Hur man uppskattar målningsjobb

Oavsett om du bjuder på ett färgjobb eller shopping för någon att måla ditt hem är det viktigt att förstå vad som går till uppskattning av priset. Ett citat är generellt baserat på kostnaden för material plus tid som faktureras vid olika löneskalor, men många faktorer kan påverka den totala kostnaden. När uppskattning av kostnaden, tänk på saker som material, arbete och eventuella förmildrande faktorer. När du anställer målare är det alltid en bra idé att få ett citat direkt från företaget också.

Steg

Metod 1 av 2:
Färg- och försörjningskostnader
  1. Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 1
1. Mäta hemmet eller rummet. För att räkna ut hur mycket ett färgjobb kommer att kosta, eller hur mycket du planerar att ladda, behöver du veta torget på väggen och / eller tak som du målar. Du kan hitta det här någonstans i pappersarbetet du undertecknade när du köpte eller hyra ditt hem. Om du målar för någon annan, fråga dem om informationen.
  • Men om du inte har den informationen till hands, använd en linjal eller måttband för att mäta längden och bredden på hemmet / rummet. Du kan skriva in det här i en online-kalkylator för att bestämma kvadratmeter.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 2
    2. Subtrahera områden som inte kommer att målas. Inte varje tum av ett hem eller rum kommer att målas, så subtrahera efter behov. Dörrar, vindrutor och trim kommer alla att behöva målas, men Windows kommer inte att målas, så mäta dessa områden och subtrahera sina mätningar från det totala kvadratmeter.
  • Som en allmän uppskattning kan du subtrahera ca 20 kvadratmeter per dörr och 15 kvadratmeter per fönster. Säg ett 700 kvadratmeter rum har en dörr och två fönster. Du skulle subtrahera 20 för dörren, och 30 för fönstret, vilket resulterade i en kvadratfilm av 650.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 3
    3. Bestäm hur mycket färg du behöver. En gallon färgöverdrag 250 kvadratmeter. Så ett rum som är 650 kvadratmeter skulle behöva ungefär två liter färg eftersom 650 dividerat med 250 kommer ut till ca 2.6. Men du behöver alltid två rockar, så förvänta dig att köpa runt sex liter färg för ett rum av denna storlek.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 4
    4. Ta reda på kostnaden för färg. När du har bestämt dig hur mycket färg du behöver, ta reda på hur mycket din färg kommer att kosta. Färgkostnader varierar beroende på faktorer som färg och kvalitet. Färg är i allmänhet $ 20 till $ 40 per gallon, med högre kvalitet färg kostar mer.
  • Säg att du vill ha två lager av en anständig kvalitetsfärg för ett 650 kvadratmeter rum, vilket kräver sex liter färg. Om du planerar att köpa färg på $ 30 en gallon, förvänta dig att betala runt $ 180 för färg.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 5
    5. Bestämma kostnaden för material. Vilka leveranser har du och vilka leveranser behöver du köpa? Du kommer sannolikt att behöva maskera plast, maskering av papper, färgtejp, caulking, tarps, borstar eller rullar och en gallon av primer.
  • Hitta den genomsnittliga kostnaden för dessa leveranser genom att besöka lokala leverantörer och lägga till den totala.
  • Till exempel, säg maskering av plast kostar $ 25, maskering papper kostar $ 15, tejpen kostar $ 10, caulking kostar $ 15, och primern kostar $ 20. Det betyder att kostnaden för leveranser är cirka $ 115.
  • Metod 2 av 2:
    Arbete och andra kostnader
    1. Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 6
    1. Faktor i grundkostnaden för arbetskraft. Om du anställer arbetstagare för att hjälpa, behöver du veta hur mycket du betalar dem. Om du målar för någon annan behöver du veta hur mycket är rättvist att debitera dem. En till två målare kan vanligtvis måla 2,500 kvadratmeter i en till två dagar. Det kostar vanligtvis cirka $ 500 till $ 600 per dag.
    • För ett litet rum, som 650 kvadratmeter exemplet, bör det bara ta några timmar. Dela 650 med 2,500 för att bli ungefär .25. Det innebär att du förmodligen bara betalar en fjärdedel av kostnaden för en hel dags arbete, vilket betyder att färgjobben blir ungefär $ 200.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 7
    2. Tänk på allt som kan förlänga måltid. Om det finns många möbler att flytta eller om du målar med olika färger, kommer det att klibba på extra tid. Om du tror att jobbet behöver extra arbete, tack på några extra pengar. Till exempel, om du målar ditt 650 kvadratmeter rum två olika färger, lägg till $ 100 på arbetskraftskostnaderna. Detta ger arbetskostnaderna till $ 300. Andra faktorer att överväga inkluderar:
  • Oavsett om du behöver stora stegar eller ställning.
  • Om du måste måla över natten.
  • Huruvida det finns några väggreparationer eller ej.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 8
    3. Redogöra för potentiella olyckor. Tyvärr går färgjobb inte alltid som planerat. Delar av ett hem kan bli skadat, färg kan spillas, och så vidare. Det är en bra idé att ge dig ett litet wiggle rum. Du kan ge konsumenterna en uppskattning ungefär $ 50 till $ 100 högre i händelse av en olycka.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 9
    4. Beräkna den totala kostnaden. När du har alla de enskilda kostnaderna beräknat, lägg till dem för att få en grov uppskattning. I det 650 kvadratmeter exemplet skulle uppskattningen komma till cirka 535 dollar. Vid olyckor kan du citera om $ 635.
  • Bild med titeln Estimate Painting jobb Steg 10
    5. Be om en professionell uppskattning. Om du anställer målare är det inte alltid en bra idé att försöka beräkna kostnader själv. Få ett citat från flera olika företag, förklara dina behov och storleken på ditt hem. Detta ger dig ett mer exakt pris och hjälper dig att budgetera för ett färgjobb.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande