Hur man beräknar vinsten

När det gäller att driva ett företag är vinsten kung. Definierad som Totala intäkter minus totala kostnader, vinst är mängden pengar ett företag "gör" Under en given bokföringsperiod. I allmänhet desto mer vinst gör du, desto bättre, som vinst kan investeras i verksamheten eller behållas av företagsägare. Att kunna noggrant bestämma ditt företags vinst är en viktig del av att kunna bedöma sin ekonomiska hälsa. Det kan också hjälpa dig att bestämma hur du prissätter dina varor och tjänster, hur man betalar dina anställda, och mer.

Steg

Vinsträknare

Vinsträknare

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 2:
Beräkning av företagets vinst
  1. Bild med titeln Beräkna vinststeg 01
1. Börja med ett värde för ditt företags totala inkomst. För att hitta ditt företags vinst vill du börja med att lägga till alla pengar som ditt företag har gjort under en viss tidsperiod (till exempel kvartalet, år, månad mm.). Lägg upp den totala försäljningen av varor eller tjänster av verksamheten för den aktuella perioden.Detta kan vara från flera källor, inklusive sålda produkter, utförda tjänster, medlemsbetalningar, eller, när det gäller myndigheter, skatter, avgifter, försäljning av resursrättigheter, och så vidare.
  • Observera att du måste subtrahera varje belopp som återbetalas till kunder för avkastning eller tvister för att hitta en exakt siffra för din totala inkomst.
  • Det är lättare att förstå processen att beräkna ett företags vinst genom att följa med ett exempel. Låt oss säga att vi äger ett litet förlagsverksamhet. Under den senaste månaden sålde vi 20 000 dollar av böcker till återförsäljare i området. Vi sålde dock också rätten till ett av våra immateriella egenskaper för 7 000 dollar och fick $ 3000 från bokhandlare för officiella reklammaterial. Om dessa representerar alla våra intäkter kan vi säga att vår totala inkomst är $ 20.000 + $ 7.000 + $ 3000 = $ 30.000.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 02
    2. Beräkna företagets totala kostnader för bokföringsperioden. En företags kostnader kan vara mycket olika beroende på vilken typ av verksamhet som verksamheten engagerar sig i. Generellt sett representerar ett företags totala utgifter alla pengar som verksamheten spenderar i bokföringsperioden som analyseras.Se avsnittet nedan för en detaljerad fördelning av de typer av utgifter som ett företag kan medföra som det fungerar.
  • I vårt exempel, låt oss säga att vår verksamhet spenderade $ 13.000 totalt under den månad som den gjorde $ 30.000. I det här fallet använder vi $ 13.000 Som vårt värde för totalinkomst.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 03
    3. Subtrahera de totala kostnaderna från den totala inkomsten. När du har hittat exakta värden för ditt företags totala inkomst och kostnader, är det inte svårt att beräkna din vinst. Helt enkelt subtrahera dina utgifter från din inkomst för att hitta din vinst. Värdet du får för ditt företags vinst representerar det belopp som det har tjänat under den tid du fokuserar på. Dessa pengar är företagsägare att använda som de vill. De kanske vill om att investera pengarna i verksamheten, använda den för att betala ett lån, betala en utdelning till investerare, eller helt enkelt spara det.
  • I vårt exempel, eftersom vi har exakta, slutgiltiga siffror för våra intäkter och kostnader, är det ganska enkelt att beräkna vårt företags vinst. Subtrahera våra kostnader från vår inkomst ger US $ 30.000 - $ 13.000 = $ 17.000 vinst. Eftersom vi är ägare kan vi använda dessa pengar för att köpa en ny tryckpress för vårt förlag, vilket ökar antalet böcker som vi kan skriva ut och eventuellt tjäna mer vinst på lång sikt.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 04
    4. Observera att ett negativt värde för vinst kallas a "nettoförlust". Snarare än att säga att ett företag har blivit a "negativ vinst", Vi brukar säga att ett företag har "springa vid en nettoförlust" eller har haft en "Nettoförlust (NOL)". Om ditt företag genererar en negativ vinst betyder det att, för den tidsperiod du fokuserar på, spenderade ditt företag mer pengar än det gjorde.För nästan alla företag är det något att undvikas, men i början av ett företags liv är det ibland oundvikligt. I instanser av NOL kan ett företag behöva betala för sina driftskostnader med ett lån eller få ytterligare kapital från investerare.
  • En nettoförlust betyder inte nödvändigtvis att ett företag är i svåra stränder (även om det här verkligen burk vara fallet). Det är inte ovanligt att företagen ska löpa mot en förlust medan de medför de första engångskostnaderna (köpkontor, etablering av ett varumärke, etc.) tills de blir lönsamma. Till exempel Amazon.com förlorade pengar i nio år (1994 - 2003) innan det började vända en vinst.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 05
    5. Kontakta företagets resultaträkning för intäkter och kostnader. Eftersom den faktiska beräkningen som användes för att hitta ett företags vinst är ganska okomplicerat, hittar den svåraste delen av processen att hitta ett företags vinst för en viss bokföringstid ofta exakta intäkter och kostnadsinformation. Lyckligtvis är de flesta företag skyldiga att avslöja redovisningsdokument som kallas resultaträkningar som listar bolagets intäkter och kostnader i detalj. Resultaträkningar innehåller vanligtvis detaljerade uppdelningar av ett företags inkomstkällor och kostnader samt a "slutsats" Värdet för den totala vinsten under räkenskapsperioden (så kallad eftersom den vanligtvis finns i botten av resultaträkningen). Med hjälp av informationen om resultaträkningen är det möjligt att beräkna ett företags totala vinst med noggrannhet.
  • I nästa avsnitt utforskar vi en stegvis uppdelning av ett företags inkomstkällor och kostnader mycket som ett faktiskt resultaträkning skulle.
  • Del 2 av 2:
    Bryta ner intäkter och kostnader
    1. Bild med titeln Beräkna vinst Steg 06
    1. Börja med värdet av ditt företags nettoomsättning. Även om ett företags vinst vanligtvis definieras som inkomst minus sina kostnader, beräknas dessa två kvantiteter vanligtvis från flera inkomstkällor och utgifter själva. Om du börjar från början vid beräkning av företagets vinst kan du således behöva arbeta med flera värden för inkomstkällor och kostnader, snarare än enskilda värden för varje. I det här avsnittet kommer vi att bryta ner ett företags intäkter och kostnader för att beräkna vinst på piecemeal mode. Börja med din nettoomsättning - Mängden pengar som genereras av verksamheten från att sälja sina varor och tjänster, minus avkastning, rabatter och ersättningar för saknade eller skadade varor.
    • För att illustrera processen med att bryta ner ett företags intäkter och kostnader, låt oss arbeta igenom ett exempelproblem i det här avsnittet. Låt oss säga att vi äger ett litet företag som gör high-end sneakers. För det här kvartalet, låt oss säga att vi sålde $ 350 000 sneakers. Men på grund av ett återkallelse, vi var tvungna att betala ut $ 10.000 i återbetalningar. Vi hade också tomt $ 2000 för orelaterad avkastning och rabatter. I det här fallet är vår nettoomsättning $ 350 000 - $ 10,000 - $ 2,000 = $ 338,000.
  • Bild med titeln Beräkna vinst Steg 07
    2. Subtrahera kostnaden för sålda varor (kuggar) för att få bruttoinkomst. Företag måste spendera pengar för att tjäna pengar. Produkterna måste monteras från råvaror, och, eftersom varken råvarorna eller arbetet som behövs för att montera dem, betyder det att det kostar att det kostar pengar för att göra de produkter som de säljer. Denna kostnad kallas kostnaden för sålda varor eller kuggar. COGS inkluderar de material- och arbetskraftskostnader som är direkt knutna till skapandet av den produkt som säljs, men inte indirekta kostnader som distribution, frakt och försäljningskraftsbetalning. Subtrahera kuggar från nettoomsättningen ger ett värde kallat bruttoinkomst.
  • I vårt sneakerföretagets exempel behöver vårt företag köpa tyg och gummi för att göra sina sneakers och behöver också betala fabriksarbetare för att montera råvarorna till bärbara produkter. Om vi ​​säger att vi tillbringade $ 30.000 på tyg och gummi och betalade våra fabriksarbetare $ 35.000 kollektivt i kvartalet, vår brutto inkomst är $ 338,000 - $ 30,000 - $ 35,000 = $ 273,000.
  • Observera att i situationer där verksamheten ifråga inte säljer några fysiska produkter (som till exempel om verksamheten är ett konsultföretag) används ett värde liknande costkostnaderna för intäkter. Intäkterets kostnad omfattar kostnader som är direkt relaterade till ditt företag som gör sin försäljning, som direkta arbetskraftskostnader och försäljningskommissioner, men utesluter indirekta kostnader som arbetstagarlöner, hyra, verktyg och så vidare.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 08
    3. Subtrahera alla driftskostnader. Företagen behöver inte bara spendera pengar för att sälja sina produkter och / eller tjänster till konsumenterna. De måste också betala sina anställda, finansiera marknadsföringsinsatser och hålla lamporna på sina kontor. Dessa kostnader kallas kollektivt rörelsekostnader och definieras som de kostnader som behövs för att hålla affärsrinjningen som inte är direkt relaterade till tillverkningen eller genomförandet av de produkter eller tjänster som säljs.
  • För vårt sneakerföretag exempel, låt oss säga att vi betalade våra anställda för icke-fabrik (försäljningskraft, chefer, etc.) $ 120.000 kollektivt. Vi betalade också $ 10.000 i hyra och verktyg och tillbringade $ 5 000 löpande annonser i handelsmagasiner. Om det här är alla våra driftskostnader, skulle vi subtrahera $ 273,000 - $ 120,000 - $ 10,000 - $ 5,000 = $ 138.000.
  • Bild med titeln Beräkna vinst Steg 09
    4. Subtrahera avskrivningar för avskrivningar. När du har subtraherat ditt företags driftskostnader, vill du subtrahera kostnader på grund av avskrivningar. Avskrivningar är relaterade (men inte identiska) kostnader. Avskrivningar representerar förlusten av värdet av materiell Tillgångar som utrustning och verktyg på grund av slitage från normal drift över tillgångens livslängd, medan avskrivningar representerar förlusten av värdet av immateriell Tillgångar som patent och upphovsrätt över tillgångens liv. Subtrahera dessa utgifter från din löpande total efter att ha subtraherande driftskostnader ger dig ditt företags rörelseresultat.
  • I vårt sneakerföretag exempel, låt oss säga att maskinen som används för att tillverka våra sneakers kostar $ 100.000 och har en 10-årig livslängd. Om man antar linjärt avskrivningar, depreatiserar maskinen med 10 000 dollar per år, eller $ 2.500 per kvartal. Om det här är vår enda avskrivnings- / avskrivningskostnad, kan vi subtrahera 138 000 dollar - $ 2500 för att få vår rörelseresultat, $ 135.500.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 10
    5. Subtrahera alla andra utgifter. Därefter vill du redovisa eventuella extraordinära utgifter som inte kan hänföras till normal affärsverksamhet. Dessa kan innehålla kostnader på grund av låneintresse, betala av skulder, köpa nya tillgångar och mer. Dessa kan variera från en räkenskapsperiod till nästa, särskilt om bolagets affärsstrategi förändras.
  • Låt oss säga att vårt sneakerföretag fortfarande betalar av det första lånet vi brukade starta verksamheten. Under det sista kvartalet betalade vi $ 10.000 mot vårt lån. Vi köpte också en ny sko-making maskin för $ 20.000. Om dessa representerar alla våra extraordinära utgifter för kvartalet, kan vi subtrahera $ 135.500 - $ 10.000 - $ 20.000 = $ 105.500.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 11
    6. Lägg till några engångsintäkter. Förutom att ha extraordinära kostnader kan ett företag också ha engångskällor. Dessa kan innehålla affärsavtal med andra företag, försäljning av materiella tillgångar som utrustning och försäljning av immateriella tillgångar som upphovsrätt och varumärken.
  • Låt oss säga att vi under det sista kvartalet sålde en gammal sko-making maskin för $ 5000 och vi licensierade vår logotyp för användning i ett annat företags annonser för $ 10.000. I det här fallet skulle vi lägga till våra engångsintäkter till vår löpande totalt: $ 105.500 + $ 5000 + $ 10,000 = $ 120 500.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 12
    7. Subtrahera skatter för att hitta din nettoresultat. Slutligen, när alla andra intäkter och kostnader har redovisats, är den sista kostnaden som vanligtvis subtraheras från ett företags intäkter om ett resultaträkning sina skatter. Observera att skatter kan tas ut på ett företag med mer än en statlig enhet (till exempel ett företag kan behöva betala både statliga och federala skatter). Dessutom kan skattesatser byta baserat på var företaget gör affärer och hur mycket det gör i vinst. När du har subtraherat dina utgifter på grund av skatter, är det värde du har lämnat ditt företags nettoresultat, som kan spenderas som ägare tack.
  • Låt oss i vårt exempel säga att, baserat på vår företags nivå av före skatteinkomst, beskattas vi $ 30.000. Subtrahera $ 120 500 - $ 30,000 =$ 90 500. Detta representerar vår företags nettoresultat, vilket innebär att vi drar ut $ 90 500 för kvartalet. Inte dåligt!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Observera att du kan bestämma din nettovinstmarginal genom att beräkna andelen ett försäljningspris som i slutändan blir vinst. Med andra ord dela rörelseresultatet med nettoresultatet och konvertera denna siffra till en procentandel. Till exempel, om nettoomsättningen är $ 1000, är ​​kuggarna $ 300, och totala rörelsekostnader är $ 200, din vinstmarginal $ 1000 - 500 = $ 500- $ 500 / $ 1000 = .5 = 50%.
  • Var noga med att ta hänsyn till alla driftskostnader. Reklam, visitkort och långdistanssamtal kan inte kosta mycket, men dessa kostnader lägger upp snabbt.
  • Varningar

    Om du driver ett litet företag ut ur ditt hem, ta hand om att skilja dina hushållskostnader från företagskostnaderna. Endast en del av dina verktyg, Internet och telefonservicedokument bör betraktas som företagskostnader.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande