vissa städer, stater eller länder varierar väsentligt och påverkar hur mycket människor som får betalt i området. Webbplatser som glasdörr, lön.com och paycale.com har lokal anställningsstatistik så att du kan se vad folk i allmänhet tjänar nära dig. Använd dessa webbplatser för att begränsa dina löneförväntningar.
  • Till exempel, om du bor i New York City, kommer levnadskostnaderna, och därmed lönerna att vara mycket högre än om du bodde i Raleigh, North Carolina.
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 4
    4. Var ärlig med dina löneförväntningar. Be om mer än du tror att du är värd bara för att du vill ha mer pengar. På flip-sidan bör du inte heller låga numret eller du kan sluta bli betald dåligt i din nya position. Var så ärlig och förrän du kan med dig själv och din potentiella arbetsgivare när du svarar på förväntade lönefrågor.
  • Del 2 av 3:
    Skriva e-postmeddelandet
    1. Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 5
    1. Ge en enkel och kortfattad ämnesrad. Ämnesraden ska vara kort och till den punkten. Du bör lägga till någon identifierare så att personen enkelt kan hitta e-postmeddelandet när de söker efter det.
    • Till exempel kan ämneslinjen vara något som, "Garrett Anthony - förväntad löninformation."
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 6
    2. Använd samma ton som tidigare korrespondens. Om din korrespondens med arbetsgivaren har varit formell hittills, behåll den på det sättet i din e-post. Om du har kommunicerat på en mer informell basis, kommer ett "Hej", följt av förnamnet förmodligen att räcka i intro.
  • Använd salutationer som "herr.," "Fröken.," och "Fru." Om du har använt dem under hela anställningsprocessen.
  • För formell kommunikation kanske du vill starta brevet med något liknande, "Kära Mr. Smed."För mer informella jobb, en" Hello John "eller" Hej John ", borde vara tillräckligt.
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 7
    3. Skriv en kort 2-3 meningar tacka dem för möjligheten. Ett litet tack stycke kommer att låta dem veta att du fortfarande är intresserad av positionen. Detta är också ett bra sätt att segue i den mer allvarliga konversationen av lön och fördelar.
  • Den första stycket kan vara något som, "tack så mycket för möjligheten! Jag uppskattar den tid du har gett mig under den här processen och jag är upphetsad över utsikterna att gå med i laget."
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 8
    4. Inkludera din förväntade lön och 2-3 meningar och varför du förtjänar det. Andra stycket bör innehålla din förväntade lön. Var noga med att motivera numret med ett par meningar som markerar din utbildning eller erfarenhet. Detta kommer att förbättra chanserna att du får den lön som du vill ha.
  • Din andra stycke kan vara något som "baserat på min 5 års erfarenhet, tror jag att något mellan $ 50.000 och $ 65.000 skulle vara lämpligt."
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 9
    5. Dubbelkontrollera ditt mail för grammatiska och stavfel. Dubbelrum eller trippel Kontrollera e-postmeddelandet innan du trycker på knappen Skicka för att undvika att lämna fel intryck. Stavning och grammatikfel i din e-post kan få dig att se oprofessionellt och kan skada dina chanser att få jobbet.
  • Kör stavning och grammatikkontroll på e-post innan du skickar dem för att undvika misstag.
  • Även om e-postmeddelandet är kort är det viktigt att allt är klart och korrekt.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra dina chanser att få ett erbjudande
    1. Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 10
    1. Ge ett lönesortiment som uppfyller dig istället för ett konkret nummer. Om du är osäker på vad arbetsgivaren är villig att betala eller vad du vill be om, kan du ge dem ett sortiment. Använd din forskning och hitta de lägsta och högsta betalda personerna med liknande erfarenheter i din speciella position för att skapa det sortimentet.
    • Att ge ett sortiment visar dem att du är flexibel och kan gynna dig under lönförhandlingar.
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 11
    2. Säg att lönen är förhandlingsbar baserad på förmåner. Fördelar kan spara dig mycket pengar, så det är viktigt att du tar hänsyn till dem när du svarar på den förväntade lönfrågan. På baksidan kan jobbet inte erbjuda några fördelar. I det här fallet är det okej att begära lite mer än marknadsgenomsnittet att kompensera för bristen på förmåner.
  • Du kan skriva något i e-postmeddelandet, "förhandlingsbart baserat på förmånspaketet."
  • Till exempel, om läget erbjuder hälsofördelar som normalt skulle kosta dig $ 2000 per år, måste du beräkna det i din förväntade lön.
  • Bild med titeln Svar Förväntad lön i e-post Steg 12
    3. Låt dem veta att du är flexibel med lönen. Berätta för arbetsgivaren att du är flexibel, speciellt om du verkligen vill ha jobbet. Detta kan hålla dig i löpningen och kan komma till nytta under lönförhandlingar senare.
  • Du kan skriva något som, "Jag är mycket flexibel med min lön och skulle älska möjligheten att gå med i laget."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande