Hur man gör dina läxor i tid om du är en procrastinator

Procrastinating på dina läxa uppdrag kan göra skolan mer stressig och kan skada din betyg om du alltid avslutar läxor i sista minuten. När du har lärt dig några tekniker för att slå Procrastination kan läxa mycket lättare för dig! Genom att hålla organiserad, ställa in specifika mål, och be om hjälp, kan du förvandla dig till en akademisk stjärna som fortfarande har tid att titta på tv och komma ikapp med vänner på Facebook.

Steg

Metod 1 av 4:
Bli organiserad
  1. Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
1. Ordna dina anteckningar och filer i kategorier. Procrastinating är lätt om dina anteckningar är en sådan röra som du inte kan hitta något du behöver! Ta dig tid att organisera dina anteckningar och filer. Håll en bindemedel eller filmapp för varje klass och lägg dina anteckningar och uppdrag i kronologisk ordning.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    2. Skriv ditt uppdrag förfallna datum i en planerare. Gå igenom ditt klassschema eller kursplan och spela in varje förfallodatum i en planerare. Du kan använda en pappersplanerare, en online kalender, eller till och med en app på din telefon. Om du är utsatt för glömska, lägg din kalender på din telefon och ställa in den för att varna dig innan uppdrag beror.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    3. Prioritera dina uppdrag. Inte alla uppdrag är lika brådskande! Om du har flera uppdrag på grund av en gång, lista dem i brådskande ordning i din planerare. Uppdrag som beror på nästa dag eller är för ämnen du kämpar med bör planeras för de tidigaste datumen. Gör dessa uppdrag först!
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    4. Planera framåt för lägre prioritetsuppdrag. Planera tid i framtiden för uppdrag som inte är förfallna för ett tag eller kommer att vara väldigt lätt för dig att avsluta. Skriv ner en tid i din planerare för att avsluta varje uppgift. Om du till exempel har en engelsk uppsats på grund av en månad kan du schemalägga två timmar i veckan för att arbeta på det tills det är klart.
  • Metod 2 av 4:
    Etablera en rutin
    1. Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    1. Ställ in en vanlig arbetsyta. Ange ett rum, ett skrivbord, eller till och med en plats i ditt köksbord som din vanliga arbetsyta. Det behöver inte vara något fint, men du borde ha ett ställe som du regelbundet arbetar med och det borde vara tillräckligt stort för att låta dig använda allt du behöver för att få dina läxor gjort. Se till att det inte är rörigt eller trångt med saker du inte använder för läxor.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    2. Kom igång samtidigt varje dag. Gör läxor en del av din rutin genom att schemalägga en viss tid för att komma igång varje dag. Om du har ett oregelbundet schema, sätt ett veckoplan i förväg så snart du vet vad dina andra skyldigheter är.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    3. Skapa ett läxa schema. Avsätta tid för varje ämne under din vanliga studietid. Se till att du ger dig tillräckligt med tid för att avsluta varje ämne, men inte tillräckligt med tid att procrastinera eller slösa tid! De flesta kommer att behöva minst en timme för varje ämne.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    4. Förvara alla dina studier leveranser på samma plats. Låt dig inte bli distraherad genom att behöva jaga efter en saknad lärobok eller mapp varje dag. Gör en rutin för att lagra alla dina leveranser tillsammans, så du vet alltid var de är. Du kan lägga dem på en speciell hyllplan för skåp, eller lämna dem bara i din ryggsäck.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    5. Planera regelbundna raster. Kommer från att procrastinera hela dagen till att arbeta hela tiden är inte realistisk! Hjälpa dig själv komma in i en läxa rutin genom att ge dig själv regelbundna raster. Om du bara gör läxor i ett par timmar, ge dig en fem minuters paus varje timme. Om du arbetar på ett större projekt, lägg till en timme paus var tredje timme. Använd tiden för att äta, kolla din telefon, eller säg hej till dina vänner.
  • Ställ in ett larm på din telefon för att påminna dig när du ska komma tillbaka till jobbet!
  • Metod 3 av 4:
    Sätta mål
    1. Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    1. Ange ett mål att få en uppgift gjort före förfallodagen. Att slå procrastination tar mycket arbete, och det är bäst att börja med ett litet mål. Titta igenom din planerare för ett uppdrag som beror på några veckor. Ange ett personligt mål för att få den uppgiften helt färdig minst tre dagar innan det är förfallet. Skriv ner de dagar du planerar att arbeta på uppdraget i din planerare och hålla fast vid dem.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    2. Ange mål för dina andra uppdrag. När du har uppnått målet att få en uppgift gjort tidigt, gör det igen! Fortsätt ställa in nya mål tills alla eller av dina uppdrag är planerade att göras innan de är förfallna.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    3. Begränsa distraktioner tills du är klar. Att bli distraherad med din telefon, videospel eller vänner är en stor del av varför människor förhalnar. Om det här är du, sätt ett mål att vara distraherad så lite som möjligt. Sätt telefonen på tyst och flytta den till ett annat rum, stäng av några datorprogram eller appar som du inte använder för arbete, och håll inte TV: n på bakgrunden. Om du kan, stäng luva till rummet du är i för att förhindra ytterligare distraheringar.
  • Mycket få människor kan faktiskt fungera effektivt med musikspel. Om du gillar att lyssna på musik medan du jobbar men tycker att du inte får något gjort, försök att gå utan det i en timme att se om din koncentration förbättras.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    4. Belöna dig själv för att träffa dina mål. Det är svårt att komma över procrastination, så se till att du belönar dig själv för ett bra jobbat jobb! Belöningar kan vara stora eller små. Du kan få dig en kaka för att arbeta i en timme utan att titta på din telefon, eller du kan splurge på en ny outfit för att lämna in alla dina uppdrag minst en dag tidigt.
  • Metod 4 av 4:
    Ber om hjälp
    1. Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    1. Be en klasskamrat att göra läxor med dig. Om du har problem med att stanna på uppgift, fråga en av dina klasskamrater att göra läxor med dig regelbundet. Ibland, med en person som arbetar på samma sak som du kan hjälpa dig att hålla takt.
    • Detta fungerar inte för alla. Om du hittar en annan person som distraherar, sluta arbeta med dem.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    2. Be en vän att hålla dig ansvarig. Om du har en nära vän, syskon eller förälder som är ansvarig och organiserad, be dem att hjälpa dig att hålla dig ansvarig genom att checka in med dig regelbundet för att se om du håller på med dina uppdrag. Be dem att berätta för dig att komma tillbaka till jobbet om de ser dig slacking, och få dem att fråga dig uppdateringar om stora uppdrag.
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    3. Prata med din lärare om studie tips. Din lärare kan ha några bra idéer för hur man studerar mer effektivt. Prata med dem och se om de har några användbara tekniker för dig. Det här är också ett bra sätt att låta dem veta att du försöker ditt bästa att göra bättre!
  • Bilden med titeln gör dina läxor i tid om du
    4. Gå till en handledare för klassrumshjälp. Vissa människor procrastinate eftersom de har problem med att förstå kursmaterialet. Om det här är du, var inte rädd att be om hjälp! Det är mycket lättare att få hjälp och förstå dina läxor om du pratar med någon tidigt istället för att vänta till sista minuten.
  • Tips

    Bra hälsa kan förbättra dina studievanor och kan hjälpa dig att behålla det du lär dig. Övning, äta bra, få gott om sömn och hoppa över alkoholen och koffein.
  • Fråga dina föräldrar eller en vän att hålla din smartphone så att du inte blir distraherad.
  • Försök att ställa in ett larm eller en uppgift påminnelse i din telefon.
  • Det är bättre för dina föräldrar, äldre syskon eller dina vänner att vara i samma rum som du så att de kan övervaka dig och påminna dig när du blir distraherad.
  • Varningar

    Även de bästa studenterna vet att de inte kan arbeta hela tiden. Tillåt lite avkopplingstid för dig själv, särskilt på helgerna. Bra studievanor gör att du jobbar smartare, inte svårare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande