Hur man blir en organiserad student

Att vara organiserad är en mycket viktig del av att vara en student. Att organisera ditt skolarbete är avgörande, särskilt för mellanskolor och högskolor. Genom att prioritera dina att göra-listor, organisera dina skolmaterial, och hålla dig ovanpå ditt uppdragsdatum, kan du vara väl på väg till att bli en organiserad student.

Steg

Del 1 av 3:
Organisera ditt dagliga liv
  1. Bild med titeln passera en klass utan att verkligen studera steg 6
1
Ha en morgonrutin. Ett bra sätt att bo organiserad är att ha samma rutin varje morgon. På så sätt kan du komma ihåg saker som du saknar eftersom du kommer att få din rutinminnor memorerade. Det är svårare att glömma saker hemma eller komma till skolan oförberedd om du gör samma rutin varje morgon.
  • Förutom att duscha och klä sig, bör din morgonrutin inkludera en hälsosam frukost och en snabb kontroll av innehållet i din ryggsäck för att du har allt du behöver.
  • Du kanske vill samla dina saker natten innan för att hjälpa din morgon att springa mer smidigt. Till exempel kan du packa din lunch, lägga dina saker i din ryggsäck och lägga ut dina kläder.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 6
    2. Börja projekt så snart du får uppdraget. Snarare än att vänta till natten innan ett uppdrag är förfaller, försök att börja arbeta med läxor och andra projekt så snart du vet vad uppdraget kommer att vara. Väntar till sista minuten för att slutföra läxans uppdrag kommer att få dig att känna mindre organiserad och gör det svårare att organisera andra aspekter av ditt studentliv.
  • Att organisera ditt liv för att inkludera tid för läxor varje natt hjälper dig att hålla dig på toppen av ditt skolarbete mer effektivt.
  • Om du inte vill starta ett projekt direkt, skriv det ner i en planerare för att påminna dig om att arbeta med det.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 12
    3. Färgkod Ditt material efter ämne. Det betyder för matematik, du kanske vill ha ett blått bokomslag, blå mapp och blå anteckningsbok. För historia kanske du vill ha ett rosa bokomslag, rosa mapp och rosa anteckningsbok. Du kan också använda en stor färgkodad anteckningsbok. På det sättet ser du ut i din skåp eller ryggsäck och enkelt kan få vad du behöver för varje klass.
  • Att organisera dina skolmaterial med färgkodning hjälper dig att spara tid och hjälpa dig att hålla alla de saker du behöver grupperas på ett sätt som är vettigt för dig.
  • Del 2 av 3:
    Samla de nödvändiga leveranserna
    1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 13
    1. Köpa en Stor ryggsäck. En ryggsäck är en nödvändighet för någon organiserad student. Du kommer förmodligen inte att kunna passa allt i din skåp, speciellt när du är ute av grundskolan. Att ha en stor ryggsäck kommer att se till att allt du behöver är med dig hela tiden.
    • En stor ryggsäck hjälper dig att ta med alla saker du behöver för klassen varje dag. En stor del av att vara organiserad har de förnödenheter du behöver i varje klass varje dag.
  • Bild med titeln studera bra steg 6
    2. Ha en dagordning. De flesta skolor ger dessa, men oroa dig inte om din skola inte gör det. De är verkligen billiga att köpa på egen hand och ganska lätt att hitta. Efter varje klass skriv ner varje läxa för den klassen. I slutet av dagen borde du ha alla dina läxor nedskrivna i agendan.
  • Du borde kunna hitta en skola dagordning bok på någon kontorsförsörjning. De flesta livsmedelsbutiker och stormarknader säljer dem också.
  • Bild med titeln Studie för en engelsk examen Steg 8
    3. Köp andra tillbehör. Du måste köpa några andra saker för att hjälpa dig att bli en organiserad student. Det finns produkter och skolmaterial som är speciellt utformade för att göra organisationen mer hanterbar. Köp några mappar, bindemedelsklämmor, pennor, pennor och en stor trapperhållare.
  • Försök att få tillbehör som är olika färger så att alla dina saker inte ser på samma ut. Detta hjälper dig att välja vad du behöver under de korta perioderna mellan klasser när du inte har mycket tid.
  • Bild med titeln Studie för en geografi examen Steg 3
    4. Gör en matningslista för varje klass. Du måste komma till klassen förberedd varje dag. Det innebär att du måste hålla reda på de saker du behöver ta med dig varje dag. Gör en lista natten innan och skriv varje enda sak du behöver ta med till varje klass nästa dag. Prata med dina vänner och lärare att veta vad du behöver för varje klass.
  • Detta är särskilt användbart för studenter som har A / B eller blockera scheman med olika klasser på olika dagar. Du vill inte lämna några nödvändiga leveranser hemma bara för att du glömde vilka klasser du hade den dagen.
  • Ta reda på hur du lyser din belastning. Ta inte med nonsens saker - som en kalkylator till historia eller en suddgummi till P.E.
  • Del 3 av 3:
    Ställa in ett studieplan
    1. Bild med titeln Skapa studieguider Steg 16
    1. Vet när projekt beror. Att hålla rätt datum i åtanke är viktigt om du vill vara en organiserad, framgångsrik student. Du kanske vill köpa en vit kartong eller korkbräda för att skriva eller stifta när projekt beror. Detta hjälper dig att skapa ett visuellt hjälpmedel för dig själv för att hjälpa dig att komma ihåg deadlines.
    • Ett roligt sätt att få projektet gjort lättare och snabbare är att arbeta med vänner, om din lärare och föräldrar tillåter det.
  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 11
    2. Prioritera din att göra-lista. För att vara en organiserad student måste du prioritera de saker du behöver göra på daglig basis. Gör en lista över de saker du behöver göra varje dag, med de viktigaste föremålen längst upp i listan så att du vet att du arbetar med dessa föremål först.
  • När du arbetar nerför listan, kommer du fortfarande att fullborda dina mål. Men du gör det på ett metodiskt, organiserat sätt.
  • Ta reda på när du är naturligt den mest produktiva och försök att göra huvuddelen av ditt arbete under den tiden. Om du är mer alert och engagerad på morgonen, försök sedan gå upp före skolan och spendera lite tid på läxan då. Om sent på natten är din sak, försök att skapa ett schema som låter dig stanna senare för att arbeta på skoluppgifter. Men kom ihåg att vissa dagar är din produktivitet bättre vid olika tidpunkter.
  • Expertips
    Bryce Warwick, JD

    Bryce Warwick, JD

    Test Prep Tutor, Warwick Strategiesbryce Warwick är för närvarande presidenten för Warwick Strategies, en organisation baserad i San Francisco Bay Area som erbjuder premium, personlig privat handledning för GMAT, LSAT och GRE. Bryce har en JD från George Washington University Law School.
    Bryce Warwick, JD
    Bryce Warwick, JD
    Test Prep Tutor, Warwick Strategies

    Öka din studietid genom att öva goda vanor. Innan du ställer in ett ambitiöst studieplan, bestäm det hur mycket som studerar du tror att du kan göra. Sedan klippa det numret i hälften och gör det till ditt mål för den första veckan eller två. Försök att slå ditt mål de flesta dagar i veckan och sedan öka din studietid när du känner dig självsäker i din vana och färdigheter.

  • Bild med titeln Skapa studieguider Steg 7
    3. Fråga dina lärare för hjälp med ditt studieplan. Var inte rädd för att fråga lärare för att skapa ett studieplan, eller om du inte förstår vad du ska göra i klassen. De är där för att hjälpa dig och erbjuda dig råd. Om du kämpar med att fylla eller organisera ditt skolarbete, stanna efter klassen och diskutera det med en lärare du är bekväm att prata med.
  • Dina lärare kan vara din bästa och kunskapskälla när det gäller akademiska frågor. Var inte blyg om att diskutera dina kamp med dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Begränsa den tid du tillåter dig själv på Internet varje dag. Detta kan vara en stor distraktion som inte hjälper dig att hålla dig organiserad eller på toppen av ditt skolarbete.
  • Även om skolan håller dig upptagen, behöver du fortfarande schemalägga tid för andra saker i ditt liv. Göra tid genom att schemalägga lite utrymme för saker som sysslor, fritidsaktiviteter och spendera tid med familj eller vänner.
  • Ta anteckningar - massor av dem. Skriv ner vad din lärare säger som du hör det. Anteckna din kursplan. Skriv ner all information du kan så att du kan reflektera över det senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande