Hur man beräknar total kostnad

I finansvärlden, när någon hänvisar till "total kostnad," hon kan prata om flera saker. Hon kan hänvisa till kostnaderna för att driva ett företag, de kostnader som ingår i en persons personliga budget, eller till och med kostnaderna för något som föreslås (Som en aktiemarknadsinvestering.) Lyckligtvis, oavsett vad du beräknar "total kostnad" För, kommer ditt grundläggande tillvägagångssätt att vara liknande - lägg bara till Fasta kostnader (de minimikostnader som krävs för att fungera) till Variabel kostnader (De kostnader som stiger och faller efter eget gottfinnande).

Steg

Del 1 av 3:
Beräkning av total kostnad för en personlig budget
  1. Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 01
1. Beräkna dina fasta kostnader. Börja hitta din totala levnadskostnad genom att ta upp alla dina fasta kostnader för den tidsperiod du tittar på. Observera att de flesta (men inte alla) personliga budgetar beräknas en gång i månaden.
  • I det här fallet är fasta kostnader utgifter som måste betalas varje månad. Dessa inkluderar hyra, verktyg, telefonräkningar, bensin för bilen, matvaror och så vidare. Fasta kostnader förändras inte mycket (om alls) från månad till månad.Det här är kostnader som inte ökar eller minskar beroende på hur mycket personliga utgifter du gör i en månad - till exempel, om du går på en shopping spree i din favorit klädaffär, kommer din hyra inte att gå upp.
  • Till exempel, låt oss säga att vi måste sammanställa en personlig budget för att spara pengar. I vårt fall är våra fasta kostnader: hyra = $ 800, verktyg = $ 250, telefonräkning = $ 25, interneträkning = $ 35, bensin för pendling till jobbet = $ 200 och matvaror = $ 900. Lägga till dessa, vi finner att våra totala fasta kostnader är $ 2210.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 02
    2. Lägg upp dina rörliga kostnader för en månad. I motsats till fasta kostnader beror rörliga kostnader på din livsstil och inkluderar alla kostnader som inte är absolut nödvändiga, men det förbättrar din livskvalitet.
  • Variabel kostnader inkluderar kostnader som shoppingresor, nätter ut, kläder (bortom vad du behöver), semester, fester, gourmetmat, etc. Observera att även om kostnader som räkningar kan variera Något från månad till månad, är de inte rörliga kostnader eftersom De är inte valfria.
  • I vår exemplar situation, låt oss säga att våra rörliga kostnader inkluderar: pengar för teaterbiljetter = $ 25, helg semester = $ 500, middag fest för en väns födelsedag = $ 100, och ett nytt par skor = $ 75. Detta skulle ge våra totala rörliga kostnader till $ 700.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 03
    3. Lägg till dina fasta kostnader för dina rörliga kostnader för att få din totala kostnad. Din totala levnadskostnad på din budget är det totala summan av pengar du spenderade över en månad. Formeln för att hitta detta är helt enkelt Fasta kostnader + rörliga kostnader = total kostnad.
  • Med hjälp av exemplen på fasta kostnader och rörliga kostnader som anges ovan, skulle vi beräkna vår totala kostnad enligt följande: $ 2210 (fasta kostnader) + $ 700 (variabel kostnader) = $ 2910 (total kostnad).
  • Bild med titeln Beräkna totalkostnadssteg 04
    4. Spåra dina utgifter för att bestämma dina månatliga kostnader. Om du inte redan övar mycket bra ekonomiska vanor, får du inte hålla reda på varje enskild kostnad i en given månad. Det innebär att du kan stöta på problem när du måste sammanställa alla dina utgifter i slutet av månaden. För att ta bort gissning från ekvationen, försök aktivt spåra dina kostnader för en hel månad. Därefter har du en bra uppfattning om dina fasta kostnader, så du behöver bara spåra dina rörliga kostnader i framtiden.
  • Spårning av fasta kostnader är enkelt - håll bara koll på dina bostadskostnader (hyra mm.) och spara varje större månadsräkning du får för den månaden och du får en hel del jobbet. Livsmedel kan vara lite messier att hålla reda på, men om du behåller dina kvitton eller övervaka dina checkkonto transaktioner online, det borde inte vara svårt att få en exakt total.
  • Spårningsvariabelkostnaderna kan vara lite svårare. Om du använder kredit- eller betalkort för att göra alla dina inköp, kan du helt enkelt lägga till dina utgifter i slutet av månaden med hjälp av din online-bankprofil (nästan alla kontrollkonton och kreditkortskonton ger dig det här alternativet gratis.) Å andra sidan, om du gör massor av pengar eller kolla inköp, vill du spara dina kvitton eller skriva ner hur mycket pengar du spenderar med varje köp.
  • Del 2 av 3:
    Beräkning av den totala kostnaden för ett företag
    1. Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 05
    1. Lägg upp dina företags fasta kostnader. I affärsverksamheten kallas fasta kostnader ofta som overhead-kostnader. Det här är pengarna som verksamheten behöver spendera helt enkelt för att fortsätta. Mer exakt kan vi säga att fasta kostnader är de kostnader som inte ökar eller minskar när verksamheten producerar mer eller färre varor och tjänster.
    • Fasta kostnader för ett företag liknar (men inte exakt samma som) de för en personlig budget. En företags fasta kostnader inkluderar hyra, verktyg, bygghyror, utrustning, maskiner, försäkringspremier och Arbete som inte är involverad i produktionen av varor och tjänster.
    • Till exempel, låt oss säga att vi äger en basketfabrik. Våra månatliga fasta kostnader inkluderar: Building Lease = $ 4.000, försäkringspremier = $ 1500, lånebetalningar = $ 3000 och utrustning = $ 2.500. Dessutom betalar vi $ 7 000 per månad för arbetstagare som inte direkt påverkar produktionen av våra basketballar - vaktmästare, säkerhetsvakter och så vidare. Lägga till dessa, vi får ett värde för våra fasta kostnader för $ 18.000.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 06
    2. Ta reda på dina rörliga kostnader. I affärer är rörliga kostnader lite annorlunda än de är för personliga budgetar. Ett företags rörliga kostnader är utgifterna som påverkas direkt av mängden varor eller tjänster som produceras. Med andra ord, ju mer ett företag skapar (när det gäller produkter som produceras, görs, och så vidare), desto större är dess rörliga kostnader att vara.
  • Variabla kostnader för ett företag inkluderar saker som råvaror, fraktkostnader, arbetskraft som är inblandat i produktionsprocessen, och så vidare. Dessutom, Utilities kan vara en rörlig kostnad om de fluktuerar med utgången från ditt företag. Eftersom en robotbilfabrik använder en stor mängd el och eftersom den mängd el som behövs kommer att öka när fler bilar produceras, kan verktyg klassificeras som en rörlig kostnad.
  • I vårt basketfabrik exempel, låt oss säga att våra rörliga kostnader inkluderar: gummi = $ 1000, frakt = $ 2.000, fabriksarbetare löner = $ 10.000. Dessutom använder vår fabrik en stor mängd naturgas för gummi vulkaniseringsprocessen och denna kostnad ökar som produktionsramper upp - den här månadens verktyg Bill var $ 3000. Lägga till våra kostnader får vi totala rörliga kostnader för $ 16.000.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 07
    3. Lägg till dina fasta och rörliga kostnader för att bestämma din totala kostnad. Som med personliga budgetar är formeln för beräkning av ett företags totala kostnader ganska enkelt: Fasta kostnader + rörliga kostnader = total kostnad.
  • I vårt exempel, eftersom våra fasta kostnader är 18 000 dollar och våra rörliga kostnader är $ 16.000, är ​​vår totala månadskostnad för fabriken $ 34.000.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 08
    4. Hitta dina företagens kostnader på sitt resultaträkning. De flesta företagens fasta och rörliga kostnader finns på sina finansiella dokument. Specifikt, resultaträkning bör innehålla alla rörliga kostnader som är knutna till produktionens varor och tjänster förutom viktiga fasta kostnader som hyra, verktyg och så vidare. Resultaträkningen är ett standard finansiellt dokument - nästan alla företag med någon form av bokföring bör ha en.
  • Dessutom kanske du vill konsultera ett annat dokument som heter a balansräkning för att bestämma hur mycket pengar verksamheten behöver betala tillbaka i framtiden. Balansräkningen innehåller (förutom andra viktiga siffror) ett företags skulder - de pengar som den är skyldig till andra. Detta kan hjälpa dig att bestämma din företags ekonomiska hälsa: Om du bara har tillräckligt med pengar för att möta din totala kostnad och du har stora skulder, kan ditt företag vara i en ogynnsam position.
  • Del 3 av 3:
    Beräkning av den totala kostnaden för en investering
    1. Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 09
    1. Hitta det ursprungliga priset på investeringen. När det gäller att bestämma kostnaden för en investering, börjar dina utgifter vanligtvis inte och sluta med de pengar du lägger i beståndet, fond, etc. För personer utan direkt tillgång till aktiemarknaden (I.e., mest vanliga människor), det är nödvändigt att använda en investeringsrådgivare eller mäklare för att hjälpa till att bygga en portfölj och, eftersom dessa experter inte fungerar gratis, kommer kostnaden att bli lite högre än pengarna avsatt för investeringen. Börja bestämma kostnaden för din investering genom att identifiera summa pengar du planerar att använda rent för investeringen.
    • Till exempel, låt oss säga att vi nyligen har arvat $ 20.000 från en obskyrlig släkting och att, snarare än att släcka allt på en lyxig semester, vill vi investera hälften på aktiemarknaden för att få lite långsiktig potential ur Det. I det här fallet säger vi att vi investerar $ 10.000.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 10
    2. Redogöra för några avgifter. Som nämnts ovan arbetar inte investeringsrådgivare vanligtvis pro bono. I allmänhet måste en rådgivare betalas på ett av två sätt: via en fast avgift (vanligtvis timme) eller via en provision (vanligtvis en procentandel av investeringen). I båda fallen är det enkelt att bestämma påverkan på den totala kostnaden. För avgiftsbaserade investeringstjänster, multiplicera rådgivarens timpris med den tid som spenderas på din portfölj och inkludera några mindre associerade avgifter.
  • För vårt exempel, låt oss säga att våra valda rådgivare kostar $ 250 / timme (inte dåliga - priser kan enkelt sträcka sig till $ 500 / timme). Om hon håller med om att det tar två timmars arbete att sammanställa vår portfölj, kommer hennes avgift att vara $ 500. Låt oss säga att vi måste lägga till $ 100 till detta i form av olika mindre avgifter och vi får totalt $ 600.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 11
    3. Lägg till kommissionen om det behövs. Ett annat sätt att betala din rådgivare för hantering av dina investeringar är i form av en provision. Detta är i allmänhet en liten andel av vad du köper genom rådgivaren. Ju mer pengar du investerar, desto mindre är andelen vanligtvis.
  • I vårt exempel, låt oss säga att vår rådgivare på toppen av sin fasta avgift också tar ut en 1% kommission. Detta är bara till exempel ändamål - I den verkliga världen är det vanligtvis antingen en form av betalning eller den andra, inte båda. I det här fallet, sedan 2% av $ 10.000 vi vill investera är $ 200, Vi lägger till detta till vår totala kostnad.
  • Ett ord av försiktighet: Eftersom deras lön bestäms av hur mycket du köper och säljer, har vissa beställda investeringsrådgivare varit kända för att agera oetiskt, övertygande kunder att dike gamla aktier och köpa nya ofta i ett försök att linja sina egna fickor. Använd endast de rådgivare som du känner och litar på. Om allt annat misslyckas tenderar de betalade rådgivarna att ha mindre incitament för intressekonflikter.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 12
    4. Konto för skatter. Slutligen, lägg till kostnaden för varje statsskatt som uppkommit som en del av investeringsprocessen. I U.S., Skatter kan vara (och är) tas ut på investeringsinkomster efter Du har redan investerat dina pengar, men när du bestämmer den totala kostnaden för en investering, är du i allmänhet mer orolig för skatter som är uppbegjorda. Dessa kan variera från lokalitet till lokalitet, så prata med en betrodd investeringsrådgivare om din skattebelastning innan du håller med om att investera.
  • Låt oss i vårt exempel säga att det finns en 1% skatt på alla större investeringar (i den verkliga världen, igen, det här kanske inte är fallet där du bor.) I det här fallet, sedan 1% av $ 10.000 är $ 100, Vi lägger till detta till vår totala kostnad.
  • Bild med titeln Beräkna total kostnad Steg 13
    5. Lägg till allt. När du väl känner till din första investering, några tillhörande avgifter och provisioner och eventuella förväntade skatter är du redo att hitta sin totala kostnad - helt enkelt lägga till varje enskild kostnad tillsammans.
  • Låt oss lösa vårt exempel Problem:
  • Initial investering: $ 10.000
  • Avgifter: $ 600
  • Kommissionen: $ 200
  • Skatter: $ 100
  • Total: $ 10,900
  • Tips

    Du kan använda din totala kostnad för att avgöra om du tjänar pengar eller inte. Till exempel, i fabriksexempel ovan, om vi säljer $ 39.000 värde av basketbollar, skulle vi ha gjort $ 5000 - en blygsam nettoinkomst.
  • Observera emellertid att i exemplet ovan måste skatter fortfarande dras av från nettoresultatet för att få den totala vinsten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande