Hur man beräknar kostnaden för att starta en mjölkgård

Mjölkodling kan vara ett lukrativt och givande företag, men bestämning av den mängd kapital som krävs för att starta en mjölkgård kan vara en skrämmande uppgift. För att beräkna kostnaden för att starta en mjölkgård, dokumentera en grundläggande information om ett kalkylblad. Börja med att följa några vanliga steg.

Steg

  1. Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg 1
1. Fastställa det totala arealen på din mjölkgård. Totalt område omfattar betesmark eller betesmark, fält för växande grödor, korrals för att hålla nötkreatur under vintersäsongerna, byggnader inklusive ladugårdar, skjul och bostäder och områden för lagring av foder och gödsel. Detta kan vara det viktigaste steget när du beräknar kostnaden för Börjar en mjölkgård På grund av hur det påverkar dina andra kostnader. Nästan alla dina andra kostnader från maskiner och kapital till foder och veterinär kommer att baseras på antalet djur som du kan hyra på fastigheten.
  • Du måste känna till dina fasta, variabla, drift och avskrivningskostnader.Fasta kostnader inkluderar hyresvariabelkostnader inkluderar bränsle, foder, gödningsmedel, nötkreaturpriser för försäljning av kullar och tjurkalvar, underhåll för maskiner mm.- Driftskostnaderna inkluderar kostnader för utfodring av kor, mjölkproduktion, veterinärräkningar, foderräkningar mm.- Avskrivningskostnader inkluderar maskiner, byggnad, boskap och utrustning.
  • Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg 2
    2. Bestäm antalet mjölkboskap som betesområdet kan lagligt stödja. Många områden har lokala myndigheter som mandat det maximala antalet hovdjur som är tillåtna per tunnland betesmark.Vissa länder som Kanada kräver också att en kvot köps före eller under startprocessen.
  • Kostnaden per huvud (eller per djur) varierar något (vanligtvis mindre än 10 procent) beroende på "linje" eller familjens historia som du överväger att köpa. Du kan få ett baslinjevärde av mjölkboskap i dina områden genom att besöka den lokala boskapsugnen.
  • Multiplicera antalet djur som du kan hysa av medianförsäljningspriset för att komma fram till den beräknade kostnaden för att köpa din mjölkbesättning.
  • Utfodra är en kostnad att överväga. Mängden foder varje djur kommer att kräva är beroende av klimatet och om du matar rakt korn, söt mat eller en kombination av korn och gräs eller hö. Din lokala foderleverantör kommer att kunna hjälpa dig att förbereda en diet som är specifik för din region och ge dig ett beräknat månatligt pris per huvud.
  • Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg 3
    3. Multiplicera antalet nötkreatur som du kan studera av de grundläggande individuella månatliga djurunderhållskostnaderna.
  • Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg 4
    4. Specificera den utrustning du behöver hyra eller köpa. Kom ihåg att inkludera mjölkningsmaskiner, steriliseringsmaskiner och mjölklagertankar samt datorer och annan kontorsutrustning.
  • Veterinärvård är en annan kostnad att överväga. De flesta mjölkgårdar använder en kombination av inokuleringar eller vaccinationer, hormoninjektioner och kosttillskott för att maximera mjölkproduktionen. Du bör också förutse skador och sjukdomar. Din lokala veterinär kommer att kunna leverera de specifika föremål som krävs för din region och kostnaden per chef för varje objekt samt en grov uppskattning av akutvårdskostnader.
  • Om du bor i ett land där injicering av hormoner i mjölkkor för att öka produktionen är förbjuden (som i Kanada och Förenade kungariket), är det en mindre sak att betrakta vad gäller veterinärvård.
  • Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg 5
    5. Uppskatta din icke-boskapsmånadens driftskostnader. Inkludera din hypotekslån, räkningar, löneavgift, lantbruksfordon, etc.
  • Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg steg 6
    6. Kontrollera med din lokala myndighet för att ta reda på om det har några licensavgifter i samband med att starta en mjölkgård.Du måste köpa en kvot från den federala regeringen om du börjar en mjölkgård i Kanada.
  • Bild med titeln Beräkna kostnaden för att starta en mjölkgårdssteg 7
    7. Begär försäkringsnoteringar. Du måste täcka din egendom (faktiska fastigheter), dina djur, din utrustning och din framtida vinst eller oväntat inkomstförlust.
  • Tips

    Tänk på kostnader för anställd på din gård.Ofta är mjölkgårdar tillräckligt stora för att kräva minst en hyrd hand för att hjälpa till med operationer, eftersom det kan vara för mycket för dig att köra en mjölkgård på dig själv.
  • Innan du börjar beräkna kostnaden för att starta en mjölkgård, måste du bestämma om du kommer att hyra en tjur eller inte. Tjurar är kända för att vara aggressiva och i vissa fall farliga. Men korna måste brödas regelbundet för att fortsätta att ge mjölk. Om du ska hysa en tjur på plats, kolla med ditt försäkringsbolag för att avgöra om du behöver en extra försäkring. Om du inte kommer att hyra en tjur på plats, kom ihåg att faktor i kostnaden för att införa korna.
  • Om du inte vill behålla en tjur, överväga att använda Artificiell insemination (AI) För att hålla dina kor uppfödda regelbundet.Det tar ingen matning, ingen extra korrument och mycket mindre risk för livet till AI-kor, och allt är nödvändigt är att anställa en AI-tekniker för att odla dina kor för dig.Du måste ha dina anställda händer för att göra värme detektering för dig för att tiden när dina kor blir uppfödda, men.
  • Varningar

    Du kan få fel i dina beräkningar när du går med din plan, så se till att du körs - av beräkningarna igen och igen för att se var du går fel och vad du kanske saknar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande