Hur man blir en ägare truck driver

En ägare operatör äger eller hyr ut en lastbil och hauls varor för kundföretag. Om du vill starta en lastbilsverksamhet, välj en nischmarknad, som loggning eller farligt material. Projicera dina kostnader och intäkter för att se hur många kontrakt du behöver landa för att vara lönsam. Om du planerar att bo på branschen långsiktigt, köp eller finansiera en lastbil istället för att hyra en. Innan du lanserar ditt företag väljer du din företagsstruktur, Registrera ditt företag, och filindustrins specifika skatteformulär. Köp en försäkringspolicy som uppfyller dina jurisdiktionsregler och få driftslicenser och eventuella uppgifter som din nisch kräver.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar din operation
  1. Bild med titeln Bli en ägare Truck Driver Steg 1
1. Bygg trucking erfarenhet innan du börjar ditt eget företag. Att vara ägare operatör kräver stor kunskap om truckindustrin. Om du inte redan har det är bäst att arbeta för ett lastbilsföretag i minst 3 till 5 år innan du börjar ditt eget företag. Du lär dig att hantera bränsleeffektivitet, bygga ett professionellt nätverk och utveckla kompetens på nischmarknader, till exempel loggning eller kyltrafik
  • Om du inte redan har det, måste du få en Kommersiell körkort (CDL). Om du bor utanför Förenta staterna behöver du den operativa licensen som krävs av din jurisdiktion.
  • Bildbetiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 2
    2. Välj din nischmarknad. När du startar ditt företag kommer du att konkurrera om kontrakt med etablerad verksamhet. Dessutom måste du följa bestämmelser som gäller för specifika typer av transporter. Att välja ett nisch, eller ett distinkt segment av transportindustrin, kommer att minska antalet konkurrenter och göra det lättare att följa föreskrifterna.
  • Dessutom behöver du speciell licensiering för vissa marknader. Till exempel, för att transportera varor till en hamn i USA, måste ansöka om en transportarbetare identifiering (twic). Om du vill transportera farliga material behöver du ett farligt material godkännande.
  • Bildbetaget Bli en ägare Truck Driver Steg 3
    3. Projicera dina kostnader och intäkter. Beräkna dina fasta kostnader, inklusive lastbilstider eller leasingavgifter, försäkringar, licensavgifter och tillåter. Variabel kostnader inkluderar bränsle, skatter, däck och underhåll, reparation, tvättar, logi och måltider, vägtullar och lastning och lossning av avgifter. Variabel kostnader beror på din nisch, planerade avstängningar och projicerade årliga mil eller kilometer.
  • Om du anställer drivrutiner måste du fälla sina löner i rörliga kostnader. Som en allmän regel tjänar underleverantörer 30% av truckens bruttointäkter.
  • Totalt dina fasta och beräknade rörliga kostnader för att bestämma de intäkter du behöver generera per fordon för att bryta jämnt.
  • Bildtiteln Bli en ägare Operator Truck Driver Steg 4
    4. Få hjälp med att projicera dina kostnader och skapa en trucking affärsplan. När du börjar beräkna dina driftskostnader och intäkter, kan du känna dig överväldigad eller osäkerhet om hur du ska fortsätta. För vägledning, besök ägare Oberoende Drivers Association`s Resource Center. Du.S. Liten företagsekonomi har också hjälpsamma affärsplanens riktlinjer: https: // sba.GOV / Business Guide / Plan / Write-din-affärsplan-mall.
  • Du kan också prata med en revisor eller professionell finansiell planerare.
  • Bildtiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 5
    5. Bestäm om du köper, finansierar eller hyr ditt fordon. Förvänta dig att betala $ 100.000 till $ 125.000 (USD) för en lastbil. Om du inte har huvudstaden att köpa en direkt, kan du finansiera eller hyra ditt fordon.
  • Om du planerar att stanna på branschen långsiktigt, är det bättre att köpa eller finansiera en lastbil. Om inte, leasing eller hyra är ditt bästa alternativ.
  • Att äga eller finansiera en lastbil är vanligtvis mer lönsam på lång sikt. Men kom ihåg att du är ansvarig för alla reparationer och underhåll.
  • När ditt företag växer kan du lägga till fler fordon i din flotta och hyra licensierade förare för att driva dem.
  • Del 2 av 3:
    Registrera ditt företag
    1. Bildbetiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 6
    1. Välj en affärsstruktur. I Förenta staterna måste du välja en företagsstruktur innan du registrerar ditt företag. Exempel är ett aktiebolag (LLC) och enda innehavare. Det bästa valet beror på dina personliga tillgångar och skatteskuld, så fråga din advokat eller revisor Vilken struktur passar dina behov.
    • En LLC är det bästa valet för många småföretagare, speciellt om du vill skydda dina personliga tillgångar. Ditt personliga fordon, hem och andra tillgångar kommer inte att vara i fara om ditt företag står inför konkurs eller rättegångar.
  • Bildbetiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 7
    2. Registrera ditt företag med federala och statliga myndigheter. För att registrera ditt företag med IRS (internt intäkter) måste du ansöka om ett arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN), vilket är gratis. Registreringsförfaranden varierar beroende på staten - i allmänhet, kommer du att lämna in ditt företagsnamn, förklara sin struktur och betala registrering avgifter.
  • Ansök online för ett Ein här: https: // sa.www4.IRS.gov / modiein / individ / index.jsp.
  • Hitta din statens företagsregistreringsprocedurer här: https: // IRS.GOV / företag / småföretag-egenföretagare / statliga-kommuner-webbplatser.
  • Bildtiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 8
    3. Ansök om operativa licenser som krävs av din jurisdiktion. I Förenta staterna måste du ansöka om ett motorbärarmyndighetsnummer och US Dot-nummer med transportavdelningen. Om du bara planerar att resa inom statliga linjer kan du bara behöva ett intrastat dotnummer.
  • Hitta dina statens dotkrav här: https: // fhwa.punkt.GOV / OM / WEBSTATE.cfm.
  • För platser utanför USA, kolla med din departement för transport eller annan lämplig byrå om licensieringskrav. Till exempel, i Förenade kungariket, måste du ansöka om ett bra fordonets körkort med trafikkommissionärerna i Storbritannien.
  • Bildtiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 9
    4. Filindustrins specifika skatteformulär. I Förenta staterna måste du lämna in en kraftig motorform (2290) med IRS. Dessutom måste du betala vanliga affärsskatter, inklusive inkomstskatt, egenföretagande skatt, anställningsskatt (om du anställer anställda) och gällande punktskatter, såsom bränsleskatt.
  • Kontrollera med din nations intäktstjänst om du bor utanför USA.
  • Bildtiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 10
    5. Köpa försäkring som överensstämmer med dina jurisdiktionsregler. Det finns strikta federala och statliga föreskrifter om transportförsäkring. Kontakta din försäkringsleverantör eller titta på nätet för att hitta en oberoende försäkringsagent. Be dem att rekommendera en policy som överensstämmer med federala och statsstandarder.
  • I Förenta staterna är de totala försäkringskostnaderna för lastbilar i genomsnitt cirka 6 500 USD (USD) per år.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla ett lönsamt företag
    1. Bildtiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 11
    1. Få hänvisningar och annonsera dina tjänster. Du måste knacka på ditt nätverk för att landa dina första kontrakt. Kundtillfredsställelse är viktigt, eftersom munnen kommer att hjälpa dig att få trovärdighet och hänvisningar. Dessutom bör du marknadsföra dina tjänster på sociala medier, transport- och branschspecifika publikationer och, om det är överkomliga, radio- och tv-program.
    • Du bör också marknadsföra dina tjänster genom att ringa eller skicka brev till nischspecifika företag, som loggning eller tillverkningsföretag.
  • Bildbetiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 12
    2. Granska termerna med flitighet före tecknen. Du kommer att förhandla om kontrakt med de företag för vilka du har varor. Läs kontrakt noggrant och, om du har en advokat, få dem att granska villkor innan du loggar. Förhandla körsträckor, bestämma hur du får betalning (t.ex. med check eller elektronisk överföring), och fråga om du får ett förskott på laster.
  • Ta reda på om du behöver köpa ytterligare försäkring för gods. Om kunden inte köper en policy, behöver du inte köpa försäkring eller något annat genom dem. Du kan ta ut ytterligare federal eller statlig mandatpolicy med en leverantör av ditt val.
  • Undvik kontrakt som inkluderar konkurrensklausuler. Om det finns en icke-förhandlingsbart konkurrensklausul, se till att den har ett rimligt slutdatum. Du vill inte vara begränsad från att arbeta med andra företag i framtiden.
  • Bildbetiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 13
    3. Hantera dina bränslekostnader. Bränslekostnaden är en av de viktigaste effekterna på din bottenlinje. Att lära sig att köra effektivt tar tid, och är en viktig anledning till varför du ska spendera minst 5 år som kör för ett annat företag innan du börjar din egen.
  • I motsats till populär tro, körning över 60 miles (97 km) per timme kan minska din bränsleeffektivitet. Att gå snabbare kan hjälpa dig att träffa leveransfrister och landa fler kontrakt, men du kommer att sluta använda mer bränsle.
  • Bildtiteln Bli en ägare Truck Driver Steg 14
    4. Underhålla ditt fordon för att styra kostnader och följa föreskrifterna. Regelbundet underhåll av fordon är viktigt för att kontrollera bränslekostnaderna. Till exempel, om du inte ersätter dina däck vid behov, kan dina årliga bränslekostnader öka med tusentals dollar. Dessutom måste du behålla ditt fordon för att säkerställa att det uppfyller dina nischindustrins föreskrifter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande