Hur man beräknar en fha-lån

Ett FHA-lån är ett låneprogram som sponsrats av Federal Housing Administration (FHA), som är utformat för att hjälpa till att låga till måttliga inkomstfamiljer få finansiering för att köpa ett hem. Eftersom FHA-lån i allmänhet kräver en relativt låg betalning jämfört med konventionella lån, måste de stödjas av en garant för att långivare ska godkänna dem. Ginnie Mae, den enhet som ansvarar för att garantera FHA-lån, bestämmer också lånevillkor och hypotekslån, vilket mycket ingår i den månatliga FHA-betalningen. Därför kräver beräkning av betalningen på FHA-lån speciella överväganden.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämning av beloppet av ditt lån
  1. Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 1
1. Bestämma försäljningspriset på hemmet. Din utgångspunkt för att bestämma ditt månatliga FHA-lånebetalning är försäljningspriset för ditt nya hem. Detta kommer att vara det erbjudande priset accepterat av säljaren, förutsatt att bedömningsprocessen går smidigt. Du kan hitta det exakta försäljningspriset på hemmet i dina erbjudandehandlingar eller genom att kontakta din långivare.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 2
    2. Lägg till i extra kostnader. FHA-lån tillåter dig att rulla i FHA-finansieringsavgiften, som är 1.75% av det totala lånebeloppet.
  • Om du ansökt om och godkändes för ett FHA 203 (k) lån, gör det möjligt att finansiera extra kostnader, såsom reparationer och renoveringar gjorda till ett hem, inklusive energieffektiva förbättringar. Men kom ihåg att detta är mer komplicerat än att ansöka om FHA-lånet på egen hand.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 3
    3. Subtrahera din betalning. En av de viktigaste funktionerna i FHA lån är deras låga betalning. Medan de flesta hypotekslån kräver cirka 5 procent ner, behöver FHA-lån 3.5 eller 10 procent, beroende på din kreditpoäng. Din kreditpoäng måste vanligtvis vara över 580 för att kvalificera sig för 3.5 procent nedbetalning. Detta bestäms emellertid från fall till fall. Beräkna din betalning och subtrahera det från köpeskillingen för att få ditt belopp att finansieras.
  • Till exempel, för ett $ 180.000 hem, 3.5 Nedbetalning skulle vara $ 6.300, vilket ger dig ett belopp som ska finansieras på 173 700 dollar.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 4
    4. Bekräfta ditt lånebelopp. Efter FHA-låne godkännande, rensas du för att gå vidare med din finansiering. I detta skede kommer din långivare att bekräfta din betalning och du kommer att gå igenom stängningen eller avvecklingen, processen. Efter att ha betalat dina stängningskostnader, kommer du att bekräfta lånet och ta hemmet. Kontrollera dina lånedokument för att bekräfta det finansierade beloppet.
  • Del 2 av 3:
    Beräkning av FHA-hypotekskostnader
    1. Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 9
    1. Bestäm din engång, uppför försäkringspremie. Med FHA-lån måste du köpa och behålla privata hypotekslån (PMI). Det här alternativet kräver att du betalar en engångsfront PMI Premium lika med 1.75 procent av lånebeloppet. Detta belopp beror vid stängning. Men i vissa fall kan du kunna finansiera denna avgift genom att lägga till den i ditt totala lån. Tänk på att det kommer att öka ditt lånebelopp, betalning och ränta.
    • Fortsätter med exemplet från delen "Bestämning av beloppet av ditt lån," Denna betalning skulle vara 1.75 procent av lånebeloppet, vilket är $ 173 700.
    • Så den främre premien skulle vara 0.0175×$173,700{ displayStyle 0.0175 Times $ 173,700}0,0175 Times $ 173,700, eller $ 3,039.75.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 10
    2. Beräkna din årliga FHA Mortgage Insurance (MI) Premium. Detta kan variera beroende på aktuella mandat, lånet till värde av ditt inteckning, och varaktigheten av ditt lån. Typiskt kommer det att vara mellan 0.45 och 1.05 procent av lånebeloppet årligen. Din hypotekslån ska kunna ge dig en exakt procentandel.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 11
    3. Dela för att hitta din månatliga premie. När du har den årliga hypotekslånsförsäkringen, kan du dela med 12 för att hitta den månatliga premien. Till exempel skulle ett årligt premie på $ 2 400 vara $ 200 per månad.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 12
    4. Beräkna din totala FHA-betalning. Lägg till det månatliga huvud- och räntebeloppet, fastighetsskatt, husägare försäkring, husägare associeringsavgifter och månatlig hypotekslån för att få din totala FHA-lån månadsbetalning. Tänk på att dina hypotekslånsförsäkringspremier är bara en uppskattning och kan ändras när din täckning är bekräftad.
  • Del 3 av 3:
    Beräkning av din månatliga betalning
    1. Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 5
    1. Använd en standardbetalningskalkylator för att bestämma ditt huvud- och räntebetalningsbelopp. Detta kommer att vara ditt basbelopp, där du lägger till alla övriga utgifter som ingår i ditt FHA-lån. Gör en online-sökning för att hitta en webbplats för lånekalkylator och ange följande information:
    • Lånebelopp. Det här är summan av pengar du kommer att finansiera.
    • Ränta. Din hypotekslån ska kunna ge dig en rimlig uppskattning redan innan du låser i en takt.
    • Lånperiod. Det här är det antal år du kommer att finansiera hemmet, som vanligtvis är inställt på en 30 år (eller 360 månad) term för ett FHA-lån.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 6
    2. Beräkna dina fastighetsskatter. Fastighetsskatt betalas månadsvis och är baserade på värdet av ditt hem. Hitta mängden av din årliga fastighetsskatt och dela den med 12 för att få ditt månatliga betalningsbelopp. Du kan få fastighetsskatteinformation från säljaren, din fastighetsmäklare, eller genom din länsskattningsbedömare.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 7
    3. Få en husägare försäkringscitat. Detta årliga belopp måste också delas upp i 12 lika utbetalningar, som ska läggas till i din månatliga FHA-betalning. Även om husägare försäkringspremier kan variera kraftigt, 0.34 procent är ett bra genomsnittligt nummer som ska användas som ditt årliga premiebelopp om du inte har ett försäkringscitat.
  • I relevanta områden kan översvämningsförsäkring också krävas.
  • Bild med titeln Beräkna ett FHA-lånebetalningssteg 8
    4. Bestäm HOA-kostnader. Bestäm om du har någon Homeowner`s Association (HOA) eller Condominium Association Fee. Antingen säljaren eller din fastighetsmäklare kommer att kunna ge dig denna information. Detta belopp bedöms varje månad och måste betalas ovanpå din inteckning. Du betalar din HOA eller condo avgifter till föreningen som bedömer dem.
  • Tips

    Fråga din långivare för ett kalkylblad som sparar dessa beräkningar och bidrar till att du får exakta siffror.

    Varningar

    Fastighetsvärden kan fluktuera året till år, och därför kan egendomsskatt. Var beredd att högre fastighetsskatt motsvarar en högre månatlig FHA-lånebetalning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande