Hur balanserar skolan och arbetar som vuxen

Som vuxen har du skyldigheter. Du har ett jobb. Du betalar räkningar. Du kan till och med ha en familj - en make och / eller barn. Du måste jobba, men du vill också gå tillbaka till skolan och uppnå något större. Det kan tyckas omöjligt att balansera alla dessa ansvarsområden, men det kan göras med lite uppfinningsrikedom, mycket planering och stöd från dina kära.

Steg

Metod 1 av 5:
Schemalägga din tid
  1. Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 1
1. Skapa ett flexibelt schema. Vissa delar av ditt schema kommer att vara oflexibla, till exempel klasstider och arbetsdagar. Passar läxor och studerar i när du inte är i klass eller på kontoret. Bygga en rutin som du kan hålla fast vid, men kan anpassa sig om andra viktiga saker kommer upp. Som arbetande student måste du vara redo att anpassa sig till nya uppdrag, oväntade ärenden och plötsliga arbetskriser som måste åtgärdas omedelbart. Göra tillräckligt med att studera tid i ditt schema Så att om något kommer upp kan du flytta den till en annan plats under veckan.
  • Få en kalender. Skriv ut vad du behöver för att utföra varje dag. När du utför en uppgift, kolla av den med en penna. På så sätt kan du fortfarande se hur mycket du har åstadkommit, samtidigt som du håller dina framtida uppgifter organiserade.
  • Om du har andra medlemmar i ditt hushåll, behåll din kalender där alla kan se det. På det sättet kan de undvika att göra planer som involverar dig under tider när du inte är tillgänglig.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 2
    2. Använd en planerare. En planerare är särskilt användbar om du har många möten och dina dagar är så varierade att du har problem med att hålla reda på ditt schema. Fyll i alla dina fasta möten - klasstider, arbetstider, förfallodates och familjeförpliktelser. På så sätt vet du exakt när din fritid är, så du kan schemalägga att studera sessioner eller fritid.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 3
    3. Prova en smartphone. De flesta smartphones har kalender och att göra-lista fungerar på dem. Apple och Google-produkter har möjlighet att synkronisera med dina bärbara datorer och stationära datorer så att du kan dela ditt schema mellan enheter. Om du lägger till något i din kalender i din smartphone - en ny uppdragsdatum för klassen, kanske kommer det att visas på din hemenhet också.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 4
    4. Dela ditt schema. Prata om ditt schema med dina vänner och familj. Ge dem en glimt i vad arbetslivet ser ut och de kan bara empathize - kanske försöka göra ditt liv enklare. Åtminstone vet de när de ska förvänta dig och när du ska lämna dig ensam för att erövra dina andra mål.
  • Anmäl dig till en online kalender och skicka webbadressen till de personer som är beroende av att veta var du är och när. Du kan använda en speciell kalenderplats, eller bara dela en Google-kalender med dem.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 5
    5. Planera din akademiska väg. Ta reda på vilka steg du behöver för att göra det till var du vill gå och ställa in mål för dig själv. Behöver du 5 kurser för att avsluta ett program? Ta reda på när de erbjuds och skapa ett flerårigt schema. Varje skola är annorlunda. Gå och se en rådgivare och få dem att hjälpa dig att kartlägga hela ditt program, så du vet vad du kan förvänta dig.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 6
    6. Göra tid för din familj. När du fyller i ditt schema inkluderar också tid för din familj och familjeförpliktelser. Skapa en separat kolumn för saker du behöver göra för att hålla ditt hus i ordning, din make glad, och dina barn väl. Planera saker som tvätt och familjen måltider tillsammans med att studera och andra arbetsrelaterade aktiviteter.
  • Om du har barn, se till att deras behov är uppfyllda. Du måste ta dem till daghem / skolan. Vissa jobb och skolor ger även daghem för sina elever. De måste matas och du måste spendera så mycket tid som möjligt med dem. Se till att du inte försummar dina barn medan du går till skolan.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 7
    7. Planera en veckovis social aktivitet. Du vill behålla dina vänskap. I början av varje vecka, schemalägga något roligt att göra med dina vänner för den kommande helgen. Det kommer att visa att du fortfarande gör ett försök att vara vänner och det kommer att ge dig något att se fram emot under veckan.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 8
    8. Göra tid för dig själv. Med alla dina ansvarsområden har du förmodligen svårt att hitta tid för att få allt gjort, än mindre ge dig själv någon gång. Men för att Undvik utbrändhet och stress, det är viktigt att schemalägga några "mig tid" varje vecka. Även om det bara är en timme där du sitter i en kafé och läser en bok för skojs skull utan barn runt, gör dig ett löfte att du kommer att göra tid att hålla dig lycklig och frisk.
  • Metod 2 av 5:
    Utveckla effektiva studievanor
    1. Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 9
    1
    Bli organiserad. Håll dina skolmaterial organiserade och på ett ställe så att det blir lätt att hitta dem. Markera kommande deadlines på din kalender och starta skolprojekt tidigt för att tillåta tillräckligt med tid att slutföra dem om andra saker kommer upp under tiden. Om du tar flera kurser på en gång, spendera inte all din tid på en kurs medan andra tidsfrister börjar vävas i horisonten.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 10
    2. Ta stora föreläsningsanteckningar. Fokusera på de viktigaste idéerna som omfattas av varje klass i stället för all den överflödiga informationen. Fokusera på att notera steg i större processer, sammanfattande uttalanden (följaktligen), information som din professor upprepar ofta, och allt skrivs ut på brädet eller i handouts. Det här är den information som din professor kommer att dra från för dina test. Fokusera på det.
  • Om du måste missa klassen av någon anledning, fråga en klasskamrat om hon ska ta anteckningar för dig.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 11
    3. Hitta en studie Sanctuary. Hitta en plats där du kan studera bekvämt och utan avbrott. Se till att du har en bekväm stol, ett bord, adekvat belysning och alla studiematerial du behöver för den studieperioden.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 12
    4. Minska distraktioner medan du studerar. Stäng av din mobiltelefon och tv. Lämna din e-post ensam. Håll dig borta från sociala medier. Nyckeln till effektiv studie är att fokusera alla dina ansträngningar på uppgiften.
  • Om du enkelt distraheras av sociala nätverk som YouTube, Facebook eller andra, ladda ner en av flera program som är utformade för att reglera din åtkomst till dem och öka ditt fokus. När du är klar med ditt arbete kan du blockera åtkomst till alla webbplatser som tidigare.
  • Se till att din familj förstår att din studietid är viktig. De borde veta att inte avbryta dig medan du studerar. Känn inte dåligt om att berätta för folk att du inte kan hjälpa dem medan du studerar.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 13
    5. Granska regelbundet, inte cram. Börja med att studera den första dagen i klassen och granska dina material regelbundet. Ställ inte den i sista minuten och försök sedan att klämma på en månad eller mer är värt att arbeta i en enda studieperiod. Din hjärna kommer inte att kunna bearbeta och behålla all den informationen i ett föll swoop. Din hjärna är en muskel och som andra muskler, bygger konstant repetition styrka. Du kan inte bara gå till gymmet, lyft en riktigt tung vikt och förväntar sig att vara bättre för det. Du måste gå till gymmet (att studera) ofta och i korta brister, gradvis bygga upp till svårare nivåer.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 14
    6. Prata med dina professorer. Om du inte förstår ett ämne, besök källan. Professorer håller regelbundna kontortider och / eller svarar på e-post som rör specifika innehållsfrågor. Skapa en öppen dialog med din professor. Det hjälper dig att hoppa hinder i klassen snabbare.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 15
    7. Besök din skolans handledning. Många skolor har gratis eller billig handledningstjänster bemannad av medstudenter eller kandidater. Snarare än att spendera timmar mulling över samma material hemma, bara för att fortfarande inte förstå det, besök någon som gillar en handledare.
  • Metod 3 av 5:
    Arbetar effektivt
    1. Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 16
    1. Gör en lista över de uppgifter du behöver för att uppnå. Kompilera en lista över både enkla och svåra uppgifter. Obs! E-postmeddelanden som du behöver återvända, blanketter som ska lämnas in, möten för att delta, och andra saker du behöver slutföra i slutet av dagen.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 17
    2. Ordna din lista. Placera de viktigaste uppgifterna i början av din lista och det minst viktigt i slutet. Om du hittar några uppgifter som verkar obehagliga eller onödiga, bli av med dem. Slösa inte bort din tid med "ludd" arbete. Det kommer bara att skada din produktivitet.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 18
    3. Organisera ditt arbetsutrymme. Att bli organiserad är det första steget till en riktigt produktiv dag. De viktigaste stegen är avstängande, strategiskt organiseringsformer och information och upprätthåller den organisationen.
  • Först, bli av med allt du inte behöver när du är på jobbet. Knick knacks och familjefoton är ok, men allt annat bör sättas i ett annat rum. Du måste skapa ett rent utrymme utan distraheringar.
  • För det andra, bestämma vilka former eller information (E.g., Visitkort, standardformulär, e-postlistor, löneloggar eller datatillverkare) Du måste ha lättillgänglig. Köpa mappar och placera varje typ av information på samma ställe. På så sätt vet du var du ska hitta den i framtiden.
  • För det tredje, i slutet av varje dag, gör lite grundläggande underhåll till ditt organisationssystem. Se till att alla formulär är ordentligt borta. På det här sättet när du kommer på morgonen, kommer du inte att konfronteras med en röra.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 19
    4. Utnyttja kraften i lagarbete. Delegera uppgifter. Bryta upp komplexa uppdrag i hanterbara delar och sedan tilldela de delar till enskilda medlemmar i ditt lag. Slösa inte dagar för att slutföra en uppgift som en liten grupp kan åstadkomma om ett par timmar.
  • Kom ihåg att det är okej att säga "Nej" till ytterligare ansvar. Om någon frågar dig att hjälpa till med ett projekt som du bara inte har tid för den här veckan, förklara att du brukar vara glad att hjälpa, men du har en tidsfrist för skolan som du inte kan missa.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 20
    5. Överväg att prata med din chef. Om du väljer att betona hur dina föreslagna planer hjälper dig att få värdefulla färdigheter eller kvalificera dig för en kampanj. Sälja henne på dina utbildningsplaner. Om din chef blir ombord, blir det lättare att navigera mellan skolan och arbeta. Hon kanske till och med kan hjälpa dig att justera dina arbetstider när det behövs för att tillgodose skolarbetet.
  • Du måste väga fördelarna och nackdelarna med att prata med din chef. Vissa chefer hittar inte din utbildning fördelaktig för dem eller deras operation.
  • Metod 4 av 5:
    Hantera stress
    1. Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 21
    1. Håll jobbet och skolan separera. Oroa dig inte för jobbet medan du är i skolan och vice versa. Fokusera på en sak i taget. Ta inte med dina böcker eller anteckningar till jobbet och ta inte med arbetet till skolan. Den tid du är på varje plats är dedikerad till den strävan. Om du arbetar hårt på jobbet, borde du inte känna dig skyldig att fokusera på skolan när du är i skolan.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 22
    2. Ta de välbehövliga pauserna. Ge dig själv tid att samla dig när du behöver det mest, så du kan återvända till jobbet / skolan med ett tydligt huvud. Gå på en promenad. Läsa tidningen. Gör lite te. Försök att ta pauser varje par timmar, men begränsa dem till 5 till 10 minuter. Du vill inte göra dem till tidsavfall.
  • Undvik att hänga sig i skyldiga nöjen för ofta under dina raster. Alla har dem, oavsett om det är MTV, går vilse i viloläge med din granne, eller skannar Facebook i timmar i slutet. Om det finns en aktivitet som du tenderar att bli upptagen med, men det påverkar din arbetsskolebalans negativt, undvik det som pesten. Och säkert inte vända sig till dem under dina korta raster.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 23
    3
    Var aktiv. Sträcka. Simma. Springa. Hiss. Bibehålla en hälsosam livsstil hjälper till att lindra stress och du kommer att upptäcka att ju mer du går ut och träna, det enklare arbetet och skolan kommer att verka. Utövandet är allmänt känt för att minska stressen. Forskare har visat att regelbundet deltagande i aerob träning leder till minskad stress, förhöjda och stabiliserade stämningar, förbättrade sovvanor och ökat självkänsla.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 24
    4. Få tillräckligt med sömn. Göra tid i ditt schema för att sova. Studier har visat att sömn ökar dina minneskapacitet, förbättrar ditt övergripande humör och hjälper dig att hålla dig uppmärksam. Alla tre av dessa påverkar positivt dina stressnivåer. Stanna upp hela natten studera kan vara nödvändigt ibland, men gör det inte en vanlig sak. Om du blir sömnberövad, ta en kort tupplur (15 till 30 minuter) bara för att ge din hjärna lite boost.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 25
    5
    Äta hälsosamt. Ät högfiber, kolhydratrika livsmedel. Forskare tror att kolhydrater orsakar hjärnan att producera förhöjda nivåer av serotonin, ett hormon med avslappnar oss. Ät massor av fiber för att reglera ditt system. Ät frukter och grönsaker som är höga i antioxidanter för att öka ditt immunsystem. Citrusfrukter ger gott om vitamin C. Acorn squash och morötter är stora källor till antioxidant beta-karoten. En balanserad kost leder till en hälsosammare skolbalansbalans.
  • Undvik fettmat, överdriven koffeinanvändning och söta godis. Kött eller ostar innehåller ljusa nivåer av fett, vilket förtjockar ditt blod och lämnar dig att känna dig lethargic. Koffein verkar förmodligen som en nödvändighet, men konsumera det ansvarsfullt och låt det inte påverka ditt sömnschema. Slutligen är socker enkel kolhydrat som ger dig en kortvarig hög, bara för att lämna dig med en "krasch". Välj komplexa kolhydrater istället som pasta, bönor och linser.
  • Metod 5 av 5:
    Anta rätt tankegång
    1. Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 26
    1. Var realistisk. Det kan inte vara tillräckligt med tid för allt, så få dina prioriteringar rakt och slå inte upp dig om du inte uppnår varje enskild uppgift du har ställt ut på en viss dag. Fortsätt vara positiv och var tacksam att du har möjlighet att leva och Få en utbildning - två saker många människor i världen går utan.
    • Att gå till skolan och arbeta samtidigt är det inte för alla. Vara realistisk och prioritera. Låt inte gå till skolan äventyra din inkomst och din familjs välbefinnande.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 27
    2. Kom ihåg varför du gör det. Genom att ta på sig arbete och studier samtidigt accepterar du en utmaning som många inte skulle våga försöka. Men du skulle inte göra det om du inte var motiverad. Kanske vill du betala dig igenom skolan och Var skuldfri Eller vill du komma vidare i din karriär. Oavsett vad, var noga med att hålla din mål i åtanke när det börjar känna sig som för mycket.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 28
    3. Tillåta andra att hjälpa dig. Om du försöker åstadkomma allt detta själv, kommer det att bli oändligt svårare. Om du befinner dig alltmer irriterad, drar du från social interaktion, distraherad eller glömlig, ängslig, eller emotionellt ansträngd, prata med någon. Prata med din betydande andra, dina föräldrar, dina vänner eller till och med en professionell rådgivare. Många högskolor har heltidsrådgivare, rådgivare och terapeuter som kan hjälpa dig att arbeta genom dina problem. En av de första stegen till framgång är att veta hur man beror på andra.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 29
    4. Håll din momentum. Börja inte och sluta. Att ta en termin kan verka som en fin idé, men gör det bara för extraordinära omständigheter, som sjukdom, allvarlig skada eller en död i familjen.Om du hittar dig är trött på skolan, minska din kursbelastning för nästa termin och ta minst en klass som du kommer att njuta av. Annars riskerar du att förlora momentum och aldrig återvända.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 30
    5. Försök hålla en dagbok om ditt arbete dagligen. Vad du strävar efter att göra varje dag och vad du faktiskt lyckades göra. Detta kommer att hjälpa till med att uppnå ditt mål dagligen.
  • Bild med titeln Balance School och arbeta som vuxen Steg 31
    6. Fira små och stora framgångar. Skapa någon form av framstegsmätning.Korsa färdiga klasser av en lista eller använd en nedräkningsklocka för att mäta tiden till slutförandet.Detta kommer att hjälpa till att hålla ögonen på priset. När du gör det över små och stora hinder, fira dina prestationer med vänner och familj.Det spelar ingen roll om det är en bra betyg på ett papper, passerar en klass eller examen. Det är nödvändigt att fira för att hålla dig motiverad.
  • Bild med titeln Balance School och arbetar som vuxen Steg 32
    7. Vet att det kan göras! Det kan tyckas överväldigande ibland, men kom ihåg att andra människor har gått igenom samma sak du är och de har lyckats. Du kan också.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande