Hur man väljer mellan en college sovsal eller lägenhet

Att bo hemifrån kan vara spännande. Du kommer att ha mycket ny frihet och ansvar. Dorm Life kan vara ett bra sätt att träffa nya vänner, men du kanske vill flytta ut ur sovsalarna så småningom. Du kanske också vill börja college som lever utanför campus. När du bestämmer mellan sovsal och en lägenhet, tänk på din ekonomi, ditt sociala liv och dina personliga behov.

Steg

Metod 1 av 4:
Med tanke på finansiella faktorer
  1. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 1
1. Börja med att jämföra kostnaden för hyra. När du börjar överväga din ekonomi, se om det finns en stor skillnad i hyreskostnaderna mellan en lägenhet och sovsal. Oftast är kostnaden för hyra ensam billigare utanför campus. Men antar inte alltid att hyra av campus bostäder kommer att vara billigare än sovsalarna - vissa lägenheter kan vara ganska dyrt. Den månatliga hyran för en sovsal kan vara ganska hög och kan vara nästan samma nivå av vissa lägenheter.
  • Om du för närvarande inte har en lägenhet kantad, kan du bläddra bland listor online för att försöka få en allmän känsla av vad prisklassen tenderar att vara i området.
  • Du borde kunna ta reda på hur mycket en studentrum kostar på din universitets hemsida.
  • Skriv ner ett grovt utbud av kostnader för lägenheter mot campushus. Till exempel är månadsdomstolen $ 900 per månad, medan den genomsnittliga hyran i en lägenhet är $ 550.
  • Kom ihåg att du inte behöver betala hyra ensam. Vanligtvis kommer du att sluta ha rumskamrater. När du bestämmer ditt hyresansvar, överväga om du kommer att dela ut hyran med en rumskompis. Att ha rumskamrater kommer att se till att du kommer att bo i en högre kvalitetslägenhet.Du kanske måste göra beslutet - skulle du hellre leva i en billigare lägenhet och kunna betala hyran ensam, eller du bor hellre i en högre kvalitetslägenhet och handlar om rumskamrater?
  • 2. Faktor i nyttjandebetalningar. Hyra är bara en av många utgifter att överväga. Medan hyra kan vara billigare, vill du se till att du tittar på alla dina alternativ. En fördel med sovsal är att många kostnader tas hand om. Saker som internet, värme, vatten och andra verktyg kan täckas i sovsalarna men inte utanför campus.. Många lägenheter täcker grundläggande verktyg som vatten och värme, och det kan vara något att checka in i.Var medveten om att hyran kan vara dyrare med lägenheter som täcker fler verktyg än med lägenheter som inte gör det.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 2
    1. 1
    2. Gör några lägenheter betala verktyg? Om inte, kommer du att sluta att betala saker som en vattenräkning, en uppvärmningsräkning och en elräkning. Om du känner till någon som bor utanför campus, fråga dem om hur mycket de betalar för verktyg.
    3. Du måste också kontakta ett internet eller kabelföretag för att ställa in ditt internet. Se hur mycket internet och kabelkostnad per månad via lokala leverantörer. Många lägenheter kan erbjuda gratis Wi-Fi med hyran och vissa kan till och med ge en gratis grundläggande kabelabonnemang.För bättre tillgång till bättre kvalitet med bättre integritet, säkerhet, etc.Och mer Premium Cable TV-alternativ, du är klokt för att ge egen kabel och tillgång till internet.
    4. Lägg till hur mycket du betalar för verktyg till din månatliga hyra. Till exempel, säg att du betalar ca $ 80 per månad i saker som vatten och gas och $ 40 per månad för internet. Kom ihåg att den hypotetiska genomsnittliga hyran är $ 550. Nu är kostnaden för att bo per månad $ 670 av campus kontra $ 900 på campus.
    5. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 3
      2. Titta på kostnaden för mat. Livsmedel är förmodligen den största extra kostnaden när det gäller att leva utanför campus. Du kommer inte längre ha en måltidsplan som tillhandahålls av din högskola, så du måste förbereda din egen mat..
    6. Tänk på hur mycket du rimligen kommer att spendera på matvaror. Kommer du att spendera ca $ 60 per vecka? Lägg till det här på din löpande total för off campuskostnader. Nu tittar du på cirka $ 910 per månad.
    7. Tänk på, du kanske kan stanna på din campuss måltidsplan för en avgift. Om du inte gillar att laga mat själv, se hur mycket en måltidsplan kostar per månad.
    8. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 4
      3. Tänk på gratis bekvämligheter. Dessutom är Perk av Utilitiesbeing täckt, erbjuder din sovsal gratis bekvämligheter? Till exempel, kanske din sovsal har ett gym i byggnaden. Finns det några på campus bekvämligheter endast öppna för studenter som bor i sovsal?
    9. Om du inte använder mycket av din sovsal eller universitetets bekvämligheter, kanske det inte är en stor sak för dig. Men säg att du går till gymmet varje dag. Att förlora ditt gymkort kan orsaka problem.
    10. Kolla för att se hur du skulle gå om att ersätta alla bekvämligheter du förlorar. Till exempel, titta på gym medlemskap. Finns det något i ditt prisklass? Kanske hittar du något för $ 40 per månad. Lägg till det till $ 910 totalt hyra och verktyg. Kostnaden utanför campus är nu ungefär $ 950.
    11. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet steg 5
      4. Jämför de slutliga kostnaderna. Om din sovsal är hypotetiskt $ 900 per månad, är det lite billigare att bo i sovsal i detta scenario. Detta kan emellertid inte nödvändigtvis vara fallet med tanke på faktorerna i ditt område. Kom ihåg, kostnaden är bara en faktor att överväga. Påverkan på ditt sociala liv och akademiskt ansvar bör också beaktas.
    Metod 2 av 4:
    Tittar på ditt sociala liv
    1. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 6
    1. Tänk på att träffa nya människor. Är du en nybörjare eller en sophomore? Om så är fallet, kan det inte vara den bästa tiden att flytta utanför campus. Dormerna ger dig många möjligheter till socialisering, särskilt tidigt på högskolan.
    • I sovsalarna lever du med många olika studenter din ålder. Människor kan vara ivriga att göra nya vänner. Det kan finnas get-exthater värd av din sovsal, där du får möjlighet att träffa medstudenter. Du kommer också att äta i cafeterian med andra studenter, så att du kan binda över mat.
    • Om du är en äldre student, kanske du redan har en etablerad vängrupp. Om du känner dig självsäker kommer du fortfarande att se dina vänner utanför campus, kommer du förmodligen inte att missa mycket genom att lämna sovsalarna. Om något får du chansen att uppleva något nytt.
    • Off-campus lägenheter är öppna för allmänheten, så du kommer att leva med människor i alla åldrar. Det kommer att finnas familjer med barn, äldre och människor som arbetar över natten jobb, så du kanske vill tänka två gånger innan du har gäster över, festa och så vidare.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 7
    2. Tänk på hur ofta du underhåller. Gillar du att ha möten? Om du är typen för att vara värd som spelkvällar, filmkvällar och andra festligheter, kanske du vill överväga ett off-campus-drag. Dormrum är i allmänhet små, och får inte lämna dig tillräckligt med utrymme för att få gäster.
  • Det finns också ofta fler restriktioner i sovsalar än lägenheter. Underhållande kan vara mer avkopplande om du lever av campus.Om du bor utanför campus måste du följa reglerna / lagarna i det lokala samhället och lägenhetskomplexet som du bor i.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 8
    3. Titta på din nuvarande sociala cirkel. Äldre studenter kan redan ha en stor social cirkel. Om du är en junior eller senior, kan det vara en bra tid att prova campus som bor. Du har sannolikt träffat människor genom sovsalarna, vilket har lett till andra vänskap.
  • Många tycker om att leva av campus när de känner sig socialt säkra. Om du känner att du har en solid social cirkel, kan off-campus liv fungera för dig.
  • Om du är en freshman kan du känna att du har en solid social cirkel. Kanske har du många gymnasiet vänner som deltar i din skola. Men håll i Mind College ses traditionellt som en chans att grilla och skapa nya vänner. Att bo av campus kan begränsa din möjlighet att träffa nya människor.
  • Metod 3 av 4:
    Identifiera dina personliga behov
    1. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 9
    1. Väg ditt behov av integritet. Dormen kan vara bra för att göra vänner och socialisera, men det finns en verklig brist på integritet. Att dela små bostäder med en rumskompis kan orsaka stress. Om du är någon som värderar din ensamma tid, kan en lägenhet ett bättre alternativ. Du kanske kan få ditt eget rum i en lägenhet, eller åtminstone få mer bostadsyta.
    • Om du har en psykisk hälsofråga som social ångestsyndrom kan du leva i en sovsal vara särskilt stressande. Det kan vara bäst att söka en lugn lägenhet.
    • Du kan också titta på ett enkelrum i en sovsal. Även om dessa kan vara dyrare är det en bra mellanliggande. Du kan få den sociala erfarenheten av att leva i sovsal medan du fortfarande har ditt eget utrymme.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet steg 10
    2. Faktor i friheten i lägenhetslivet. Om du värdesätter personlig frihet, kan en lägenhet bättre för dig. Det finns mycket mer frihet i lägenhetslivet.
  • Eftersom det finns mindre rum och människor, kan buller inte bära lika lätt i en lägenhet. Du kommer att kunna spela musik och videospel och titta på tv, utan lika mycket rädsla för att störa någon. Men var försiktig med även off-campus lägenheter, särskilt med lägenheter med små barn och / eller äldre.Många lägenheter har "tysta timmar" Att låta invånarna sova och det finns människor som gillar att gå och lägga sig tidigt, ta naps, eller helt enkelt ha lugn och ro.
  • Dorms har ofta strikta regler. Du kan till exempel logga in över natten besökare. Du kan också behöva logga in när du kommer tillbaka till sovsal. I en lägenhet har du inte dessa begränsningar.
  • De flesta sovsalar tillåter inte husdjur, men många lägenheter tillåter att ha husdjur.Om du saknar att ha ditt husdjur under college, kan du överväga att leva utanför campus. Att ha ett husdjur kommer att vara särskilt användbart om du bor ensam utanför campus när det inte finns så många kamrater.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 11
    3. Tänk om du behöver en bosatt rådgivare. En bosatt rådgivare, kallad bosatt mentor på vissa skolor, ger stöd och vägledning till studenter. Om du kämpar med något personligt eller akademiskt kan du alltid fråga din bosatta mentor för hjälp.
  • Om du är benägen att stressa, kan du få ett större behov av en bosatt mentor. Du kan må bättre bo någonstans där du har någon att lita på för stöd.
  • Men inte alla känner att de behöver en bosatt mentor. Om du föredrar att hantera stress på egen hand, eller söker stöd från vänner eller familjemedlemmar, kanske en bosatt mentor inte är nödvändig.
  • Metod 4 av 4:
    Med tanke på den akademiska effekten
    1. Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet steg 12
    1. Var ärlig om ditt personliga ansvar. Studenter som bor i sovsalar gör ofta akademiskt akademiskt. Det är lättare att hålla sig på uppgift med mindre distraheringar. Om du är på campus kan du också ha lättare tillgång till platser som biblioteket.
    • Var ärlig med dig själv. Är du en ansvarig person? Kommer du att kunna komma till klasser i tid om du bor utanför campus? Kommer du att kunna stanna på spår med dina läxor med friheten för off-campus liv?
    • Om du i allmänhet är den ansvariga typen, kommer det fortfarande att vara en anpassning. Men om du tenderar att slutföra uppdrag i tid och ha en solid arbetsetik, har du en bra chans att stanna på spår av campus.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet Steg 13
    2. Tänk på din tillgång till campus bekvämligheter. Om du flyttar av campus kan du vara längre bort från saker som bibliotek, resurscenter och liknande byggnader. Om det är svårare att springa till biblioteket, kan du till exempel hitta att du gör det mindre ofta. Om du bor utanför campus kan du dock ha fler underhållnings- och socialiseringsalternativ i samhället som skulle vara svårare att komma åt medan du är på campus som biografer, restauranger eller shopping. Dessa alternativ kan vara dyrare, men du kan ibland få rabatter från gemenskapen om du har ett campus-ID.
  • Mycket av detta beror på var lägenheter tenderar att vara belägna i ditt område. Om du går i skolan i en college stad kan lägenheter tendera att vara nära campus. Detta skulle göra det här mindre av ett problem.
  • Du bör också faktor på kostnaden för parkering och gas. Om du slutar behöva köra till vissa platser, kan kostnaderna lägga upp varje månad.Du kan också överväga att använda kollektivtrafik för att komma till och från college-klasser.
  • Bild med titeln Välj mellan en college sovsal eller lägenhet steg 14
    3. Tänk på distraktioner. Friheten för en lägenhet kan vara bra. Du kan få gäster över när du vill, och är i allmänhet kunna göra mer buller. Detta kan dock visa sig vara en distraktion. I sovsal kan det finnas saker som tysta timmar. Tysta timmar är också mycket vanliga i lägenheter också. Du kommer inte heller att kunna få många människor över på en gång.
  • Om du är den ansvariga typen kan du bättre klara av distraktioner. Det kommer emellertid alltid att vara en justering. Om du bestämmer dig för att leva av campus, var beredd att arbeta extra hårt för att stanna på rätt spår.
  • Det är okej om du tror att du inte kan hantera ansvaret. Många elever bor på campus för alla fyra åren. Kom ihåg att det viktigaste med college är att lära sig.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande