Hur man hittar tid till homeschool under semestern

Om du homeschool dina barn kan semestern presentera en unik utmaning under slutet av november och december. Medan vissa homeschoolingfamiljer bestämmer sig för att följa ett traditionellt schema och ge sina barn tre eller fyra veckor av skolan, fortsätter andra att skola genom semestern. Detta kan vara svårt, eftersom semestern själva är skatt och kräver mycket av din tid och uppmärksamhet. Du kan dock fortsätta att homeschool under semestern om du slappna av ditt typiska upptagna schema och leta efter innovativa nya sätt att kombinera skol- och semesteraktiviteter.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta tid till homeschool
  1. Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 1
1. Skapa ett flexibelt skolplan. Beroende på hur du normalt planerar dina barns hemkylning, kan du behöva tänka mer flexibelt under semestern. Det är bra att avbryta skoldagen för en semesteraktivitet - till exempel, dekorera julgran eller matlagning tacksägesmiddag - och fråga sedan barnen att slutföra sina läxor senare på dagen.
  • Till exempel kan du också be dina barn att slutföra läsbaserade läxor i bilen medan du kör för att besöka vänner eller släktingar. Om du planerar att vara värd för en semesterfest en eftermiddag, låt barnen veta att de behöver slutföra hela sitt skolarbete på morgonen, eller låta dem stanna upp sent för att avsluta sitt arbete efter festen.
  • Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 2
    2. Ge dina barn några dagar borta. Det är orealistiskt att förvänta dina barn att slutföra sitt skolarbete varje dag under semestern. Ge dina barn några dagar från skolan-Detta kommer att ta av ett av det tryck som du och dina barn känner sig omgivande hemkolning under semestern, och kommer att ge barn några roliga, skolfria dagar att se fram emot.
  • Gör barnen veta att de kommer att ha några dagar över semestern: åtminstone Thanksgiving Day, julafton, juldag och nyårsdagen.
  • Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 3
    3. Planera att ta fältturer. Det är helt acceptabelt att inkludera fältresor i din Homeschool-läroplan, särskilt över semestern. Detta kommer att hjälpa dig och dina barn kommer ut ur huset och lägga till element av roligt att utbilda under semestern. Ta barn till lokal konst, historia och naturhistoriska museer, eller till säsongsmässigt lämpliga utomhusplatser.
  • Var medveten om att om du tar fältturer när offentliga skolor inte är i session, kan platser vara trångt med andra barn och familjer.
  • Du kan också planera pedagogiska fältresor runt din vanliga semester resor planer och aktiviteter.Till exempel kan barn lära sig om botanik och trädidentifiering när man skär ett julgran.
  • Metod 2 av 3:
    Tillmötesgående semestern
    1. Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 4
    1. Släpp av ditt typiska rigorösa schema. Helgdagarna är en upptagen tid, och många familjer hittar sin tid förbrukad med resor, matlagning, inköp av gåvor, dekorera huset, kyrkaförpliktelser och besök på och från familj och vänner. Det är osannolikt att du kommer att kunna hålla upp ditt typiska homeschoolschema och fortfarande ha kul över semestern.
    • Försök att välja två eller tre obligatoriska ämnen som dina barn fortsätter att studera - till exempel, matematik, vetenskap och litteratur - och låt de andra gå till januari.
    • Om du fokuserar på de nödvändiga ämnena och slappna av ditt schema, kommer du och dina barn att kunna njuta av familjetid utan att oroa sig för att möta skoldödar.
  • Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 5
    2. Blanda utbildning och roligt. Semesteren är en bra tid att introducera roligare, avkopplande pedagogiska element i din homeschool curriculum. Låt dina barn hjälpa till med semesterdekorationer och hantverk. Dessa aktiviteter kan göras pedagogiska, eftersom barnen kan hjälpa till med familjebudget, och att göra dekorativa hantverk kan räknas som din barns konstklass.
  • För musik- eller mediestudier, uppmuntra barn att lyssna på julinspelningar - inklusive klassiska carols, men också jul tema jazz, rock och andra genrer och titta på julfilmer. Om dina barn spelar instrument, ge dem semester-tema musik att lära sig och utföra.
  • Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 6
    3. Dra nytta av pedagogiska videor. Om du inte har tid över semestern för att planera detaljerade lektioner för dina barn, eller att betygsätta sina uppdrag, välja mindre intensiva utbildningsmetoder, inklusive videor. Dina barn kan skräddarsy sitt videoklipp med sina egna intressen, och kommer förmodligen att kunna hitta några semester-tema pedagogiska filmer på nätet också.
  • Online-leverantörer som Netflix och Amazon Prime erbjuder många utbildningsvideor, inklusive historiska drama och naturprogram. Beroende på dina barns ålder och mognadsnivå kunde de titta på filmer och shows inklusive Lopp, Gratis tillstånd av Jones, och Planeten jorden.
  • Metod 3 av 3:
    Justera din läroplan över semestern
    1. Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 7
    1. Inkorporera utbildningsuppgifter i din skola. Under semestern är det okej att avvika från bokbaserad utbildning och konventionella ämnen - trots allt har de flesta barn i den offentliga skolan den här gången från skolan. Leta efter de pedagogiska aspekterna av de aktiviteter du redan gör för semestern, och se dessa som lärande möjligheter för dina barn.
    • Detta kommer att fungera bättre med yngre barn, som kommer att ha mer att lära av dagliga aktiviteter. Äldre barn / tonåringar kommer sannolikt att behöva hålla sig till sina läroböcker.
  • Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 8
    2. Lär matematik med matlagning. Eftersom du och dina barn sannolikt kommer att mata gott om semestermåltider och rätter, ta tillfället i akt att undervisa matematik utan en lärobok. Till exempel använder bakning många matematiska element. Om du har små barn, be dem att dubbla eller halvera mängderna mjöl, socker, salt och andra ingredienser.
  • Om du inte vill göra dubbla eller halvera ett recept, fråga barnen att helt enkelt träna lösningarna på ett pappersark.
  • Bild med titeln Hitta tid till Homeschool under semestern Steg 9
    3. Anpassa din litteratur och skriva uppdrag till säsongen. Vi har en mängd litteratur som ligger under semestern, och många välkända berättelser, dikter och romaner handlar direkt om jul. Eftersom du och din familj sannolikt redan läser dessa julklassiker, kommer "tilldela" dem till dina barn att verka mer som semester kul än en pedagogisk chore.
  • Kända exempel på jullitteratur inkluderar Charles Dickens `"En julkarol," Clement Moores "Twas Night före jul" och Hans Christian Andersens "Fir Tree" och Truman Capote`s "ett julminne."
  • Du kan också använda semestern som en tid för att ge dina barn säsongsbeteckningar. Be små barn att skriva dikter som beskriver saker de är tacksamma för, och har äldre barn skriva mer mogna, reflekterande uppsatser eller korta historier.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande