Hur man är mer produktiv

Alla skulle vilja kunna uppnå mer på mindre tid. Det är lätt att bara acceptera att vissa människor är naturligt mer produktiva och andra mer benägna att procrastineras.Men sant som kan vara, det är också klart att produktiva människor utnyttjar olika användbara strategier som kan gynna någon.

Steg

Metod 1 av 3:
Bli organiserad
  1. Bild med titeln vara mer produktivt steg 1
1. Sätta en rutin. Plotta upp återkommande tider i ditt schema när du kan fokusera dina energier på de specifika uppgifter du behöver för att uppnå.Inkorporera dem i dina befintliga dagliga rutiner (redo för arbete, lunchtid, etc.).Precis som din kropp berättar för dig "Det här är lunchtid" Runt tiden du normalt äter kommer du att bli mer anpassad att känna det "Detta är produktiv tid."
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 2
    2. Bryta upp större uppgifter. Fokusera inte på att behöva skriva hela boken eller måla hela huset - fokusera på att avsluta ett kapitel eller ett rum. Känslan av prestation kommer att hjälpa dig att gå, och det ger ett sätt att markera dina framsteg mot det större målet.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 3
    3. Skapa deadlines. Kom ihåg den tiden du var tvungen att avsluta ett högskolepapper på en natt?När det finns en tydlig tidsgräns, har du inget annat val än att fokusera dina energier och hålla fast vid essentialen i ditt mål.
  • Om du redan är på en tidsfrist, skapa mini-deadlines för komponenter i uppgiften.
  • Försök att vara sträng med dig själv eftersom det är lätt att bryta själv skapade tidsfrister. Sätt din tidsfrist upp mot ett möte Du kan inte missa eller bara ställa in en äggtimer.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 4
    4. Fastställa rätt tid för att slutföra jobbet. "Arbetet expanderar för att fylla tiden" -- Det som låter som gammaldags visdom kan också uttryckas av matematiska formler, men punkten i Parkinsons lag är densamma.I grund och botten, om du ger dig själv hela dagen för att uppnå en uppgift, hittar du ett sätt att ta hela dagen för att göra det (eller överdriv det, det vill säga).Ta reda på den minsta tid du behöver göra jobbet upp till den nödvändiga standarden.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 5
    5. Planera men vara flexibel.Gör all rutinmässig och deadline-inställning du kan, men också inser att livet kommer att ingripa och du måste kunna anpassa dig.Låt inte störningar kasta dig helt av din rytm.Se om du kan hitta sätt att dra nytta av dem, eller åtminstone borsta dem.
  • Till exempel, om du försöker avsluta en presentation för imorgon och strömmen går ut, rekrytera någon för att hjälpa dig att träna Q & A-sessionen som följer tills makten återställs. Eller till och med använda den för att göra ett lama skämt nästa dag om hur en konkurrent försökte sabotera din klart blackout-proof-presentation.
  • Metod 2 av 3:
    Lyssnar på din kropp
    1. Bild med titeln vara mer produktivt steg 6
    1. Känna sig själv. Om du är en morgonperson eller en "nattuggla," dra nytta av det.Maximera dina mest produktiva tider. Om musik hjälper dig att fokusera, använd den - om det distraherar dig, glöm det.
    • Tänk på vad som har fungerat när du har varit produktivt i det förflutna.Har dina högskolans finaler studerat bättre när du höll upp i ett tyst hörn av biblioteket eller när dina rum-kompisar spelade videospel tre meter bort?
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 7
    2. Ta "Mindless pauss."När din hjärna är stekt och du måste gå bort, gör det.Titta på en tvålopera, gå din hund, rengör några av de dammiga hyllorna du har menat att komma till.
  • Förvänta dig att behöva sådana raster och faktor dem i ditt schema.På så sätt kommer du inte att känna att du slösar tid medan du är, ja, slösa tid (men på ett positivt sätt).
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 8
    3. Gå ut i solen.Naturligt solljus hjälper till att hålla din kropps rytmer balanserad, ger dig energi, och helt enkelt känns bra.Ta en promenad eller arbeta med ett fönster när du kan.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 9
    4. Övning. Det bryter upp dagens monotoni, lindrar stress, hjälper dig att fokusera på dig, och det är bra för dig.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 10
    5. Göra en "hjärndump."När du arbetar på ett projekt kommer ditt sinne att fylla i idéer, vissa relevanta för den aktuella uppgiften, några inte.Om du känner dig boggad eller fast när du försöker räkna ut en uppgift, arbeta med att tömma ditt sinne om att distrahera idéer.Men håll dem runt bara i fallet!
  • Jot ner dina spridda idéer i en anteckningsblock (eller din föredragna mer tekniskt avancerade enhet) i slutet av dagen eller när du känner dig psykiskt överbelastad.
  • Oroa dig inte för att ansluta alla prickar just nu. Det här är en annan form av brainstorming-Få idéerna ut, ta reda på vad som fungerar, vad som inte gör och hur de ansluter senare.
  • Metod 3 av 3:
    Prioritering
    1. Bild med titeln vara mer produktivt steg 11
    1. Var realistisk. Vissa människor som tror att de är oproduktiva är i själva verket produktiva människor som bara förväntar sig för mycket av sig själva. Bita inte av mer än du kan tugga. Produktiva människor är inte "super-humans" - de vet vad de kan uppnå (och deras gränser) och fokusera på att få jobbet gjort.
    • Överväga om du skulle be någon annan att åstadkomma så mycket som du försöker. Om du skulle känna dig dålig, frågar någon annan att göra så mycket, frågar du förmodligen för mycket av dig själv.
    • I slutet av dagen skriv ner en lista över allt du gjorde med. Det kan överraska dig, och det kommer att ge dig något annat att titta på annat än den långa listan du började med den morgonen.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 12
    2. Håll det enkelt. Tänk på det väsentliga elementen för vad det är du vill eller behöver uppnå. Det är lättare att slå ett tydligt mål.
  • Fokusera på dina resultat, inte på den tid det tar att komma dit.När allt kommer omkring bedöms vi vanligtvis på resultat.Vi bryr oss inte om hur länge det tog bakaren att göra vår bröllopstårta eller vilka metoder han använde-vi vill bara att det ska se och smaka bra.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 13
    3. Bestämma vikten och brådskandet av dina uppgifter.Som en bra allmän (och ganska anständig president) skulle Dwight Eisenhower visste hur man får saker gjort.Han gjorde en punkt att bestämma vad som var verkligen viktigt och verkligen brådskande, och var känt att säga "Det som är viktigt är sällan brådskande, och det som är brådskande är sällan viktigt."
  • Eisenhower Box bryter upp uppgifter i fyra kategorier: viktigt och brådskande (gör det nu) - viktigt men inte brådskande (bestämmer när du vill göra de senare) - inte viktigt men brådskande (delegera dem för andra) - inte viktigt och inte brådskande ( Ta bort dem från din lista).
  • Naturligtvis har inte alla samma förmåga att delegera uppgifter som gör en allmän eller president, men sådana uppgifter kan också vara möjligheter till samarbetsarbete.Känna dina styrkor, och styrkorna hos dem runt dig.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 14
    4. Vet vad som är viktigast.Vi vill alla vara mer produktiva, men om din strävan efter produktivitet är allvarligt begränsar din familj tid eller skadar något annat av stort värde för dig, ta ett steg tillbaka och prioritera dina värderingar.Om du får enastående produktivitet till kostnaden för något mycket mer värdefullt för dig, vad har du verkligen fått?
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande