Hur man firar anzac day

Anzac Day (Australian och New Zealand Army Corps) är till ära för alla Australian och Nya Zeelanders som dog i WW1 i Gallipoli, 1915. Det firas den 25 april och är mycket lik ibland som veteran dag. Efter WW2 har Anzac Day blivit märkt för att hedra alla australier och Nya Zeelanders vars liv förlorades i alla militära operationer.

Steg

  1. Bild med titeln Fira Anzac Day Steg 1
1. Lär dig vad Australiens och Nya Zeelands delar i WW1 och WW2 var. Om du är en pedagog kan du antingen fråga en historiklärare för att lära eleverna om det, eller du kan göra det själv.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Step 2
    2. Delta i en gryningstjänst. Om du inte kan delta kan du titta på videor från det förflutna och nuvarande gryningstjänster. Dessa tjänster hålls i krigsminnesmärken och militära baser över Australian och Nya Zeeland. Dawn-tjänsten är en påminnelse om gryningen landning i Gallipoli. Före gryningstjänsten kan det finnas ett bildspel, läsningar av dagbok och brevutdrag, läsning av känslomässiga konton och sedan två minuters tystnad. Dawn-tjänsten själv kan bestå av många statyer och monument som öppnas, till exempel den okända australiensiska soldatens och minneshallen.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Steg 3
    3. Delta i en National Anzac Day Ceremony. Om du inte kan delta, titta på videor av händelserna från det förflutna och nuvarande ceremonier. En minnesadress kommer att ges. Minnesmärken öppnas efteråt, och psalmer och böner kommer att sjungas.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Steg 4
    4. Lyssna eller läsa några tidigare eller nuvarande tal som ges.Du kan till och med memorera viktiga citat och passager.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Steg 5
    5. Ta en Battlefield Tour om du är i eller kan gå till Australien eller Europa.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Steg 6
    6. Titta på några bilder. Det finns många bilder av australiensiska och Nya Zeelands soldater i krig.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Step 7
    7. Gör anzac kex. De kallas också soldatens kex eftersom de var en huvudklammer i dieter av Anzac soldater.
  • Bild med titeln Fira Anzac Day Steg 8
    8. Göra flaggor. Du kan göra de nationella flaggorna i både Nya Zeeland och Australien. Var försiktig - flaggorna är mycket lik varandra.
  • Tips

    Fler utomeuropeiska ceremonier hålls på annat håll, till exempel i England eller Irland.
  • Den helgdagar är vanligtvis på närmaste måndag till 25 april Nya Zeeland.
  • Varningar

    Vissa människor är emot Anzac Day och vägrar att fira det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande