Hur glömmer du en person

I slutet av ett förhållande verkar det ofta som livet är oförmöget att gå vidare. Den här personen är överallt och går vidare just nu är det inte ett alternativ. Men det är inte hur det måste vara. Genom att ändra din miljö, ta tag i ditt tänkande och bussa ditt liv, kan de lätt vara en sak av det förflutna. Thiswill visar dig Hur glömmer man en person och gå vidare till en lyckligare, friskare, slutföra dig.

Steg

Del 1 av 3:
Escaping negativa påminnelser
  1. Bild med titeln Glöm en person Steg 1
1. Skära av fysisk kontakt. Du kan inte glömma någon om du fortfarande ser honom eller henne hela tiden, eller ständigt hör om hans eller hennes aktiviteter. Tänk på dessa strategier:
  • Se till att du inte kommer att gå in i den här personen under din dagliga aktiviteter. Om du går med mataffär samtidigt, eller ta samma väg hem från jobbet, tweak ditt schema något så ett chansmöte blir osannolikt.
  • För just nu, undvik sociala sammankomster där du vet att han eller hon kommer att vara närvarande. Förklara artigt för värden som du hoppas att evenemanget går bra, och att du bara bor bort för att du vill undvika ett smärtsamt möte.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 2
    2. Ta bort honom eller henne från ditt elektroniska liv. I dagens dag och ålder är de människor vi associerar med oftare än inte via en skärm. Även om du inte ser personen är det alldeles för lätt att se vad de är upp till. Även om det kan tyckas hårt, ta bort honom eller henne från alla former av sociala medier som du använder.
  • Ta bort hans eller hennes kontaktinformation från din telefon och e-postkonto
  • Blockera hans eller hennes Facebook-profil, Twitter, Instagram, etc.
  • Vidta andra åtgärder för att förhindra oönskade kontakt. Ändra om det behövs, ändra din e-postadress.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 3
    3. Be dina gemensamma vänner att sluta uppdatera dig på den här personens handlingar. Något fruktansvärt intressant kan ha hänt, men du behöver inte höra om det. Om din vän glömmer och av misstag nämner den här personen till dig, påminna honom försiktigt eller henne om din förfrågan, säger något som, "Jag är ledsen, Jane, men det är för upprörande för mig att tänka på Bill. Kanske kunde vi prata om något annat."
  • Men du kanske vill lägga till ett tillägg till denna policy: Ibland kommer att lära dig rätt saker hjälper dig att hitta stängning. Kanske har den här personen tagit upp att röka, flyttas till en annan stad eller förlorat sitt jobb. Låt dina vänner veta att om de tror att veta något kan hjälpa dig att hitta stängning, borde de säga något.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 4
    4. Bli av med det som påminner dig om den här personen. Rensa ditt liv av någonting som ger upp smärtsamma minnen av den här personen. Tittar inte på dessa saker varje dag hjälper dig att gå vidare.
  • Om du inte kan bära för att bli av med vissa saker, väska dem och fråga en familjemedlem eller nära vän om du kan lagra dem i sitt hus, bort från enkel åtkomst. Begär att föremålen hålls utom räckhåll för minst 6 månader.
  • Gå igenom din MP3-spelare och ta bort några låtar som påminner dig om honom eller henne. Byt ut dem med uppmuntrande, optimistiska spår som uppmuntrar dig att vara säker och smita framåt.
  • Om du har ett barn eller ett husdjur med den här personen, kan du självklart inte bara bli av med dem. Istället fokusera på de saker du har gjort för att vårda detta och ge det ett bra liv.
  • Del 2 av 3:
    Ändra ditt perspektiv
    1. Bild med titeln Glöm en person Steg 5
    1. Låt inte önskan om hämnd konsumera dig. Känna igen att du vill hämnas på någon (genom att göra honom eller hennes avundsjuk, upprörd eller ledsen) kvalificerar sig fortfarande som att tänka på dem. Du kan inte gå vidare och glömma om du är besatt av hämnd, så lär du dig att låta det gå.
    • Om du tror på en högre makt, karma eller någon form av kosmisk rättvisa, skäl att han eller hon kommer att få rätt återbetalning så småningom.
    • Om du inte tror att någon annan kommer att dolda utbetalning på dina vägnar, gör fred med det faktum att livet inte är rättvist. Den här personen kan ha skadat dig orättvist, men det ger dig inte rätt att agera.
    • Kom ihåg det gamla George Herbert citatet: "Att leva bra är den bästa hämnden." Pågår med ditt liv och vägrar att sjunka till den andras nivån kommunicerar med honom eller henne att du inte kommer att påverkas av det som hände, i huvudsak göra det obetydligt.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 6
    2. Lägg åt tid för att uttrycka dina känslor. Om du har försökt allt och fortfarande inte kan motstå att tänka på honom eller henne, prova ett nytt tillvägagångssätt. Avsätta en begränsad tid (t.ex. en timme eller två) att sitta och skriva ut alla dina känslor om vad som hände. När tiden är uppe eller du har slutat med saker att säga (beroende på vad som händer först), stäng dokumentet och lägg det bort någonstans. Nästa gång du är frestad att bo på den här personen, berätta för dig själv, "Nej, jag har redan uttryckt mina känslor om det. Jag slösar inte tid genom att göra det igen."
  • Om absolut nödvändigt, ge dig själv 10 eller 15 minuter varje dag för att känna känslomässig. När dessa minuter är upp, berätta du om du tänker på det imorgon. Som dagarna tickar, behöver du färre och färre av dessa minuter. Även märka att du behöver färre och färre minuter hjälper dig att må bra också.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 7
    3. Håll ditt sinne distraherad. Lyckligtvis nog kontrollerar du dina tankar. Om du inte vill tänka på något, behöver du inte. Upptagen med skolan, arbete eller ett projekt som kommer att hålla ditt sinne fokuserad. När du har andra saker att tänka på, kommer de att blekna i bakgrunden.
  • Om du befinner dig, tänker du på dem, skift din uppmärksamhet. Vi alla dagdröm och tycker att vi tänker saker vi är förvånade Vi tänker. Den andra som de kryper i ditt sinne, berätta för dig själv, du kommer inte att tänka på det, eller att du kommer att tänka på det senare (tips: du behöver inte). Hitta någon att prata med, ett spel att spela, eller något annat som kan hålla din uppmärksamhet, även om det bara är några minuter - det är allt du behöver.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 8
    4. Lyssna inte på emotionell musik eller filmer. Att försöka glömma en person är en uppsättning för humörsvängningar och depression. Just nu kan du känna att du är på en mycket sårbar plats. Det sista du behöver är utanför stimuli som odlar denna känsla, så håll musiken du lyssnar på Upbeat och bara titta på bra TV eller filmer.
  • Be dina vänner att hålla detta i åtanke också. De kan hjälpa till att hålla sakerna ljusa och luftiga för att hålla ditt sinne av saker. När du behöver boost, ring dem upp, och de kommer bara veta vad du ska göra för att du ska må bättre.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 9
    5. Värdera dig själv. Odds är den här personen du försöker glömma gjorde du något slags fel. I slutändan värd de inte som de skulle ha. Det här är den typ av person som inte borde vara i ditt liv ändå. Genom att värdera dig är det mycket lättare att inse det. De behandlade dig inte rätt och det är det. Du omger dig bara med människor som gör det.
  • Med tanke på att ditt självvärde kommer att göra det mycket lättare att få bollen att rulla. Kom ihåg: Du är fantastisk! Hela världen är framför dig och bara bubblar med möjligheter. Vad ska du göra nästa?
  • Del 3 av 3:
    Ta tillbaka lycka
    1. Bild med titeln Glöm en person Steg 10
    1. Förfölja dina lustar. Håll dig på rätt spår genom att ersätta den tid du skulle ha spenderat med den här personen (eller skulle ha spenderat på honom eller henne) med en ny aktivitet. Ta upp en hobby du alltid har velat försöka, gå med i en intramural sportliga, eller starta en ny form av motion. Vad det än är, det borde vara så intressant och engrossande att du inte lyckas tänka på något annat medan du gör det.
    • Mastera en ny färdighet och bättre själv kommer att få dig att må bra. Du kan till och med känna som en ny och förbättrad person som är för bra för den person du glömmer, förbättrar din självkänsla. Förbättra dig själv är det bästa att göra i den här situationen för dig, ditt självvärt, och din sinnesfrid.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 11
    2. Ät rätt och träna. Har du någonsin gått igenom en av de perioder där du inte kan tyckas sluta äta skräpmat och allt du vill göra är att sitta på soffan och titta på hemskt verklighets-tv? Och kickern är att det inte mår bra - är lat och ohälsosamt känns ganska hemskt. Att äta rätt och träna gör det mycket lättare att känna sig energiserad och positiv om dina omständigheter och dig själv.
  • Ha en diet som är mestadels frukter, grönsaker, helkorn och magert kött. Få en balans mellan fiber, protein, komplexa kolhydrater och friska fetter (som de som finns i fisk, nötter eller olivolja). Håll dig borta från bearbetad skräp som ger dig en spark initialt, men i slutändan saktar du dig bara.
  • Syfte att träna i 30 minuter om dagen, oavsett om det går, simmar, kör eller ens dansar eller städar huset. Gör det i små bitar om ditt schema inte tillåter stora bitar. Även små ansträngningar, som parkering långt ifrån ingången, kommer att lägga upp över tiden.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 12
    3. Omgiv dig med vänner och familj. Det bästa sättet att hålla dig upptagen, ditt schema upptagen, och dig själv positiv, är att omge dig med fantastiska människor som verkligen bryr sig om dig. Oavsett om det betyder din mamma, din syster, din bästa vän, en teatergrupp eller ditt basketlag, håller fast med dem. De kommer att hålla dig skratta och hjälpa dig att se att du har en miljon saker som går för dig.
  • När du känner att du hellre hänger upp och gömmer dig under omslaget, låt dig vara en hembody i en timme eller så och sedan stoppa det genom att säga ja till den inbjudan och gå ut och vara socialt. Du kommer inte att känna att det ursprungligen, men i slutet av natten kommer du att vara glad att du gjorde det.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 13
    4. Tillåt dig själv. Den mänskliga hjärnan är underbart självläkning. Den gamla ordspråket "Time läker alla sår" har alltid varit sant och kommer alltid att vara. Naturligtvis börjar hjärnan fokusera på här och nu, glömma det förflutna och ofta modifiera det hur det ser passform. Så om det har varit några veckor, slappna av. Dessa saker tar tid. Din hjärna kommer att göra jobbet för dig om du är tålmodig.
  • Den sorgprocessen är naturlig och i de flesta fall, har att vara borta. Det finns 5 steg, och de kan ta ett tag att slutföra. Var tålmodig med dig själv - du kommer att se framsteg som tiderna passerar.
  • Bild med titeln Glöm en person Steg 14
    5. Förlåta och glömma. I slutändan glömmer du någon omöjligt att göra om du inte kan förlåta dem. Om du följer alla ovanstående steg och fortfarande inte lyckas glömma, arbeta med förlåtande istället. De är bara en människa och saker händer. Livet går vidare.
  • Glöm inte att förlåta dig själv. För många av oss har vi lättare mot oss själva än vad vi håller mot andra. Kom ihåg det då gjorde du vad du trodde var rätt. De gjorde det också. Ingen är skyldig eller är fel. Det förflutna är tidigare och det kommer att stanna där. Och det är för det bästa - det här sättet, du är fri att gå vidare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök aldrig att hata den speciella personen - som du försöker hata dem, kommer du att bli besatt och engrossad, och det kommer att fresta dig att tänka på dem varje ögonblick. Följaktligen kommer du inte att kunna glömma personen.
  • Att glömma någon kan hjälpa dig att gå vidare, men försök att inte glömma vad du lärde dig av förhållandet.Ingen tid är bortkastad så länge du lärde dig något.
  • Var inte snabb att hoppa till ett nytt förhållande för att glömma det sista. Detta kommer alltid att misslyckas.
  • Obsess inte om att få "stängning."Klipp av kontakten nu och motstå uppmaningen att tillgripa teatriska (som att skicka en långvarig "hejdå e-post").
  • Försök aldrig att nå ut till dem. De kan försöka kontakta dig, men hålla fast vid ditt beslut och låt dem inte tillbaka. Kom ihåg varför du gick bort från dem.
  • Kom ihåg att ibland att någon fortfarande kan (eller för alltid) hålla en plats i ditt hjärta, men små.
  • Det är alltid svårt att glömma ett långsiktigt förhållande, bara vet att du förtjänar bättre och ingen är perfekt. Förstå att livet fortsätter och så gör människor.
  • Försök inte få dina saker tillbaka. Om det inte är en diamantring eller något som är en-of-a-sort, är du bättre att inte kontakta henne för att få tillbaka det. DVD-skivor, kläder, din extra tandborste... Låt dem bara gå. De är bara ägodelar. Är det värt smärtan att vara i hennes närvaro bara för att återkräva ett par boxer shorts? Byt inte ut din värdighet för meniala tillhörigheter.
  • Gör något annat än du kanske har gjort med dem. Börja förgrena sig i nya saker.
  • Varningar

    Inte tillgripa våld, någonsin.
  • Om det har varit månader och du fortfarande inte kan sluta tänka på den här personen, se en psykolog.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande