Hur man skapar en arbetsbudget

Budgeting är ett bra sätt att se var dina pengar går varje månad. Plus, det låter dig också skära tillbaka på dina utgifter om du är outspending din inkomst. En bra budget begränsar dina utgifter till ett belopp som är lägre än din totala inkomst. Så, om du försöker komma ur skulden, vilket sparar upp för ett stort köp eller bara syftar till att få en bättre förståelse för din personliga ekonomi, vilket skapar en arbetsbudget är vägen att gå. Spåra din budget med ett pappersark eller kalkylblad eller via en budgetapp.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa ditt eget budgetkalkylblad
  1. Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 1
1. Använd ett förgjort budgetkalkylblad för ett enkelt alternativ. Om du hellre inte vill lägga till funktioner i dina egna kalkylblad, försök använda en av de många förbyggda budgetkarlen online. Arbetsblad Lista typer av fasta och rörliga månatliga utgifter, och många innehåller redan tillägg och subtraktionsfunktioner för att beräkna din budget för dig.
  • Online pre-made kalkylblad kan också anpassas för högskolestudenter eller egenföretagare.
  • Du kan komma åt ett antal gratis budgetering av arbetsblad online på: https: // mynta.com / Budgeting-3 / Månadsbudget-Template-Track-Your-Spending-för-månad.
  • Kolla in några mer gratis exempel online på: https: // smartskikt.com / topp-excel-budget-mallar.
  • Bild med titeln Skapa ett fungerande budget Steg 11
    2. Titta på din budget med ett kalkylblad för ett tekniskt alternativ. Ett kalkylblad har den extra fördelen att kunna tala dina månatliga intäkter och utgifter. Namnrader för olika typer av fasta och rörliga utgifter. När Ställa in ditt budgetkalkylblad, Använd "summan" och "subtrahera" -funktionerna för att lägga till dina totala utgifter och subtrahera dessa från din nettoresultat.
  • Om du vill, bryta ner underkategorier inom utgiftsområden som "mat" eller "underhållning."Du kan till exempel ha" restauranger "," barer "," take-out "eller" filmer "," konserter "och" teater."
  • Eller du kan använda flera kalkylblad varje månad. Till exempel kan 1 vara endast för fasta kostnader, en annan för rörliga kostnader och en tredjedel för dina olika inkomstkällor.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 10
    3. Spåra din budget på ett pappersark för ett enkelt alternativ. Skriv "Total nettoinkomst" högst upp, följt av beloppet. Använd sedan en separat rad för att spåra dina utgifter. Skriv "Fast" och "Variable" på vänster sida av sidan och fyll i de olika underkategorierna: "Hyr," "mat", "auto", "underhållning", "medicinsk", etc. Som månaden går, registrera dina utgifter i varje kategori.
  • I slutet av månaden, lägg upp kostnaderna och bekräfta att de är mindre än den totala inkomsten.
  • Metod 2 av 3:
    Använda en budgetapp
    1. Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 13
    1. Övervaka din budget via en app om du föredrar att arbeta online. Om du är på din dator eller telefon mest av dagen ändå, kanske du föredrar att hantera din budget online. Apps låter dig ange dina månatliga kostnader och inkomst och kan beräkna huruvida du bor i ditt medel eller inte. Användbara budgetprogram tillgängliga för iPhone och Android inkluderar:
    • Mint och ekollon
    • Pocketuard
    • Prisma
    • Du behöver en budget
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 14
    2. Gör månadsjusteringar för att hålla din budget på rätt spår. För att upprätthålla en balanserad budget måste din inkomst vara större än eller lika med dina utgifter. Men dessa mängder kan fluktuera: du kan få en höjning på jobbet, dina månatliga hyresbetalningar kan öka, eller du kan hitta dig själv att gå till biografen oftare. Ta reda på din budget månad genom att beräkna totala kostnader och intäkter via din budgetapp.
  • Om du upptäcker att dina månatliga utgifter har skiftats och dina kostnader är nu större än din inkomst, minska dina rörliga kostnader för att balansera budgeten.
  • När du börjar bo inom ditt medel är det dags att planera för ett finansiellt mål, som att spara upp för en ny bil. Eller du kan lägga dina pengar att arbeta med Investera i aktier och obligationer.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 8
    3. Avsätta ytterligare 20% av din månadsinkomst för besparingar. Om du inte ställer in pengar, kommer du alltid att bo från lönecheck till lönecheck. Om det hjälper kan du tänka på dina besparingar som en annan typ av fasta utgifter. Ett enkelt sätt att se till att 20% av din inkomst är avsatt för besparingar är att automatisera överföringen. Använd din app för att ställa in en automatisk överföring varje månad till ett separat sparkonto.
  • Till exempel, om du har en total nettoinkomst på $ 2000 per månad, öronmärka $ 400 för besparingar
  • Din sparkfond hjälper dig att vara beredd på något oväntat som kan komma med, som en medicinsk faktura eller en parkeringsbiljett.
  • För ett enkelt sätt att hjälpa dina besparingar växa, ha ett visst belopp som överförs till besparingar ur varje lönecheck du får. Du kan börja riktigt litet och öka det belopp du sparar gradvis.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 9
    4. Ta itu med eventuella utestående skulder genom att göra månatliga betalningar. Detta är en nödvändig del av din budget om du har studielån, kreditkortsskulden eller lån från att köpa ett hus eller en bil. Använd din app för att avsätta en procentandel av ditt månatliga nettoresultat, 10% - att gå till skuldåterbetalning. Se till att detta belopp är tillräckligt för att minska huvudbeloppet för din skuld, så du betalar inte bara intresset.
  • Medan vissa typer av skuldåterbetalning-E.g., Bil lån eller hypotekslån faller under dina fasta kostnader, andra typer får inte. Till exempel skjuter många människor sina kreditkortsbetalningar i månader i slutet och rack upp ekonomiska påföljder.
  • Om du inte kan avsätta pengar för både besparingar och skuldåterbetalning, fokusera på att betala av skulden. Om det behövs kan du använda hela månaden 20% som du skulle lägga åt sidan för besparingar för att betala av dina skulder.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din budget efter behov
    1. Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 1
    1. Beräkna hur mycket pengar du tjänar efter skatt i en typisk månad. Titta på dina kontoutdrag för att räkna ut hur mycket pengar du tar hem varje månad. Detta belopp är din nettoresultat efter skatt och övriga avdrag. Målet med din budget är att begränsa dina utgifter till mindre än detta dollarbelopp.
    • Intäkter kan inkludera mer än bara din lön. Inkludera även intäkter från källor som tips, stipendier, juridiska rättigheter som barnbidrag, alimoni, kontantgåvor, statliga subventioner och andra pengar som kommer in i din plånbok eller bankkonto.
    • Om du är egenföretagare och fila dina egna skatter kvartalsvis, kom ihåg att din hemlön i slutet av månaden är inte din sanna nettoresultat. Du måste beräkna din genomsnittliga månadsinkomst efter att dina kvartalsvisa skatter har subtraherats.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 2
    2. Beräkna dina fasta kostnader för att se vad du måste betala varje månad. Fasta kostnader är utgifter som förblir relativt stabila från en månad till nästa. Dessa kommer att innehålla saker som din hyra, matvaror, hypotekslån, bilbetalning, lånebetalningar, verktyg och försäkring. För att beräkna utgifter, spara alla dina kvitton för en månad. I slutet av månaden, lägg till alla betalningar som gjorts på fasta, nödvändiga föremål.
  • Fasta kostnader, per definition, måste uppfyllas varje månad. Med andra ord är betalningarna och beloppen inte förhandlingsbara.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 3
    3. Lägg upp dina rörliga utgifter för att hitta vilka utgifter som kan skäras. Variabelkostnader är föremål som fluktuerar från en månad till nästa som kostnaderna för att äta ute, underhållning, kläder, alkohol, personligvårdsprodukter och semestrar. Lägg upp rörliga utgifter genom att titta på din månatliga specificerade kreditkortsräkning. De kommer att vara under kategorier som underhållning, kläder eller restauranger.
  • Till skillnad från fasta kostnader kan rörliga kostnader fluktuera från månad till månad och är i allmänhet icke-väsentliga. Detta kommer att vara det första stället att göra nedskärningar om du spenderar bortom dina medel.
  • Du kommer att vara mer benägna att hålla fast vid en budget om du baserar det runt vad du egentligen spenderar. Till exempel, om du gillar att gå ut för att äta mycket, men du inte innehåller några pengar i din budget för att äta ute, kommer du förmodligen att sluta dra det pengarna från någon annanstans.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 4
    4. Beräkna dina totala månatliga utgifter inom varje budgetundergrupp. Din budget bör ordnas under "Fasta" och "variabla" -kostnader, och var och en av dessa 2 huvudkategorier ska innehålla flera underkategorier. Att bryta upp din budget i dessa kategorier kan hjälpa dig att räkna ut vad du kan spendera för mycket från månad till månad.
  • Exempelvis inkluderar underkategorier hyra, verktyg, mat, underhållning och kläder. För att räkna ut dina totala månatliga utgifter, gå igenom månatliga bankredovisningar eller specificerade kreditkortsräkningar och beräkna totalen inom var och en av dessa kategorier.
  • Låt oss ta "Auto" som ett exempel, och säg att varje månad har du en bilbetalning på $ 300 och en $ 100 försäkringsräkning. Dessutom, varje månad spenderar du i genomsnitt $ 250 på bränsle, $ 50 på underhåll, och $ 10 på skatter och avgifter, till exempel registrering. Så, i kategorin "Auto", skulle din totala budget för månaden behöva vara minst $ 710 per månad.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 5
    5. Lägg upp alla dina månatliga utgifter i alla kategorier. Detta bör visa dina totala månatliga utgifter, vilket är summan av pengar som kommer ut ur ditt bankkonto varje månad. Jämför denna siffra till din totala nettoresultat. Om de totala utgifterna överstiger den totala inkomsten måste du börja göra nedskärningar.
  • Till exempel, säg att du gör $ 2000 per månad. Säg det, när du lägger till dina totala kostnader (fast och variabel), kommer de till $ 2 700. Detta berättar att du måste skära minst $ 700 från din månadsbudget.
  • Det är verkligen viktigt att veta vad som kommer in och ut ur dina månatliga utgifter, så försök hålla reda på allt du spenderar för en hel månad. Försök sedan avgöra om pengarna du spenderar verkligen speglar dina värden.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 6
    6. Klipp utgifterna på din restaurang och underhållningsköp. Fritidsrelaterade utgifter kan hjälpa dig att ha kul och umgås, men de kan också vara ett stort avlopp på din budget. Försök att klippa det belopp du äter ut i hälften eller skärning av det belopp som spenderas på alkohol i hälften. På så sätt får du pengar kvar att spendera på fasta kostnader, som hyra och verktyg.
  • Till exempel, säg att du inser att du spenderar $ 200 per månad när du äter i restauranger och beräkna att du är $ 100 över budget varje månad. Den mest effektiva lösningen skulle vara att spendera $ 100 mindre på restauranger. Så, du skulle behöva kepsar din totala restaurangutgifter på $ 100 per månad.
  • Om du har ekonomiska problem, prioritera vistelsen på dina räkningar. Försök att nå ut till ditt verktygsföretag eller andra faktorer för att fråga om hjälp som kan vara tillgängligt.
  • Bild med titeln Skapa en fungerande budget Steg 7
    7. Tillbringa mindre på resor och personlig vård om din budget fortfarande är ansträngd. Skärning från dessa kategorier - vilket inkluderar kläder - kan vara svåra, beroende på din livsstil. Men du kan skära lite med lite om det är enklare. Använd sedan de pengar du sparar för att betala några av dina fasta utgifter, som hyra eller ett hemlån.
  • Till exempel, om du brukar ta 2 familjesemester varje år men kan för närvarande inte betala din inteckning, avbryta 1 semester och betala din inteckning istället.
  • Budgetering hjälp

    Provlista över kostnader

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Låginkomstbudget

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov hög inkomstbudget

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provfamiljbudget

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Sampling Club Budget

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Budget tips och tricks

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    För de första månaderna och som tiden går, kommer du att upptäcka att din ursprungliga budget har några brister. Det är ok! Oroa dig inte för det - bara anpassa sig till situationen och göra revisioner när du får en tydligare bild av dina utgifter. Trots allt gör övningen perfekt!
  • Om din inkomst är densamma som dina utgifter, eller, ännu bättre än dina utgifter, har du utformat en fullt fungerande arbetsbudget. Även om det kan vara frestande att spendera vad som helst "extra" medel du har, bör ditt nästa steg vara att se till att du lägger dina kvarvarande medel för att arbeta för dig. Det finns inget sådant som "pengar att spara", speciellt om du har skuld eller orealiserat sparande mål. I stället för att lägga till ditt överskott till "Fun" -budgeten, använd den för att lägga till extra till besparingar eller öppna en CD.
  • Om du har problem med att balansera din budget, försök att skära vanor som att röka, dricka och frekventa matsal, shopping eller underhållning. Det här är alla mycket tunga vikter på din budget, och du kommer att märka en stor skillnad i dina saldon genom att bara låta dem gå!
  • Försök inte starta en ny budget för den första månaden efter ett evenemang i ditt liv där pengar var avsevärt tillbringade eller sparade, till exempel en semester, ett bröllop, ett drag eller en oväntad vistelse på sjukhuset. Vänta tills din ekonomi har avgjort och varit i för minst 3-6 månader innan du börjar fräscha.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande