Hur man bygger förtroende för dina föräldrar för att tjäna dina saker tillbaka

Att komma i trubbel med dina föräldrar och bryta sitt förtroende för dig kan resultera i förlorade privilegier.Dina föräldrar kan ta bort saker som din telefon, t.V., Sociala medier konton, tid med vänner eller din dator.Vad dina föräldrar har bestämt sig för, är det enda sättet att få dina saker tillbaka genom att återuppbygga förtroendet som var skadat.Du måste visa att du är verkligen ledsen för vad det var som du gjorde och demonstrerade att du kan på ett ansvarsfullt hantera de privilegier som togs från dig.

Steg

Del 1 av 3:
Gör saker rätt igen
  1. Bild med titeln Få dina föräldrar
1. Be om ursäkt.Ett enkelt första steg som du kan ta är att be om ursäkt.Apologizing visar att du förstår vad du gjorde och att det bröt förtroendet mellan dig och dina föräldrar.Apologizing kan också visa att du vill göra ändringar och göra det rätta nästa gång.Försök att be om ursäkt för att visa din förståelse av situationen, ombygga förtroende och få dina privilegier återställda.
  • Se till att din ursäkt är äkta.
  • Du kan försöka säga något som "Mamma, pappa, jag vill be om ursäkt för vad jag gjorde.Jag får det var fel på mig och jag vill göra saker rätt."
  • Att ha en god förståelse för vad som gick fel kan hjälpa dig att bygga en bättre ursäkt.
  • Försök att ge exempel som visar din förståelse av situationen.Till exempel kanske du säger "Jag ser nu som att ljuga för dig tidigare var skadlig och gör det svårt att lita på vad jag säger i framtiden."
  • Bild med titeln Få dina föräldrar
    2. Göra återbetalningar om det behövs.Om du har orsakat skada på något, kan du behöva antingen fixa det eller betala för det.Genom att reparera något eller ersätta det kan du visa att du har tagit ansvar för dina handlingar och förstår hur de skadade förtroende mellan dig och dina föräldrar.Volontärarbete för att fixa eller ersätta något du har skadat kan vara ett bra steg i ombyggnad av förtroende och få tillbaka dina saker.
  • Till exempel, kanske du bröt något du "lånat" utan tillstånd.Erbjuda att antingen fixa det eller köpa en ersättare kan visa din förståelse av situationen.
  • Bild med titeln Hjälp dina föräldrar att förlåta dig Steg 3
    3. Var försiktig med dina handlingar och ord.När du vet vad du kan göra för att bygga förtroende igen och få dina saker tillbaka är det dags att komma till jobbet.Fokusera på att ta handlingar som du vet är tillåtna av dina föräldrar, kommer att visa ansvar, och kommer att bygga förtroende.Försök att komma ihåg att det här handlar om dina handlingar och val, snarare än att bara få dina saker tillbaka.
  • Undvik eventuella utbrott som riktar sig till dina föräldrar.Försök att prata med respekt, även om du inte håller med något.
  • Var ärlig med dina föräldrar.Att ljuga för dina föräldrar kommer bara att orsaka misstro och kan få dig att förlora dina saker för ännu längre.
  • Ta alltid ansvar för dina handlingar.
  • Försök att följa reglerna så nära som möjligt.
  • Om du inte är säker på att du får göra något, fråga dina föräldrar först.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln Få dina föräldrar
    1. Prata med dina föräldrar.Om du inte vet exakt vad det var du gjorde fel eller hur du kan bygga om en känsla av förtroende, kan du få dina saker tillbaka.Även om det kan vara tufft, pratar med dina föräldrar om problemet kan vara det bästa sättet framåt.När du har lärt dig vad problemet är genom att dela dina tankar och känslor kan du ta direkta steg för att återuppbygga förtroende och få tillbaka dina saker.
    • Var inte rädd för att fråga dina föräldrar varför du är i trubbel.Säg något som "Jag förstår att jag gjorde något fel, men jag är inte säker på vad som är fel med det."
    • Det är okej att dela din sida av saker med dina föräldrar och ärligt talat om hur du känner.
    • Att ha en ärlig och civildiskussion med dina föräldrar kan vara ett bra första steg för att visa mognad och ombyggnad av förtroende.
    • Även om dina föräldrar är galen, undvik att skrika på dem eller tala med någon form av sarkastisk ton.
    • Visar en förståelse för vad du gjorde fel och hur det påverkat förtroende mellan dig och dina föräldrar kan vara en bra idé.Du kan säga något som "Jag vet att smyg ut igår kväll var fel och farligt.Jag är ledsen för att göra det och jag vill hjälpa till att göra saker bättre."
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 7
    2. Har dina föräldrar göra sina förväntningar klara.Om du inte känner att det finns ett tydligt sätt framåt, kan ombyggnad av förtroende tyckas omöjligt.Att veta exakt vad du kan förvänta dig av ditt goda beteende kan hjälpa dig att veta hur man ska agera, vad man ska göra, och hur du kan få dina saker tillbaka.Fråga dina föräldrar om några detaljer om och hur du kan få dina privilegier tillbaka.
  • Fråga dina föräldrar vilket beteende de förväntar sig av dig i framtiden.Du kanske säger"Jag vill göra det för vad jag gjorde.Vad kan jag göra för att visa det?"
  • Fråga dina föräldrar när du kan förvänta dina saker eller privilegier återställda.Försök att fråga något som "Hur länge kan jag förvänta mig att vänta innan jag får tillbaka mina saker?"
  • Bilden med titeln ber om ursäkt till en kille steg 8
    3. Be om några positiva feedback.Det kan vara ganska uppenbart när du har gjort något för att få dina föräldrar upprörda.Men det gör det inte lättare när du försöker göra vad som är rätt.Fråga dina föräldrar att låta dig veta när du gör det rätta kan hjälpa till att återuppbygga förtroende och visa att du försöker göra saker rätt.
  • Du kan fråga dina föräldrar något som "Jag vill göra det rätta och be om ursäkt för vad jag gjorde.Det skulle vara trevligt att höra när jag gör det rätta.Jag tror att det här hjälper mig att fokusera på vad du ska göra nästa gång."
  • Bild med titeln Få dina föräldrar
    4. Ta din tid.Att återställa förtroende mellan dig och dina föräldrar kommer inte att hända över natten.När som helst förtroende är trasig, det tar lite tid innan det återställs.Var inte i en rush att bygga om förtroende och få dina saker tillbaka snabbare.För nu, fokusera på att göra det rätta i framtiden och undvika att göra någonting som kan göra situationen värre.
  • Del 3 av 3:
    Håll dina saker och känslor av förtroende
    1. Bild med titeln Hjälp dina föräldrar att förlåta dig Steg 1
    1. Vänta på dina behörigheter eller saker som ska returneras.När ombygga förtroende är det oftast en fråga om tid.Du måste visa gott beteende, bra val och en bra förståelse för ditt ansvar.Om du agerar på ett sätt som är konsekvent trovärdigt, kommer dina privilegier och saker att returneras till dig snart.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar
    2. Undvik skadlig förtroende i framtiden.Tillit mellan dig och dina föräldrar kan vara bräckliga.Att bygga upp förtroende kan ta lång tid, samtidigt som det går att ta det bara några sekunder.Medan du försöker återställa eller behålla din föräldrars förtroende för dig, undvik alltid att göra någonting som kan orsaka mer problem.Försök att undvika några av dessa beteenden för att hålla dig på spår, behålla förtroende och hålla dina saker:
  • Skriker, arga utbrott, eller skrikande kan alla ta bort känslan av förtroende på att känslor kan delas öppet.
  • Bryt inte viktiga regler som dina föräldrar har gett dig.Till exempel, smyga ut på natten för att umgås med vänner kan få andra privilegier tagna bort från dig.
  • Ljug inte för dina föräldrar.Om du har blivit fångad, kan jag bara göra din situation värre.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar
    3. Fråga dina föräldrar om vad som är tillåtet.Om du någonsin är osäker om något skulle vara okej eller inte, fråga dina föräldrar.Det är mycket lättare att fråga och få veta "Nej", än det skulle vara att bryta din föräldrars förtroende och bygga om det.Även om det kanske inte är lätt att fråga dina föräldrar, kan det visa din övervägande för sina regler, visa respekt och hjälpa till att hålla känslan av förtroende.Kontrollera alltid med dig föräldrar innan du gör något du tror kan bryta sitt förtroende och kosta dig några av dina saker eller privilegier.
  • Du kan försöka säga "Jag undrade om jag kunde stanna ut en timme senare än normalt med mina vänner.Jag vet att jag inte brukar tillåtas, så jag trodde jag skulle fråga."
  • Bli inte upprörd eller argumentera om dina föräldrar säger "Nej" När du frågar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande