Hur man gör det bra i college algebra

College Algebra är vanligtvis en förutsättning för matematikkurser på högre nivå. Även om det kan vara lite knepigt, är det nödvändigt att mastera dessa koncept för att gå vidare i matte. Det finns inget snabbt och enkelt sätt att passera college algebra. Oavsett om du vet att du inte är stark i matematik, har tagit den här klassen åtminstone en gång tidigare, eller är en vuxen elev som kommer tillbaka till matte som en del av en karriärförändring, vet att du inte är ensam när du vill komma igenom den här svåra kursen. Du måste sätta i arbetet för att förstå begreppen och det tar tid. Går bra i College Algebra handlar om att delta i klassen, göra läxorna, be om hjälp vid behov och granska materialet under hela kursen (ingen cramming!).

Steg

Del 1 av 3:
Välja din kurs
  1. Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 1
1. Ta matteplaceringstestet på din skola innan terminstart börjar. Placeringstestet hjälper dig att bestämma om en algebra-klass är rätt för dig. Kanske behöver du inte algebra, eller kanske du behöver ta en annan matteklass för att förbereda dig för algebra. Vanligtvis är ett placeringstest gratis och kommer med ett möte med den akademiska rådgivaren - de kommer att kunna berätta om din specifika situation.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 2
    2. Välj din professor försiktigt. När du registrerar dig för en högskola kan du välja din egen professor. Fråga och ta reda på de olika professorerna. Välj en sektion som lärs av en kvalitetsprofessor som du tycker skulle passa med din inlärningsstil.
  • Välj ett avsnitt som också passar med ditt schema så att du kan delta i varje klass.
  • Använd webbplatser som har recensioner från studenter har tagit kursen med den professorn att ta reda på vem som skulle vara en bra passform för dig.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 3
    3. Anmäl dig till en kurs som låter dig ta tentamina i ett testcenter. Många gemenskapskollegier har testcentra som låter dig planera dina tentor som ska tas utanför klassrummet. Detta kan möjliggöra flexibilitet om du behöver några fler dagar av studier. Du kan också ges mer tid att avsluta examen än du skulle under en normalt schemalagd klassperiod.
  • Tala med din professor i början av kursen om schemaläggningsprov utanför klassrummet.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 4
    4. Planera kursen under din optimala inlärningstid på dagen. Om den här kursen är avgörande för att du fortsätter till nästa kurs, gör den högsta prioritet när du väljer ditt schema. Om du är en morgonperson väljer du en sektion som möter på morgonen när du är vaken och redo att lära dig. Om det bästa avsnittet fylls innan du kan schemalägga det, försök att tala direkt till professorn och förklara varför det är viktigt för dig att delta i klassen vid den speciella tiden.
  • Många människor tenderar att förlora fokus efter lunchtid, så om du inte är en morgonperson väljer du en sektion mellan 10:00 och 12:00 eller efter 3:00.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 5
    5. Ta klassen över sommaren som din enda kurs. Om du har möjlighet att göra det, tar du klassen på egen hand att spendera all din tid och energi på verkligen förståelse av algebra. Att inte behöva dela upp din uppmärksamhet mellan flera kurser låter dig fokusera specifikt på uppgiften till hands.
  • Om du verkligen vill lyckas på en fyraårig högskola, ta college algebra på en community college sommaren innan för att få en solid grund i matte.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 6
    6. Vet hur läxor, frågesporter och tentor bidrar till din betyg. Läxor, quizzer och tentor kommer sannolikt att ha olika punktvärden i samband med dem. Att veta vilken procentandel som helst bidrar till din betyg kan hjälpa dig vidare i kursen om du kämpar. Undvik att falla bakom eftersom du inte satte i tiden att göra läxorna ordentligt!
  • Bestäm hur mycket tid du behöver spendera varje vecka för att verkligen behärska kursen. Se till att du ställer in den här tiden genom att schemalägga den till din dag.
  • Del 2 av 3:
    Lära sig materialet
    1. Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 7
    1. Master Pre-Algebra före den första dagen i klassen. Pre-Algebra inkluderar tillägg, subtraktion, multiplikation, division, fraktioner och decimaler. Dessa begrepp är viktiga för att förstå de mer komplicerade algebraiska koncepten.
    • Hitta online tutorials som har quizzer associerade med dem för att säkerställa din behärskning av detta material.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 8
    2. Köp böckerna och levererar en månad före klassen. Ge dig själv ett huvud på materialet genom att titta igenom boken innan kursen börjar. Om du har tid, jobba igenom några av koncepten och identifiera de som är särskilt svåra för dig.
  • Genom att komma framåt i din college algebra (eller någon annan matte) studier har du redan arbetat genom några problem och du kommer att ha intelligenta frågor för att fråga din lärare om materialet.
  • Om din bokhandel lagrar dem, köp en kopia av studentlösningshandboken. Detta gör dina läxa sessioner mycket enklare.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 9
    3. Läs kursplanen. Din professor spenderade inte hela den tiden som sätter ihop en kursplan utan anledning. Kursplanen är en färdplan för hela kursen, vilket berättar vad material kommer att täckas varje klass, när läxor beror, och när frågesporter och tentor kommer att vara.
  • Skriv ner alla klasstider, studie sessioner, quizzer, tentor och projekt förfaller datum i din planerare. Detta hjälper dig att hålla reda på när allt är förfallet och hjälper dig att göra akademiker en prioritet. Var särskilt uppmärksam på provstudie sessioner och tentor som faller utanför ditt normala schema och / eller klassplats.
  • Se till att du har tillräckligt med tid att ta algebra. En bra tumregel är att schemalägga två timmars läxor och studera för varje timmes klass. Om du inte har tillräckligt med tid att ta den här klassen på grund av andra åtaganden i ditt liv, gör du bara tid för den här klassen eller vänta tills du har tid.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 10
    4. Läs läroboken före klassen. Se tillbaka till din kursplan för att se vilken del av läroboken som ska täckas under din nästa klass. Läs det avsnittet och arbeta några av problemen för att kontrollera din förståelse. Ta några anteckningar under din läsning för att hänvisa till när du studerar för quizzer och tentor. Kom till klassen beredd att ställa frågor om de delar som du inte förstod.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 11
    5. Gå till alla klasser, även de frivilliga. Om du inte går till klassen är det mycket svårare att lära sig själv. Math är ett kumulativt ämne, så om du inte känner till grunden är det svårt att förstå senare koncept.
  • Att bara gå till klassen är inte tillräckligt, du behöver också aktivt uppmärksamma.
  • Var särskilt uppmärksam på demonstrationer. Vissa algebra-koncept är bäst när de demonstreras. Det är svårt att använda ord för att beskriva hur en cirkel, en ellips, a parabel och en hyperbola kan komma från samma kon, men när professorn tar ut en modell och visar dig hur man ska "skära" konen, koniska sektioner är mycket lättare att förstå.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 12
    6. Lyssna och Ta anteckningar i klassen. Skriv ner eller dra allt som din professor presenterar på brädet och eventuella verbala tips som de ger. Skriv eller rita allt exakt samma sätt som professorn skriver eller drar den på brädet. Detta hjälper dig att studera dina anteckningar senare. Om professorn frågar en fråga i klassen, tänk på det och svara på det om du vet det.
  • Ställ frågor om du är förvirrad. Det är troligt att andra studenter har samma fråga du gör.
  • Granska dina anteckningar ofta för att stärka din förståelse av materialet. Om det finns något du inte kan förstå, fråga din professor för hjälp.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 13
    7
    Gör läxan. Gör alla läxor, även om det inte samlas in eller betygsätts. Läxan är övning för tentor. När du gör dina läxor, studerar du för testet samtidigt. Att bara läsa dina anteckningar kan vara tillräckligt för andra kurser, men det räcker inte för att hjälpa dig att passera algebra.
  • Ställ frågor om läxorna. Skriv en lista med problem som du hade när du gör läxorna och ta det till nästa klass. Se till att du ger frågorna ett bra försök först-du kanske kan lösa dem själv.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 14
    8. Investera och lära sig att använda en grafkalkylator. Din matte professor kan visa din klass Så här använder du en specifik räknare eller datorprogram. Lär dig programmet eller instrumentet inuti. Om du har varit ute av skolan för ännu några år sedan din senaste matematik, se till att du vet hur du använder de senaste räknemyndigheterna eller programmen. Hitta en online-handledning för mer övning.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 15
    9. Använd grafpapper för grafer. Förstå hur man representerar funktioner i ett diagram är nyckeln till att förstå algebra. Med grafpapper kan du lära dig viktiga grafiska och visualiseringskunskaper. Dessa färdigheter hjälper dig i algebra och någon högre matteklass.
  • Del 3 av 3:
    Passerar tentamen
    1. Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 16
    1. Delta i kontorstid. Kontorstimmar är tid som är avsett specifikt av din professor för att hjälpa dig om du har frågor. Dra nytta av den här en-en-tiden om det finns ett koncept som du verkligen kämpar med. Försök att räkna ut exakt vad det är du inte förstår istället för att bara gå in och säga: "Jag förstår inte det".
    • Alternativt kan du använda Math Lab om din skola har en. Besök det för att hitta hjälp när du behöver det. Om du är rädd för att fråga personalen i labbet, fråga studentarbetarna (om de är tillgängliga) - nästan varje student matte lab arbetstagare har tagit algebra. Försök att komma in under tider med mindre trafik så att du inte behöver vänta på hjälp.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 17
    2. Dra nytta av gratis handledning. Många gemenskapskollegier och universitet har ett visst antal gratis handlednings timmar som erbjuds studenter. Hitta en tid som fungerar bäst för dig och delta i en session. Om du kämpar med ett visst ämne, fokusera på det tills det är vettigt.
  • Ta reda på om din högskolans policy i början av året. Du kan förlora handledningens privilegier om du inte använder dem under första terminen.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 18
    3. Starta en studiegrupp. Om du har tid och kapacitet är en studiegrupp ett bra sätt att bo på toppen av materialet. Studiegrupper är också bra för att arbeta genom läxor och komplexa begrepp. Någon i din grupp kan förstå något riktigt bra och kunna förklara det på ett sätt som förtydligar konceptet för dig. Ställ upp en veckovis eller varannan veckamöte.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 19
    4. Betala för extra handledning om du behöver det. En kort en-till-en-handledningssession kan vara mer fördelaktig för dig än timmar av grupparbete i klassen eftersom det låter dig fokusera specifikt på vad som inte är meningsfullt. Även om det kan tyckas dyrt, är det vanligtvis billigare att betala för handledning än att betala för att återvända kursen senare.
  • Hitta en handledare som passar och förstår din inlärningsstil. Om du börjar med en handledare och det fungerar inte för dig, tveka inte att hitta en annan.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 20
    5. Få provtest med svar. Att använda ett test från ett föregående år är ett bra sätt att få mer träning för tentamen. Det kommer att ge dig en uppfattning om examensformat och svårigheten med frågorna. Arbeta testfrågorna och kolla sedan dina svar. Vad du har fel är din lektionsplan för begrepp att arbeta på.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 21
    6. Granska dina quizzer och läxor. Gör inte bara frågorna och läxorna för en betyg, men de är också bra för den slutliga tentamen. När du får en quiz eller läxor tillbaka, kolla för att se vad du gjorde fel. Gör problemen igen för övning och se till att du inte gör samma misstag igen. Ett bra quiz-genomsnitt kan också hjälpa dig att passera om dina testkvaliteter är på pass / misslyckande staket. Du kommer att vara mindre benägna att göra samma misstag en gång till om du har omarbetat problemen.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 22
    7. Fyll i alla och alla recensioner som erbjuds av din professor. Innan en tentamen kommer de flesta professorer att sammanställa ett granskningsuppgift som täcker alla ämnen som du kommer att se på provet. Att slutföra översynen ger dig en uppfattning om de ämnen du verkligen förstår och de du kanske behöver studera lite mer före examensdagen.
  • Använd alla resurser du har tillgång till för att avsluta översynen och studien. Se dina anteckningar, lärobok, tidigare läxuppgifter och online-hjälp om det behövs.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 23
    8. Visa allt ditt arbete. Delvis kredit är ett bra sätt att få poäng på frågesporter och test. Om du inte visar arbetet med hur du kom fram till ett svar, riskerar du att få hela frågan fel, även om du bara lagt till de två sista siffrorna i slutet felaktigt.
  • Att visa ditt arbete låter professorn veta att du förstår konceptet, du kanske bara har gjort ett litet aritmetiskt fel.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 24
    9. Svara på de enkla frågorna först. När du tar provet, arbetar du med de enklaste frågorna först. Om du stöter på ett problem som du är osäker på, hoppa över det och gå vidare. Du kan alltid gå tillbaka till dessa problem i slutet av testet och fokusera på dem när du har svarat på allt annat. Glöm inte att du också kan ställa frågor under tentamen. Din professor kanske inte kan svara på det, men det gör inte ont för att fråga.
  • Bild med titeln GÖR WELL I COLLEGE ALGEBRA STEG 25
    10. Få tillräckligt med sömn natten före tentamen.Cramming sent på natten kommer inte att hjälpa dig under provet så mycket som en god natts sömn kommer. Om du har stannat på ett konsekvent studieplan behöver du inte klämma på för att du kommer att ha granskat allting hela tiden. Se till att du inte är hungrig under testet, heller.
  • Tips

    Det är aldrig för sent att lära sig algebra. Om du är en vuxen som går tillbaka till skolan, inte skrämmas om din klass är full av 18-åringar. Prata med din professor för att se till att han / hon förstår dina behov.
  • Om du är säker på att du inte kan passera, dra tillbaka från klassen före skolans återkallandefrist. Du kommer att ha en W på ditt transkript, men det är bättre än en D eller en F. Fråga professorn för råd först.
  • Leta efter sätt att använda algebra i ditt liv. Detta hjälper inte bara dig att träna algebra utan hjälper dig också att förstå applikationerna av allt du lär dig i klassen. Nästan varje jobb, hobby och livskunskap använder algebra. Om du inte känner till några applikationer för ett visst algebra-koncept, fråga din professor.
  • Oavsett hur frestande, fuska inte. Inte bara fuskar bär hårda påföljder i de flesta institutioner, det gör ont på lång sikt. Om någon inte kan passera algebra på rätt sätt, hur ska de passera pre-calculus?
  • Om du har en inlärningssvårighet, diskutera dina behov med din professor så snart som möjligt. Fråga det lämpliga kontoret på din skola om du behöver hjälp med detta - varje persons situation är annorlunda.
  • Saker du behöver

    • Textbook och studentlösningshandbok. Ta med både varje klass och studieperiod.
    • Kalkylator (om tillåten av din professor). Kontrollera att dina uppfyller klassens krav. Vanligtvis för algebra behöver du bara en vetenskaplig kalkylator. Om du har en äldre vetenskaplig kalkylator, överväg att köpa en nyare en-de nyare kan göra många användbara saker som konvertera blandade nummer till felaktiga fraktioner. Leta efter räknare markerade "algebraisk".
    • Schema. Detta hjälper dig att komma till klassen i tid, och det hjälper dig också att hålla fast vid din studieperiod.
    • Pennor och raderare. Pennor är bäst för läxor eftersom du kan radera om du gör ett misstag.
    • Pennor för anteckning. Olika färger kan hjälpa dig med anteckningsintag.
    • Graf papper. Detta hjälper dig att träna grafiska linjer, paraboler, etcetera.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande