Hur man gör kostnadsvolym vinstanalys

Kostnadsvolym-vinstanalys är ett viktigt verktyg från kostnadsredovisning för att hjälpa chefer att bestämma hur många enheter som ska sälja, svara på frågor om produktmixen, ställa in vinstmål rimligen - allt i enlighet med en given produkts kostnadsbeteende med tanke på vissa antaganden. Breakeven-analys är den första av verktygen i verktygslådan och nästa kommer bidragsmarginalen. Lär dig om kostnadsvolymens vinstanalys i följande steg.Observera att ibland Breakeven-diagram visas som i toppen, med rörliga kostnader lagrade på en fast fasta nivåer, medan ibland fasta kostnader visas som ett lager på rörliga kostnader - den resulterande breakevenpunkten är densamma, antingen sätt. Observera också att en vertikal linje som dras ned från en intersektion av försäljningsintäkter, kommer att avgöra total vinst / förlust genom att subtrahera där den totala fasta och rörliga utgifterna passerar den vertikala linjen vid en snedställd. Med andra ord är längden på det vertikala linjesegmentet mellan försäljningsintäkter och totala fasta och rörliga kostnader motsvarande total vinst eller förlust.

Steg

Del 1 av 2:
Handledningen
  1. Bild med titeln Breakeven Point Chart 1
Bild med titeln Breakeven Point Chart 2
1. Gör prisprognos. Detta är ett svårt jobb, eftersom priset på produkten måste vara känt. Medan det säkert kan bero på en hel del kostnader, kommer vissa andra faktorer att spela. Bland dessa är:
  • Prissättningspolitiken per efterfrågekurvan och andra överväganden, som att växa verksamheten i en viss takt.
  • Marknadsundersökningsstudier
  • Tidigare försäljningsvolym
  • Allmänna ekonomiska och industriella förhållanden
  • Försäljningsförhållande till ekonomiska indikatorer som BNP, personlig inkomst, anställning, priser och industriproduktion
  • Reklam och annan kampanjbudget
  • Kvalitet på försäljningskraften
  • Konkurrens
  • Säsongsvariationer
  • ProduktionskapacitetBild med titeln Gör kostnadsvolym vinstanalys Steg 2
  • Långsiktiga försäljningsutvecklingar för olika produkter, jag.e. Var i produktens livscykel är det.
  • Forsknings- och utvecklingsfördelningar i de senaste förflutna - produktförbättringarna.
  • Bildbeteckningen gör kostnadsvolym vinstanalys Steg 3
    2. Förstå att fasta kostnader, såsom hyra, avskrivningar, verktyg och andra kostnader som uppstår oavsett om produkterna säljs eller inte (om inte ens avskrivningar är på produktionsgrunden) måste fastställas. Produkter får inte säljas under kostnad på grund av antitrustregler och lagstiftning. Vissa kostnader har en blandad fasta variabel komponentbasis, vilket är bra att allokera mellan så länge som behandlas på en konsekvent grund mellan planeringsperioderna.
  • Bild med titeln Do Cost Volume Resultatanalys Steg 4
    3. Bestämma rörliga kostnader och kostnaderna som ökar med minskad ökning och minskning av produktionen. Till exempel kommer en tillverkare av skidkläder att ha kardborreband som fluktuerar med jackor och värmebyxor som säljs, liksom säsongsändringar i produktionen och fyller mm., liksom en färgblandning att överväga (vilket kan behöva reagera snabbt på förändringar i konsumentprov).
  • Bild med titeln Kostnadsvolym vinstanalys Steg 5
    4. Beräkna produktens enhetens bidragsmarginal, vilket är hur mycket av enhetens försäljningspris förblir mot totala fasta kostnader efter att varierande kostnader dras av från enhetens försäljningspris. Till exempel kan skidkläderens enhetspris för en jacka vara $ 150 och enhetens variabelkostnader $ 75, eller 50% av priset. Enhetsvariabelkostnaderna inkluderar direktarbete, maskinproduktion, såsom skärning och sömnad 4 grundläggande storlekar för 2 kön, sedan vuxna och barn, olja för maskinen och reparationer till det som budgeterat och är standard mm. Standard indirekt arbetskraft som färgrådgivning mm. Bidragsmarginalen i den här jackan är $ 75 gånger antalet jackor som projiceras som ska säljas, låt oss säga 7812.5 (Det finns några 1/2 storlek spädbarnsutrymmen gjorda för specialbeställning). Så det är $ 585,937.5 I total bidragsmarginal mot fasta kostnader från den här jackan. Multiplicerat med 16 distributörer av 8 jackstorlekar och 8 byxor med 4 färger, det är 16 * (32 + 32) * $ 585,937.5 = $ 600,000,000.00. Vi planerar att öka vår försäljningsdistributionsmarknadsföring till 32 och dubbel vår försäljning om försäljningen tar av tidigt under säsongen.
  • Bildbeteckningen gör kostnadsvolym vinstanalys Steg 6
    5. Beräkna Breakeven Point. Breakevenpunkten motsvarar den försäljningsvolym som krävs för att täcka alla kostnader, och det beräknas genom att dividera bolagets fasta kostnader genom enhetsbidragsmarginalen (blandad, men här förenklad för att vara samma försäljningspris och rörlig kostnad för byxor och jackor , de enda två produkterna). Till exempel, låt oss säga de fasta kostnaderna för denna apparel tillverkare är 300 miljoner dollar. $ 300/50% = $ 600 miljoner Breakeven Point.
  • Bild med titeln Kostnadsvolym vinstanalys Steg 7
    6. Uppskatta den budgeterade vinsten eller förlusten. Här, som nämnts, bidraget till fasta kostnader baserade på en rimlig försäljningsprognos för försäljning 7812.5 enheter av var och en av 8 jackor och 8 byxor med 4 färger vardera på 16 distributörer för $ 150 / försäljningspris per enhet kommer totalt 1.200.000.000 och att vår Breakeven-punkt är $ 600.000.000. Du kommer därför att förutse en vinst på $ 0 på försäljning på $ 150 * 7812.5 * 1024 = $ 1.200.000.000.00, som är en Ros (återvända på försäljningen) på 0%, och en avkastning på fasta kostnader på $ 0/300m = 0% - så att du kan ganska rulla med säsongsbetonade förändringar vartannat år och stanna rätt med den snabba rörliga Marknad av skidområde, där det är nästan alltid en roll för den avancerade Warmup-byxorna och jackkunden, och bara bryta jämnt.
  • Bild med titeln Kostnadsvolym vinstanalys Steg 8
    7. Förstå att varje försäljning som gjorts efter $ 1.2000000.000 varumärket är ren vinst. Om vi ​​ökar våra marknadsföringsinsatser till 32 distributionspoäng med försäljning på 2 400 000 dollar, kommer vi att göra en vinst på $ 600.000.000 - tillräckligt för att köpa en ny fabrik, eller snarare, uppsättning fasta kostnader. Rosen skulle då vara $ 600m / $ 2.400m eller 25%, och återgången till fasta kostnader skulle vara $ 600m / 300m eller 200%.
  • Bild med titeln Breakeven Point Chart 1b
    8. Läser diagrammet härmed, eftersom $ kartläggs vertikalt längs Y-axeln och enheterna kör längs x-axeln horisontellt längst ner, vid 3.6 miljoner (m) enheter, läser upp till försäljningslinjen Det finns $ 3.6m i försäljnings dollar. Den totala fasta och rörliga utgifterna har korsats till $ 2.4m (bestående av $ 600.000 i fasta kostnader och $ 1.8m av rörliga kostnader). Så genom att subtrahera de totala fasta och rörliga kostnaderna på $ 2.4m utgör den totala försäljningsintäkterna på $ 3.6m, en lär sig att vinstprognosen är lika med skillnaden på $ 1.2m. Vid $ 0 av försäljningen måste de fasta kostnaderna på 600 000 dollar fortfarande betalas, och det skulle också vara det belopp som uppkommit.
  • Del 2 av 2:
    Hjälpsam vägledning
    1. Använd hjälp av hjälparartiklar när de går igenom den här handledningen:
    • Se artikeln Hur man skapar en spirallisk spinpartikelväg eller halsband eller sfärisk kant för en lista över artiklar relaterade till Excel, geometrisk och / eller trigonometrisk konst, kartläggning / diagram och algebraisk formulering.
    • För mer konstdiagram och grafer kanske du också vill klicka på Kategori: Microsoft Excel Imagery, Kategori: Matematik, Kategori: Kalkylblad eller Kategori: Grafik För att se många Excel-kalkylblad och diagram där trigonometri, geometri och kalkyl har blivit omvänd, eller bara klicka på kategorin som visas i den övre högra vita delen av den här sidan, eller längst ner till vänster på sidan.

    Tips

    Varningar

    Följande antaganden ligger vanligtvis en given Breakeven-analys:
    • 1. Kostnads- och intäkternas beteende har på ett tillförlitligt sätt fastställts och isline över det relevanta intervallet.
    • 2. Alla kostnader kan lösas till fasta och variabla element.
    • 3. Fasta kostnader är konstanta över volymen på Breakeven-diagrammet.
    • 4. Variabel kostnader fluktuerar proportionellt med volymen.
    • 5. Försäljningspriserna ska vara oförändrade.
    • 6. Priserna på kostnadsfaktorer ska vara oförändrade.
    • 7. Effektivitet och produktivitet ska vara oförändrad.
    • 8. Analysen täcker antingen en enda produkt eller det förutsätter att en given försäljningsblandning bibehålls som volymförändringar. Försäljningsmixen kan definieras som den relativa kombinationen av kvantiteter av en rad olika företagsprodukter som komponerar total försäljning. Om blandningen ändras kan de totala försäljningsmålen uppnås, men effekterna på vinst beror på huruvida lågmarginal eller högmarginalvaror som domineras i försäljningsmixen.
    • 9. Intäkter och kostnader jämförs på en gemensam aktivitetsbas (till exempel försäljningsvärde av produktion eller enheter som produceras).
    • 10. Kanske är det mest grundläggande antagandet om allt att volymen är den enda relevanta faktorn som påverkar kostnaden. Naturligtvis påverkar andra faktorer också kostnader och försäljning. Vanlig kostnadsvolym-vinstanalys är en ojämn översimplifiering när dessa faktorer är obehörigt ignorerade.
    • 11. Förändringar i början och slutande lagerhalten är obetydliga i beloppet."(1)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande