Hur man klarar av ett ämne som du hatar

Skolan är utformade för att lära studenterna ett brett spektrum av ämnen för att förbereda dem för livet utanför skolan. Tyvärr kommer det att finnas några ämnen som du kommer att vilja och andra som du ogillar. Att lära sig att klara ett skolämne som du ogillar är en viktig del av att utvecklas genom skolan. Du kan göra detta genom att ändra dina studievanor och använda motivationsverktyg och incitament för att ändra ditt tillvägagångssätt för ämnet du ogillar.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra ditt tillvägagångssätt för ämnet du ogillar
  1. Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar steg 1
1. Kontextualisera ämnet. Sitt ner och fråga dig själv varför du inte tycker om det här ämnet. När du kan identifiera och contextualisera det du inte tycker om ett ämne kan du vidta åtgärder för att rätta till problemet.
  • Fråga dig själv varför du har problem med detta ämne eller klass. Är det för att du inte förstår ett visst begrepp? Gillar du instruktören eller dina klasskamrater? Är du uttråkad?
  • Om du inte tycker om instruktören eller dina klasskamrater, förstår att klasserna har tidsgränser. Även om du inte tycker om klassen, kan du ha en annan instruktör eller klasskamrater nästa termin eller år.
  • 2. Tala med din instruktör om dina känslor. Var ärlig med din lärare och förklara att du aldrig varit mycket intresserad av ämnet. Fråga dem om de kan ge resurser, som tidningsartiklar, dokumentärer, webbplatser eller YouTube-videor, som kan hjälpa dig att bli förlovad med ämnet.
  • Din lärare kan till och med kunna visa hur motivet gäller verkliga situationer, vilket kan hjälpa dig att se värdet i klassen.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar steg 2
    3. Lindra klassrummet Boredom. Om du är uttråkad med klassen, leta efter sätt att förbättra din förståelse av ämnet. Du kan till exempel fråga instruktören för böcker eller material som du kan läsa och använda utanför klassrummet.
  • Om du är uttråkad i klassen eftersom du redan förstår materialet, fråga med din lärare om att flytta till en mer avancerad kurs om ämnet.
  • Försök att studera med en vän som är intresserad av ämnet och njuter av att lära sig de begrepp som du kan kämpa med.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 3
    4. Känna igen vikten av ämnet. Skolan är utformade för att undervisa ett brett omfattning av ämnen, men varje ämne du lär dig är viktigt på något sätt. Fråga en vän, släkting, eller till och med en lärare varför de tycker om ämnet. Deras svar kan hjälpa dig att ändra ditt perspektiv på klassen.
  • När vi identifierar vikten av ett ämne är vi mer benägna att ägna tid att lära sig ämnet och dess begrepp. Leta efter nyckelbegrepp som är viktiga för kursen att förstå varför det är viktigt.
  • Till exempel, om du inte tycker om engelska som ämne, förstå att engelska klasserna är ett bra sätt att lära sig kommunikationsförmåga och att relatera till andra.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 4
    5. Identifiera översättbara färdigheter. Översättbara färdigheter är koncept som ett ämne lär det som kan tillämpas på ett annat ämne eller situation.
  • Identifiera översättbara färdigheter hjälper dig att förstå hur ämnet passar in med den stora bilden. Medan du kanske inte behöver veta de ädla gaserna utanför kemi klass, kommer att lära känna hur man identifierar reaktioner och att förstå hur ämnen interagerar med varandra. Detta är viktigt när du lagar mat eller blandar rengöringsmedel.
  • Överlastbara färdigheter som du lär dig i ett ämne kan hjälpa dig att lyckas i andra ämnen eller i ditt vardag.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 5
    6. Leta efter saker som du do Njut av klassen eller ämnet. Genom att fokusera på de positiva aspekterna av ämnet kan du ändra ditt sätt att lära och studera ämnet. Och medan bra lärare kan göra jämnt ämnen hittar du tråkigare, även om du inte gillar lärarens stil, kan du ändra ditt eget perspektiv på ämnet.
  • Till exempel, om du kämpar med engelska, letar du efter böcker och papper för att läsa och skriva rapporter om det är dedikerade till ämnen som du tycker om, som historia eller konst.
  • Del 2 av 3:
    Studerar ett ämne som du ogillar
    1. Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 6
    1. Skapa en handlingsplan. Ofta ogillar vi ett visst ämne eftersom vi kämpar för att lära sig ämnet eller vissa nyckelbegrepp. När vi försöker klara av ett ämne, kan vi inte ignorera det faktum att vi fortfarande måste lära oss ämnet.
    • En handlingsplan är i huvudsak en plan för att säkerställa att du kommer att klara kursen och slutföra allt ditt arbete. Medan du ändrar dina känslor om ämnet kan du ta tid, måste du fortsätta att följa klassens kursplan och för att slutföra ditt tilldelade arbete.
    • Arbeta med din instruktör för att skapa ett schema som du följer för att kompensera något missat arbete och att slutföra framtida uppdrag.
    • Ange ett studieplan som använder incitament för att positivt förstärka dina studievanor. Följ detta studieplan och fråga instruktören för externa källor för att förbättra din förståelse av ämnet, som online-föreläsningar eller intressanta artiklar.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som hatar steg 7
    2. Intentivisera att lära ämnet. Incitamentisering av ämnet går hand i hand med att identifiera dina motivatorer. När du stimulerar att göra uppgifter som du ogillar, motiverar du dig själv för att slutföra dem.
  • Ekonomer hävdar att högre incitament leder till mer ansträngning och högre prestationsnivåer.
  • Incitament behöver inte vara väsentliga eller monetära. Intrinsiska incitament, eller incitament som kommer från studenten, är också motiverande. Ett exempel på ett inneboende incitament skulle vara en positiv känsla att du får när du får en bra betyg på ett papper som uppmuntrar dig att arbeta så hårt på nästa uppdrag.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 8
    3. Associera ämnet med något du gillar. Om du kämpar för att stimulera dig själv för att studera ämnet, försök att dra positiva föreningar med ämnet som du ogillar med något som du gillar.
  • Ett positivt humör kan hjälpa din hjärna att tänka mer kreativt och hjälpa till med din förmåga att återkalla fakta.
  • När du konsekvent stimulerar dig själv och motiverar dig själv för att lära dig ett ämne som du ogillar, börjar du associera att du studerar ämnet med positiva saker du gillar. Till exempel, om du behandlar dig själv med ditt favorit mellanmål efter att du studerat ditt ogillar ämne, så småningom kan du associera att du studerar med de glada känslorna du får när du har din favoritmat.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 9
    4. Hyr en handledare om det behövs. Om du inte tycker om ämnet, eftersom du kämpar för att lära dig ett koncept, fråga instruktören för extra hjälp eller överväga att anställa en handledare.
  • Om din skola erbjuder handledningstjänster eller om det finns en undervisningsassistent (TA) för kursen, dra nytta av dessa resurser.
  • En handledare kan hjälpa till att förklara komplicerade begrepp om du har problem med att ta tag i dem och kan hjälpa dig att arbeta genom dina läxor.
  • Undervisningsassistenter finns vanligtvis i avancerade högskolor. De håller ofta kontorstid där eleverna kan komma och fråga dem frågor om kursmaterialet. Dra nytta av den här resursen om den är tillgänglig för dig. Professorer kan också inneha kontorstimmar för sina elever.
  • Del 3 av 3:
    Ompröva din inlärningsstil
    1. Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar steg 10
    1. Identifiera din inlärningsstil. Din inlärningsstil avser hur du lär dig det bästa, och du kan använda din stil för att prova olika studier för de bästa resultaten. När du har identifierat vad din inlärningsstil är, kan du experimentera med det.
    • Det finns ett antal olika inlärningsstilar, och människor kan ha olika inlärningsstilar för olika ämnen. Arbeta med en instruktör eller en skolrådgivare för att identifiera din inlärningsstil, om du inte vet vad din inlärningsstil redan är.
    • Om du upptäcker att du kämpar för att lära dig ämnet som instruktören lär det, kan din inlärningsstil vara annorlunda än hur instruktören lär.
    • Det kan vara svårt att helt ändra din inlärningsstil för att anpassa sig till instruktörens stil. Du kan dock arbeta runt det här problemet med hjälp av olika inlärningsstilar för att närma sig ett ämne utanför klassrummet. Om du till exempel är en verbal lärare, och du lär dig bäst genom att lyssna på föreläsningar, kan du använda Internet för att hitta inspelade föreläsningar om ett ämne som du kämpar för att lära dig.
    • Om du är en social elev, och du lär dig bäst i grupper och arbetar med andra, utgör en studiegrupp med andra sociala elever att studera för ett visst ämne.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar Steg 11
    2. Hitta motivation. När du känner dig motiverad att lära dig ett ämne eller ett koncept, är du mer benägna att ägna tid åt det. Du bör avgöra om du är mer motiverad av långsiktiga framgångar eller om du föredrar kortsiktig tillfredsställelse.
  • Om du är mer motiverad av långsiktiga framgångar, kom ihåg att din betyg i kursen har en inverkan på din övergripande GPA. Din GPA kommer att påverka de högre utbildningsprogrammen du accepterar, praktikmöjligheter, arbetstillfällen och din examen.
  • Om du är mer motiverad med omedelbar eller kortsiktig, använder du små saker att belöna dig själv. Till exempel, om du spenderar en timme som studerar ämnet du ogillar dig, kan du belöna dig med femton minuter av internetbläddring.
  • När du börjar känna dig frustrerad med ämnet är det bra att påminna dig om att din framgång i kursen kommer att ha positiva konsekvenser senare.
  • Bild med titeln Kope med ett ämne som du hatar steg 12
    3. Prioritera ditt schema. När vi ogillar ett ämne kan det vara frestande att ignorera problemet och att undvika att arbeta i ämnet. Prioritera lärande ämnet som du ogillar eller har svårt med över ämnen som kommer naturligt till dig.
  • Slutför alltid dina läxor. Läxan är ett bra sätt att testa din kunskap om ett ämne och för att mäta din förmåga att använda vissa koncept.
  • Delta i klassdiskussionerna och under lektioner. Aktivt engagerande med ämnet kan hjälpa dig att konfrontera din motvilja och förstå vilka begrepp du har problem med.
  • Tips

    Fråga efter hjälp. Om du kämpar för att lära dig ett visst koncept eller har problem med ett lärobokkapitel, fråga din instruktör för hjälp och förtydligande.
  • Se till att du tar noggranna anteckningar i klassen. Bra anteckningar hjälper verkligen dig när det är dags att studera för test.
  • Försök att fråga en vän om hjälp om du kämpar med ett ämne. Ibland har en vän att förklara något gör det lättare att förstå.
  • Varningar

    Undvik att hoppa över klassen, inte slutföra uppdrag, eller inte uppmärksamma i klassen. Detta kan förvärra problemet.
  • Fusk på dina uppdrag eller undersökningar är aldrig en bra idé och du kan möta allvarliga konsekvenser om du fångas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande