Hur man organiseras i skolan

Det kan vara väldigt frustrerande att känna att du alltid glömmer dina läxor eller förlorar dina pennor, men du kanske inte inser hur mycket det påverkar din skolprestation. Lyckligtvis kan dessa problem vanligtvis fastställas av en liten organisation. När du håller ditt arbetsområde, schema, och även klassanteckningar, kommer du nästan säkert att upptäcka att det är lättare att hålla fast vid ditt skolarbete, och du kan även se en förbättring av dina betyg!

Steg

Metod 1 av 4:
Uppgifter
  1. Bildtiteln är organiserad i skolan steg 1
1. Skapa ett bindemedel med en separat sektion för varje klass. Även om du gör mycket av ditt skolarbete online, har du fortfarande saker som kalkylblad och handouts för att hålla reda på.
  • Prova att sätta färgkodade fickmappar inuti bindemedlet för att hålla reda på papper som inte har hål som stansas i dem. Du kan till exempel använda en blå divider, mapp och anteckningsbok för matte.
  • När som helst du får ett papper för klass, lägg det i ditt bindemedel direkt. Det hjälper dig att hålla dig från att ha mycket lös, crinkled papper för att sortera igenom i slutet av varje dag.
  • Ta reda på organisationsmetoden som fungerar för dig-Du kanske vill ha en sektion i ditt bindemedel för betygsatta papper och en för uppdrag som är redo att vända sig till exempelvis.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan Steg 2
    2. Ordna dina digitala filer i mappar. Precis som du behöver organisera dina fysiska papper för klass är det också viktigt att hålla dina digitala filer sorterade. När du sparar ett dokument, oavsett om det är ett utkast till ett papper eller ett kalkylblad som du hämtade, se till att spara det till en mapp för den specifika klassen. Du kan även använda undermappar för att separera olika typer av filer för en enda klass.
  • Till exempel kan du ha en föräldermapp märkt "Biologi," Sedan inom den mappen kan du inkludera undermappar som, "Lektionsanteckningar" "Läxa," "Uppsats," och "Handouts."
  • Överväg att använda en tjänst som Google Drive eller iCloud för att lagra dina filer online (eller på molnet). På det sättet kommer du inte att förlora dina filer om datorn kraschar.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 3
    3. Spåra alla dina uppdrag i en planerare för att hålla fast vid dem. Håll en veckoplanerare så att du inte glömmer att vända några viktiga uppdrag.
  • Om dina bärbara datorer och mappar är färgkodade, överväg att använda samma färgpennor för att skriva ner dina uppdrag. Till exempel kan du skriva alla dina matematiska uppdrag i blått och alla dina engelska uppdrag i rött.
  • Inkludera andra aktiviteter i din planerare också. På det sättet blir det lätt för dig att se vilka dagar du är mest trafikerade, så du vet hur du planerar att studera för varje vecka.
  • Bildtiteln är organiserad i skolan steg 4
    4. Använd en onlineplanerare om du föredrar att hålla fast med saker digitalt. Du kan använda kalenderappen på din telefon, surfplatta eller dator för att fortsätta med uppdrag. Till exempel kan du spåra allt i Google Kalender. Du kan också använda appar som MyHomework Student Planner, Trello eller Power Planner för att hjälpa dig att hantera uppdrag och listor.
  • Din skola kan ge en online-uppdragshanterare som du kan använda, liksom.
  • När du försöker bestämma mellan ett papper eller digital planerare, tänk på vilken du troligen kontrollerar oftast. Till exempel, om du redan har en pappersplanerare men du glömmer att titta på det de flesta dagar, kan du göra bättre med en app som du kan lägga på din telefon.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 5
    5. Ange larm i telefonen för att hjälpa dig att komma ihåg viktiga tidsfrister. Även om du använder ett papper eller digital planerare, kan ibland ett förfallodag fortfarande krypa på dig utan att du förstår det. Om det är något som är viktigt måste du komma ihåg, sätt ett larm i telefonen. Försök att ställa in det lite före den faktiska tidsfristen så att du kommer att påminnas i tid om du glömmer.
  • Till exempel, om du har ett stort papper på grund av upplyst klass, kan du ställa in en påminnelse i 1 vecka före förfallodagen så att du inte kommer att glömma att arbeta med ditt slutliga utkast, liksom en påminnelse för morgonen är det på grund av det Du glömmer inte att ta med den till klassen.
  • Din online-planerare kan kanske meddela dig om dina uppdrag, så kolla in inställningarna!
  • Metod 2 av 4:
    Anteckningar
    1. Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 6
    1. Starta en ny sida med anteckningar i början av varje klass. Varje dag när du börjar klassen, ta ut ett nytt papper. Skriv datumet och klassen längst upp på sidan, ställ sedan den åt sidan medan du lyssnar på läraren. Under hela klassen, använd det arket för att skriva ner de viktiga punkterna som din lärare nämner.
    • Om din lärare nämner en ny uppgift, skriv omedelbart förfallodagen i din planerare.
    • Att skriva datumet på ditt papper hjälper dig att hålla dina anteckningar organiserade, och det kan vara till hjälp om du försöker återkalla något specifikt medan du studerar.
  • Bildtiteln är organiserad i skolan Steg 7
    2. Jot ner de viktiga sakerna som din lärare pratar om. Håll dina anteckningar enkla och effektiva genom att skriva ner nyckelord och korta meningar från lektionen. Försök inte skriva ner allt som din lärare säger - skriv bara ner de viktigaste koncepten, helst i dina egna ord.
  • Försök använda en highlighter för att uppmärksamma allt du tycker är särskilt viktigt.
  • Omskrivning av saker i dina egna ord kan hjälpa dig att lära dig, förstå och memorera materialet bättre!
  • Bildtiteln är organiserad i skolan steg 8
    3. Prova Cornellmetod För mer organiserade anteckningar. För att följa Cornell-metoden, rita en horisontell linje ca 6 linjer från botten av ditt fodrade papper. Dra sedan en vertikal linje ca 2 tum (5.1 cm) från den vänstra sidan av papperet. Detta bör skapa totalt 3 lådor. Använd den vänstra vertikala rutan för att ta ner nyckelpunkter och den högra större rutan för att ta ner allmänna anteckningar. Efter klassen, använd den nedre horisontella rutan för granskning, förtydligande och sammanfattning.
  • När du studerar för ett test, läs först den nedre horisontella rutan och gå sedan upp till de andra 2 lådorna om du behöver mer information.
  • Cornell-noteringsmetoden kan vara den rätta noteringsmetoden för dig om du studerar något som historia som har många viktiga punkter och specifika detaljer.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan Steg 9
    4. Öva Mind Map Note tar formatera. För att kartlägga, behöver du ett tomt pappersark istället för fodrat papper. Mind Mapping använder bubblor för att ansluta enskilda nyckelord till varandra. Fördelarna med Mind Map Note-Ta är att du enkelt kan se förhållandet och anslutningarna mellan 2 idéer med en blick.
  • Om du känner dig själv att bli uttråkad tar anteckningar, försök att kartlägga, eftersom det är mer kreativt!
  • Mind mappning kan vara effektiv för ämnen som litteratur, där 1 huvudämne (i.e. en bok) har flera viktiga funktioner (i.e. Tecken, teman, plotpunkter, etc.).
  • Metod 3 av 4:
    Studier och tidshantering
    1. Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 10
    1. Gör dina läxor samtidigt varje dag. Precis som det är lättare att gå upp på morgonen när du vaknar samtidigt varje dag, är det lättare att komma ihåg att studera och göra dina läxor om du har en viss tid för det. Det kan känna sig lite konstigt att ha ett bestämt schema först, men om du håller fast vid det i några veckor, hittar du att det börjar komma naturligt.
    • När du planerar ditt schema, tänk på när du brukar vara mest produktiva - är du full av energi efter skolan, eller föredrar du att ha lite nedetid när du kommer hem, gör du dina läxor efter middagen?
    • Om du lär dig på distans, tänk på de tid som du tenderar att fungera bäst och planera dina svåra ämnen för den tiden. Spara dina enklaste ämnen för tider där du kan tendera att dra lite mer.
  • Bild med titeln organiseras i skolan steg 11
    2. Studera i en lugn, distraktion-fri plats. Oavsett om du gör dina läxor efter skolan eller främst lär dig online, behöver du en lugn och lugn plats hemma där du kan fokusera på ditt skolarbete. Försök att välja en plats som är ur vägen, som ett skrivbord i ditt rum. Men om det inte är ett alternativ, låt dina familjemedlemmar veta när du behöver lite lugn och tyst så att de inte stör dig medan du jobbar.
  • Det är en bra idé att stänga av meddelanden på din telefon och surfplatta under din studietid. På det sättet kommer du inte att distraheras av textmeddelanden eller sociala medier.
  • Vissa människor studerar bäst i fullständig tystnad, men andra människor gör det bättre med en liten bakgrundsmusik eller vitt ljud. Experimentera för att hitta vad som fungerar för dig.
  • Om du börjar bli distraherad när du studerar, gå upp och ta en 10-15 minuters paus, kom tillbaka till ditt arbete.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 12
    3. Arbeta med stora uppdrag lite åt gången. Låt inte stora projekt stapla upp på dig-du känner dig orolig och rusade om du väntar till sista minuten, och din betyg kommer sannolikt att lida. Istället börja arbeta med saker som uppsatser och konstprojekt så snart du vet att de är förfallna. Bryta projektet ner i mindre, mer hanterbara delar och ta itu med lite åt gången tills jobbet är klart.
  • Till exempel, om du måste skriva ett 3-sidigt papper på en vecka, kan du schemalägga en dag för att göra forskning, en för att fylla i en detaljerad kontur, en för att skriva ett första utkast och två dagar för revisioner. Det kommer fortfarande att lämna dig ett par dagar gratis tid om du faller bakom eller har andra saker du behöver jobba på.
  • Arbeta lite varje dag på ditt projekt kommer att hjälpa arbetsbelastningen att känna sig mindre. Det kommer också att ge dig mer tid att koppla av i slutet av dagen.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 13
    4. Granska dina anteckningar från klassen varje dag. Även om du är upptagen med att arbeta med läxor och andra projekt, ta några minuter av din studietid varje dag för att gå över de anteckningar du tog i klassen. Det hjälper dig att behålla det du lärde dig, och det är mycket lättare att studera för ett test lite i taget istället för att försöka skrämma på en gång.
  • Det här är en bra tid att skriva om dina anteckningar om de är lite röriga.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 14
    5. Gör dig redo för nästa dag varje natt. Innan du går och lägger dig, kolla din planerare och se till att du har alla uppdrag och leveranser för nästa skoldag. Lägg dem i din ryggsäck om du tar dem till skolan och överväga att packa din lunch på natten så att du inte kommer att bli rusad nästa morgon.
  • Du kan till och med lägga ut din outfit för nästa dag! På det sättet, allt du behöver oroa dig för på morgonen, stiger upp, borstar tänderna och äter frukost.
  • Om det är något viktigt måste du komma ihåg nästa dag, försök att sätta en klibbig anteckning någonstans, du kommer säkert att se den, som på din badrumsspegel, lunchbox eller dörr.
  • Metod 4 av 4:
    Tillbehör och studieutrymme
    1. Bilden med titeln är organiserad i skolan steg 15
    1. Håll dina skolmaterial på ett ställe. Om du deltar i skolan, använd din ryggsäck och skåp för att lagra dina föremål, eller hålla dem i ditt skrivbord eller staplas i en fack om du lär dig på distans. Dessutom, använd pennafall eller påsar för att organisera små saker som pennor, pennor, highlighters, lim, sax och räknare.
    • Det finns ingen "rätt" eller "fel" sätt att organisera dina leveranser - det viktiga är att du konsekvent lägger dina saker på samma plats så att du alltid vet var de är.
    • Försök hålla dina pennor, pennor och färgpennor i ett pennväska, till exempel och hålla dina extra papper och bärbara datorer i en skrivbordslåda hemma.
    • Även om du vill rusa ut ur klassen när klockringarna ringer, blir det mycket lättare att hitta dina saker senare om du tar några sekunder för att lägga allt bort snyggt.
  • Bild med titeln organiseras i skolan steg 16
    2. Bestrida när som helst du kör låga på skolmaterial. En stor del av att vara organiserad är förberedd. Om du är ute av papper, pennor eller något annat, se till att köpa mer eller fråga dina föräldrar att köpa dig mer. Sätt det i ditt pennväska eller ryggsäck så fort du får det, så du glömmer inte det hemma!
  • Att vara oförberedd för klassen kan inte bara distrahera dig, utan också dina klasskamrater, speciellt om du måste fråga dem om leveranser. Det kan också förringa ditt deltagande betyg.
  • Bilden med titeln är organiserad i skolan Steg 17
    3. Kasta bort allt du inte längre behöver i slutet av varje dag. Varje dag, ta några minuter att titta igenom din skola tillhörigheter, inklusive ditt studieområde, ryggsäck, skåp och bindemedel. Kasta ut saker som skrotpapper, godisförpackningar, torkade pennor, eller något annat som är definitivt papperskorgen. Att hålla din studieområde Tidy kommer att göra det lättare att koncentrera sig på ditt skolarbete.
  • Kasta inte bort gamla uppdrag och tester, även efter att de har graderats - de kan vara till hjälp när du försöker studera för slutprov.
  • Om du studerar i ett område som också används för andra saker, som din familjens matbord, försök hålla dina papper och böcker staplade i en fack när du inte använder dem.
  • Tips

    Förvänta dig inte att bli organiserad över natten! Det tar tid, så var tålmodig med dig själv och ha förtroende för att det kommer att träna snart.
  • Du bör städa ut din ryggsäck minst en gång i veckan eller efter skolan varje dag för att bli av med papperskorgen eller skräp som du inte behöver där inne.
  • Saker du behöver

    • Pennskrin
    • Bindemedel
    • Pennor
    • Pennor
    • Anteckningsböcker
    • Papper
    • Highlighters
    • Planerare
    • Klisterlappar
    • Organisationsverktyg (lagringsfack, pennahållare, etc.)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande