Hur man utvecklar en bra daglig rutin (tjejer)

En bra daglig rutin gör det lättare att vara organiserad, vilket kan minska din stress och spara tid. Efter en konsekvent daglig rutin hjälper du dig att få ut det mesta av varje dag!

Steg

Del 1 av 3:
Etablera en morgonrutin
  1. Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 1
1. Vakna samtidigt varje dag. Det är viktigt att vakna för skolan samtidigt varje dag så att din kropp används för att komma upp på din schemalagda tid. Även på helgerna, försök att inte vakna mer än en halvtimme senare än du jobbar för skoldagar. Om du har problem med att vakna på egen hand, ställ in en väckarklocka eller fråga dina föräldrar att väcka dig på morgonen.
  • Om du fortfarande har problem med att vakna med en väckarklocka, lägg din väckarklocka i ett annat rum eller någonstans längre bort från din säng. På så sätt kommer du att bli tvungen att komma ur sängen och stänga av ditt larm.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 2
    2. Dusch och klänning för dagen. Om du föredrar att duscha på natten kan du tvätta ditt ansikte på morgonen hjälpa dig att väcka dig. Glöm inte att borsta och flossa dina tänder.
  • Om du gillar att använda smink, använd mer neutrala färger som persikor, bruna och gula för en normal skoldag.
  • När det gäller skor, tänk på vad du ska göra den dagen. Om du har fotbollspraxis efter skolan packar du dina strumpor och klämmer. Om du ska stå runt i körklassen, använd inte klackar.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 3
    3. Ät en hälsosam, hälsosam frukost. Vad du äter till frukost kommer att påverka din prestation för resten av dagen. Få bra kolhydrater, fiber och något protein.
  • Friska alternativ inkluderar havremjöl, en smoothie, yoghurt eller ägg.
  • Även om du är kort i tid, ta något för att gå som en banan eller äpple.
  • Del 2 av 3:
    Underhålla din skolrutin och helgschema
    1. Bild med titeln Utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 4
    1. Håll en agenda eller planerare. Att använda en agenda eller planerare hjälper dig att hålla reda på dina klasser, läxor och extracurricular aktiviteter. I början av skolåret eller terminen, se till att du har ett uppdaterat klassschema skrivet eller skrivs ut i din planerare. Att skriva ner din rutin hjälper dig att hålla reda på vad du måste göra på en daglig basis.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 5
    2. Prioritera ditt arbete. Om du har flera olika klasser, håll reda på kursplanen för varje klass. Om du ser att du har en stor tentamen på ett visst datum för en klass, kan det vara en bra idé att prioritera hur mycket tid som studerar för den tentamen över mindre uppdrag i andra klasser.
  • Att bryta upp stora uppgifter i mindre uppgifter och göra de små uppgifterna en i taget kan hjälpa dig att hantera ditt arbete.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 6
    3. Använd helgen för att återställa och slappna av. Tänk framåt och gör dig redo för resten av veckan. Göra tid på söndag för att se till att du är redo att gå på måndag.
  • Del 3 av 3:
    Skapa en kvällsrutin
    1. Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 7
    1. Gör dina sysslor. Små sysslor Varje natt, som att städa upp ditt rum, kan minska längre rengöringssessioner under helgen. Städning hjälper också till att minska röran som kan distrahera när du försöker göra dina läxor eller slappna av.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 8
    2. Spara tid för läxor varje dag. Se till att du har tillräckligt med tid på eftermiddagen eller på natten för att slutföra dina läxor så att du inte känner dig rusad och försöker få det gjort. Mängden tid du ställde för läxor varje dag beror på hur mycket läxa du har.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 9
    3. Träna lite. Övning är viktigt för att upprätthålla en hälsosam livsstil. Det påverkar också din mentala hälsa positivt genom att släppa endorfiner som förbättrar ditt självförtroende och humör. Beroende på vad som fungerar bäst för ditt schema kan du träna på morgonen eller strax efter skolan.
  • Att träna kan öka din energinivå så försök att avsluta din träningsrutin minst tre timmar före sänggåendet så du har tillräckligt med tid att koppla av före sängen.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) steg 10
    4. Göra tid för dig själv. Övning kan vara ett bra sätt för dig att göra tid för dig själv, men om du hade P.E. eller sportspraxis under dagen, hitta ett annat sätt att hjälpa dig att koppla av som att läsa en bok, journaling eller umgås med vänner och familj.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 11
    5. Välj en klädsel på natten innan. Ett bra val för en typisk skoldag är en trevlig kjol eller ett par jeans, och en topp som du vet att du kommer att vara comfy in och att du kan klä upp med smycken och tillbehör. Titta på väderprognosen för nästa dag och välj din outfit i enlighet med detta. Om det blir kallt nästa dag, se till att du har varma kläder som en kappa eller halsduk avsatt.
  • Bild med titeln utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 12
    6. Packa din väska för nästa dag. Sätt böckerna och läxan du behöver för nästa dag i din väska. Om du har extracurricular aktiviteter nästa dag, se till vad du behöver är redo att gå till nästa morgon.
  • Om du har bandpraxis, se till att du har ett instrument packat och redo för skolan. Om du har sportpraxis, se till att din atletiska utrustning också är packad. Att göra dessa saker natten innan kommer att spara dig tid på morgonen.
  • Titta på din agenda eller planerare för att se vad du behöver för att packa när det gäller en tröja, ett paraply, läxor och tillståndsslipsor.
  • Bild med titeln Utveckla en bra daglig rutin (tjejer) Steg 13
    7. Få minst 8-10 timmars sömn. Att hålla ett gott sömnschema har positiva effekter på din hälsa och kan få dig att må bättre.
  • Drick inte koffein och gör ditt rum så mörkt som möjligt. Minimera blått ljus från elektroniska skärmar som din mobiltelefon eller datorskärm.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Skriv en checklista för att hjälpa dig att komma ihåg ditt dagliga schema.
  • Spåra din dagliga rutin för att se om du kan göra förbättringar för att vara effektivare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande