Hur man blir framgångsrik som ensamstående förälder

Som en ensamstående förälder kommer du att möta många försök och triumfer genom åren när ditt barn växer till en vuxen. Det kan vara svårt att höja ett barn på egen hand, men det är definitivt möjligt. Att höja ett gott och friskt barn börjar med att hitta en bra balans mellan arbete och hemliv, och veta när man ska be om hjälp om du behöver det. Om du är ekonomiskt framgångsrik är viktigt för dig, kan du göra en budget för att kontrollera dina utgifter.

Steg

Metod 1 av 4:
Balansera dina prioriteringar
  1. Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 1
1. Arbeta med din arbetsgivare för att hitta ett schema som fungerar för dig. Prata med din arbetsgivare om att organisera ditt schema så att du har tillräckligt med timmar för att göra en lämplig summa pengar, men har också tid att vara med ditt barn. Syfte att arbeta samma timmar de flesta dagar för att se till att ditt barn vet när du kommer att vara hemma och när du kommer att vara på jobbet.
  • Om du arbetar oregelbundna timmar, försök att förhandla med din arbetsgivare för att säkerställa att du är hemma antingen på morgonen eller kvällarna. På det sättet kan du hjälpa ditt barn redo för sin dag eller förbereda sig för sänggåendet.
  • Om din arbetsgivare inte är förståelse för din situation, prata med dina medarbetare om att byta skift när det är möjligt att passa ditt schema.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 2
    2. Lägg åt sidan en-mot-en gång med ditt barn när du kan. När du är hemma, avsätta tid att binda med ditt barn genom att läsa med dem, äta en måltid tillsammans, spela spel eller hjälpa till med läxor. Prata med dem om skolan och hur de gör, och påminna dem om att du älskar dem. Kom ihåg att berömma dem för att arbeta hårt i skolan och visa stöd för sina intressen.
  • Detta kommer också att hjälpa dig att bekräfta att de mår bra med sin nya situation. Om du misstänker att de inte går bra i skolan eller de förlorar intressanta i sina hobbyer, kan du använda den här tiden för att prata med dem om vad som händer.
  • Till exempel kan du sträva efter att spendera 30 minuter om dagen med att göra en aktivitet med ditt barn som de tycker om, som att spela ett brädspel eller sparkar en fotboll.
  • Påminna dem ofta i din tid tillsammans att du är där för att prata med dem och att du älskar dem ovillkorligt.
  • Bildtiteln blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 3
    3. Skapa en rutin för att skapa stabilitet för ditt barn. Gå över det dagliga schemat med ditt barn, och låt dem veta vad du gör, vad de gör, och vem de kommer att vara med. Påminn dem när de ska vara i skolan, vilken tid de kommer att hämtas från praxis, och vilken tid du tror att du kommer hem med dem.
  • Detta kan också hjälpa till att underlätta ett barn som är nervös för att vara borta från dig under långa perioder.
  • Om du har ett hektiskt schema, gör det ett mål att skapa en rutin under veckan. Till exempel kan du gå till frukost med ditt barn varje söndag morgon, eller läs med dem varje natt före sängen.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 4
    4. Planera tid för dig varje vecka. Att ha tid för dig själv är lika viktigt som att ha tid för ditt barn. Välj en tid varje vecka för att spendera en aktivitet som du gillar, till exempel att läsa, titta på en tv-show, matlagning eller till och med bara ta en lång dusch. Ibland, njuter av något litet kan hjälpa ditt humör under hela veckan.
  • Om du vill, kan du även inkludera ditt barn i din "mig tid."Om du vill läsa kan du läsa tid medan ditt barn spelar i närheten med sina leksaker, eller läser tyst med dig om de är gamla nog.
  • Metod 2 av 4:
    Få hjälp
    1. Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 5
    1. Begära och acceptera hjälp när du behöver det. En av de svåraste sakerna om att vara en ensamstående förälder känner igen när du behöver hjälp. Om en familjemedlem har erbjudit barnsit när du behöver tid till dig själv, eller en vän har bett om att ställa upp en playdate, var inte rädd för att ta upp dem på det. Påminna dig om att det är okej att luta sig på andra människor när saker är svåra.
    • Kom ihåg att inte utnyttja andras vänlighet. Var inte rädd för att fråga dem om hjälp, men förvänta dig inte att de alltid är tillgängliga.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 6
    2. Be ditt barn att hjälpa till med hushållsarbeten om de är gamla nog. När ditt barn är gammalt nog att gå, prata och följ anvisningarna, de kan hjälpa till med enkla sysslor. Tilldela dem uppgifter som att gå hunden, städa upp leksaker, tömma diskmaskinen eller vikningens tvätt. Vara tydlig med ditt barn att varje medlem av din familj måste hjälpa till med att det är vad familjer gör.
  • För yngre barn kanske du vill Skapa ett chore diagram så att du kan hålla reda på vad de gör.
  • Påminn ditt barn att om de inte gör sina sysslor och hjälpa till kommer det att finnas konsekvenser.
  • Bildtiteln blir framgångsrik som ett enda förälder steg 7
    3. Välj en barnomsorgsmetod som fungerar bäst för dig och ditt barn. Som en ensamstående förälder kanske du inte kan vara med ditt barn hela tiden. Bestäm om du vill skicka ditt barn till daghem eller hyra en barnvakt för tider när du inte kan vara hemma. Tänk på kostnaden för dessa alternativ, och fråga familjemedlemmar att gå in när det är möjligt att spara pengar.
  • Daycare har den extra bonusen att låta dina barn socialisera och ha en uppsättning struktur. Det kan dock vara extremt dyrt beroende på din plats och hur mycket tid ditt barn kommer att vara där.
  • Om du planerar att gå med barnpassning kan det vara till hjälp att ha 1 barnvakt och 1-2 backup sitter om din vanliga sitter är upptagen eller sjuk.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 8
    4. Hitta positiva förebilder för ditt barn. Om ditt barns andra förälder inte är involverad i sitt liv, kan de känna sig förlorade utan extra vägledning. Vara på utkik efter pålitliga individer som kan vara ett exempel på en bra person för dem. Påpeka några av de goda egenskaperna som de uppvisar, och pratar med ditt barn om vad som gör någon en bra person.
  • Till exempel, om du nyligen är skild, kanske du frågar en bror, syster eller en av dina föräldrar för hjälp. När de är runt, prata med ditt barn om vad som gör dem till en fantastisk man eller kvinna.
  • Om du inte har mycket familj kan du använda TV-program och böcker för att prata med ditt barn om vad det innebär att vara en bra person och en bra förälder. Till exempel, om ditt barn gillar Harry Potter, Du kan prata med dem om hur Dumbledore var en fars figur att Harry.
  • Metod 3 av 4:
    Att vara ekonomiskt framgångsrik
    1. Bilden med titeln blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 9
    1. Använd en app eller kalkylblad för att ta reda på hur mycket pengar du spenderar. Först, håll reda på dina utgifter för en hel månad och notera var dina pengar går. Lägg upp hur mycket du spenderar för bostäder, transport, matvaror, räkningar, verktyg, barnomsorg och andra utgifter. Bryta dem i kategorier för att se var du spenderar mest pengar.
    • Det finns många appar att hålla reda på hur mycket pengar du spenderar, inklusive Mint, Lärvest och LevelMoney.
    • Det kan också vara till hjälp att jämföra vad du spenderar för vad du gör för närvarande. Detta hjälper dig att se om du spenderar mer än du gör, och visar dig var huvuddelen av dina pengar går.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 10
    2. Överväga sätt att du kan tjäna mer pengar eller spendera mindre pengar. Titta på var dina pengar går och identifierar vad saker inte är nödvändiga för dig och ditt barn. Kom med billigare alternativ för vissa saker och överväga att ta på ett deltidsjobb eller sälja objekt som du inte använder om du inte gör tillräckligt med pengar för att stödja dina utgifter för viktiga saker.
  • Till exempel, om du upptäcker att du spenderar $ 70 per vecka som äter ute på restauranger, kanske du vill sänka det beloppet till $ 30, eller skära ut det helt. Annars måste du dra in pengar från någon annanstans i din budget.
  • Om du upptäcker att du fortfarande har mindre pengar än du behöver, överväga att prata med din chef om få en höjning eller flytta in i ett högre betalande läge. Du kan ha fler ansvarsområden, men det kommer att ge dig mer utrymme i din budget.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som ett enda förälder steg 11
    3. Hålla sig till en budget som innehåller alla dina månatliga kostnader. Skapa en idealisk budget med alla nödvändiga kategorier och ange en gräns för dina utgifter som är lägre än vad du redan spenderar. Försök hålla fast vid budgeten så nära som möjligt och lämna lite utrymme för oväntade kostnader, som bilreparationer, husunderhåll eller byte ut slitna kläder.
  • Om möjligt, börja spara pengar för att bygga en "akutfond" för att täcka 3 månaders kostnader om du inte kan arbeta eller förlora ditt jobb. Detta kommer att se till att du har tid att komma tillbaka på fötterna utan att behöva oroa sig för pengar under dessa månader.
  • Bilden med titeln blir framgångsrik som ett enda förälder steg 12
    4. Håll en kalender som inkluderar förfallodagar för räkningar. Om du befinner dig ofta glömmer du att betala dina räkningar på grund av ett hektiskt schema, få en billig kalender och cirkla de förfallna datumen för varje månad i rött. Skriv namnet på kostnaden på dagen och kolla kalendern varje dag innan du går till jobbet.
  • Vissa människor gillar att ställa in automatisk räkning lön från sitt bankkonto. Kontrollera med din bank för att se om du kan göra det här för dina räkningar, och se till att du alltid har tillräckligt med pengar i det angivna kontot för att täcka pengarna som är planerade att komma ut.
  • Bildtiteln blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 13
    5. Involvera ditt barn i budgetprocessen om de är gamla nog att förstå. Prata med ditt barn om hur du hanterar din ekonomi och vad det innebär att vara ekonomiskt ansvarig. Inkludera dem i processen genom att prata om hur mycket pengar du planerar att spendera på matvaror, och ge dem en liten ersättning när de är ansvariga nog att hantera det.
  • Livsmedelsbutik är ett utmärkt sätt att introducera yngre barn till tanken på budgetering. Om du tar dem med dig, prata med dem i hela butiken om priserna på objekt, och varför du väljer ett objekt över det andra.
  • Tänk på att prata för mycket om ekonomiska problem kan få ditt barn att känna sig stressad. Om du är i dålig ekonomisk ställning, berätta för ditt barn att du kanske måste spendera mindre pengar på roliga saker för lite.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera känslomässiga hinder
    1. Bildbeteckningen blir framgångsrik som en ensamstående förälder steg 14
    1. Håll dig positiv även när saker blir svåra. Det är lätt att känna sig skyldig eller orolig för din framgång och ditt barn. Det är dock bäst att omdirigera ditt tänkande på saker som du kan styra. När du blir överväldigad, ta ett steg tillbaka och påminna dig om att du gör det bästa du kan. Om du är orolig för något i synnerhet, försök att hitta en lösning för det problemet först.
    • Till exempel, om du är orolig att ditt barn gör dåligt i skolan, kan du planera en konferens eller telefonsamtal med sin lärare för att prata om sätt som du kan hjälpa dem hemma.
    • På dagar där du känner dig över huvudet, var inte rädd att be om hjälp från vänner och familj.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som ett enda förälder steg 15
    2. Fastställa regler, belöningar och konsekvenser och diskutera dem med ditt barn. Prata med ditt barn om hur du förväntar dig att de ska agera och skissera vad som händer om de bryter reglerna. Fråga dem om det finns något de vill ändra eller justera. Du kan också fråga dem om det finns något som de vill att du ska göra för dem i gengäld för deras goda beteende.
  • Till exempel kan du prata med ditt barn om att skapa ett belöningssystem för goda betyg. Du kan säga något som, "Om du får allt som och BS den här terminen, låter du dig få en mobiltelefon. Om du får en C eller lägre i någon klass efter det tar jag telefonen bort tills du får dina betyg tillbaka."
  • Detta kommer att bidra till att skapa en miljö som är respektfull och frisk för er båda. Du borde kunna lita på att ditt barn kommer att följa reglerna så länge du möter din slut på affären också.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en enda förälder steg 16
    3. Undvik att prata illa om din ex-partner om du är separerad. Försök att hålla dig positiv om din medförälder om du inte är tillsammans längre. Ge ditt barn tid att bilda sina egna åsikter om deras andra förälder, och vara en förebild för hur man hanterar uppbrott. Berätta för ditt barn att en av deras föräldrar är "dålig" kan få dem att känna sig förvirrad och osäker.
  • Även om du är arg på den andra föräldern, undvik att prata med ditt barn om dem. I stället, se till en nära vän, en pålitlig familjemedlem, eller till och med en terapeut som du kan lita på.
  • Till exempel, om du inte talar med ditt barns far, kan du säga något som, "Pappa kommer att hämta dig från skolan idag. Han och jag har en oenighet just nu, men vi älskar båda fortfarande dig."
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som en enda förälder steg 17
    4. Befriend Andra ensamstående föräldrar som du kan prata med. Det är trevligt att ha vänner som du kan prata med om dina kamp och triumfer. Försök att titta på att gå med i en ensamstående grupp i ditt grannskap, eller hitta ett online-samhälle av ensamstående föräldrar att begära råd. Delta i aktiviteter och prata med dem om vad som händer i ditt liv.
  • Det är också viktigt att göra vänner med föräldrar som är par, liksom. De kan hjälpa till att visa ditt barn att det finns många olika sätt att vara en familj, men den viktiga delen är att en familj älskar och bryr sig om varandra.
  • Bildbeteckningen blir framgångsrik som ett enda förälder steg 18
    5. Släpp av det förflutna och fokusera på framtiden. Det är lätt att känna sig skyldig till ett misslyckat äktenskap eller ekonomiska problem. Att bo på dessa problem bidrar dock inte till att förbättra situationen. Kanal din energi till något produktivt, som att göra en budget, förbättra din självbild och ta hand om ditt barn.
  • Till exempel, om du har ekonomiska problem, istället för att säga något som ", kan jag inte ens hålla min ekonomi i ordning. Det var därför min fru lämnade mig, "Du kan säga något som", jag kan inte vänta med att hålla fast vid min nya budget och få ekonomiskt oberoende."
  • Om du är överväldigad av känslor av skuld eller känner att du inte kan gå vidare, överväga att prata med en terapeut om att hitta copingtekniker som kommer att fungera för dig.
  • Tips

    Påminn dig ofta att det finns många framgångsrika ensamstående föräldrar i världen och att det är möjligt att ta upp ett gott och friskt barn som en ensamstående förälder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande