Hur man bestämmer om du vill hyra en lägenhet

Det finns olika fördelar och nackdelar för att hyra ett hem och för att köpa en. Om du betalar ett inteckning för att äga ett hem, har du möjlighet att utveckla eget kapital och i vissa fall att betala lägre långsiktiga kostnader än vad du skulle hyra för samma tid. i alla fall, hyra är billigare På vissa platser, och kan erbjuda mer flexibilitet och lägre omedelbara kostnader. Dessutom finns det olika känslomässiga överväganden som faktor med att fatta beslutet att hyra eller köpa. Genom att samla bra information, beräkna kostnader och med tanke på personliga faktorer kommer du att kunna bestämma vilket tillvägagångssätt som är mer fördelaktigt och / eller önskvärt.

Steg

Del 1 av 3:
Samla information
  1. Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 1
1. Tänk på kostnader som är förknippade med att hyra och köpa ett hem: De respektive kostnaderna för att hyra ett hem eller köpa en är ett primärt problem när man fattar ett beslut mellan de två. Innan du kan börja beräkna och jämföra de totala kostnaderna för varje måste du samla kostnadsinformation som:
  • Målet månadshyran du är bekväm betalning
  • Hur mycket du har råd att betala för ett hem
  • Den nedbetalning du har råd att göra när du köper ett hem
  • Potentiella månatliga hypotekskostnader
  • Skatteförmåner som är förknippade med att hyra och köpa
  • Underhållskostnader för att äga ett hem mot de att hyra en (om någon)
  • Utilities kostnader i ditt område (värme, el, internet, etc.)
  • Det typiska priset på hyresgästens och husägare försäkring i ditt område
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 2
    2. Håll din inkomst och kredit i åtanke. För att köpa ett hem med gynnsamma hypotekslån (och i många fall att köpa ett hem alls) måste du ha en stadig, tillförlitlig inkomst och en bra kreditpoäng och historia. Uthyrning medför kortare åtaganden, och så är inkomst- och kreditkraven, om några, vanligtvis mer lindrande.
  • Om du förväntar dig att din inkomst växer, kanske du vill vänta tills det gör att köpa ett hem. På det sättet kan du få en bättre affär, och / eller råd med ett hem som bättre uppfyller dina storleks- eller platskrav.
  • Om du inte känner till din kredithistoria eller poäng, tillåter Federal Trade Commission (FTC) varje person en gratis kreditrapport per år. Genom att betala en liten extra avgift kan du också välja att se din kreditpoäng.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 3
    3. Bestäm hur mycket hem du har råd med. Hempriser och hyreskostnader bestäms i de flesta fall av marknadens efterfrågan - det belopp du faktiskt betalar beror också på faktorer som din kreditpoäng och den nedbetalning du gör. Det belopp du har råd att betala för uthyrning eller en hypotekslån beror inte bara på din inkomst utan också på ett antal andra faktorer, inklusive räkningar och kostnader.
  • Skapa en budget kan hjälpa dig att bestämma dina kostnader, och det belopp du kan avsätta för bostadskostnader.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 4
    4. Tänk på andra faktorer. Det finns ett antal saker att tänka på när man bestämmer sig för att hyra eller köpa ett hem som inte är relaterat till de direkta, förskottskostnaderna för varje. Samla information om:
  • Plats: Är det väldigt viktigt för dig att du bor i ett visst område? Eller är du villig att leta efter ett hem på ett antal olika platser? Hempriserna och hyreskostnaderna kan variera väsentligt på olika områden, även om de är relativt nära varandra.
  • Hur länge kommer du att leva i ditt hem? Att köpa ett hem är ett långsiktigt engagemang, medan hyra erbjuder mer flexibilitet.
  • Behöver du eller vill ha hem eget kapital? När du betalar ett hypotekslån utvecklar du ökat eget kapital (skillnaden mellan hemets värde och det belopp du fortfarande är skyldig på inteckning). Du kanske vill låna mot detta eget kapital för nuvarande eller framtida kostnader, som att betala för ett barns utbildning.
  • Del 2 av 3:
    Beräkning av kostnader
    1. Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 5
    1. Använd en hemuthyrning / köp jämförelse kalkylator. Ett antal banker och realty organisationer har utvecklats lätt att använda räknare för att hjälpa dig att bestämma om det är ekonomiskt bättre för dig att hyra eller köpa. Många av dessa är lättillgängliga online. De kommer att hjälpa dig att bestämma de genomsnittliga uthyrning och hemköpskostnaderna i ditt område, mängden hyra du kan betala, hur mycket du har råd att betala för ett hem, och vad de långsiktiga kostnaderna skulle vara för varje alternativ.
    • Medan dessa räknare inte är ersättare för noggrann övervägning kan de ge dig en snabb initial känsla av kostnadsskillnaden mellan hyra och köp.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 6
    2. Bestäm hur mycket du betalar i hyra. För att bestämma de totala kostnaderna för uthyrning, multiplicera de månatliga hyreskostnaderna med det antal år du förväntar dig att bo i det hyrda hemmet. Glöm inte att redogöra för hyresökningar. Till exempel:
  • Tänk dig att du vill bo i ett hem i minst 7 år. Din första hyra är $ 800 per månad, med en årlig ökning med 5%.
  • I slutet av 7 år har du betalat $ 78155 i totala hyreskostnader.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 7
    3. Bestäm hur mycket du ska betala i inteckningskostnader. För att bestämma de totala hypotekskostnaderna, multiplicera den månatliga hypotekslånet med det antal år du förväntar dig att bo i hemmet. Att utvärdera dessa kostnader mot hyreskostnader, jämför med samma antal år. Till exempel med det tidigare exemplet:
  • Du kommer att bo i hemmet i minst 7 år. Hemmet kostar $ 110,000, och du gör en månatlig hypotekslån på $ 1000.
  • I slutet av 7 år har du betalat $ 84000 i hypotekskostnaderna.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 8
    4. Beräkna nettokostnaderna för att hyra och köpa ett hem. Kostnaderna för att hyra ett hem är inte begränsat till hyresbetalningen själv, inte heller kostnaderna för att äga ett hem begränsat till hypotekslån. Beroende på din situation kan det finnas försäkringsbetalningar, underhållskostnader och diverse utgifter. Dessutom kan du få skatteförmåner eller andra förmåner som kompenserar dina totala kostnader. För att bestämma de sanna kostnaderna för att äga eller hyra måste du beräkna nettokostnaderna. Med hjälp av de tidigare exemplen:
  • Om du över 7 år betalar $ 78155 i hyresbetalningar, men också $ 20 per månad i hyresförsäkring, kommer dina totala kostnader att vara $ 79835.
  • Om du över 7 år betalar du $ 84000 i hypotekskostnaderna, men får en skatteavbrott för intresse av hypotekskostnader, och den delen är $ 200 per månad, då kommer dina totala kostnader faktiskt att vara $ 67200.
  • Glöm inte att inkludera vad som än är projicerade underhållskostnader är tillämpliga på din situation (till exempel $ 250 per månad för snöborttagning under vintermånaderna, eller $ 75 dollar i månaden för att klippa gräsmattan under sommarmånaderna).
  • Glöm inte att överväga det eget kapital du får från att äga ett hem. Medan det inte strängt sänker kostnaden för att äga ett hem, kan det ge dig ekonomiska fördelar (du kan låna mot det, och aktieskulden kan vara avdragsgilla).
  • För att avgöra huruvida hyra eller köpa ett hem är mer fördelaktigt av strängt ekonomiska skäl, titta bara på vilken den totala kostnaden är lägre.
  • Du kanske också vill överväga att jämföra kostnaderna månadsvis. Månadsuthyrning kan initialt vara billigare än månatliga hypotekslån. Emellertid stiger hyra kostnader typiskt, medan hypotekslån är typiskt stabila. Det innebär att din månatliga hypotekslån kan bli lägre än en månadsuthyrning.
  • Del 3 av 3:
    Med tanke på andra fördelar och nackdelar
    1. Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 9
    1. Bestäm hur troligt du ska flytta. En av de främsta fördelarna med att hyra är att det är mycket lättare att flytta ut ur ett hyrt hem än en som du köpte. Om du äger ditt hem och vill flytta, måste du hitta en köpare och fortsätta betala kostnader (som underhåll, försäkring, säkerhet och inteckning, om tillämpligt) medan du väntar på en. Å andra sidan, om du hyr, kan du flytta så snart din leasing slutar, kanske tidigare, om det finns en tidig uppsägning i ditt leasingavtal. Av den anledningen, om du tycker att det är troligt att du kommer att flytta snart eller ofta, kan hyra det bättre alternativet.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 10
    2. Tänk på arbetet med att upprätthålla ett hem. Normalt, om du hyr ett hem så kommer hyresvärden att betala alla eller majoriteten av reparations- och underhållskostnaderna. Men om du äger ett hem faller ansvaret för dessa kostnader på dig. Husägare kommer antingen att behöva göra underhåll och reparera sig själva, eller betala någon annan till. När du bestämmer dig för att hyra eller köpa, överväga hur bekväm du är med att betala för och övervaka underhållet av ditt hem. Typiska kostnader kan innehålla:
  • Yard Care (gräsklippning, träd trimning, etc.)
  • Snöborttagning
  • Regelbundet underhåll av ugnar, luftkonditionering, takrännor och andra hemkomponenter
  • Oregelbundna reparationer (trasiga fönster, läckor, etc.)
  • Kosmetiskt underhåll (ny färg, mattan eller golvbyte mm.)
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 11
    3. Tänk på hur känslomässigt viktigt att äga ett hem är för dig (och din familj, om tillämpligt). För vissa människor är den primära motivationen för att köpa ett hem den känsla av säkerhet, varaktighet, samhälle och andra känslomässiga faktorer som följer med det. Å andra sidan njuter vissa människor den frihet och flexibilitet som kommer från att hyra. Varje individ eller familj har en unik uppsättning omständigheter och mål, och det finns ingen hård och snabb regel om du ska köpa eller hyra. När du överväger denna fråga, bör du dock prata om det med din familj, vänner och andra som du litar på, med hjälp av den information som du har samlat.
  • Bild med titeln Bestäm om du vill hyra en lägenhet Steg 12
    4. Gör en proffs-lista för att komma till ett beslut. När du är beväpnad med all information, beräkningar och överväganden relaterade till att köpa och hyra ett hem är du redo att komma till ett beslut. Att göra en enkel proffs-lista kan hjälpa till.
  • I en kolumn skriv alla fördelarna (proffs) att hyra ett hem. Skriv alla nackdelar (nackdelar).
  • Skapa en annan lista över fördelarna och nackdelarna med att köpa ett hem.
  • Granska dina listor, tänka noga på varje aspekt, tills du är redo att fatta ett beslut.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande